Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.853
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aldığınız suların Pet şişelerindeki kaliteye lütfen dikkat edin. kullandığınız plastik içerikli petler zamnla kansorejen madde icermekte.

polikarbon denilen(misal erikli su şişesi) bunların bile belli seviyeleri bulunmakta.
    bi şişede max 7 dolum yapılmalı ws gibi çok hassas konular var.
    sadece suyun tadı değil bunlarıda incelememiz gerekir.

[/quote
    polikarbon şiselerın bellı bir dolum süreleri var bnmde bıldıgım kadarıyla fakat bu 7 dolum fılan deıl genellıkle cogu fırma damaacanaları her sene yenılıo 2 seneyı gecenlerı kullanımda kaldırıo 7 dolumda kaldırması ımkansız cunku bı damacana malıyetı 7ytlcıvarı
  • Erikli 10 lt lik var mı?
  • orta seviye bir su markası içiyorsanız, suyunuzu değiştirdiğinizde yeni içtiğiniz su daha iyi gibi gelir ama onada alışırsınız.
    belli bi süre sonra eski suyunuzu deneyin o daha iyi gelir.
    bende 500lük petlerin çoğunu denedim.
    bence hayat su en iyisi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: thall

3 Yıldır Lido su kullanıyorum. Çok memnunum en azından depozitosuz, nasıl yıkandı deri yok, kullan-at. 5 TL

aslında en güzel çözüm yolu bu gibi gözüküyor ama tabi şimdi bazı arkadaşların dediği gibi kanserojen madde olaylarıda geçerli hani...Kimyasal işler...
  • Sude Su kampanyası var : http://www.sudesu.com.tr/duyuru.php

yeni abone olan üyelerden 1 damacana alana 2 damacana bedava kuponu veriyorlar.

ayrıca tahminen haziran ayına kadar :

"SUDE DAMACANA SU ALAN TÜM ABONELERİMİZE, 6 ADET 0,33 LİTRELİK PET SU HEDİYE.
    İSTANBUL İÇİN GEÇERLİDİR.STOKLARIMIZLA SINIRLIDIR" diyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceyol -- 21 Nisan 2009; 8:53:33 >
  • Kızılay geçen gün kapıya geldi. 500cc lik pet hediye etti. Tadı gayet hoş geldi. Bendeki broşürde 21. ve 2. yi alana 3. ve 4. bedava kampanyası mevcut. Bu tip kampanyalar aşağı yukarı çoğu firmada var sanırım.
  • Evet var, bir hafta önce Adapazarında bir markette görmüştüm, normal fiyatı 2.40, marketin kartı olanlara indirimli fiyatı, 1.99 TL idi.

quote:

Orjinalden alıntı: nunal819

Erikli 10 lt lik var mı?
  • evet geçen gün aldım, hediyesi ile birlikte geldi.

quote:

Orjinalden alıntı: mbilginer

Sude Su kampanyası var : http://www.sudesu.com.tr/duyuru.php

yeni abone olan üyelerden 1 damacana alana 2 damacana bedava kuponu veriyorlar.

ayrıca tahminen haziran ayına kadar :

"SUDE DAMACANA SU ALAN TÜM ABONELERİMİZE, 6 ADET 0,33 LİTRELİK PET SU HEDİYE.
    İSTANBUL İÇİN GEÇERLİDİR.STOKLARIMIZLA SINIRLIDIR" diyor...

• Ankara da geçerli mi acaba...
  • İstanbul'da Hayat Su'ya 6.5 TL veriyoruz. Bayii sitenin içinde. Site içi bayii olmasına rağmen fiyat avantajı yok sanırım. Diğer yerlerde de bu fiyat mı?
  • AYDER marka su içen var mı?
  • ben de Ankara'da Hayat Su'ya 6.5 TL veriyorum. Yalnız geçen yaz yazlıkta (ayvalık) yine Hayat damacanayı Ankara'dan 1 TL ucuza alıyorduk.
    Gökçekciğim sağolsun geçen yaz Ankara'daki su firmalarına hayatlarının zamlarını yapmalarını sağladı, öyle de devam etti...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sidoseydo

valla ben hamidiye alıyordum.son 3 senede 4 farklı yerde oturdum istanbulda.hepsinde de belediyenin ve fiyatı uygun diye hamidiye alıyordum.ama 4 farklı şubeden gelen sularda 4 farklı sorun buldum..en sonuncusunda içinde bir ben yoktum.o günden beri erikli ve hayat alıyorum en iyileri bunlar bence.hayat 1 tl farkediyor.saglık için deger bence..bu arada bir kaç tanıdıktan da duydum hamidiye KÖTÜ

