Şimdi Ara

CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
5.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz 2005'te Plazma ve LCD'ler yeni yeni çıkarken projeksiyonlu TV almıştık. Ekranı 4:3.

Burada istisnalar olabilir, ama çoğu kişi televizyonu bol reyting alan SD kanallar için izliyor. Diziler, haberler vb.

Açıkçası Türkiye'de standart yayın HD ve 16:9 olmadığı sürece panel TV almak bana mantıklı gelmiyor.

SD yayınları ezilmiş domates gibi izlemek inanılmaz rahatsız edici.

İnternetten film izlemek de dert değil. İndiriyorum, atıyorum USB'ye, 39 liraya aldığım DVD Player'a takıp seyrediyorum. Görüntüsü de gayet tatminkar.

Yani bana göre sorun ülkemizdeki yayın standartı. Bu standart gelişmediği sürece bana halen panel teknolojisine geçmek gereksiz geliyor.

Babam zamanında daha da para verelim Plazma alalım demişti. Aman baba HD yayın ülkemize yerleşene kadar bu alacağımız TV zaten hurdaya çıkar demiştim. Haklı olduğumu halen görüyorum.

Kaliteli benzin yoksa ben iyi arabayı ne yapayım?

Ha şunu da not düşeyim; eğer sık sık HD film veya maç seyretme merakım olsaydı elbette LCD veya LED alırdım. Ancak şu anki ihtiyacıma göre gerek yok.

Beni şu an en çok cezbeden tek şey LED TV'lerin 60-70w civarı enerji harcaması. 235w tüketen televizyonun elektrik faturasına olan yükünden bıkmış durumdayım. Televizyonun faturaya her ay 12TL kadar bir katkısı var.

Bir de salon dekorasyonunu değiştirdiğimde TV ünitesi alırsam dekorasyona uygun olarak panel TV almak gerekecek.

O zamana kadar da gözlüksüz, paneli ekonomik, full HD bir 3D TV alırdım. Yayın standartımız da gelişirse ne ala

Daha birkaç senemiz var yani

• candogan62 siz de benim kafadasınız, aşağı yukarı benzer düşünüyorum.

İçimden bir ses "biraz daha bekle, her şey (3D, HD, hala devam eden teknik panel sorunları gibi...) daha bir otursun öyle panel al" diyor. Ama bir diğer ses de nefis denen şey. İşte o nefsim, özellikle 165 ekran boyutlarda film ve maç izleme keyfini dayatıyor.

Keşke bu bilinçsizlik dönemim biraz daha devam etseydi diyorum hep kendi kendime. 2012 sonları iyi olurdu mesela. İnsan "bir şeylerin farkında olduğunda" kötü oluyor.

İki, saat önce Güngören deki Kale Centerin en alt katına ilk kez uğradım. Darty mağazasına. Şimdiye kadar hep okuduk, bir de bizzat görelim düşüncesiyle. Bu forumdaki üstadların tavsiyesi doğrultusunda Panasonic vt30 un 65 inçlilerini aklıma yazmıştım. Gözüm onları aradı ama yoktu. Samsung un 55 inçlik Led lerinde Star tv HD oynuyordu ama görüntü bana fazlasıyla bulanık geldi. (Küçük boyutlarda daha iyiydi ama küçük ekran almak da istemem.) HD olmasına rağmen bu şekilde bir görüntüye şaşırdım. Belki de istisnaidir.

Hemen yukarılarda Real alışveriş merkezi vardı, Kale den çıkıp oraya gittim. Girişte solda yer alan Mediamarkt mağazasına girdim. VT30 lar orada da yoktu, etraf LG ve Samsung kaynıyordu. Buradaki 60 inçlik Sharp Led ler bana gayet güzel göründü ama fiyatı da tuzluydu (etikette 12 bini görünce direkt eledim ) ama görüntüsü hakikaten konuşuyordu. (Kanal D - Fatmagülün Suçu Ne açıktı)

Bu büyük ekranlar insanı baştan çıkarır :) Ama hala çözünürlülük konusunda (Full HD ler ayrı tutulursa) hiçbiri CRT nin yanına yaklaşamayacakmış gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 12 Kasım 2011; 18:55:03 >

• sen tüplüyle devam et kardeş biz seviyoruz lcd-led imizi.
  • bu konu çok uzamış
  • Standart def. Da crt evet. Ama yaktıgı elektrik te bir dusunulmeli :)

Hd ye gelrsek veya 3D ye, biraz otursun demek kendini avutmak demek.

