Şimdi Ara

Cuma namazında Atatürk'e hakaret eden şahısla ilgili karar verildi: 3 yıl 9 ay hapis cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cuma namazında Atatürk'e hakaret eden şahısla ilgili karar verildi: 3 yıl 9 ay hapis cezası

İstanbul Gayrettepe'de cuma namazı sırasında Atatürk'e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk'e ve imama hakaret eden şahıs hakkında mahkeme kararını verdi. 

Mahkeme heyeti, A.B.'yi "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı.

Gayrettepe'deki bir camide 10 Kasım 2023 günü Mustafa Kemal Atatürk'e ve Atatürk için dua eden imama hakaret eden A.B.'nin yargılanmasına devam edildi. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı.

"PUŞT KELİMESİNİ GÜVENİLMEZ MANASINDA KULLANDIM"

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapması için söz verilen A.B., "Attığım birkaç tweet ekran görüntüsü alınmış ama bunların atıldığına dair bir kanıt yok. Hakkımda atmadığım bir çok tweet var. 'Sinkaf ederim' tweeti atmadığımı belirtmek istiyorum. Puşt kelimesini hakaret etmek amacıyla değil, güvenilmez manasında kullanmıştım. Ceza alacağım bir husus görmüyorum. Video çektim. İslamiyet'e göre inançsız ölen bir kişinin arkasından dua edilmemesi gerekir. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

"DAHA FAZLA NE CEZA VERİLEBİLİR BİLMİYORUM"

Son sözü sorulan şahıs, "2 ay cezaevinde tek başıma kaldım. Bu eylemim için yeterince ceza aldığımı düşünmekteyim. Daha fazla ne ceza verilebilir bilmiyorum. Beratımı talep ediyorum" dedi.

Haberler.com

.

• ifade özgürlüğünün islama hakaretten ibaret olmasını isteyen sözde aydın özde nazi artıkları birazdan toplanıp oh olmuş çekecekler.

bu cezanın verilmesi saçmalık.böyle durumlarda psikoterapi ve eğitime tabi tutulması şartı getirilmeli.

buna rağmen aynı şeylerde ısrar edenler devlet tarafından izlenmeli.ama hapis ve eyleme geçmedikçe ceza vermek saçmalık.

• Aynisini simdiki cb ye yapsa icerden cikamazdi
    Gelmissin burda savunuyorsun bide @sething

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething kullanıcısına yanıt
    İfade özgürlüğünün Atatürk ve laikliğe hakaretten ibaret olmasını isteyen sözde dindar özde emanuel emenikeler bu adamın beraat alması durumunda toplanıp oh olmuş çekecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 26 Nisan 2024; 9:49:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Onlarda ulkenin diger kanseri..

• kim için olursa olsun, bence ağır bir ceza.
    hakaret içerikli cezalar için
    uzun dönem TYP verilmelidir.

• cumhurbaşkanına hakaret suçu atatürk döneminden beri var.

padişaha hakaret etsen kelleni alırlardı ama 100 yıldır hapisle kurtarıyorsunCuma namazında Atatürk'e hakaret eden şahısla ilgili karar verildi: 3 yıl 9 ay hapis cezası 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erkahn kullanıcısına yanıt

savunuyor çünkü kendisi de laikliğe ve cumhuriyete düşman, kendisi bu ülkeye düşman.

• Bunun zaten yüzünde nur yok Atatürkcülere bakın, hepsinin yüzünde nur var masallah.. Hepsi yakısıklı olur, düzgün yüzlü olur.. 100 metreden tanırsın Cumhuriyet kızını oğlunu, bunun yüzüne bakınca zaten Ata'ya küfredecek gibi duruyor bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Nisan 2024; 13:47:10 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

insanları kendi seçimleri olmayan fiziksel görüntüleriyle yargılamak hoş bir şey değil. böyle mi muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız?

• nikita7404 kullanıcısına yanıt

Hepsi ayni bunlarin

ozkan sakaci overclock kero atmaca

• Az bile ceza almışş ben 10 yıldan aşağı cıkarmazdım bu ne oldugu belirsizi

• Sahte hesapların alayının rapçi olması beni şaşırtmadı. Cahil tırt bakırköy'de yatması gerekirken forumda yatıyor.Cuma namazında Atatürk'e hakaret eden şahısla ilgili karar verildi: 3 yıl 9 ay hapis cezası 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 26 Nisan 2024; 14:15:33 >
  • Bu ülkede en tehlikeli kişiler @erkahn gibi neyi neden savunduğunu neyi neden eleştirdiğini bilmeyenler olsa gerek.

