Şimdi Ara

D7000 , D5300 , 700D hangisi alınmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gönlümden geçen D7000 .Ama daha eski bir model. D5300 düşündüm ama af motoru yokmuş sanırım , bir de lensler pahalı . 700D daha makul gibi. Af motoru var .lensler daha uygun gibi. bir de bu makinelerden birini alınca geniş açı lens almak da istiyorum. 8 mm veya 10 mm gibi oldukça geniş açılı bir lens istiyorum. tabi balık gözü efekti olmasın. Canon 800 tl civarı 10 mm lensi var. nikon da bu kadar ucuz uygun lens var mı bilmiyorum .Neyse genelde manzara çekmek istiyorum. Video kalitesi de önemli. harici mikrofon takılabilsin. konser falan çekerim belki . Neyse işte yav. kafama takıldı bir şeyler. Sizlerde bu makineler hakkında yorum atarsanız daha net bir karara varırım. Hangi detaylara dikkat etmeliyim ,tavsiyeniz neler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 19 Kasım 2016; 17:56:25 >

• 650D de alabilirsin. 700D hiçbir şey katmadı imaj ve çekim kalitesi olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

650D de alabilirsin. 700D hiçbir şey katmadı imaj ve çekim kalitesi olarak.

peki özellik olarak ne fark var. mesela wifi falan var mı 650d de ?
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki konuyu okumanı tavsiye ederim. Burada yeterince bilgi var. Ama içlerinden D7000 derim.

https://forum.donanimhaber.com/canon-650d-ile-700d-arasinda-herhangi-bir-fark-var-mi--75667902#75667902

• quote:

Aşağıdaki konuyu okumanı tavsiye ederim. Burada yeterince bilgi var. Ama içlerinden D7000 derim.

https://forum.donanimhaber.com/canon-650d-ile-700d-arasinda-herhangi-bir-fark-var-mi--75667902#75667902

700d hayal kırıklığı oldu benim için. peki d5300 hakkında ne düşünüyorsunuz.
    D5300 tabiki de daha iyi ama gövdede AF motoru yok. Bu yüzden eski D lensleri kullanamazsın. Çünkü üzerlerinde AF motoru yok. Yani D3xxx ya da D5xxx serisi alırsan G lens almak zorundasın. G lensler de fiyat olarak D olanların neredeyse iki katı falan. Ama D7000'de gövdeden AF motoru bulunduğu için eski D lensleri kullabilirsin. Lens fiyatlarını düşünürsek D7000 uzun vadede daha hesaplı bir seçim olacaktır.

• quote:

D5300 tabiki de daha iyi ama gövdede AF motoru yok. Bu yüzden eski D lensleri kullanamazsın. Çünkü üzerlerinde AF motoru yok. Yani D3xxx ya da D5xxx serisi alırsan G lens almak zorundasın. G lensler de fiyat olarak D olanların neredeyse iki katı falan. Ama D7000'de gövdeden AF motoru bulunduğu için eski D lensleri kullabilirsin. Lens fiyatlarını düşünürsek D7000 uzun vadede daha hesaplı bir seçim olacaktır.

d7000 ile d5300 arasında 2 yıl var neredeyse. teknolojik olarak d5300 çok daha iyi durumda. kıyaslama sitelerine baktım da imaj kalitesi de daha iyiymiş. benim kafama takılan şu. AF ucuz lens var mı nikon için. 8 mm veya 10 mm geniş a.ılı lens almak istiyorum. sigmra tokina falan yok mudur af li ucuza.
    Bahsettiğin lensler pek de ucuz sayılmaz. Ucuzunu bulman zor. Sadece Nikon lensler için demiyorum.

• quote:

Bahsettiğin lensler pek de ucuz sayılmaz. Ucuzunu bulman zor. Sadece Nikon lensler için demiyorum.

canon un yanına 10-20 mm alacağım muhtemelen. 900 tl ye sıfırı vardı. nikon için bu fiyat civarı geniş açı yok mudur. 8-16 mm olsaydı çok güzel olurdu. 12 mm başlangıç görüşü. 120 dereceye yakın bir alanı kaplardı herhalde. 10 mm canonda 16 mm denk geliyordu. o da 107 derece gibi bir görüşe sahipti. Çok kararsız kaldım
    Var ama bulması zor. Canon'un piyasası daha fazla olduğu için parça lens konusunda daha az problem yaşarsın. Sahibinden veya Letgo gibi yerlerden temiz bir ikinci el bak. Sıfıra para verme bence.