Led tvler hem goruntu hem enerji sarfiyatı olarak cok mantklı. Zaten adam akıllı kanallar hep Hd hatta 3d..

bu arada gözlüksüz 3D ler geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 410 -- 11 Kasım 2011; 21:27:47 >
  • 2002 ya da 2001 yılında 72 Ekran Arçelik 100 Hz Flat sehpalı (zamanının çok özellikli televizyonu yani ne ararsan var.) televizyon almıştım. Hala da kullanıyorum kendi odamda. Bu televizyonda Play Station 3 oynadıktan sonra bir de diğer oda da kullandığım LG 42LW4500 televizyonda 3D Killzone 3 oynamak bile Full HD 3D Led TV almaya sebep olur. Yayın kalitesi tabi ki CRT'de daha iyi olabilir. Ama fazla TV izlemediğim için şu an 42LW4500'ü 8 senelik HD olmayan uydu alıcı ile kullanıyorum. Çoğu kanalda yayın yapan programın kalitesine bağlı olarak memnunum. Ve izlenmesi gereken mesafe 2-2,5 metre olan LCD/LED televizyonları yakın izlemeyin uyarısını dikkate alırsak, kalite o kadarda kötü olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 11 Kasım 2011; 14:32:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

2002 ya da 2001 yılında 72 Ekran Arçelik 100 Hz Flat sehpalı (zamanının çok özellikli televizyonu yani ne ararsan var.) televizyon almıştım. Hala da kullanıyorum kendi odamda. Bu televizyonda Play Station 3 oynadıktan sonra bir de diğer oda da kullandığım LG 42LW4500 televizyonda 3D Killzone 3 oynamak bile Full HD 3D Led TV almaya sebep olur. Yayın kalitesi tabi ki CRT'de daha iyi olabilir. Fazla TV izlemediğim için şu an 42LW4500'ü 8 senelik HD olmayan uydu alıcı ile kullanıyorum. Çoğu kanalda yayın yapan programın kalitesine bağlı olarak memnunum. Ve 2-2,5 metreden yakın izlemeyin uyarısını dikkate alırsak kalite o kadarda kötü olmaz.

PS3 değil ama sd yayınlarda zaten crt monitörün tartışılacak yönü yok ama olay genelleme olunca oyun,internet,hd materyalde
    crt'nin lafı bile olmaz.

• Tartışmaya gerek bile olmayacak örnek verdim zaten.
  • hehe muhabbetler yine aynı ya,

HD yayınlar, oyun konsolları, 3D, PC baglamak, kapladıgı alan, digital ses, HD mkvler , daha neler neler,
    TONLA avantajını yazıyoruz yukarda hala daha "HD yayınlar az ondan CRT daha iyi" yorumu gelebiliyo ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 11 Kasım 2011; 13:53:16 >
  • tamam milyonlarca ek avantajını kullanmıyorsunuz,teknolojiden bu kadar da uzaksınız da yine de CRT daha iyi degil ki! Tekrar yazıyorum:

***** Analog SD yayında, ( kablotv veya eski usül anten) CRT hataları iyi gizlediginden daha iyi görünür. bu bariz. buna kimse hayır diyemez.böyle yayın izlemek için lcd filan almayın.

****** Digital SD yayında(çanak veya teledunya),
    32" (80 ekran) LCDtv'de, görüntüdeki karelenmeyi 2,5-3 metre öteden göremezsiniz, onun yerine daha canlı ve derin görüntüler görürsünüz. ha ben 1 metereden izliycem derseniz anlarım ama o zaman da yazık gözlerinize 72 ekran CRT yi öyle izlemeyi
  • Bu başlık hortlamışken..

Zahmet edip okursanız sevinirim. Size 2011 maceramı kısaca özetlemek istiyorum:

2004-2011 arasında bilinçsizdim.

