Şimdi Ara

Dacia Sandero 1.5 dizel mi? 0.9 Benzin mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
8.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta söylediğim gibi ikisi arasında kaldım. Beygirleri aynı olmak kaydı ile. Hangisini almak daha mantıklı? Avantajları dezavantajları nelerdir? Aile arabası olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?
    Kafamdaki en büyük soru o koca gövdeye benzinli olan 0.9 motoru güçsüz mü kalıyor? Taşımayacak gibi geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 stepway 0.9 kullanıyorum koca cüsse dediğin arac 1023 kg motor gayet yeterli. 1.4 16v den daha iyi çekişi var. çekişi 3bin devire kadar 1.6 16v ler kadardır ve 1.6 motordan 1.5lt daha az yakar. eco mod açıkken 80bg 120nm gibi oluyor. ş.içi 7lt uzun yolda 5lt yakar. renault bayisine gidip stepway 0.9 eco-g lpgli ücretsiz test edebilirsin. benzinde test edin.
  • Şöyle söyliyim 0.9 tce motor bugün 1.4 16v atmosferik bir motorun verdigi gücü veriyor. Vergi+bakım avantajı da cabası. Ayda 1000 km yol yapılacaksa iş görür. 1.5 dCi yi anlatmama gerek yok zaten. Efsane yakıt ve çekişi var.
    Tamamen keseyle alakalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 motor daha mantıklı
  • İstanbul'da kullanılacak. Ayda 1000 km yapacağımı sanmıyorum ama yaklaşabilir. 1000 km' den daha az olacağı kesin.

• Araç sıfır mı, 2. el mi alınacak ?

• Sandero Stepway sahibiydim yaklaşık 1,5 ay önce sattım. 0.9'u hiç kullanmadım ama 1.5 sağlam motordur. Aşırı atak bir motor. Türkiye'de alınabilecek F/P araçlarından bir tanesi.
  • 2013 stepway 0.9 kullanıyorum koca cüsse dediğin arac 1023 kg motor gayet yeterli. 1.4 16v den daha iyi çekişi var. çekişi 3bin devire kadar 1.6 16v ler kadardır ve 1.6 motordan 1.5lt daha az yakar. eco mod açıkken 80bg 120nm gibi oluyor. ş.içi 7lt uzun yolda 5lt yakar. renault bayisine gidip stepway 0.9 eco-g lpgli ücretsiz test edebilirsin. benzinde test edin.
  • Yorum yazan herkese teşekkürler. 0.9 motor düşündüğüm kadar kötü değilmiş demekki.

Aracı 2. El alacağım.

• Kesinlikle 1.5 dCi al.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • koca govde derken. clio ile bir farki yok

• Eğer çok kısa mesafe kullanmayacaksanız dizel alın derim.
  • Aile aracı olacak ayda 1000 km yapacağımızı sanmıyorum. İllaki bazı aylarda 1000 km geçebilir ama genel olarak geçmeyeceği kesin. Eşim kullanacak.

• 0,9 motor o kocaman cüsseli aracı taşır mı diye sormadan önce keşke aracın ağırlığına baksaydınız.
    bir de sizden önce aracı üreten mühendisler inanın bu konuya kafa yormuşlardır, merak etmeyin.
  • Dizel candır.

• quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

0,9 motor o kocaman cüsseli aracı taşır mı diye sormadan önce keşke aracın ağırlığına baksaydınız.
    bir de sizden önce aracı üreten mühendisler inanın bu konuya kafa yormuşlardır, merak etmeyin.
    Biraz talihsiz bir yorum olmuş sanki, nice araçlar var motor gövde altında eziliyor o araçların mühendisleri kafa yormamış demek ki.
  • 0.9 alınır, lpg uyumlu motor, lpg ile hem dizelden az yakar hem de vergi avantajı var, tam bütçe dostu yani

Performansı da gayet yeterli, özellikle şehir icinde gayet atik araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Schrödinger Kedisi

Biraz talihsiz bir yorum olmuş sanki, nice araçlar var motor gövde altında eziliyor o araçların mühendisleri kafa yormamış demek ki.

Alıntıları Göster
    ne gibi mesela, birkaç örnek verebilir misiniz.
    alım gücüne göre motorlar konuyor araçlara, paranız varsa gider diğerini, daha güçlüsünü alırsınız.
    gövde altında ezilen araçları inip arkadan mı itiyorsunuz.
  • 0.9 otomatik

• Benim tercihim 0.9 turbo + lpg yönünden olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

ne gibi mesela, birkaç örnek verebilir misiniz.
    alım gücüne göre motorlar konuyor araçlara, paranız varsa gider diğerini, daha güçlüsünü alırsınız.
    gövde altında ezilen araçları inip arkadan mı itiyorsunuz.

Alıntıları Göster
    114 beygirlik Subaru XV ?
    Araca 5 kişi binince araç gitmemek için ısrar ediyor yalvarıyor resmen inip arkadan itesin geliyor.
    Gövde altında ezilmekten kastın arabayı hareket ettirememek değil, başarılı hareket ettirememek olduğunu sende biliyorsun.
    5 kişilik 114 beygirlik bu araç ile sollamaya çıksan allaha yalvarmaya başlarsın.
    Ayrıca işin içine alım gücü girerse ayrı bir olay ilk mesajınızda bundan bahsetmediniz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.