• quote:

Var ama bulması zor. Canon'un piyasası daha fazla olduğu için parça lens konusunda daha az problem yaşarsın. Sahibinden veya Letgo gibi yerlerden temiz bir ikinci el bak. Sıfıra para verme bence.

d7000 in gövde olarak üst model olduğu söyleniyor. ne gibi artıları var bu gövdenin. d5300 gövdesinde olmayan ne tür özellikler var. 60d hakkında ne düşünüyorsunuz?
    D7000 D5300 arasındaki bariz 3 özellik farkı var

1. çift hafıza kartı takabiliyorsun
    2.gövdede af motoru var
    3.üst bölgede LCD kontrol ekranı var küçük

ne faydası olur bunların dersen
    çift hafıza kartında 1 çekimi nef yap photoshopda oynarsın diğer çekim JPEG direk paylaşırsın
    gövede af motoru olayını zaten anlatmışlar
    3. LCD ekran olması pilden tasarruf sağlaması
    birde d7000 yağmur koruması olduğunu duymuştum emin değilim araştır.
    d7000 ve d7100(özellkle bu modelde) yağlanma sorunundan bahsedildiğini okudum ona dikkat etmen lazım

fiyatfarkına bak d5300 imaj olarak daha iyi özellikleri kaybediyor bendede d5200 var bazen keşke d7200 aşsaydım demediğim olmuyor değil ama croplu makine ikiside sonuçda
    d ve g lens olayına gelince hangi d lensi kullanacan 50mm af f1.8 bunun sıfırı 300-400 civarı af-s lisi 700-800 TL civarı 18x105 kit lens seni uzun süre idare edecektir . geniş açı lenslerin fiyatları ortada zaten olayın iktisatı sana kalmış.
    son olarak fotoğrafı makine değil sen belirliyorsun kalitesini geçen hafta Ayasofya da karanlık tünelde adam inatla elde pozlama yapmaya çalışıyordu d7200 ile uyarmama rağmen dinlemedi bunun gibi çekimlerle uğraşacaksan zaten hiç gereği yok bu makineler niyazıkki bildiğimiz kompak mantığı ile çalışmıyor

• Babakedi kullanıcısına yanıt
    bir de şöyle bir soru yönelteyim. d7000 serisi için bir üst model denir. gövde olarak daha fazla özelliği var. bunlar neler. kayda değer özellikler mi ? d7000 ile d5300 arasında yada d5500 arasında imaj kalitesi çok farkeder mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

bir de şöyle bir soru yönelteyim. d7000 serisi için bir üst model denir. gövde olarak daha fazla özelliği var. bunlar neler. kayda değer özellikler mi ? d7000 ile d5300 arasında yada d5500 arasında imaj kalitesi çok farkeder mi ?

Fark etmez... Aradaki fiyat farkını daha iyi bir lense öderseniz fark ucuz olan lehine artar bile.
    Makinaya hakim olur, kullanmasını bilirseniz. Temel fotoğrafçılığı (iso, enstantane, diyafram etkilerini ve ne zaman neden değiştirileceğini) öğrenirseniz Nikon D5500 ile yapıp da D5300 ile yapamayacağınız farklı hiçbir şey yoktur. Hatta Nikon D3300 ile bile diyebilirim.

Şöyle de bir bilgi olması açısından yazımı paylaşayım sizinle. Bakın bu bahsi geçenlerden çok daha düşük seviyede bir makina ile neler oluyor mesela,http://m43turkiye.com/viewtopic.php?t=895

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Kasım 2016; 1:7:25 >

bundan 9 ay önce benimde yaptığım hatalardan biridir makine deyince akla hemen nikon canon geliyor Mercedes mi BMW mi sanki başka marka yok
    jiddi arkadaşımın çok yerde önerdiği Olympus OM-D E-M10 Mark II gerçeken iyi bir makine ve seni uzun yıllar üzmeyecek bir makine. Kaldı ki sony a6000 de önerilebilecek makinalar hem de 7200 e göre daha uygun fiyatlara bulabilirsin
    Arkadaşların bahsettiği esasında şu sen D3300 yada d5200 d7300 almak fotoğrafda sana büyük artılar kazandırmayacak tabiki iso başarısı imaj kalitesi burda etkili ama d7300 alınca elinde bir sihirli deynek olmayacak imaj farkınıda aradaki fiyat farkıyla lense yatırım yaparsan bu farkı çok rahat kapatırsın. Ben d5200 aldığımda gözüm çok d7100 e gitmedi değil fakat ozaman d5200 1500 tl iken d7100 ü 2300 e alabiliyordum bu farkı verebilir miydim? dedimki daha bu işte yenisin FF makinelerden bahsediyorlar 2 3 sene kullan öğren bakalım. Bazen pişmanda oluyorum bazen iyiki vermemişim diyorum
    D5200 kullanıyorum bazen gözlerimi kamaştırdığım resimler çekerken bazen de cep telefonu bile bundan daha iyi çekiyor diyorum bir kere bu işi kavramak pek kolay değil bence ben 9 aydır 3 bin fotoğraf çektim hala daha iyi çekmek için mücadele ediyorum bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum 3 bin fotonun 2 binini sildim :). Bu hafat sonu mesela balat gezimde benim için hayal kırıklığıydı karanlık ortamlarda resmen çaresiz kaldım bir hafta önce müzede çektiğim zifiri karanlıktaki çekimleri burda yapamadım. bu işi çöpemi atmak bence değil öğreniyorsun işte
    illa bir tavsiye istersen d5xxx nikon dersen d3xxx ve d5xxx serisii internette karşılaştır fiyatlarına bak body al lens olarak tamrol 17x50 f2.8 lens al bol foto çek sonra ihtiyacına göre lens bakarsın kalan paranı da git dolar al :) zaten bu piyasa dolara bağlı. satarsanda bu lensi body temiz bakarsan çok büyük zararlara gitmeyecektir.

