Şimdi Ara

CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

kusura bakmazsan birşey soracağım.
    Madem bu kadar büyük ekran takıntın vardı da neden tüplü tv ni 65 inch almadın?
    164 ekran bir crt olsaydı şu anda sende ve o tv ye bakıyor olsaydın yukarıda yazdığın kanalların hiçbirini izlemezdin bile emin ol.

164 ekran hiç de hafife alınacak bir ekran değil, bu kadar büyük bir tv almayı göze alan kişi Türkiye şartlarında o tv nin hakkını verecek bir yayın bulamayacağını da bilmeli.

senin durumun 200 bin tl verip son model bir benzinli mercedes alıp "param yok" diyerek tüp taktırmaya benziyor.

o kadar büyük bir tv alacaksan bi 10 sene daha bekle o halde.
    Türkiyedeki yayınlar ancak o zaman adam gibi olur.

120 ekran bir led tv gayet de yeterli olur bence.. bu kadar takıntıya da gerek yok.

• crt tvlerden ekran büyüdükçe pixeller dağılır ve görüntü rezalet olmaya başlar.Aynı durum panel tvlerdede geçerli.Standart yayının çözünürlüğü bellidir ve 72 ekrandan sonrası kötüleşmeye başlar.Bir çok panelde normal sd yayını güzelleştirip gösteren özellikler vardır aklıma gelen arçelik full motion özelliği..Bu bakımdan crt - panel karşılaştırılması yanlışdır ikisininde hitap ettiği izleme biçimleri farklıdır.Biraz daha bekliyeyim teknoloji otursun demekde yanlışdır alırsın bir led tv bakarsın keyfine çok kafayı bulandırmaya gerek yoktur nerdeyse led tv teknolojisini bitirecekler.. biraz daha durursak laser tv yada sed tv alacağız oda çıkarsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***
    Forumda almama vesile olan arkadaşlar sağ olsun. Ama o konuda benim tam aksime aldıranlara kötü konuşanlar bile var yani memnun değiller. Herkesin sonucu herkesi aynı şekilde etkileyemez.

evet biliyorum

İşte bu kötüleyen adamlar gidip 7000 TL'lik nano ledler ile 2200 TL'lik LG 42LW4500 karşılaştırması yapıp kötülüyorlar. Adam 2000 TL'ye FPR ile ucuz ve daha kaliteli 3D izleme olanağı, Full HD, en sorunsuz LED aydınlatmalı panellerden olan ve kendi modelleri arasında bile oyunlardaki en az tepkime süresi ile görüntü veren bir televizyon sunmuş (ki ben 46LW5500 almayı düşünüyordum ama tepkime süresi 42LW4500'e göre daha başarısızdı.) adam diyor ki 5000 TL'lik bir sony kadar kaliteli değil. E bunun böyle olduğunu sana kim söyledi? Sonra sende diyorsun ki "üstat doğru söylüyor." Bu tamamen saçmalık. Neye göre doğru söylüyor? Samsung D6000 serisi bir TV'nin bulutlanma sorunu ile ilgili çekilmiş bir resmini gördüm felaket. Bulutlanma değil başka bir şeydi o. Senin gibi insanların kafasını karıştırıyorlar. CRT ile LCD/LED ve plazma karşılaştırmak gibi olmuş. Sen "yarış arabasına kurşunsuz benzin koydum araba lider geldi." gibi konuşanlara aklını kaydırmışsın. Birde 55" bir LCD/LED ya da plazma TV'yi her odaya koyamazsın ki. Ekran büyüdükçe izleme mesafesi artar. Biraz değişik konulara girmişsiniz. Bence tartışmanın da alemi yok. Konuyu açan arkadaş beklesin. Onun gibi TV almak için ayırdığım 13000 TL param olsaydı hiç düşünmeden 55" ya da üstü 3D Full LED TV alırdım. Kimse fikrini değiştirmeye çalışmadan ona öneri şeklinde sunarsa belki daha faydalı olabiliriz. Mesela sadece SD yayın izliyorsan alma arkadaşım. Sen Beko markalı CRT ile aklına yatana kadar TV izlemeye devam et. "Fikirler kurşun geçirmezdir." diye bir replik hatırlatayım V for Vendetta filminden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 13 Kasım 2011; 12:22:53 >