Her olaya toptancı bakıp insanları laftalayan kişilerden çok çekti bu ülke.

Hemen isim veriyor şu şu şu böyledir flan. Neye göre kime göre anlatamaz haberi yok. Beni engellemiş birde :D Benim yazdıklarımı bile göremeden fikir sahibi oluyor tam tipik körlemesine muhalif tipi. Ve hatta bilip bilmeden isim vererek insanları Laiklik veya Cumhuriyet düşmanı ilan ediyor hadsizliğin bu kadarı :)

Ben Laiklik ve Cumhuriyeti sonuna kadar savunuyorum. Benim karşı olduğum sizin gibi laikçilik oynayanlar. Laikliği Müslüman düşmanlığı sananlar sıkıntı olan.

Veya Cumhuriyete hak hukuk adalet eşitliğie sonuna kadar destek veriyorum. Karşı olduğum sizin gibilerin herkes eşit ama biz daha eşitiz anlayışına.

Sözde Atatürkçü diye gezenlerin çoğu Atatürk ilkelerinden bir haber. HDP'ye selam çakmayı Atatürkçülük sananlar var ülkede. Veya Atatürkçülüğün onun fikirlerini dünya görüşünü benimsemek olduğundan bir haber olup Atatürkçülüğü heykel yapmak rakı içmen veya 10. marşı söylemek sananlar yüzünden ülke bu hallerde... Her yere Atatürk resmi asarak heykeli yaparak veya Atatürk imzası dövmeler yaptırarak Atatürkçü olunmuyor veya Cumhuriyet savunulmuyor.

Not: Konu ile ilgili olarak Hakaretin her türlüsüne karşıyım. Kime olursa olsun. Lakin hakaret edenlerin kademeli cezalar alması taraftarıyım ben. Veya toplum yararına cezalar almaları taraftarıyım. Atıyorum hakaret mi etti ver 20 bin TL para cezası tekrarladı mı 50 bin TL olsun tekrar mı yaptı 100 bin öyle öyle arttır üstüne + 3 ay okulları temizleme bahçe düzenlemesi yapma veya ne bileyim camii temizleme öyle islah et. Öbür türlü hakaret mi ver 3 yıl hapis 5 yıl hapis yok yetmez 10 yıl yatsın. Ne olacak böyle böyle Atatürk'ü mü sevecek bu tarz kişiler. Daha çok zarar...

• "Attığım birkaç tweet ekran görüntüsü alınmış ama bunların atıldığına dair bir kanıt yok.

Hahahaha elemanın avukatı online egitimle mezun olmuş galiba haykırdımm Cuma namazında Atatürk'e hakaret eden şahısla ilgili karar verildi: 3 yıl 9 ay hapis cezası 

• Videoyu tekrar izlesem iyi olacak ama bulamadım.

• Adamlar Kur'an-ı Kerim'i yakan İsveç'i NATO'ya alan kağıda imza attı. Tükürdüklerini iyi yalıyorlar.

• İyi olmuş, az bile olmuş, içerde biraz akıllansın diyecem ama bunların dedeleri akıllanmamış torunlarımı akıllanacak.

• Muhtemelen salınacak heralde ki salınsın.Adam hakaret etmiş.Millet dışarda adam vuruyor darp ediyor gene salınıyor.Şu olay sosyel medyaya yansımasa bu olayı bile yaşayamayacaktı bu ergen çocuk.Umarım dersini almıştır ve bu onun için yeterli bir dersdir bundan sonra dışarda beynini kullanır heralde.Aptallığının cezası nerelere gidiyor öğrenmişdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 27 Nisan 2024; 8:37:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3 tane teknoloji forumunda, tüm gün, 7-24 saat, aralıksız siyaset yapan eleman millete çok tehlikelisin diyor. Her türlü iktidar karşıtı konuda iktidarı savunup, muhalefeti eleştiren her konuda doğru da olsa yanlış da olsa destekleyen eleman gelmiş şunu yazıyor.

“Bu ülkede en tehlikeli kişiler @erkahn gibi neyi neden savunduğunu neyi neden eleştirdiğini bilmeyenler olsa gerek.”

Yemin ediyorum, komedi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.