Şimdi Ara

CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
5.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende next 2000 serisi vardı, düşman başına goldmaster 11400'üm kat kat iyi görüntü konusunda.Salonda medialink black panther kullanıyorum çok iyi bir uydu alıcı değil ama idare ediyor.Onun açıklarını Pioneer plazma kapıyor ne de olsa
  • CRT performansını ele alırken SHOV markalı,Arçelik markalı tüplü televizyonları kullanıp sonuç yazmak aldatıcı olabilir.Bang Olufsen,Loewe,Sharp,JVC en azından Sony yada Philips tüplü televizyonları kullanmak gerekir CRT hakkında gerçekci yorum yapabilmek için.Piyasada dolaşan SHOV markalı tüplü televizyonu kullanıp yorum yazınca CRT kötü be abi,görüntüler net değil tüplü televizyonda sonucu çıkar.Bir de yukarda yazdığım markaları imkanınız dahilinde kullanın öyle görün.
    Nasıl CRT televizyonların kötü üretimleri varsa LCD ve LED televizyonlarında kötü üretimleri var ama LED ve LCD lerin genel olarak kapasiteleri bellidir.
    Şuan moda olan HD yayını CRT yerine tabiki LCD/LED ürünlerde daha iyi izlersiniz tabi iyi üretim olanları modellerinde.
    Yalnız bakın ben yukarda bahsettiğim markalardan LOEWE tüplü TV ye hastayım,görüntü kalitesini 2 bin TL civarındaki LED TV lerde bulamıyorum ama tüplü TV şişko kadına benziyor be abi,tamam iyi yemek yapıyor,çok maharetli çok hamarat,börekler çörekler yapıyor bayılıyorum ama be abi, tüplü televizyon gelişen dekorasyon anlayışlarının sonucunda odama salonuma yakışmıyor,vitrinime koyamıyorum,o güzelim vitrine ancak çok güzel bir pahalısından Sharp LED yakışıyor.Hem abi,USB den filimleri klipleri takıyorum izliyorum LED tv de.
    PC monitörü olarak da kullanıyorum,kolaylık sağlıyor.Vazgeçemiyorum LED TV den,incecik,fazla yerde kaplamıyor,ah ulen CRT den de vazgeçemiyorum,en iyisi şu geniş salonuma LED TV nin bulunduğu vitrine 90 derece açıyla olan yan tarafa CRT TV için özel bir TV unitesi yaptırayım,sağa sola dönebilsin,canım hangisini isterse açayım.
    YER ve PARA durumu belirliyor yani seçimi.Çok az paranız varsa kötü bir LCD/LED almaktansa kesinlikle iyi bir CRT alınız.Bu konuda kararım kesin ama para bolsa ben ikisini de kardeş kardeş yaşatıyorum evimde.Teki iyi yemek yapıyor çok sempatik,teki de çok çekici. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

Durun arkadaşlar teker teker gelin yahu :)

Şaka bir yana benden daha fazla bilgilisiniz ve sizlerden, yazılarınızdan gerçekten çok şeyler öğrendim bu sitede. (burası tartışmasız en iyi tr. teknoloji sitesi)

Gimmeluck ve arokh, hayatın boyunca belli bir süre LCD kullanmamışsın ve teknolojiyi takip etmemişsin, yani kibarca "sen nereden bileceksin ki" demişler. Ama bir şeyi bilebilmek için doğrudan yaşamaya, test etmeye gerek yok ki arkadaşlar. Örnekleri okursun, talihsizlik yaşayan kişilerle konuşur ya da yine bu gibi forumlardaki yazılarını okursun vs... Böylece ince eleyip sık dokuyarak az çok fikir edinmiş olursun zaten. Bir kişi, iki kişi şikayet etse istisnadır dersin ama birçok insan bu sorunlardan bahsediyorsa anlarsın ki ortada yolunda gitmeyen bir şeyler var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Biz tüplü tv sahipleri, takdir edersiniz ki böyle sorunlarla hayatımızda hiç karşılaşmadık. Aynı tasasız günlerimizi, üst teknoloji niyetine (hem de o kadar para sayarak) geçeceğimiz platformda arayacak olmamız bir çelişki değil mi?

