Şimdi Ara

Dalga Geçer Gibi İş Yapan Gnome Ekibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunların yüzünden hiç bir zaman final sürümlerini doğru dürüst kullanamadım, test sürümlerinde sorunsuz olan kabuk final sürümüne geçince sapıtıyor ağırlaşıyor çekilmez bir hale geliyor, bir değil iki değil bu üçüncü test sürümü denemem oluyor şuan. Hepsinde test sürümleri sorunsuz çalışıyorken nasıl oluyorsa finalde patlıyor kabuk.

Şuan ki Gnome 3.32.2 final inanılmaz derecede kasılıyor kabuk, uygulama açma kapama menüsü zaten efsane bir rezillikte yine, bu sorunlar gnome 3.32 test sürümlerinde yoktu her şey akıcı ve sorunsuzdu.

Acaba ben mi geri zekalıyım yanlış bişey mi yapıyorum diyerek her türlü dağıtımın gnome olanını denedim tekrardan, yok kasıntı ve rezillikten başka bişey yok aynı.

Şimdi 3.34 test sürümünü denedim 3.33.2 sürümlü şu anki son çıkan test sürümü, en küçük bir sorun yok kusursuz akıcı ve sorunsuz test sürümü olduğu için. Ben bu salaklığa bir anlam veremiyorum bu nasıl iştir aklım almıyor hep aynı numara, test sürümünde sorunsuz finalde baştan aşağı kasıntı ve sorun.

Türkçe Çevirilere Bakmayanlar:
    Birde bu sorun var, ricayla minnetle çeviri inceleyen adamların elinde Gnome Türkçe çeviri ekibi, en az 5 aydır inceleme bekleyen çeviriler var, angarya iş olduğundan kendileri çevirmiyor artık önceden çeviri yapmışlar bolca artık yapmıyorlar, kimsenin çevirisine de bakmaya tenezül etmiyorlar, bir çok uygulama tamamen çevrilmiş olmasına rağmen bu adamların keyfine bırakıldığı için yarım yamalak kullanmak zorunda kalıyor insanlar.

Xfce yada Cinnamon ile dikiş tutturabilirsem devam edeceğim Linux'a baktım olmuyor Windows 10 1903 mart sürümüne geçip bu saçmalıklardan ömür boyu kurtulacağım, eski windows 10 sorunları çözülmüş nasılsa.

• Gnome ekibi böyle yapacak birşey yok adamlar üstteki bar transparan sıkıntı oluyor bazen diye çözmem yerine kaldırdılar mesela

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Masaüstü simgelerini ve masaüstü sağ tık menülerini bile kaldıran gerzeklerden bişey beklemek hataydı zaten.

Yurtdışında da böyle, kimse bunlara siz napıyorsunuz ya demiyor. Açık kaynak diye dokunulmazlıkları var sanki, boktan bir iş yapılıyorsa defolsunlar yerine daha iyisini yapacak olanlar mutlaka gelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Yinede gtknin görselliği Qt den güzel bana kalırsa. Bazı şeylere göz yumulabilir şahsen abartmamak lazım

• loradona kullanıcısına yanıt
    Görsel olarak üzerine hiç bir sistem tanımıyorum tasarım müthiş, Macos ve Windows 10 da dahil hiç biri Gnome'dan iyi değil. Birileri güzel işler yapıyor Gnome üstünde birileri de bunu mahvediyor.
  • Mahvetmekten ziyade farklı bir konsept arayışı içerisine girdiler.
    Kabaca bakıldığında, örneğin GNOME 2'nin XFCE, KDE veya Windows masaüstü ortamlarından ahım şahım farkı yoktu. Oysa GNOME 3 bambaşka bir masaüstü ortamı.

GNOME 3'ün kötü yanı ise kaç sene geçmesine rağmen hâlâ oturmadı.
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Ya aslında ben seviyorum. Çok farklı hissettiriyor sadece animasyonlar biraz sıkıntılı hala

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    loradona kullanıcısına yanıt
    @Wolf_263 O kadar sinir bozucu bir halde ki basit bir menü açıp kapama işini yıllardır çözemediler, uygulama menüsüne önbellek aldırsalar sorun kalmayacak, onun dışında daha kötü olanı bir süre sonra kabuk resmen iflas ediyor tepkimeler iyice yavaşlıyor. Bu bilinen sorun ezelinden beri var ve hala var. Uygulamalarından faydalanırım ama daha gnome kullanacağımı sanmıyorum.

@loradona:
    Hocam Deepin deniyorum, en küçük bir yavaşlık arayüz kasılması aksırma tıksırma yok, ve gerçekten çok şık bir arayüzü var. Gnome yüzünden windowsa geri dönme planları yapıyordum ki Deepin sayesinde devam etme kararı aldım.

