Şimdi Ara

D4D M/M çalışmama sorunu ve çözümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç ay önce başıma gelen ve geçenlerde yine tekrarlanan bir olayı sizleri de bilgilendirmek adına paylaşmak istiyorum.

Bir kaç ay önce akşamdan park ettiğim arabayı ertesi gün öğlen çalıştırmak için direksiyon başına geçtim. İlk farkettiğim fren pedalındaki sertlikti daha sonra aracı çalıştırmayı denedim ancak ışıklar yanmasına rağmen ateşleme yapmadı. Bir iki denemeden sonra ciddi bir sorun olduğunu düşünerek toyota yol yardımı aradım. Yol yardımdaki arkadaş önce araca uzaktan kumanda ile mi girdiğimiz sordu ben de evet dedim ( akünün bitip bitmediğini anlamak için ) ben de aküde sorun olmadığını araçtaki herşeyin normal çalışıtığını söyledim. Bunun üstüne frenin altında bir şey olup olmadığını sordu garip gelmekle beraber baktığım zaman araba yıkamacılarda yıkama sonrasına koydukları kağıdın frenin altına olduğunu gördüm. Bunun üstüne kağıdı çekmemi ve frene çok kuvvetli bir şekilde basmamı söyledi; söylediği gibi yaptıktan sonra araç sorunsuz çalıştı.
    Bu arızanın sebebini ve servise gitmem gerekip gerekmediğini sordum. Arızanın sebebinin, aracı çalıştırmak için frene basılmasının gerekli olduğunu ve frene basılıp basılmadığını kontrol etmek için optik bir sensör kullandıklarından bu sensörün frenin basıldığını görmediği durumlarda aracın çalışmadığından bahsetti. Servise gitmeye gerek olmadığını bunun karşılaştıkları bir sorun olduğunu araca herhangi bir etkisinin olmadını söyledi. Açıkcası bence bu büyük bir tasarım hatası ve insanları çok daha zor durumda bırakabilir. Benim şansım olayın evimin önünde ve cep telefonunun çektiği bir yerde başıma gelmesi oldu.
    Yeni yılın ilk günü bu olay tekrar başıma geldi bu sefer araç yıkama kağıdı filan da yoktu paspası düzelttim ve frene iyice asıldım sonra araç çalıştı.
    Böyle bir şey başınıza gelirse özellikle de fren sertiği ile beraber ( ve aküde sorun yoksa ) önce aracın frenine iyice basıp sonra çalıştırmayı deneyin büyük ihtimalle çalışacaktır.

• Çalıştırmak için debriyaja basıyorduk da frene bastığımızı hiç hatırlamıyorum.Garip...
  • arkadaslar her ne kadar baslikta belirtti isem de tekrar hatirlatayim arac m/m vitesli yani sadece fren ve gaz var ayrica calistirmak icin frene basmak ve vitesi N ye almak zorunlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgecc -- 3 Ocak 2009; 11:19:21 >
  • Pardon uyanamamışım demek ki...
  • fren şiştiği için setleşmiş olabilir ve bu durumda daha kuvvetli basmanız lazım.frenin şişmediği normal durumda araç hemen çalışır.tasarım hatası olarak düşünmemek lazım aksine çok iyi bişey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgecc
    frene basılıp basılmadığını kontrol etmek için optik bir sensör

optik sensör mü ? yuh amma sallamışlar :) sadece fren pedalının arkasında bir tane swich var o kadar

quote:

Orjinalden alıntı: bilgecc

Açıkcası bence bu büyük bir tasarım hatası ve insanları çok daha zor durumda bırakabilir. Benim şansım olayın evimin önünde ve cep telefonunun çektiği bir yerde başıma gelmesi oldu.
    Yeni yılın ilk günü bu olay tekrar başıma geldi bu sefer araç yıkama kağıdı filan da yoktu paspası düzelttim ve frene iyice asıldım sonra araç çalıştı.
    Böyle bir şey başınıza gelirse özellikle de fren sertiği ile beraber ( ve aküde sorun yoksa ) önce aracın frenine iyice basıp sonra çalıştırmayı deneyin büyük ihtimalle çalışacaktır.