2011 başlarında "maalesef" bir şekilde uyandım ve büyük dev ekranlar, HD yayınlar/filmler/futbol maçları, 3Dler aklımı başımdan aldı. (maalesef dememin sebebi keşke bu uyanış 2013lerde olsaydı diye düşünmem. Her şeyin daha oturmuş olduğu bir zamanda direkt, hiç stres yapmadan terfi etmek süper olurdu.)

1 seneye yakındır forum araştırdım, yerli yabancı ama özellikle bu site. didik didik okudum yazılanları. Teoride neredeyse uzman oldum :) Eleye eleye Sony HX920 serisini ve Panasonic vt30 serisini bıraktım.

SD görüntülerde, doğal renklerde ve hareketli sahnelerde plazmanın daha iyi olduğunu tespit ettim ve Sony i de devre dışı bıraktım.

Sıra pratiğe geldi tabi. Hep okumakla olmaz, gidip görmek gerek.

Panasonic başlığında da yazmıştım, 1 haftadır mağazalarda vt30 takip etmeye başladım. 65 inç olanlarını tabi. (Birikmiş el emeği göz nuru 10bin liram var, tek atımlık.) Hastalık derecesinde büyük ekran takıntım var, 55 inç alsam bile keşke öteki olsaydı diyeceğimi biliyorum. 60 ın altına düşemem kesinlikle.

Ana korkularım ise burn in vb. plazma sorunları ile SD yayınlardaki netlik, çözünürlülük, görüntü kalitesi. Sonuçta ağırlığı bu yayınlar oluşturuyor.

Birkaç gündür burn in sorununu da dert etmemeye başladım. Ultra pimpirikli biri olduğum için full dikkatli davranırım, bir şey olmaz diyerek kendimi avuttum. TV. alacak olanların psikolojisi :)

Ama Yenibosna Darty deki satış görevlisinin sözleri beni sarstı. 65 inç plazma SD yayınları feci dağıtır dedi ve bana 50 inç tavsiye etti. Sonuçta adam illa ki bir şey biliyor, çünkü daha pahalısını satsa daha fazla kazanacak ama buna rağmen uyarıyor.

Bir de dün plazmalarda bile hala hareketli görüntülerde/altyazılarda titreme ve bulanıklık olduğunu öğrenince vt30 dosyasını kapattım. (Tüplümde esamesi bile olmaz bunun)

60-65 inçden aşağı olmayacak, buna rağmen SD yayınlarda da tüplüye yakın performans verecek (artık bir şekilde yapmaları lazım diye düşünüyorum, teknoloji ilerliyor) bir alet çıkıncaya kadar tv. almayacağım. Hem o zamana kadar klasik panel sorunları da daha stabil hale gelir ve iyileştirilir. 3D oturur, HD yaygınlaşır.

İyimser bir tahminle 1 sene daha tüplü ile devam.

Beko CRT televizyonum beni hiç utandırmadı ve yormadı bugüne kadar. Evet bazı zevklerden (HD, 3D, MKV gibi) mahrum kalacağım ama hiç değilse maçlarımı, dizilerimi vs. cam gibi görüntüyle izlemeye devam edeceğim. Üstüne üstlük o panel sorunlarının hiçbirini yaşamayacağım.

Crt nin gözünü seveyim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 11 Kasım 2011; 14:27:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

hehe muhabbetler yine aynı ya,

HD yayınlar, oyun konsolları, 3D, PC baglamak, kapladıgı alan, digital ses, HD mkvler , daha neler neler,
    TONLA avantajını yazıyoruz yukarda hala daha "HD yayınlar az ondan CRT daha iyi" yorumu gelebiliyo ya..