Oyun oynamak ,internete girmek demişsiniz. Paneller yüksek teknolojide tüplüyü ezer geçer, inkar etmiyorum ki. Ama soruyorum size, klasik bir CRT kullanıcısı için bunlar ne derece belirleyici olacak ki? Kaldı ki bu gibi şeylerin yeri PC olmalıdır bence.

jack_sparrow_82 ve manolpan, dostane uyarılarınız için teşekkür ederim. Peki sizce hiç ümit yok mudur görüntü ve sorunların iyileştirilmesi konusunda? Siz çok ümitsiz konuşmuşsunuz da. Yani panel üreticileri hiç mi duymuyor ve okumuyor böyle sorunları. Mesela alperungur "crt televizyonları panel boyutuna indirgeyen" yeni teknolojiden bahsetmişti.

Neden üretsinler ki SD için , zaten karasal yayınlar başlayacak , SD yayınlar zaten ölecek

Arçelikte çalışan bir arkadaşım , çok yakın zamanda CRT üretimini tamamen durdurma noktasına geleceğiz demişti , düşünülen bu . zaten 2014 de karasal yayın başlayacak .Yaniiiii sen boşuna bekliyorsun ... bakalım senin o CRT'en karasal yayınları alabilecek mi !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 12 Kasım 2011; 5:39:21 >

• quote:

60-65 inçden aşağı olmayacak, buna rağmen SD yayınlarda da tüplüye yakın performans verecek (artık bir şekilde yapmaları lazım diye düşünüyorum, teknoloji ilerliyor) bir alet çıkıncaya kadar tv. almayacağım. Hem o zamana kadar klasik panel sorunları da daha stabil hale gelir ve iyileştirilir. 3D oturur, HD yaygınlaşır.

Crt nin gözünü seveyim ben.

Bakın daha ilk sayfada size konu hakkında bilgi edinmenizde fayda var demiştim ama görünen o ki pek oralı olmamışsınız.

Şimdi herkes analitik düşünce yapısına sahip olacak diye bir şey yok, sonuçta farklı farklı bir dünya insan var değil mi? Madem bazı şeyleri kendi başınıza düşünemiyorsunuz veya belli bir konuda bilgi eksikliğiniz var, o zaman izin verin biz yardımcı olmaya çalışalım.

Gelelim şu SD konusuna; siz o tüplü televizyonunuzda çok beğenerek izlediğiniz SD yayınların çözünürlüğünü ve tüplü televizyonunuzun doğal çözünürlüğünü biliyor musunuz? Bir de HD yayınların ve HDTV'lerin çözünürlüklerini? Peki, hiç 65" bir tüplü televizyonunuz olsaydı ve o büyüklükteki bir tv'de SD yayınları izleseydiniz görüntünün nasıl görüneceğini düşündünüz mü? Daha iyi anlamak için şöyle yapın; bilgisayarınızda yaklaşık 100x100 piksellik güzel görünen bir resme bakın, daha sonra bu resmi tam ekran yapıp bir daha bakın. Nasıl görünüyor? Hoşunuza gitti mi? Elbette ki gitmedi! Eeeee SD yayın muhabbeti de aynı şey zaten, siz o çözünürlükteki bir görüntüyü kocaman ekrana verirseniz tabi ki güzel görünmeyecektir. İster CRT ister LCD tv kullanın, o kadar büyük bir ekranda sonuç hüsran olacaktır.