sorun araçta değil, size aracı satanda, size araçla ilgili olarak bir güzel bilgi vermesi lazım

en azından ben değineyim bu konuya
    aracı çalıştırmak için;
    Multimode lu araçlar için;
    vites N'de olmalı ve frene basarak çalıştırılmalı (gerektiğinde sert bi şekilde), eğer vitesi E'de bırakıp aracı kapatırsak, yeninden çalıştırmak istediğimizde önce kontağı açmalı, ardından frene basmalı ve vitesi N'ye altıktan sonra marşa basmalıdır.
    Düz vitesli araçlarda ise debriyaja sonuna kadar bastıktan sonra marşa basmak yeterlidir

ben araç tanıtımı yaptığım kişilerde, hiç aracı tanıtmamı istemese bile bu çalıştırma şekillerinden mutlaka bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 3 Ocak 2009; 11:53:46 >

• evet güzel sallamışlar.
    MMT araç sahibi kişinin de kullanım klavuzunu mutlaka okumalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar esas anlatmak istediğim konunun gözden kaçtığını düşünerek bazı noktalara açıklık getirmek istiyorum. Aracın nasıl çalıştıralacağı kullanma klavuzunda yazıldığı gibi aracı satın aldığım yerde de uygulamalı olarak biz talep etmememize rağmen prosedür gereği verildi.
    Aracı Ağustos ayından beri kullanıyorum her seferinde de fren + N olarak çalıştırıyorum ve bu şeklin haricinde bir çalıştırma metodu yok benim bildiğim kadarı ile. Çalıştırmak için vitesin boşta olması ve o sırada frene basılması da güzel bir güvenlik önlemi ve tüm otomatik ya da yarı otomatik arabalarda standart.Sonuç olarak şunu belirtmek isterim ki aracın genel çalıştırma sistemi ile bir sorunum yok.
    Bahsetmiş olduğum sorun etrafımdaki aynı model araç kullanan arkadaşlarımdan duymadığım, benim de başıma 6 ay içeride iki kere gelen ististai bir durum. Konuyu toyota yol yardımla da paylaştığım zaman telefona çıkan görevli olayın istisnai fakat zaman zaman karşılaştıkları bir sorun olduğunu anlayıp vermiş olduğu direktiflerle aracımı çalıştırmama yardımcı oldu. Ayrıca paylaşım d4d m/m yeni kasa corolla için yapılmış olup toyotanın ürettiği auris de dahil olmak üzere diğer araçları için geçerli olmayabilir ben kendi gözlemimi ve toyota yol yardımdan gelen yorumu paylaşıyorum. Bu konuyu sizlerle paylaşma sebebim kış şartları gereği aracı genellikle plastik paspaslar ile kullanıyoruz eğer bir gün aracınız bahsettiğim şekilde çalışmaz ise frenin altındaki malzemeleri çekip frene kuvvetlice basarak yeniden çalıştırmayı deneyiniz.
    Herkese güvenli sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgecc -- 3 Ocak 2009; 14:25:10 >

• Sorununuz frenin sertlesmesidir.
    Bende bundan once kullandigim otomatik arabalarda bunu yasadim.
    Eğer araç stop ettikten sonra siz frene basarsanız bir süre sonra fren sertleşecek yani şişecektir.
    Bu her araçta böyledir.. Frene sert basmanız ve boşta iken çalıştırmanız gerekir.
    Aracınızda herhangi bir sorun yok.. Emin olabilirsiniz..
  • 2007 model eski kasa D-4D MMT sahibiyim aynı durum 3 defa başıma geldi. Servisi aradım geldiler çalıştırdılar.Ama sonra anladım ki gerçekten frene biraz fazla basmak gerekiyor. Eğer bütün bunlar çara değilse anahtarı kontaktan çıkarın 10 dak. bekleyin sonra frene basarakl tekrar deneyin. Servisin açıklamasına göre "kafası kendini sıfırlıyormuş" ne demekse...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.