Arkadaş sen tonla değil milyarlarca avantaj yaz televizyon izlerken neyin ne olduğunu herkes biliyor. O kadar artısı var diye LCD/LED TV'ler SD yayın konusunda CRT TV'lerden daha başarılıdır mı diyelim? SD TV yayını CRT'de daha iyi. Bunu inkar eden kördür. Alırsın HD film, izlersin LCD/LED TV'de o zaman kalite neymiş görürsün. Ama kabul edilmesi gereken CRT TV'ler SD yayınlarda LCD/LED TV'lere göre daha kaliteli yayın verir gibi görünür, çünkü ona göre uyarlanmıştır. Diğer özelliklerde zaten CRT TV'lerde yok. (1080p kalitesi, vs.) Zaten kullanmıyorum o sebeple LCD/LED almam, bunları söylemeye çalışmış konuyu açan arkadaş. Daha ne olursa olsun isterse roket atar olsun; LCD/LED TV'ler CRT TV'lere göre SD yayınlarda daha başarılıdır diye kimse diyemez. Şunu da belirtmem gerekli "LED TV alınmaz." görüşüne asla katılmıyorum. Maddi durum rahat ise ve TV alalı çok olduysa güzel bir LCD/LED her evde olması gereklidir. Hele CRT TV'lerde PS3 oynuyorsanız, LCD/LED TV'lere geçince eskiden atari oynadığınızı sanarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 11 Kasım 2011; 15:44:15 >

• yaw yıne basladınız " o bundan iyidir, bu bunu döver" laflarına, bu forum ne çekiyosa bu tip yorumalrdan çekiyor zaten.
    daha net konuşun. kusura bakmayın ama benchmark ( karsılastırma) yapmayı bılmıyorsunuz.

LCDtv ve receiverınızı secerken SD yayınlarda performanslı urunleri tercih edin.
    benim 2 TV de şu anda YANYANA ya yuh artık, Benchmark- KArşılaştırma yapacaksınız ama MESELA gidip birinde ATVsd yi izlerken digerinde TV8sd yi izleyip yorum yapıyorsunuz, daglar karadar bitrate farkı var turksatta.ve gozle gorulmemesı ımkansız.
    veya gidip SD performansı kotu bir led almıssınız,
    veya 55" Lcd ile 70 erkan CRT yı karsılastırıyorusunuz!! yaw 55inch CRT ye bakın bakalım !!
    veya recevierınız dökülüyor. scart degildir baglantı inşallah, o kadar da degildir ya umarım..

KArşılaştırma yaparken BİRŞEYLERİ FArklı tutuyorsunuz, aynı DATALAR olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 11 Kasım 2011; 15:47:20 >

• o ondan iyi, bu bundan kötü laflarını filan bırakın,
    şu an gözümün önünde 2 tv de.

Digital SD yayında(çanak veya teledunya),
    32" (80 ekran) LCDtv'de, görüntüdeki karelenmeyi 2,5-3 metre öteden göremezsiniz, onun yerine daha canlı ve derin görüntüler görürsünüz. ha ben 1 metereden izliycem derseniz anlarım ama o zaman da yazık gözlerinize 72 ekran CRT yi öyle izlemeyin!

ya adam analog yayın takmıs goruntu kotu dıyo,
    adam digital receiver almıs uyduruk bi scart kabloyla baglamıs, görüntü kötü
    ya adam 120 ekran kocaman izliyor, 70 kadar CRT daha iyi goruntu veriyor diyo, aynı buyuklukle karsılastır..

digital fotograf konusunda oldugu gibi , burası da AT gözlüğü ile, karşılaştırma hatalarıyla dolu yorumlarla dolu.
  • Sen bana cevap olarak yorum yazıyorsan önce yazdıklarımı okumalısın. TV izlemeyi hiç sevmem. Bu sebeple HD uydu alıcıyı fark görmediğim için geri verdim. Çoğu kanal HD değil. Değil arkadaşım bunu inkar etmek ne sana ne de başkasına fayda getirir gülünç duruma düşmekten başka. At gözlüklerini çıkar! Kulaklarını aç da etraf ne diyor bir kulak ver. TV LG 42LW4500, alıcı ise Next 19xxx serisi idi yanlış hatırlamıyorsam. Yani televizyonumun forumdaki LG SİNEMA TV konusuna girince SD yayınlarda başarısız olmadığını görebilirsin. Hatta aynı kanalın 2 saat önce yayınladığı film çamur gibiyken 2 saat sonra yayınladığı film ayna gibiydi. Kanalın ismi Show TV. CRT 132 ekran Sony'de var yaklaşık 9 sene önce alınmış. Onu da izleme fırsatım oldu. Çok da güzel görüntü veriyor şu an. Ben dataları ya da başka şeyleri değil gözümle gördüğümü savunurum. Teori olarak konuşacaksak al 2 ms tepkimeli Full HD bir TV bak işine ama öyle olmuyor işte. İş uygulamaya geldiğinde fos çıkıyor, olan tüketiciye oluyor. Teknik serviste görev aldım. Neyin ne kadar olduğunu biliyorum. SD yayınlarda sahibi gelse benim gözümle gördüğümden daha doğruyu gösteremez. Bence karşılaştırma yapılmayacak şeyleri karşılaştırarak siz hata yapıyorsunuz. Çünkü birisi kaç sene öncesinin platformu diğeri ise üzerinde çalışma yapılan, yeni platformlarda denemesi yapılan bir sistem. Kabul et ya da etme benim gördüğüm, en kesin bilgidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 13 Kasım 2011; 11:56:07 >