• yok dostum karışlaştırmayı ne samsung 6000 serısı ile yaptıklarından, ne de abartıp full led lerle yaptıklarından filan degil. Lcd lerle yaptıkalrından ve f/p degerlendirdiklerinden. Led lerde herkes benzer şikayetlerde bulonurken,
    ben kardesıme 46c750 LCD aldım, ben daha deneyemedim ama.

ihtiyacı yani onun ihtiyacı belliydi :
    %50 SD izlenecek %30 HDmkv film %20 hd kanal,3d film ve PCden oyunfilan.

yani bu ihtiyaca gore LW serisine veya 6000-7000 serielerine o kadar para vermeye yazıktı onun adına.

SEcimler kişinin ihtiyacına göre olmalı.

bu topici yazan arkadas "sadece" SD izliycem gibi yazıyor ama baska bişiy kullanmamış ki arkadas, yani alsa diger ozellıkelrini de kullanacak belki LCDnin.
    ama yine yazıyorum:
    GErcekten sadece SD izleyecekse bile (eger yayını digital SD ise) 70 ekran artık salona kucuk geliyorsa, yani ekranı buyutmek istiyorsa, hiç düşünmeden LCDS alabilir.
    yani sadece 1 sebep için bile alabilir, hele durumun da uygun diyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Kasım 2011; 13:18:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

@karşıyakalı

kusura bakmazsan birşey soracağım.
    Madem bu kadar büyük ekran takıntın vardı da neden tüplü tv ni 65 inch almadın?
    164 ekran bir crt olsaydı şu anda sende ve o tv ye bakıyor olsaydın yukarıda yazdığın kanalların hiçbirini izlemezdin bile emin ol.

164 ekran hiç de hafife alınacak bir ekran değil, bu kadar büyük bir tv almayı göze alan kişi Türkiye şartlarında o tv nin hakkını verecek bir yayın bulamayacağını da bilmeli.

senin durumun 200 bin tl verip son model bir benzinli mercedes alıp "param yok" diyerek tüp taktırmaya benziyor.

o kadar büyük bir tv alacaksan bi 10 sene daha bekle o halde.
    Türkiyedeki yayınlar ancak o zaman adam gibi olur.

120 ekran bir led tv gayet de yeterli olur bence.. bu kadar takıntıya da gerek yok.

O zamanlar böyle bir takıntım ve arayışım yoktu ki Öner. Takıntım olmadığı gibi herhangi bir bilgim de yoktu zaten. 37 ekran bir CRT vardı elimizde, inan bana beyaz eşyacıdaki o 70 ekran Beko bile 37 den sonra bir anda çok büyük göründü gözüme.

2011 de böyle bir tutku başladı bende. Sanırım alıncaya kadar da devam edecek. Merter de Real alışveriş merkezi var oraya yakın oturuyorum, giden varsa giriş katının sonunda sol tarafta Mediamarkt mağazası olduğunu bilir. Orada bir sürü 60 ve 65 inç tv var. Sırf o tvleri görmek için haftada bir oraya gidiyordum yaz aylarında. Uzaktan bakıyordum ama almaya korkuyordum bilgim olmadığı için. O parlak görüntülerin aldatmaca olduğunun, blue ray vb. şeyler olduğunun farkındaydım. Araştırdım, sizin gibi bilgili arkadaşların uyarıları sonucu 65" de CRT bile olsa düzgün yayın keyfi süremeyeceğimi "nihayet" anlamış bulundum.

Maalesef daha aşağısına inemem, ömür boyu pişmanlık çekemem. evdekilere kalsa 42-47" al diyorlar ama ölsem yapamam. Evet, bu bir hastalık.

O 65 inç ekran heybetiyle odamda öyle dursun, onu her sabah kalktığımda ve akşam işten eve geldiğimde göreyim, bunun hayali bile beni mest ediyor. Ama işte sorun yaşamak istemiyorum. çamur gibi SD ler, hareketli görüntülerde flulaşmalar istemiyorum. Bu sorunlar varken diğer keyifler olsa ne yazar ki!!!