Bunlar yeterli gelmediyse bir de şunu deneyin bakalım; tüplü tv'nizin yanına ekran yüksekliği aynı olan (dikkat! inç olarak verilen çapraz ekran ölçüsünden bahsetmiyorum!) bir lcd tv koyun. İkisine de aynı SD yayını verin ve lcd tv'de görüntü ayarlarını 4:3'e getirin (sağ ve sol yanlarda dikey siyah bantlar olmalı, yani görüntü gerdirilmemiş olmalı). Bu durumda iki tv'de de aynı görüntüyü, aynı yükseklik ve genişlikte elde etmiş olursunuz. Şimdi normal tv izleme mesafenize çekilip iki tv'ye de bir bakın bakalım. Hangisi daha iyi görünüyor? Karar size kalmış. Eğer ikisi de aynı görüntüyü veriyor veya lcd daha iyi görüntü veriyor derseniz, hiç gecikmeden hdtv'nizi alın. Yok eğer crt'de daha iyi görünüyor ve ben asla sd yayından vazgeçemem, hd görüntünün nimetleri de eksik kalsın derseniz, o zaman crt ile yola devam. Yalnız şunu unutmayın ki crt bile sizi belli bir ekran boyutuna kadar sd yayınlarda tatmin eder, ondan sonrasında artık crt ve lcd'nin eli kolu bağlı maalesef. Hele ki 60" civarı bir tv alacağım ve sd yayınları ağız tadıyla falan izleyeceğim diyorsanız, bence hiç boşuna ümitlenmeyin zira sd yayını o büyüklükte bir ekrana verince crt olsa ne yazar lcd olsa ne yazar! Sonuç itibarı ile yayının çözünürlüğü düşük, tv ne yapsın?

Şimdiye kadar bir çok arkadaş dil dökmüş (ben de dahil) ama inanın hepsi boş! Siz en iyisi ne yapın biliyor musunuz? LCD/LED-LCD/Plazma (mümkünse iyi bir marka olsun tabi) sahibi bir arkadaşınızın evine gidin, eğer ses sitemi de varsa şöyle koltuğa bir güzel yerleşip bir iki BluRay film izleyin bakalım (BBC belgeselleri de tavsiye edilir). Sonra buraya gelin, bir daha konuşalım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

Neden üretsinler ki SD için , zaten karasal yayınlar başlayacak , SD yayınlar zaten ölecek

Arçelikte çalışan bir arkadaşım , çok yakın zamanda CRT üretimini tamamen durdurma noktasına geleceğiz demişti , düşünülen bu . zaten 2014 de karasal yayın başlayacak .Yaniiiii sen boşuna bekliyorsun ... bakalım senin o CRT'en karasal yayınları alabilecek mi !!!

Tüm kanallar birkaç seneye kadar HD yayına geçecek demek istiyorsunuz okuduğum kadarı ile. SD ölecekten anladığım bu.

Bu benim için daha iyi ya işte. Ben de gönül rahatlığıyla o zamanın referans gösterilen dev ekranlı bir plazma ya da Led'ine geçiş yaparım. Bu durumda beklemek daha karlı olmaz mı? (Dediğim gibi tek atımlık 10-11 bin lira arası nakitim var şu an ve sadece 1 defa alacağım.)

Çok daha düz ve doğrudan bir örnekle anlatayım derdimi. Tam anlaşılır olsun.

Bütün kanalları sık ve eşit aralıkla izleyen bir Tv delisiyim.

Kanaltürk
    TV8
    TNT
    Flash Tv
    CnnTürk
    Fox Tv
    Skytürk
    vb. tali kanallar da buna dahil.

Mesela... Şu an mağazaya gidip HD bir televizyon aldım, 65 inç bir vt30. (hep yazdım forumlarda, 65 İNÇ keyfi en büyük hayalim şu an ve daha aşağı boyuta katiyen inemem. Takıntılıyımdır. Yenibosna Darty in halen vitrindeki o tvsi aklımdan bir türlü çıkmıyor.)

65 inç televizyonu aldım ve kurdum diyelim.

Atıyorum, bir de D-Smart modül aldım. Bu sayede Star ve Kanal D'yi kurtardım, onlar HD geliyor çünkü. ATV ve TRT de ücretsiz HD imiş, onları da kurtardık.

