Şimdi Ara

D4D yağ yakma sorun ötesi durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010 haziranda almıs oldugum makyajlı corolla d4d aracım 7000 km den itibaren yağ yakma sorunu ile bizi baş başa bıraktı..tüm bakımları ve yağ yakma sorunu ile ilgili parça değişimleri ilgili serviste yapıldı yağ pompası çatlak dendi değişti..kullanılan yağ uygun değil dendi değişti..en son motora piston segman takımı da değişti araç su an 51000 km de ve yine yağ eksilttigini gördük..Artık bu araçla ugrasmaktan bıktık..hangi yasal yollara basvurabilirim bunuda bilmiyorum ilgilenen arkadaslar lütfen yardımcı olabilirmi daha aracın 2 senelik borcu var ve ben şimdiden çok pişmanım böyle birşey olacagını hayal etmezdim...

• ne kdr km de ne kadar yağ eksiltti acaba?
  • ortalama 10000 kmde 1,5 litre
  • quote:

Orijinalden alıntı: burto43

ortalama 10000 kmde 1,5 litre

10 binde 1.5 lt ise gene iyimiş.

babamın aracı 2.0 lt gibi absürt bir eksiltme yapıyor.

sizin yaptırdıklarınız haricinde. turbo turbo hortumları değişti,

segmanlar yataklar değişti. ama hala yakıyor.

şu anda toyota türkiye ile mahkemeliğiz.
  • Duymuştum yag yaktıgını.Üzüldüm adınıza.ALLAH yardımcınız olsun.
  • İstediğiniz yasal yola başvurun hiç bir şey elde edemezsiniz garantiden hizmet veriyoruz ve yağ ekliyoruz diyip geçiliyor ben bayide çalışıyordum onlarca 5-10 k km deki araçlara motor yaptık geçmedi geçmeyecek bu olay.
  • Ozn.Onl kullanıcısına yanıt
    Bu gidişle bende mahkemeye vermek durumunda kalacağım.Son olarak toyota hizmetlerine mail attım hala buna bir çözüm bulamıyorlarsa cok yazık dünyanın 1.sıradaki otomobil tedarikçisinin yaptığı işe şaşmamak mümkün değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakcan25

İstediğiniz yasal yola başvurun hiç bir şey elde edemezsiniz garantiden hizmet veriyoruz ve yağ ekliyoruz diyip geçiliyor ben bayide çalışıyordum onlarca 5-10 k km deki araçlara motor yaptık geçmedi geçmeyecek bu olay.

ama bir kaç kişiden dava açıp sonuç iade alanları duymustum. Bu şekilde bir geçiştirme ile nereye kadar olabilirki ? hiç bir çözümü olmayan bir durumdamıyız yani ?
  • Çözüm bulunacak bir şey değil yok yani çözümü herşey yeniden yapıldı yine eksiliyor komple motor yaptık turbo değiştik vakum pompası değiştik bizi birakın japonlar gelip 2 arabayı inceleyerek 1 haftada motor yaptılar sorun hala aynı devam mantıklı bir açıklaması olmadığı için sorun çözülemiyor. Hep diyorum japonlar dizeli hayatında yapamamış yapmasınlarda kore grubundan alsınlar 1.6 128 ps dizeli koysunlar sorunsuzca devam etsinler yollarına.
  • İlginç bir durum. Hangi firma olursa olsun bir çözüm bir cevap bulmak zorunda. Tüketici olarak hakkınızı sonuna kadar arayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burto43

quote:

İstediğiniz yasal yola başvurun hiç bir şey elde edemezsiniz garantiden hizmet veriyoruz ve yağ ekliyoruz diyip geçiliyor ben bayide çalışıyordum onlarca 5-10 k km deki araçlara motor yaptık geçmedi geçmeyecek bu olay.

ama bir kaç kişiden dava açıp sonuç iade alanları duymustum. Bu şekilde bir geçiştirme ile nereye kadar olabilirki ? hiç bir çözümü olmayan bir durumdamıyız yani ?

Fritözmü ki bu yağ yakması normal olsun. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin, bir avukata başvurup sorunun çözümüne yönelik girişimlerde bulunun. Aracın yağının garantiden değişmesi yada ilave edilmesi üreticiyi, ithalatçıyı, satıcıyı sorumluluktan kurtarmaz.

• quote:

Çözüm bulunacak bir şey değil yok yani çözümü herşey yeniden yapıldı yine eksiliyor komple motor yaptık turbo değiştik vakum pompası değiştik bizi birakın japonlar gelip 2 arabayı inceleyerek 1 haftada motor yaptılar sorun hala aynı devam mantıklı bir açıklaması olmadığı için sorun çözülemiyor. Hep diyorum japonlar dizeli hayatında yapamamış yapmasınlarda kore grubundan alsınlar 1.6 128 ps dizeli koysunlar sorunsuzca devam etsinler yollarına.

yani bir aracın neden yağ yakdığı 2013 yılında tespit edilmemesi neredeyse imkansız olmalı..
  • garanti varken iade talebiyle dava açın yoksa sonrasında birşey yapamzsınız üretim hatalı araçlarınız.
  • Yağ yakma meselesi almanya da tüv raporlarında da var. Dizel yerine benzinliyi tavsiye ediyorlar.
  • yakın arkadaşımda 2007 d4d corolla vardı 280.000 de pert oldu araba rutin bakım dışında tamir görmemişti araç.

birde 10.000 km de 1.5 lt çok değil gibi. sıkıştırıyormusunuz.
  • Bu olay bana 98 99 corolla kronik yag yakma sorunu hatirlatti. Uzuldum, garanti devam ediyorsa islem baslatin.

Bir buyugum demisti ki: efsane kasa harici corolla alinmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vosvoscu aranıyor konuya
  • VW grubun 2.0 tfsi motoru ile toyotanın d4d yağ yakma konusunda sıkıntılılar. Ama 2.0 TFSI 2000km de 1 lire yağ yakdığı yerde Toyotanın 10.000 km de 1.5 litre yağ yakmasy yağ yakma sayılmaz.
  • hocam bu araç çok aşırı şekilde hor kullanılmış sanırım ya da çok iyi bi Japoncu ustayla durumu görüşün
  • SchwarzMoto kullanıcısına yanıt
    aslında çok değil zaten araç kitapcıgında da yazıyor araç belirli zamanlarda yağ eksiltebilir diye hatta bütün yeni dizel araçlarda bu mevcut 10000 kmde 1,5 litre normal diyorlar..tdi motorlarda da sıkca görülüyormus bu yakısın motora bir zararının olmadıgını söylüyorlar ama yinede emin olamıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.