Beklemek kolay olmayacak ama allah sabrını verir elbet. Sabrımın karşılığını da fazlasıyla alacağıma inanıyorum.

Şimdilik @rmour arkadaşımın dediği gibi yapacağım: "Sen Beko markalı CRT ile aklına yatana kadar TV izlemeye devam et"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 13 Kasım 2011; 13:38:47 >

• mp3 player almam! ne zamanki kayıpsız (mesela flac) formatlar cıkar anca o zaman! yoksa Plağıma devam ederim
    diyip uzun yıllar bu pratıklıgı bu portatıflıgı, parça zenginliğinin yaşayamayanlar gibi,

tamam dostum beklemeye devam sen,
  • dev bir devrim LCD- ccfl aydınlatma teknolojisi tarihe gömülecek çok yakında, hem de uzun yıllar sürdükten sonra, ve bir gram bile bu zevki yaşayamayıp,

onun yerine 2-3 yıl daha bekleyip,XXX teknolojisi çıkıcak, yayınlara uygun mükemmel görüntü kalitesi verecek, herşey çok güzel olacak, TRdeki yayınlar kaliteli pikseller ölü degil,aydınlatmalar mukemmel olacak..

full ledler de senin bekledigin mukemmelliği verecek gibi degil ne de olsa, Peki TRde her kanal hd yayına ne zaman geçecek,gerçekten ne zaman, 10 yıl içinde mi ??

bu arada bizim yeni XXX teknolojisi daha ilk serilerinde mukemmel olacak ki 2-3 yıl olsun bu beklemek sadece !! yoksa yoksa 5-6 yıl sonra mı??
    Tonla yıl sonrasının "belki" sini beklemek için hayat çok kısa.

Polyana bile olsa gider şimdi lcd alırdı ..
    başka da bişiy yazmıyorum bu topige, yazık, olurunuz yok sizin yawf, hoşçakalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Kasım 2011; 15:27:12 >

• Çok zengin biri olsam aman boşver der, hatasıyla sevabıyla her şeyi kabullenerek bir 65 inç alırdım. Birkaç sene sonra aynı ebatta ve daha oturmuş bir panel alabileceğimi bildiğim için yaşadığım dertleri de sorun etmez, panelin keyfini sürerdim.

Ama işte "TEK ATIMLIK" birikmişim var (rahmetli dedeme de bu vesileyle teşekkür ediyorum nur içinde yatsın) ve onu da en doğru şekilde kullanacağım. İkinci defa 65" alacak bir param olmayacak.

Ben şimdiden her aylığımdan küçük bir bölümü köşeye ayırmaya başlayayım. İleride ihtiyacım olacak büyük ihtimalle.

Umarım herkes gönlünden geçen panelin sahibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 13 Kasım 2011; 15:33:20 >
  • Haklısınız. Onun için geçmiş sayfada vaktinizi çaldığım için hakkınızı helal edin dedim ya.

Ama alma niyetim ciddi ciddi olmuştu buna da inanın.

Ben de bir yandan "fuzuli yere bekleyebilirim"in ihtimalini düşünüyorum, özellikle HD yayınların oturması konusunda. Ama işte elimden bir şey gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

Haklısınız. Onun için geçmiş sayfada vaktinizi çaldığım için hakkınızı helal edin dedim ya.

Ama alma niyetim ciddi ciddi olmuştu buna da inanın.

Ben de bir yandan "fuzuli yere bekleyebilirim"in ihtimalini düşünüyorum, özellikle HD yayınların oturması konusunda. Ama işte elimden bir şey gelmiyor.