Ama gelgelelim üstte sıraladığım kanalları ve benzerlerini + Show tv'yi izlerken belli ki çamur gibi bir görüntüye mahkum olacağım. (Tekrar 65 ten aşağı inmemin mümkün olmadığını belirterek.)

ÖRNEK:
    - Kanaltürkte Pazar akşamı futbol tartışmalarını izlerken...
    - TV8'de film izlerken (bu MKV vb. ile telafi edilebilir gerçi)
    - TNT de, Show Tv de akşamları annemle dizi izlerken
    gibi gibi...

tüplümdeki o CAM GİBİ görüntüyü arayacaksam ne diye TV alayım ki?

Hirotaro , umarım dediğiniz şey gerçekleşir. Gerekirse 2-3 sene bekleyebilirim. Varsın birkaç sene daha panel teknolojisinin bir takım nimetlerinden mahrum kalayım. Çünkü yaşayacağım SD eziyeti, inanın bana o alacağım tüm keyfin, extraların ve nimetlerin -afedersiniz- içine etmeye yeterli.

Ayrıca şu hareketli görüntülerdeki ve altyazılardaki titreme / bulanıklaşma olayı da canımı sıktı. Plazma bile olsa maalesef böyleymiş diyorlar.

* * * * *

slicer arkadaşım, güzel yazmışsınız. Olaya hiç bu açıdan (165 ekran CRT yani) yaklaşmamıştım. Ben biraz düz mantıkta ve doğrudan/net ifadelerle ilerleyen mesajları seviyorum. Yazı stilimden de belli oluyordur zaten. Onun için keyifle okudum ve bilgilendim, teşekkür ederim. Anlaşılan bu işin çözümü ileride de yok. Tek çözüm Hirotaro arkadaşımızın söyledikleri. Bu durumda tüm yayınlar HD ye geçinceye kadar CRT ile devam edeceğim anlaşılan. Şimdilik küçük ekran bir plazma/LED de alabilirim ama hem geleceğe yatırım olan parama dokunmak istemiyorum hem de küçük ekran alacaksam hiç almam daha iyi. Bir defa ve TAM alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 12 Kasım 2011; 13:00:11 >

• Bu arada yanlış anlama olmasın. Sonra üstteki mesajımı üstünkörü okuyan biri sadece SD yayın için panel mi alınır diye düşünebilir.

MKV, HD yayın ve film, HD maç, 3D gibi panel teknolojileri ana kriterlerim arasında. Bunları 65'' bir tvde izlemek hayallerimi süslüyor.

Ama dedim ya işte. SD sıkıntısı ve hareketli görüntülerdeki titreme/bulanıklaşma sorunu şu yazdığım tüm keyfi benim için bir çırpıda silip atmaya yeterlidir. Böyle bir insanım.

- SD yayınların ölmesini bekleyeceğim artık. Umarım kırmızı kar yağınca gerçekleşmez bu. Böylece gönül rahatlığıyla 65 inç bir tvye geçeceğim. Hem o zamana kadar da bazı şeyler (3D gibi, burn in vb klasik sorunlar gibi) daha oturmuş ve sorunsuz hale gelmiş olacak. Yani 1 defalık nokta atışı yapacağım.

Benim başlıkta artık yazacak bir şeyim kalmadı. Özetle CRT Beko'm ile devam. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kafanızı şişirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck
    dostum o konuları aylardır inceliyorum,

LW serisi LGlerı 3D-FPR teknolojısi icin o kadar cok almak istedim ki, ama "karşılaştırma" yapanlar SD konusunda başarısız buldu hepsi, ve diger klasık led sorunlarından bahsettiler. Sırf bu yüzden almadım.LCD aldım.
    o topicde SD ıcın ekran fotoları var sadece.