mnkss'nin bahsettiği Özsu'yu 1 yıl kadar kullandıktan sonra 6 aydır da Hamidiye kullanmaya başladık. Bu suda ne gibi bir sorun var ve bu sorunu Hamidiye/Belediye ile paylaştın mı?
  • ben çenesuyu alıyoruım. 6lı paket 1,5 lt lik 3 tl. damacanayla uğraşmıyorum. 1,5 luuğu 50 kuruşua geliyor hem tadı da güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdursun

quote:

valla ben hamidiye alıyordum.son 3 senede 4 farklı yerde oturdum istanbulda.hepsinde de belediyenin ve fiyatı uygun diye hamidiye alıyordum.ama 4 farklı şubeden gelen sularda 4 farklı sorun buldum..en sonuncusunda içinde bir ben yoktum.o günden beri erikli ve hayat alıyorum en iyileri bunlar bence.hayat 1 tl farkediyor.saglık için deger bence..bu arada bir kaç tanıdıktan da duydum hamidiye KÖTÜ

mnkss'nin bahsettiği Özsu'yu 1 yıl kadar kullandıktan sonra 6 aydır da Hamidiye kullanmaya başladık. Bu suda ne gibi bir sorun var ve bu sorunu Hamidiye/Belediye ile paylaştın mı?

Bende bu hususu merak ediyorum.

Yeni kullanmaya başladım.

• Gerçi başlıktaki FIRSAT ile ilgisi yok ancak paraya verilen önemin sağlığa da verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

NTVMSNBC'nin web sitesini okurken dikkatimi çekti sizlerle de paylaşmak istedim.

quote:

Damacana Sularındaki Tehlikeler

Damacana suları basan pompaların hepatit virüsleri, verem, ishal, tifo, dizanteri gibi enfeksiyon hastalıklarına neden olan bakterileri barındırdığı vurgulandı.

KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Peker, ''Damacana sularının kullanımında temelde 3 risk mevcuttur. Bunlar damacana pompalarından kaynaklanan bakteri kirliliği, damacana ham maddesinden kaynaklanan kimyasal kirlilik ve üretim sırasında oluşabilecek kirliliklerdir'' dedi.

Pompa kaynaklı kirliliklerin genellikle bilinçsiz tüketimden kaynaklandığına dikkati çeken Peker ''Damacanalardaki suyu dışarıdan aldığı hava yardımıyla basan pompalar, nemli ve havaya açık bir ortam oluşturdukları için her zaman bakteriyolojik kirliliğe açıktır. Bundan dolayı damacana pompaları haftada bir kez klorlu suyla temizlenerek dezenfekte edilmeli ve pompalarda oluşabilecek bakteriler engellenmelidir. Çünkü pompalarda oluşabilecek bakteri biyofilmleri, hepatit virüsleri, verem, ishal, tifo, dizanteri gibi enfeksiyon hastalıklarına neden olan bakterileri barındırmaktadır'' dedi.

İkinci bir risk faktörünün ise damacanaların ham maddesinden kaynaklanan kimyasal kirlilik olduğunu belirten Peker, damacana ham maddesi olarak kullanılan kimyasallardan ''fosgen'' adında oldukça zehirli ve savaşlarda kullanılan kimyasal bir gazın ortaya çıktığını, bu zehirli kimyasalın yüzeyi yıpranmış ve uzun süre içinde su bekletilen damacanalardan sulara karışabileceğine dikkati çekerek, yıpranmamış ve aşınmamış damacanaların satın alınması, bunların yaklaşık 50 kullanımdan sonra imha edilmesi gerektiğini bildirdi.

Pekar üçüncü risk faktörünün ise üreticilerin sağlıksız koşullarda su üretmesinden kaynaklandığını belirtti.

Bu haberle beraber, damacanaların kaç defa kullanılabilir olduğuna dair bilgiyi de bir akademisyenden almış olduk.

Ancak, damacana pompalarının haftada bir kez klorlu suyla temizlenerek dezenfekte edilmesi gerektiğine -en azından ev için- pek katılmıyorum. Bu, bence, sadece ortak kullanım alanlarında bulunan damacanalar ve pompaları için geçerli olabilir. Biraz daha sağlıklı olalım derken var olanı da kaybetmeyelim...

• Arkadaşlar yukarıdaki haber güzel bir konuya değinmiş ancak keşke bu konu hakkında bir mikrobiyolog da haberde yorum yapmış olsaydı. Haberlerin konuları çok güzel oluyor ama çok saçma sonuçlanabiliyor.