bu banaysa helal tabi canım yaw ))))
    içinde sayısallık olan, karşılaştırma olan her DH tartışması zevktır benim için
  • Daha önce (2 ay önce) evimde bir dev ile beraber yaşıyordum (SABA 82 Ekran Flat Tv)
    http://c1111.hizliresim.com/r/f/j3mz.jpg
     CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak)
    fakat daha sonra bu devin tükettiği elektrik yüzünden (150Vatt veya 200Vatt) anladımki artık LED TV,ye geçmem gerekli hatta farz olmuştu
    ve bende bir tesadüf olarak gidip Philips 40PFL6606H/12 aldım,aradaki farkı söylememe galiba gerek yok çünkü sd uydu recever ile şu anda kullanırken bile görüntü çok çok fark etti ve dahada önemlisi gerçekten çok az elektrik tüketimi var(CRT,ye göre)
    http://c1111.hizliresim.com/r/f/j3rl.jpg
     CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak)
    Sözün özü,ben meğersem daha önce bulanık-çamurlu bir şey izliyormuşum ama şimdi inanın gözlerim rahatladı bu yüzden konuyu açan arkadaşa bir an önce bir LED TV almasını tavsiye ediyorum

• CRT deki görüntü çok yansımalı çıkmış, sanırım karşıdan çok yoğun bir ışık vururken çekmişsiniz görüntüler belli olmuyor. Benim ekran tam kare şeklinde, sizinki ise dikdörtgene yakınmış.
    Bir de LED televizyonunuzu hem tv hem pc olarak kullanıyorsunuz galiba. Hayırlı olsun güle güle eskitin.

Bu arada Yenibosna Migros Darty deki satış görevlisi Ramazan Bey kusura bakmasın. Bu siteyi onlar da muhtemelen takip ediyordur belki kendisi ya da bir arkadaşı görür. Adamı sorularımla bunaltmış, 65vt30 konusunda kendisine mutlaka döneceğimi söylemiştim. Ama olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 13 Kasım 2011; 21:48:38 >
  • @gimmeluck
    Daha önce söylediğim gibi benim ihtiyaçlarımı LG 42LW4500 çok rahat karşıladı. Amacım oyun olmasaydı LG 42LE8500 alırdım ama aynı fiyata 42LW4500 varken, bu zamanda 3D oyunlarda artmışken en mantıklısı buydu. Ayrıca TV almak için araştırırken, C serisindeki serideki en sorunsuz model 40C650 diye duymuştum. O zamanlar kampanya vardı 1399 TL idi. 46C650 ise 1699 TL idi. Ama LCD/LED'ler dururken LCD olduğu için almak biraz garip olurdu. Ben de üzerine biraz daha ekleyerek 3D bulunan 42LW4500 aldım. Ben de bu fiyata bunu bulmayıp aynı fiyata ya da yakın fiyata, 3D olmayan model alsaydım çok pişman olurdum. Bence insanlara biraz mantıklı yönlendirmeler yapmakta zarar yoktur. En azından aklında olsun 3D oyun oynamak ya da film izlemek istersen biraz üzülürsün çünkü 3D destekli TV almıyorsun, şunu da unutma LED/LCD TV'ler LCD TV'lerden daha incedir vs. gibisinden. Sonuçta bilmeyen insalara da kimse yol göstermezse kendi seçimlerini iyi yapamayabilirler.

@karşıyakalı88
    Bence en doğru seçimi yaparsın arkadaşım. En ufak bir sorunda mutsuz olursun yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 14 Kasım 2011; 8:43:33 >

• quote:

CRT deki görüntü çok yansımalı çıkmış, sanırım karşıdan çok yoğun bir ışık vururken çekmişsiniz görüntüler belli olmuyor. Benim ekran tam kare şeklinde, sizinki ise dikdörtgene yakınmış.
    Bir de LED televizyonunuzu hem tv hem pc olarak kullanıyorsunuz galiba. Hayırlı olsun güle güle eskitin.

Bu arada Yenibosna Migros Darty deki satış görevlisi Ramazan Bey kusura bakmasın. Bu siteyi onlar da muhtemelen takip ediyordur belki kendisi ya da bir arkadaşı görür. Adamı sorularımla bunaltmış, 65vt30 konusunda kendisine mutlaka döneceğimi söylemiştim. Ama olmadı.

evet yoğun ışık yüzünden öyle çıkmış çünkü hemen sol tarafta pencere var ve yanılmıyorsam güneşli bir günde çekmiştim o fotorafı,evet crt televizyon 16.9 formatındaydı.
    LED TV,yi dediğin gibi hem televizyon hemde pc olarak kullanıyorum ve çok memnunum,en kısa sürede sizede nasip olur inşallah
    .