2.si de Receiverınız, NExt 19** işlemcileri için SD yayınları kötü ölçekledigini belirtiyor üstatlar ısrarla.

yani SD yayın için KÖtü bir ikiliye sahipsiniz..("karşılaştırma" yapanlara üstatlara göre)
    KAldı ki yeni teknoloji daha oturacak diyorsunuz, LCDtvler kacıncı jenerasyona girdi yakında piyasadan kalkacaklar yaw, )))

Bence karşılaştırmayı kendin yapmalısın. Keşke yakın olsak da misafir etsem seni. SD yayınlarda SCART girişli uydu alıcımla çok güzel görüntüler elde ediyorum. Ama bazı kanallar var ki hiç sorma. SD yayınlarda ki kalitesizliğin çoğu televizyondan ya da uydu alıcıdan değil yayından. Bunu yukarda verdiğim Show TV örneğinde açıklamıştım. (Aynı kanal fakat iki farklı film.) 2 ay içerisinde HD uydu alıcı almayı da planlıyorum. Next 20000 ya da Dream Box. Önce bir yakınım alsın ben onlarda bakarım güzel mi değil mi. Sonra da ben alırım. Uydu alıcısı satan arkadaşı olduğu içn sorun olmuyor onun için geri vermek. Onun televizyonu da Sharp. Modelini tam hatırlamıyorum 4 renk olan seri idi. Her neyse genel olarak izlediğim E2 ve Kurtlar Vadisi yayını yapan (ki eskiden yabancı yayın yapardı Supernatural falan) izlediğim TNT umarım güzel yayın verir. Net söyleyebilirim. SD yayınlarda LG 42LW4500 HİÇ kalitesiz değil. Hiremco X2 ile kullanıyorum. Ekran fotolarıyla asla anlayamayız. Ne kadar doğru aktarabilir ki resim çekerek? Şunu belirteyim TV alırken 900 TL civarında bir Toshiba vardı. Birde LG LE8500. Bu iki televizyon TRT HD'yi tüm televizyonlar arasında en net gösterenlerdi. Fakat isteklerime cevap vermiyorlardı. Amacım TV izlemek olsa düşünmeden ikisinden birini alırdım. Yeni teknoloji dememdeki sebep birisi hem HD yayın hem de SD yayın için yapılmış diğeri ise sadece SD yayın için. Ki şu an ki LED TV'lerin çoğu Full LED değil, LED aydınlatmalı LCD. Yani tam oturmadı.(LG LE8500 Full LED idi sanırım) Nano LED kullanmadan bu sorunlar düzelmez. Aldığım televizyonu geri verdim sıfırı ile değiştirdiler. Geri verdiğimde bulutlanma vardı biraz, şu ankinde yok olursa yine değiştiririm. Sonuçta benim hakkım. Bence en iyi üstat biziz. Sürekli TV değiştirecek durumumuz yoksa alırız elimize uydu alıcımızı ki onlarınkine güvenmiyorsak deneriz aklımızda olan modelleri. Tepki süresi deneyeceksek dizüstü bilgisayarımızı alırız bağlarız görürüz tepki süresini. Ben Play Station 3 ve monitör olarak kullanıyorum ağrlıklı olarak. Arasıra da TV izlemek için. Ben çok memnunum. Forumda almama vesile olan arkadaşlar sağ olsun. Ama o konuda benim tam aksime aldıranlara kötü konuşanlar bile var yani memnun değiller. Herkesin sonucu herkesi aynı şekilde etkileyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 12 Kasım 2011; 13:22:34 >