• yahu ben bu sd yayınlarda lcd ledleri kötüleyenleri anlamıyorum belki de benim tv iyidir bu konuda elimde 46c750 var ve gayet memnunum sd yayınlarda (tabi tutup da rize kaçkar tvden bahsetmiyorum)
  • Loewe.

tv nin geleceği son nokta
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz94

Loewe.

pm i gördüm ama pm atma hakkım yok sorunu da gördüm msn ekle beni improtix@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz94

Loewe.

son nokta burası http://www.bang-olufsen.com/video fiyatlar daire parası uyandırayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

Sen bana cevap olarak yorum yazıyorsan önce yazdıklarımı okumalısın. TV izlemeyi hiç sevmem. Bu sebeple HD uydu alıcıyı fark görmediğim için geri verdim. Çoğu kanal HD değil. Değil arkadaşım bunu inkar etmek ne sana ne de başkasına fayda getirir gülünç duruma düşmekten başka. TV LG 42LW4500, alıcı ise Next 19xxx serisi idi yanlış hatırlamıyorsam. Yani televizyonumun forumdaki LG SİNEMA TV konusuna girince SD yayınlarda başarısız olmadığını görebilirsin. Hatta aynı kanalın 2 saat önce yayınladığı film çamur gibiyken 2 saat sonra yayınladığı film ayna gibiydi. Kanalın ismi Show TV. CRT 132 ekran Sony'de var yaklaşık 9 sene önce alınmış. Onu da izleme fırsatım oldu. Çok da güzel görüntü veriyor şu an. Ben dataları ya da başka şeyleri değil gözümle gördüğümü savunurum. Teori olarak konuşacaksak al 2 ms tepkimeli Full HD bir TV bak işine ama öyle olmuyor işte. İş uygulamaya geldiğinde fos çıkıyor, olan tüketiciye oluyor. Teknik serviste görev aldım. Neyin ne kadar olduğunu biliyorum. SD yayınlarda sahibi gelse benim gözümle gördüğümden daha doğruyu gösteremez. Bence karşılaştırma yapılmayacak şeyleri karşılaştırarak siz hata yapıyorsunuz. Çünkü birisi kaç sene öncesinin platformu diğeri ise üzerinde çalışma yapılan, yeni platformlarda denemesi yapılan bir sistem. Kabul et ya da etme benim gördüğüm, en kesin bilgidir.

dostum o konuları aylardır inceliyorum,

LW serisi LGlerı 3D-FPR teknolojısi icin o kadar cok almak istedim ki, ama "karşılaştırma" yapanlar SD konusunda başarısız buldu hepsi, ve diger klasık led sorunlarından bahsettiler. Sırf bu yüzden almadım.LCD aldım.
    o topicde SD ıcın ekran fotoları var sadece.

2.si de Receiverınız, NExt 19** işlemcileri için SD yayınları kötü ölçekledigini belirtiyor üstatlar ısrarla.

yani SD yayın için KÖtü bir ikiliye sahipsiniz..("karşılaştırma" yapanlara üstatlara göre)
    KAldı ki yeni teknoloji daha oturacak diyorsunuz, LCDtvler kacıncı jenerasyona girdi yakında piyasadan kalkacaklar yaw, )))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 11 Kasım 2011; 20:21:56 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.