• hocam güzel diyorsunuz doğru diyorsunuz da olay sadece foto çekmek değil. gerçekci olmak gerekirse cep telefonu ile çektiklerim baya yetiyor. slr bir ihtiyaç değil yani benim için. ama bir hobi olmasını istiyorum.aslında epey vardı böyle bir merakım ama.işte hep ertele falan filan derken bugünlerde yine alevlendi bu içindeki fotoğrafçılık merakı. olympus düşünmüyorum. aynı şekilde sony de düşünmüyorum. ikisinde de mekanik bir ayna sistemi yok. diyorum ya o sesi duymak istiyorum. yoksa olay imaj kalitesi değil sadece. ikinci olarak olympusun ultra geniş açısı var mı bilmiyorum. benim slr alırken ilk dikkat edeceğim şey ultra geniş açı lensi. zira manzara fotolarını çok seviyorum. ama normal kadrajlara sığmıyor pek çok zaman sahneler. 24 mm 28 mm yetmiyor. insan 10 mm falan istiyorki heryer tek seferde sığsın. bir de olay taşınabilirlik falanda değil sadece. yahu eline aldığında oyunca gibi kalmayacak. seni o prof. fotocu tribine sokacak . diyorum ya olay imaj değil sadece hobi deyin ego deyin. ama o zevki tatmak istiyorum. 700d + 10-16 mm lik bir lens fane adeğil benim için. ama benim gönlümde nikon d7xx serisi var. tasarımı olsun ele oturuşu olsun çok hoşuma gidiyor. ama onunda ucuz bir ultra geniş açısını bulamadım.

• Olympus ve Panasonic m43 sistemler için şöyle geniş açı imkanları var.
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=29&t=290&p=10556&hilit=samyang#p10556

http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=46&t=1445

Tabi istediğiniz o sesi duymak ise o zaman alacaksınız sesini beğendiğinizi
    Sanırım Samyang'in 7.5mm'si Nikon için de vardır. Evet var
    https://www.bhphotovideo.com/c/product/859162-REG/Samyang_SY75MFT_B_7_5mm_f_3_5_UMC_Fisheye.html?gclid=CJb1id7nvNACFUI6Gwod4eQGZA&c3api=2572%2C113041717267

• tabi karar senin öncelikli olarak anladığım birazda havası olsun istiyorsun :) tamrol 18x270 lensi takıp dolaşanlara ciddi bir seyirci kitlesi olmuyor değil hani :)

sigmanın 10x20mm lensi var çok başarılı ben çok inceledim fiyat performansı oldukca iyi fakat kenarlardan içeri doğru bükülme oluyor kimi fotoda efek gibi güzel duruyor. ben beğeniyorum beyenmeyenide çok çok araştırmıştım
    https://pixelpeeper.com/lenses/?lens=3 örnek resimler var

geniş açıda paranda çoksa Nikon 10.5 2.8/f dx fisheye modeli düşünülebilir. Balık gözü olayına takılma fhotoshop gibi programlarla saniyeler içinde düzeştirebiliyorsun kalite kaybı yaşamadan

• quote:

Orijinalden alıntı: Babakedi

tabi karar senin öncelikli olarak anladığım birazda havası olsun istiyorsun :) tamrol 18x270 lensi takıp dolaşanlara ciddi bir seyirci kitlesi olmuyor değil hani :)

sigmanın 10x20mm lensi var çok başarılı ben çok inceledim fiyat performansı oldukca iyi fakat kenarlardan içeri doğru bükülme oluyor kimi fotoda efek gibi güzel duruyor. ben beğeniyorum beyenmeyenide çok çok araştırmıştım
    https://pixelpeeper.com/lenses/?lens=3 örnek resimler var

geniş açıda paranda çoksa Nikon 10.5 2.8/f dx fisheye modeli düşünülebilir. Balık gözü olayına takılma fhotoshop gibi programlarla saniyeler içinde düzeştirebiliyorsun kalite kaybı yaşamadan

sigmanın nikon için olan 10-20 lensi ne kadar ?

fish eye olmasın hocam. her foto için fotoşopla uğraşılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1300 1500 arası olması lazım

Nikon balıkgöz lensin fiyatı 2500 üstü olacak araştırmak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.