• karşıyakalı88 sd kanalları 65'' lik bir tv de kötü izlemek tv nin değil gelen yayın kalitesinin kötü olmasından kaynaklanır.Bu yüzden tv ye çamur atma (Panasonic fanı falan değilim ama kusura bakma artık dayanamayacağım bilmeden atıp tutuyorsun)65'' lik bir crt olsa görüntü yine cam gibi mi olucak ? Güldürme beni.Daha önceden yazdım yine yazıyorum ''PANEL TV LER (PLAZMA,LCD VE LED LCD TV) HD YAYIN STANDARDINA GÖRE ÜRETİLEN TV LERDİR, BU TV LER DE CRT TV NİN GÖSTERDİĞİ SD YAYIN KALİTESİ BEKLENEMEZ.'' Sana bi arkadaş tavsiyesi bu devirde teknoloji de nokta atışı yapamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

karşıyakalı88 sd kanalları 65'' lik bir tv de kötü izlemek tv nin değil gelen yayın kalitesinin kötü olmasından kaynaklanır.Bu yüzden tv ye çamur atma (Panasonic fanı falan değilim ama kusura bakma artık dayanamayacağım bilmeden atıp tutuyorsun)65'' lik bir crt olsa görüntü yine cam gibi mi olucak ? Güldürme beni.Daha önceden yazdım yine yazıyorum ''PANEL TV LER (PLAZMA,LCD VE LED LCD TV) HD YAYIN STANDARDINA GÖRE ÜRETİLEN TV LERDİR, BU TV LER DE CRT TV NİN GÖSTERDİĞİ SD YAYIN KALİTESİ BEKLENEMEZ.'' Sana bi arkadaş tavsiyesi bu devirde teknoloji de nokta atışı yapamazsın.

jack_sparrow_82

Özür dileyerek söylüyorum, keşke son iki mesajımı biraz daha dikkatli okuyup da öyle yazsaydınız.

Orada zaten kabul ettim suçun SD yayınlarda olduğunu. Özellikle slicer'in cevabına ithafen yazdıklarımda.

İki aya yakındır hayallerimi süsleyen VT30 dan vazgeçmek inanın benim için de kolay olmadı. Artık kendimi bilgisayara ya da başka şeylere vererek sabretmeye çalışacağım, yapacak bir şeyim yok.

Benim artık ana beklentim SD yayınların pasifize olması. Feragat edemeyeceğim 65'' keyfi için yapacak bir şeyim kalmadı.

• Karşıyakalı çözüm basit aslında, ileride panel aldığında şu anda kullanmakta olduğun crt tv yi çöpe atmana gerek yok.
    sd yi crt ile hd yi panel ile kullanırsın... Benin 72 ekran sony crt tv arıza yapmasaydı kullanıyor olacaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arokh

Karşıyakalı çözüm basit aslında, ileride panel aldığında şu anda kullanmakta olduğun crt tv yi çöpe atmana gerek yok.
    sd yi crt ile hd yi panel ile kullanırsın... Benin 72 ekran sony crt tv arıza yapmasaydı kullanıyor olacaktım.

@arokh

Bu benim de bir ara aklıma gelmişti ama sorun var.

Biraz özele girmek gibi olacak ama annem ve erkek kardeşim ile yaşıyoruz ve normalde şu anki tvde bile aramızda paylaşım sorunu var. Alacağım Tv. kendi param olacağı için o tamamen benim olacak, kimseye karıştırmayacağım. (TV konusunda aşırı pimpirikliyimdir elimde değil maalesef) Diğerini ise kardeşime bırakacağım. O saatten sonra her zaman rahatça gidip istediğimi izleyemem orada. Bir gün olur iki gün olur ama sonrasında ister istemez çekinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 12 Kasım 2011; 13:57:58 >

• O sorun her evde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arokh

Karşıyakalı çözüm basit aslında, ileride panel aldığında şu anda kullanmakta olduğun crt tv yi çöpe atmana gerek yok.

