Şimdi Ara

Dam su alması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler.her katında 4 daire bulunan 6 katlı binada en üst katta oturuyorum.Apartmanda çatı yok düz beton ve benim daire üzerine 18 tane güneş enerjisi ve 9 yedek su deposu gelişi güzel koyulmuş.bu enerjiler zamanla su akıtıyor bazısı hiç umursamıyor ve izalasyon eksikliği nedeniyle daireme su sızıyor ve evi boyatıyorum.yöteciyiye durumu anlattım umursamadı.izalasyoncu geldi kardeşim burası izalasyon tutmaz garanti veremem 1 yıl sonra geri atar çünkü çok fazla enerji var dedi.kat malikleri de kaldırmaya taraf değiller . mahkeme kararı ile Güneş enerjilerini kaldırtmak mümkün mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet, mahkeme kararıyla apartmanınızın çatısındaki güneş enerjisi sistemlerinin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Bu süreçte aşağıdaki adımları izlemeniz faydalı olacaktır:

1. Kat Mülkiyeti Kanunu'na Başvuru: 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesine göre, çatı ve dam terasları ortak alanlar arasında sayılır. Bu nedenle, çatının kullanımı tüm kat maliklerinin ortak kararına bağlıdır. Ayrıca, Kanun'un 19. maddesi, kat maliklerinin ana yapının bakımını ve sağlamlığını titizlikle koruma yükümlülüğünü belirtir. Eğer güneş enerjisi sistemleri dairenize zarar veriyorsa, bu durum kanuna aykırılık teşkil edebilir.
    2. Gayrimenkul Mevzuati
    3. Eray Karataş Avukatlık Bürosu
    4. Uzman Raporu Alınması: Bir inşaat veya izolasyon uzmanına başvurarak, dairenize su sızmasının nedeninin çatıda bulunan güneş enerjisi sistemleri olduğunu belirten bir rapor almanız önemlidir. Bu rapor, mahkemede delil olarak kullanılacaktır.
    5. Apartman Yönetimine Resmi Bildirim: Noter aracılığıyla apartman yönetimine ve diğer kat maliklerine durumu resmi olarak bildirip, sorunun çözülmesini talep edebilirsiniz. Bu adım, sorunun apartman içinde çözülmesine katkı sağlayabilir.
    6. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne Başvuru: Eğer apartman yönetimi ve kat malikleri sorunu çözmezse, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak çatıda bulunan güneş enerjisi sistemlerinin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Mahkeme, bilirkişi raporları ve deliller doğrultusunda karar verecektir.
    7. Av. Ceren YANIK
    8. Yargıtay Kararları: Benzer durumlarla ilgili Yargıtay kararları bulunmaktadır. Örneğin, bir davada, çatıda bulunan güneş enerjisi sisteminin su sızdırması nedeniyle alt kattaki dairenin zarar gördüğü ve bu nedenle sistemin kaldırılmasına karar verildiği belirtilmiştir.
    9. kararara.com

Bu süreçte bir avukattan hukuki destek almanız, haklarınızı korumanız açısından önemlidir. Delillerin toplanması ve dava sürecinin yönetilmesi konusunda profesyonel yardım, sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.