1. GATA halk sağlığı anabilim dalının; askeri lojmanlarda yaptığı bir çalışmada damacanalardan alınan su numunelerinde %30 oranında bakteri üremesi (kolonizasyon) tespit edildi ancak ilk akla gelenin aksine su kirli değil günlerce temizlenmeden kullanılan pompalar suçlu bulundu ve çalışma haftada bir temizlenmesi gerektiği tartışıldı. Temizleme işlemini neyle olması gerektiği şüphesiz ayrı bir çalışma konusu olabilir ama ilk akla gelen ozon suyunda bekletmek oluyor haliyle. Ancak yukarıdaki haberde belirtildiği gibi klorla temizlemek işi çok kafa karıştırıcı; kloru sağlıklı sınırlarda kullanabilmek çok büyük bir mesele ayrıca klor tek başına bir temizlik maddesi değildir yani klorlu suda bekletmek ozon suyu dururken saçma bir faaliyet olur. Zaten haberin garipliği de burda ortaya çıkıyor ki sıvı klor mu yoksa toz klor mu kullanılacak yani kaç ppm olacak belirten yok ilk defa temizlemek için klor öneren birini duydum arkadaşın aklı belki de belediyenin şebeke suyuna karıştırdığı klora gitmiştir.

2.Fosgen diye açıklamaya çalıştığı gaz; sanayide en çok kullanılan en stabil olan kimyasal çözücülerden olan karbontetraklorür ve trikloretilen(kuru temizlemecilerin kullandığı ve bağımlılık yapan bir gazdır) gibi klorlanmış hidrokarbonların termal bozunması ile ortaya çıkar. Öyle damacanadaki suyun içine durduk yerde karışmaz muhtemelen damacana imal edilirken oluşan bir gazdır, zaten gazdır yahu damacanın neresine girecek???? Neyse 50 kere kullanmasını önerdiği şey damacananın kendisi ise yine yapabileceğimiz birşey yok hangi damacana ne kadar kullanılmış hesabını bizim müşteri olarak tutmamızın bir imkanı yok... Burada devreye çalışma bakanlığı ve sağlık bakanlığı girer ki Uluslar Arası Çalışma örgütünün kara listeye aldığı bir ülkeyiz, sağlıkta kongodan farkımız yok, kalite belgelerini duvara asmak için alıyoruz, kendi hükümetimizin bile konu yahudiler olunca yasalara uymadığı bir sanayiye sahipken varın siz düşünün bir damacana kaç kere kullanılır.

Gelen geçen bütün hükümetler eğer gelecekte de böyle bir demokrasi ile yönetileceğimizin bir göstergesi ise herkes başının çağresine baksın dostlar...

• arkadaşlar hamidiye deki adamlara şikayet ettim ama her zaman ki gibi itiraz etti ne diyebilir ki.. sonra netten şikayet edebilecegim yerlere baktım bi tane forum buldum hamidye ile ilgili ama baktım ki yorumumu yayınlamamışlar..bikaç gün bekledim ve tekrar yazdım yine yayınlamadılar..valla en az 3-4 evden de çeşitli şikayetler duydum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ketenhelva

İstanbul'da Hayat Su'ya 6.5 TL veriyoruz. Bayii sitenin içinde. Site içi bayii olmasına rağmen fiyat avantajı yok sanırım. Diğer yerlerde de bu fiyat mı?

hayat su tadı vs güzel ama evet burdada 6,5 istanbul etiler
  • quote:

arkadaşlar hamidiye deki adamlara şikayet ettim ama her zaman ki gibi itiraz etti ne diyebilir ki.. sonra netten şikayet edebilecegim yerlere baktım bi tane forum buldum hamidye ile ilgili ama baktım ki yorumumu yayınlamamışlar..bikaç gün bekledim ve tekrar yazdım yine yayınlamadılar..valla en az 3-4 evden de çeşitli şikayetler duydum

Hamidiyedeki adamlardan kastın eğer dağıtıcı bayi ise bu bir anlam ifade etmez. Şikayetini üreticiye iletmen gerekir. Ben de bir önceki damacana suda koku olduğunu fark ettim ve şikayetimi Hamidiye'ye ilettim. Yağmurların ardında klor miktarını arttırmak zorunda kaldıklarını ancak bunun geçici bir sorun olduğunu belirttiler. Ayrıca bu tip olumsuzlukları tespit ettiğimizde kendilerine haber verilmesi durumunda suyun ücretsiz olarak değişimini de sağladıklarını eklediler.

Ben Hamidiye'den memnunum.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.