şu an sd için en mantıklısı arokh'un bahsettiği durum.Ben crt tv mi attım (elimde pioneer 4280xa ve 5080xa plazma tv var) Bunların sd performansından memnunum.Zaten sd için salonda salondaki 5080xa kullanıyor hiç kimsenin şikayeti yok.Kendi odamdaki 4280xa yı ps3,xbox360 ve yüksek çözünürlüklü mkv film,dizi vs... kullanıyorum.Sana git Panasonic vt30 al da diyemem.İleride ne olacağı belli değil yukarıda yazdığım gibi teknolojide nokta atışı yapamazsın.Senin gibi 2-3 yıl dişimi sıktım bende tam en kral referans panel pioneer kuro serisini aldım dedim, bu seferde 1 yıl sonra 3d başladı Şimdi gözlüksüz 3d lerden bahsedilmeye başlanıyor.Kimisi oled diyor biri amoled Mitsubishi'nin laser tv çıkacak diyenler var,rafa kalktı diyenler var (oysaki pioneer kuro yu bile ezdiği söyleniyordu) http://www.mitsubishi-tv.com/laser.html Sharp bir de 3d den farklı olarak 4k çözünürlüklü tv tanıtmıştı http://techcrunch.com/2011/09/30/sharp-showcases-4k-lcd-tv-3840%C3%972160-resolution-to-sell-it-2012/ Bu da toshiba utanmadan gözlüksüz 3d de koymuşlar http://shiftdelete.net/toshibadan-55-inc-gozluksuz-3d-tv-32268.html Burada göremedim ama kesin olarak bilmemekle birlikte sadece 720p için gözlüksüz 3d geçerli diye biliyorum

• O tvleri ben de okumuştum Ultra HD diyorlar sanırım.

Tv seçmek dünyanın en zor şeyiymiş.

2004 te hiçbir şey bilmiyordum (o zamanlar internetim de yoktu çünkü), hiç stres yapmadan hesap yapmadan gidip beyaz eşyacıdan ilk gördüğüm 72 ekranı aldım.

Dedğim gibi benim için çok zor olacak ama yazdığım şeylerden ötürü sabredeceğim. İnsanın gözü açılmaya görsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***
    Forumda almama vesile olan arkadaşlar sağ olsun. Ama o konuda benim tam aksime aldıranlara kötü konuşanlar bile var yani memnun değiller. Herkesin sonucu herkesi aynı şekilde etkileyemez.

evet biliyorum
  • 3840x2160 çözünürlüğü hareketli resimde az da olsa 3d etkisi verir.
  • quote:

O tvleri ben de okumuştum Ultra HD diyorlar sanırım.

2004 te hiçbir şey bilmiyordum (o zamanlar internetim de yoktu çünkü), hiç stres yapmadan hesap yapmadan gidip beyaz eşyacıdan ilk gördüğüm 72 ekranı aldım.

Dedğim gibi benim için çok zor olacak ama yazdığım şeylerden ötürü sabredeceğim. İnsanın gözü açılmaya görsün.

dostum " yazdıgın seylere" ( sd vb) ragmen ımkanın da varmış, almalısın diyor gelen cogunluk " 2 tip tvyi de kullananlar ve inceleyenler"

ama sen zaten fikrini degisttirecek gibi gorunmuyorsun. bosuna fikrimizi sormussun, ama dedigim gibi sadece CRT kullanmıs biri oalrak degistirilemez fazlaca katı fikirlere sahipsin. degistirmem icin sebep yazın diyorsun yazan yazıyor ama tınn :))) sabit fikir en kötüsü yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

O tvleri ben de okumuştum Ultra HD diyorlar sanırım.

dostum " yazdıgın seylere" ( sd vb) ragmen ımkanın da varmış, almalısın diyor gelen cogunluk " 2 tip tvyi de kullananlar ve inceleyenler"

ama sen zaten fikrini degisttirecek gibi gorunmuyorsun. bosuna fikrimizi sormussun, ama dedigim gibi sadece CRT kullanmıs biri oalrak degistirilemez fazlaca katı fikirlere sahipsin. degistirmem icin sebep yazın diyorsun yazan yazıyor ama tınn :))) sabit fikir en kötüsü yaw

gimmeluck hocam, sabit fikirden çok mükemmelliyetçilik diyelim.

