Şimdi Ara

CS:GO Yeni Eklenen Topluluk Haritası 'de_mikla' Hakkında! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
4
Favori
22.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dallamanın reddit sayfası varmış, yağdırın beyler:

https://www.reddit.com/user/dr_pretzel/
  • yapımcının açıklamasını dinlemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 18 Şubat 2016; 23:16:48 >
  • Harita kalkmadı + ek bir bonus gibi bir şey geldi sadece bu haritaya özel olaya bak
  • Harita yakında kalkacaktır yapımcılardan birinin steam nicki dr_pretzel profili gizlemiş.

Benim 2 bilgisayarım var ikisi de nvidia gtx960 ve gts250 kartlar mevcut. gts250 de orta yüksek mxaa8 eşyönsüz x4 falan otomatik konumda. Fps bakıyorum 60-110 arası dolanıyor ama kasma başladı böyle olmazdı düzelir mi ? düzelmez ise konu falan açalım derim ? Çünkü gtx960 olan bilgisayarımda da 2-3 kez yaşadım kasmayı
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz çerçevede düşününce değişen birşey pek fazla yok. Doğrudan bir liderin, imzanın, sözün kullanılması belki Cs:Go için farklı sıkıntılara da yol açabilirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin, silüetinin ne derseniz oyunda bulunması ve art niyetli insanların bunlara zarar vermesi de hoşumuza gitmeyebilirdi. Bu konuda haklı olunduğuna itirazım olmamasıyla birlikte ben hiçbir şekilde yer almamasından bahsediyorum. Markalar sokaklar bilindik isimler ve dahası parodi şeklinde, uydurma şekillerde karşımıza çıkabilir itirazım yok. Ancak gerek Türk toplum kültürünü gerekse bu günlerde bu forumda yazılar yazıyor olabilmemize bir şekilde vesile olan liderler ve insanlara oyunda hiçbir şekilde ver verilmesine karşı çıkıyorum.

Bilimsel bir rapor bile hazırlarken kullandığınız her içeriği referans olarak göstermek zorundasınız. Ne olduğu zaten anlaşılır diyip referansı yanlış ya da çarpıtılmış veremezsiniz. Bu ve çoğaltılabilecek örneklerdeki gibi bizim için değer teşkil eden hepimizin öyle ya da borçlu olduğu bir Milli Liderin hiçbir şekilde yer almaması en doğrusu.

Çünkü tam ve doğru olarak yer alması da problem oluştururdu, böyle saçma sapan bir deneme ile de yer alması sorun oluşturdu zira. Bu gibi girişimlerde bulunmamak lazım. Bu görüşümü de aktarırken ayrıca sembolleştirme gibi bir niyetim olmadığını da aktarmak isterim. Atatürk rozet takmaktan, tablo asmaktan öte insanın içinde olan bir değerdir. Kendi adıma Mustafa Kemal Atatürk'ü Cs:Go'da görsem gururlanacak değilim, Türk sokakları aktarıldığında duvarlarda niye yok da diyecek değilim. Günümüzde oyunları her milletten her niyetten insanlar oynuyor, Valve'in kaçınma sebebinin de aynı olduğunu düşünürsek, tamam yahu oraya birşey koyup geçelim demek pek de mantıklı olmuyor özet olarak.

• Yazmayayım yazmayayım diyorum ama bir şeyleri açığa kavuşturmak lazım.

1. Öncelikle Valve'in harita ile alakası sadece haritanın seçilip ve yapımcısıyla irtibata geçip, - varsa - kendi istekleri doğrultusunda bazı değişiklikler yapmasını isteyerek haritayı operasyona seçmekten ibarettir. Yani; haritada herhangi bir olumsuz durum var mı diye bakmazlar. Tek fark ettikleri olsa olsa Atatürk resminin orada olmasının da pürüz çıkarabileceğini düşünerek onu kaldırmasını ya da değiştirmesini istemiş olabilirler. Diğer Türkçe yazılarda ne yazıyor burada diye araştıracaklarını sanmayın.
    Zaten harita ilk çıktığında Atatürk resmi vardı, sonradan değişikliği ya yapımcı bilerek yapmıştır ya da Valve kaldırmasını/değiştirmesini istediğinde yapımcı böyle bir talihsiz duruma imza atmış olabilir.