Not: benim ihitiyacım olmadığı için ben 3D LED TV almadım ama tavsiyem eğer 3D sizin için önemli ise mutlaka 3D LED TV alın. ayrıca eğer mümkünse SONY-PHILIPS-SAMSUNG-LG sıralamasında herhangi bir tanesini alabilirsiniz ve fpr gözlük teknolojisine sahip ürünlerden birini alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

quote:

CRT deki görüntü çok yansımalı çıkmış, sanırım karşıdan çok yoğun bir ışık vururken çekmişsiniz görüntüler belli olmuyor. Benim ekran tam kare şeklinde, sizinki ise dikdörtgene yakınmış.

evet yoğun ışık yüzünden öyle çıkmış çünkü hemen sol tarafta pencere var ve yanılmıyorsam güneşli bir günde çekmiştim o fotorafı,evet crt televizyon 16.9 formatındaydı.
    LED TV,yi dediğin gibi hem televizyon hemde pc olarak kullanıyorum ve çok memnunum,en kısa sürede sizede nasip olur inşallah
    .

Not: benim ihitiyacım olmadığı için ben 3D LED TV almadım ama tavsiyem eğer 3D sizin için önemli ise mutlaka 3D LED TV alın. ayrıca eğer mümkünse SONY-PHILIPS-SAMSUNG-LG sıralamasında herhangi bir tanesini alabilirsiniz ve fpr gözlük teknolojisine sahip ürünlerden birini alın.

Anladım, memnunsanız ne mutlu. Tekrar hayırlı günlerde kullanın.

Ben tv. defterini ŞİMDİLİK kapattım maalesef. 65 inç tv keyfi birkaç aylık tatlı bir hayal olarak kaldı. Stresli, araştırmalı günler bir süre sona erdi, 1 sene kafam rahat olacak. Bazı şeylerden mahrum kalacağım artık ama en azından tv izlerken sorun yaşamayacağım. armour'un dediği gibi en ufak bir sorun beni mahfederdi.

İyi ki hassas kullanıcılar için bu forumlar var, internet diye bir şey var. Okuyup yararlanıyoruz, öğreniyoruz. Yoksa mağazadaki satış görevlilerinin gazlamalarına kalsak, oradaki parlak görüntülere kalsak telafisi olayan hatalar yapacağız.

• KAPANIŞ MESAJIM... Miadı dolan bu başlığa artık bir şey yazmanın mantığı da kalmadı. İyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışan ve yapıcı eleştirilerini yönelten herkese teşekkür ediyorum.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadının ana giriş kısmında (yani caddeye bakan yüzü) dev bir ekran var, 200 inçten büyük olmalı. Oradan geçenler anımsayacaktır.

Bugün Yoğurtçu Parkı'ndan Söğütlüçeşme metrobüs istikametine doğru yol alırken yağmurun ortasında durup biraz izledim ve televizyonumun markasının (Beko) orada gururla reklamının yapıldığını görünce koltuklarım kabardı :) Sanırım Beko ile anlaşmışlar. Mütemadiyen dönüyordu çünkü.

Bugüne değin bana hiçbir ama hiçbir sorun yaşatmayan emektar CRT televizyonuma teşekkür ediyorum. 1 sene daha "mecburen" yola devam.

Dün gece sessizliğinde arkadaki tüpe yaklaştığımda duyduğum hafif vızıltı sesini saymazsak tabi. O da dibine yaklaşılınca ve sesi tamamen kısınca duyuluyor zaten. Buzzing CRT'de de oluyormuş demek, bunu öğrenmiş bulundum.

• valla ne olursa olsun CRT artık bitti öldü hatta çürüdü ne görünüş olarak ne izleme olarak nede özellik olarak CRT bu devirde izlenmez ayrıca arkadaş takmış bulutlanmaya falan ben her lcd de bu sorunların olduğunu düşünmüyorum ayrıca CRT kadar göz yoran bişey yoktur heralde
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.