Vazgeçme sebebim de forumda yazılanlar, 65 inç hakkında yapılan tespitler. Yoksa mağaza dolaştığım şu son 2 haftada alacak gibiydim. Burn in vb. sorunlara karşı full dikkatli olmayı kafama koymuştum.

Ama özellikle slicer'in bu sayfadaki tespiti benim için olayı bitirdi. 165 ekran da CRT bile olsa SD yi çamur gibi gösterir dedi. Ben de anladım ki teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, isterse piyasadaki en üst model plazma olsun, 65 inçten SD'de iyi görüntü alamayacağım. Bu durum tv ile ilgili değil, yayınlarla ilgiliymiş. 65 den aşağı inmek de benim için neredeyse imkansıza yakın. İzlediğim kanalların çoğu da SD olacak. O halde 10 bin lira verip de çile çekmeye ne gerek var. HD YAYINLARIN STANDARTLAŞMASINI BEKLİYORUM ARTIK, TEK ÇAREM BU.

Beni almaktan vazgeçiren ikinci tespit de Panasonicliler topiğindeydi. Son 40 sayfasını baştan sona tekrar okudum ve alperungur ile birkaç arkadaşımızın tespitini gördüm. HD yayın bile olsa bu büyük ekran plazmalarda bazı hareketli görüntüler (kamera pan scan gibi bir şeyler söylüyorlardı) olduğunda bulanıklaşmalar ve titremeler oluyormuş. NTVspor vb kanallarda altyazı akarken takılmalar da oluyormuş. Bunun ihtimali bile beni ürküttü.

Hakkınızı helal edin, kafanızı şişirip meşgul ettiysem.

• Tüplü tv büyüdükçe kalite düşer. 37 ekran tüplü tvdeki renk canlılığı ve kaliteyi 70,72,84 ekranda bulamazsınız. Daha büyük ekranlarda daha da düşüyor. Kontrast,renk vb hepsini etkiliyor. Görüntü cansız ve karanlık oluyor. Üstelik kocaman yer kaplıyor. Çok iyi bir tüplü tv 70 ekrana kadar sd yayında panellerden iyi olabilir ama tv büyüdükçe panel yetişip öne geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 12 Kasım 2011; 20:02:00 >
  • 1 hafta önce evime 42'' lg marka bir LED TV aldım. Aynı zamanda evimde 70 ekran arçelik marka bir CRT tv var. Şuan için ( digitürk alana kadar ) SD yayın ile idare edicem ve SD yayınlarda 70 ekran CRT televizyonum biraz daha iyi görüntü veriyor ama arada o kadarda fark yok ki izleme keyfi olarak tabiki LED TV çok daha keyifli. Ancak herşey SD yayın değil. Şimdiye kadar bilgisayar ve CRT televizyonumdan en az 10 kere izlediğim Yüzüklerin efendisi 2' yi dün LED televizyonumdan izledim ki film full hd değildi çözünürlüğü full hd ye göre en az 2 kat daha zayıftı. Ancak ben şimdiye kadar izlediğim bu filmi hiç bi kadar net,canlı ve kaliteli izlememiştim. Şimdiye kadar görmediğim ve işitmediğim şeyleri LED televizyonumda filmi izlerken farkettim. Filmi blu ray olarak izlersem ne göreceğimi çok merak ediyorum. Ki CRT televizyonlarda olmayan bir çok özellik LCD ve LED tvlerde bulunuyor. 1 terebaytlık harici belleği yeni aldığım LED tvye bağladım ve içindeki yaklaşık 200+ adet filmin her birini sorunsuz bir şekilde açtı.Filmi izlerken ileri-geri sarabiliyorum,istediğim yerde durdurabiliyorum vesselam. Ve daha saysam bitmeyecek bir sürü yararlı ve güzel özellik mevcut. Kısacası ben günümün 9 saatini işte geçiriyorsam ve para kazanıyorsam, yaşam standartımı da kazandığım paraya göre şekillendiririm. LCD ve LED tvyi asla CRT televizyonlarla kıyaslayamam. İyi forumlar...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.