2.) Harita workshoptan kaldırılmadı, sadece yapımcı gizli duruma geçirdi. Bu yüksek olasılıkla yaptığı hatayı fark edip hatasını düzeltmeye başladığı anlamına geliyor. Hatasını düzelttiğinde yeni güncelleme gelecektir haritaya ve workshopta tekrar görünecektir.

Edit:
    3.) Yapımcısı dr_pretzel'ın steam hesabı bu haritayı yaptığından beri gizliydi. Yani şimdi gizledi gibi bir durum yok. Haritayı ilk yayınladığında kendisini eklemiştim ama kabul etmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 18 Şubat 2016; 23:34:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zulaa

Abi adamlar değerlerimize sahp çıkmıyor . steamde türk oyunu var greenlightta
    destek verin Zula ya.. ATA'MIZ BİZİM BAŞ TACIMIZDIR !

http://i.hizliresim.com/RoaPZZ.png
    Bu mesaja eklenen görseller:

CS:GO Yeni Eklenen Topluluk Haritası 'de_mikla' Hakkında!

Sırf bunu gördüğüm için oyuna olumlu oydan olumsuza çevirdim fırsatcılık yapmayın.

• Bilge Dede kullanıcısına yanıt
    Operasyon haritalarından kaldırılma gibi bir şey yok, sadece atölyede çok fazla olumsuz oy aldığı için erişimi kısıtlandı workshop ta. Yoksa hala devam ediyor, operasyon haritalarından kalkması çok zor zaten, maksimum üzerinde güncelleme yaparlar.
  • üstte kalsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda bordo klavyelik yapanlar zamanında okulda istiklal marşından kaçanlar olabilir mi?Hala inanamıyorum nasıl bu kadar salak olabilirsiniz.Oraya asıl Atatürk'ün gerçek resmini falan koysaydı problem olurdu ki normalde öyleydi.ATAHÜRG diye birini tanımıyorum ben.Valve mapda bazı değişikler yapmasını istemiş tahminimce telif hakkı vs olaylar için.Ha bunu koyucağına hiç koymasaymış daha iyi olurmuş orası öyle.Neyse daha fazla birşey demiyorum.Burda bana mesaj atıpda ağlamayın sakın hiç uğraşamıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brad_Hawk -- 19 Şubat 2016; 0:33:35 >
  • sözlerinize kesinlikle katılıyorum ama cidden yapımcının aklında ki fikride bilmek isterdim.kasten hiç kimse olumsuz, bir insan topluluğunu sıkıntıya düşürcek şey yapmaz.ticaret sonuçta bu adam bu haritanın referansıyla ilerde b yad afarklı oyunlar için farklı şeyler yapıcak belkide neden yaptığı şeye gölge düşürsün.kolay değil o haritayı yapmak.saatlerce emek var.bir sticker yaparken bile karalamalar, taslaklar ve fikrin netleştirilmesini hesaba katmadan 50 saat belki vakit harcanıyor.

@HoLyZz! eklememesinin sebebi şu olabilir bu tür workshop yapımcılarını insanlar çok fazla ekliyor.ve bu insanlar araştırmadan etmeden şu nasıl yapılıyor bu nasıl yapılıyor diye soru soruyorlar.yapımcı için bir nevi boşa vakit kaybı bu insanlarla uğraşmak.
  • olayı savunmaya çalışanlar var.birader oraya atahürg koymasın resim koymak zorunda mı?koyacaksa bi rte koysun geçsin.yok sexy kebab yok ya**ak çizimleri.bildiğin hakaret dolu.oyundan kalkmadığı sürece kalkmış sayılmaz.DH steam sayfasınında bilinçli bir duyuru yapması lazım.
  • Acaba biri amerika mapi yapsa obama nın yerine obayana yazsa ya da almanya haritası yapıp hitler yerine hiflher yazsa duvarlara schnitzel resimleri koysa şuanda valve ye ne olurdu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler muhtemelen tüm isimleri marka ihlali olmasın diye bir iki karakter değiştirmişler, örn. arçelik; ama atatürk resmi ve yazılışı benim de hoşuma gitmedi. bunun dışındaki dükkan isimleri vs kendileri uydurmuşlar ama gene anlamsız olanlar var. bir arkadaş oturup tüm dükkan isimleri için mantıklı ve genel isim değişiklikleri düzenleyip yapımcıya mesaj olarak atmalı. mümkünse türkçe karakter olmayan isimler kullanılsın ki yapımcıya da kolaylık olsun.
  • http://steamcommunity.com/id/rick_d