Manjaro Deepin ile güncel yapıyı kullanıyorum şuan, pamacı çok özlemişim yav. Bu arada Arch Linux kurmayı beceremeyince Manjaro Deepin kurdum :D Gözüm hala saf Arch Linux Deepin arıyor ama kuramıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 9 Haziran 2019; 18:16:25 >
    Eğer orta halli şık bir MO istiyorsan Cinnamon iyi bir tercih olabilir.
    Aylardır kullanıyorum. Nemo ufak tefek sorunlar çıkartıyordu ama son zamanlarda hiç hata almadım.
    Olsun manjaro kullanmanın da iyi yanları var göreceli olarak daha stabil archa göre. Ekstra birçok paket var deposunda aynı zamanda. Bunlar hayatı kolaylaştıran şeyler

Ya cinnamonda pencelerin titlebarı gtk teması ile değişmiyor ya ona ayar oluyorum. Xfce kullanır gibi hissediyorum resmen

Xfce ve Cinnamon bunlarla hiç sorun yaşamadım akıcı ve son derece hızlı ikisi de, ama işte bunları da görsel olarak sevmiyorum. Gnome son derece ağır ve kasıntılı ama pencere düzeni mükemmel, üstte gereksiz çubuk yok bi altında gereksiz menüler yok filan.

Hem hızlı hemde bu pencere düzeni v.s ikisi bi arada Deepin ilaç gibi geldi. Gnome uygulamaları sorunsuz nasılsa, Deepin + Gnome uygulamaları müthiş bir kombine oldu. Boşta ram kullanımı 500 mb ortalama.
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Nasıl olduğunu anlamıyorum 4 defa üst üste arch kurulumu yaptım hepsinde kurulum sonrası usb disk olmadan sistem açılmadı :D
    Yani kuruyorum ama boot olayını hala usb den okuyor, kurulumu da doğru yapıyorum yani ne yaptığımı bildiğim halde böyle :D

Ama sıkıntı yok Pamac var daha ne isterim ki, Manjaro Deepin ile yuvarlana yuvarlana giderim artık, Fedora resmi Deepin iso spin çıkana kadar devam.
    Bootloader kurmuyorsundur

Adım adım kurulum anlatılıyor:
    Kai Hendryyoutube
    Archlinux install in less than 10 minutes on a UEFI system
    https://www.youtube.com/watch?v=DfC5hgdtbWY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 9 Haziran 2019; 20:0:51 >
    Şayet daha önce Bootloader yüklemesini elle yapmadıysan, bilgisayarında başka işletim sistemi de varsa VirtualBox üzerinde bilgisayarının gerçek senaryosunu yaratıp aynı şekilde kurmayı dene.
    Durduk yere UEFI bölümü patlamasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 9 Haziran 2019; 20:9:56 >
    Boot diski esp olarak belirleyip /boot/efi olarak bağladıktan sonra grubu kuruyorsun değil mi hocam? Böyleyse açılması lazım

• Wolf: aynen dediğin gibi hocam bootloader yüklemeyi hep es geçmişim grub yükleyince gerek yok sanıyordum, benim kafa gitti manyağa döndüm resmen :D Ama sonunda tertemiz bir Arch Linux Deepin kurabildim, uyarmasanız kısır bir döngüye girmiştim çok sağolun ikinizde.

Laradona: Arch ile müthiş bişey oldu, Manjaro ciddi ciddi bu işi bilmiyor, bir ton ıvır zıvırla gelip üstüne üstlük bazı deepin servislerini ve uygulamalarını yükleyemiyordu. Arch Linux ile sıfır hata ve ıvır zıvır olmadan bütün Deepin servisleri ve uygulamaları tam kuruldu :)

Hayatımda kullandığım en hızlı açılan Linux, en hızlı arayüze sahip Linux bu oldu, Arch Linux Deepin boşta ram kullanımı da efsane.

Gnome ile eziyet çeken varsa çeksin fişini geçsin Deepin'a :D

Dalga Geçer Gibi İş Yapan Gnome Ekibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 10 Haziran 2019; 7:53:22 >

Bu arada systemd-boot deneyebilirsin. Kullanımı basit ve hızlı. Başlangıçta sende benim gibi welcome to grub yazısını görmek istemiyorsan en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 10 Haziran 2019; 8:57:54 >
  • Niye kimse KDE den bahsetnemis? Son derece akıcı, stabil ve yeterince uğraşınca tartışmasız en güzel görünen desktop environment. Ayrıca gayet profesyonelce hazırlanmış. Kendi uygulamaları sayesinde (hepsi güzel demiyorum ama bir çoğu muazzam) her işinizi kolaylıkla halledebilir. Ortalıkta ki en özelleştirilebilir desktop environment olduğundan bahsetmiyorum bile. Compositor olayını adam akıllı kullanan tek DE.

• KDE çok fonksiyonel ve en gelişmiş masaüstü; ancak arayüzü 'plastik efekti' uygulanmış gibi duruyor ve çok hantal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.