haritayi yapan kisinin profilindeki resimde pkk yaziyor. Haritadaki kebapcinin kepenginde ki ingilizce yazida: sanki cinsel organdan kebap yapiliyormus gibi bahseden bir yazi var. Belesden konusanlar var burda yok telifdenmis falanmis. Once girin inceleyin haritayi.kutularin uzerindeki resimleri inceleyin burada yazamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  CS:GO Yeni Eklenen Topluluk Haritası 'de_mikla' Hakkında!

Bunu ben çektim daha önce gören oldu mu?
  • harita için birşey yapılmalı, sesimizi duyurmamız lazım...

aslında böyle pis şeyler olmasa güzel harita gibi.

bu arada update'ten sonra oyundan atıyordu sürekli, steam'i komple silip tekrar yükledim düzeldi.

kalite ayarı falan değiştirmedim.
  • REPORTLADIM
  • Arkadaşlar, haritanın atölyeden kaldırılması bir anlam ifade etmiyor. Oyunda hala var. Bunun için oraya buraya yazı yazmakla da elimize bir şey geçmez. Konuya duyarlılık gösteren arkadaşlardan ricam oyunu iade etmeleridir. Şu şekilde yapılıyor:

https://help.steampowered.com/#HelpWithGameIssue/?appid=730&issueid=108

Bu linkten aşağıda iade talebinde bulunmak istiyoruma tıklıyorsunuz. Sonra iade sebebi olarak sorunum listede yok gibi bir seçenek var onu seçiyorsunuz. Sonra aşağıda açıklama bölümüne istediğinizi yazabilirsiniz. İngilizcesi yeterli olmayan arkadaşlar için ben kendi yolladığım mesajı ve Türkçe anlamını paylaşayım:

"This is about the map Mikla, just added to the game with latest update. Mikla means Istanbul, as you probably know. This map is built to humiliate Atatürk and all Turks. That Atahurg poster... In urban dictionary, hurg is stated as "disgust". Other than that, face of that supposed-to-be Atatürk looks beaten up. Furthermore, this is a %100 T-sided map. Who are terrorists in Turkey? PKK. And in these map, teams starting as terrorist win most of the time. Subliminal message here. There is also a box with a penis drawing on it, saying "meat". Especially this one, is way too offensive. My request is, either remove this map or refund my money, or else we'll settle this on court. Your decision..."

"Oyuna son güncelleme ile eklenen Mikla haritası ile ilgili. Mikla, bildiğiniz gibi İstanbul demek. Bu harita Atatürk ve tüm Türkleri aşağılamak amacıyla yapılmıştır. O Atahurg posteri... Urban Dictionary'de hurg'ün anlamı "iğrenmek"tir. Bunun haricinde, Atatürk olması gereken kişinin yüzü dayak yemiş gibi duruyor. Ayrıca bu %100 T-yanlı bir harita. Türkiye'de teröristler kim? PKK. Ve bu haritada çoğunlukla terörist başlayan takımlar kazanıyor. Burada sübliminal mesaj var. Bir de üzerinde penis çizimi olan ve "et" yazan bir kutu var. Özellikle bu çok çirkin. Sizden talebim, ya bu haritayı kaldırın, ya paramı geri verin, ya da mahkemede hesaplaşırız. Sizin kararınız..."

Konuyu başlatan arkadaştan bunları mesajına ilave etmesini rica ediyorum.

• güzelde haritaydı ha. bari düzeltseler devam etsek.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.