Şimdi Ara

dark evopad r9700 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
12.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BOB_FARUK06

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsy

Akortek'ten cevap geldi. Cihazın işlemcisi çift çekirdekli ve 1.2 Ghz hızındaymış (Gpu 400 Mhz+ Cpu 1.2 Ghz= 1.6 Ghz). Bence gayet makul. Siparişi geçtim, cihazın gelmesini bekliyorum.

Hocam Bende Cortex a8 işlemciyi araştırdım çift çekirdeği yok. Eğer çift çekirdek olsaydı akortek reklamlarında ürünü satarken bağıra bağıra çift çekirdek diye reklam yapardı diye düşünüyorum. Öyle arka planda çift çekirdek demezlerdi.Bir çok çift çekirdek kulanan firmalar ürünlerinde çift çekirdek var diye yazılar ve resimler koyuyorlar..Açık açık Ürünün resimlerinde felan belirtmeleri gerekirdi. Akortekin çift çekirdek demesinin sebebi bence gpu+cpu bir arada olmasına çifte çekirdek diyo olabilir. :) ... Cortex a8 de çift çekirdek yok hocam... Akortek sanki sallıyo gibime geldi...yinede cihazı olanlar işlemcilerini yazılımlarla kontrol edebilirler mi ..tek çekirdek mi çift çekirdek mi diye... Enazından alacak arkadaşlarda öğrenmiş olur. Bende bu ürünü alacaktım ama sırf çekirdek konusunda yavaş kaldığını görünce durakladım şimdilik Ainol frame modelinin çıkmasını bekliyorum... yeni çıkacak modelde bluetooth olduğu söyleniyor...

Hangi programla kontrol edebiliriz işlemcisini? Bilgilendirin, bakalım işlemcinin özelliklerine.

• quote:

Orijinalden alıntı: enesture

quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DoveSea

Gittim bugün aldım ve ilk izlenim olarak çok iyi gidiyordu. Fakat biz şimdi yoldayız ve ekran ışığını azıcık kapatayim dedim ekran ayarları yaparken otomatik sekmesini tiklamamla ekran ışığının kapanması bir oldu..
    Şimdi hiçbir şey göremediğim için duzeltemiyorum da.. var mi bunun bi çözümü bi kısa yolu???

Merhaba,

Şu an ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Eşim kısayol tuşlarından otomatik parlaklık simgesini kapatıp açtı ve ekran gitti. Arka planda tabletin çalıştığını dokunmatik tuşların çıkrdığı ses efeklerinden anlıyorsunuz. Ama görüntü yok. Reset attım. Açılış ekranı ve animasyonu geldi. Tuş kilidinin olduğu ekranda yine görüntü gitti. Birçok şey denedim. Tahmini olarak simgeyi bulmaya çalıştım ama nafile. Açma kapama tuşuna basınca anlık milisaniyelik bir parlaklık geliyor ama o kadar. Donanımsal değil, kesinlikle yazılımsal birşey olduğunu tahmin ediyorum. Servise mail attım. Muhtemelen garantiye kargolamamı söyleyecekler format atıp geri gönderecekler. Biz de o simgeye basmaya korkarak akortek firmasından güncelleme bekleyeceğiz :)

Enteresan olay, bende tıkladım hatta şu anda "otomatik"te ama ekran hiç gitmedi..en düşük ayarda bile ekran görünüyor ayrıca.

Geçmiş olsun size, çok can sıkıcı bir durum.

Hocam sorunu çözdüm. Fakat "mini HDMI"dan "HDMI"a çevirici bir dönüştürücü gerekiyor. Ben bugün Vatan'dan 9 küsür liraya aldım. Cihaza arkadan reset atın. HDMI ile televizyona bağlayın ve cihazı açın. Görüntü televizyona geliyor. Sanırım Widget olarak üzerinde A yazan güneş simgesine tıkladınız benim gibi. Şimdi biraz tahmin biraz deneme yanılma o simgeye tekrar A olana kadar basın. Cihazı kapatın, HDMI'ı çıkarın. Tekrar açınca herşey ok. Fakat çok enterasan. O simgede 4 tane şekil var. Bir A yazan güneş, bir içi dolu güneş, bir yarım dolu güneş, bir de içi boş günes. İçi boş güneş ekranı kapıyor. Aslında bir özellik olarak düşünülmüş. Hani laptoplarda televizyona görüntüyü verince laptopdan görüntüyü kapamak isterseniz ya. Onun gibi. Ama fıkra gibi bir özellik olmuş. Yani cihazın bir televizyona veya benzer bir aygıta bağlıyken bu özelliği otomatik olarak devreye sokması lazım. Her zaman değil. Neyse aletin hataları var. Ama yazılımla düzelecek hatalar. Yoksa bence çok iyi bir tablet.

Şimdi aynısı başıma geldi mini hdmı alcam bugün geçti yarına kadar şarj olsun bari o değilde bu geçmezse biz yanımızda mini hdmı ile mi gezcez

• quote:

Arkadaşlar sizdede şarjda temassızlık varmı? arada bir gidip geliyor.. yani anlamıyorum mini usb koyuyorsun oradan şarj etme imkanı vermiyorsunda farklı bir çıkış yapıyorsun

Bu arada adw laucher görüntüsü çok şık oldu ;
     dark evopad r9700

hocam şahsen ben şarjda herhangi bir temassızlığa rastlamadım. temassızlıktan demek istediğiniz şarj anında yanan mavimsi ışığın yanıp sönmesi ise başlarda bana da oldu. fakat şimdi olmuyor. bu arada adw launcher'ı nasıl yüklediniz. google play cihazla uyumlu değil deyip download yapmama müsade etmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BOB_FARUK06

quote:

Akortek'ten cevap geldi. Cihazın işlemcisi çift çekirdekli ve 1.2 Ghz hızındaymış (Gpu 400 Mhz+ Cpu 1.2 Ghz= 1.6 Ghz). Bence gayet makul. Siparişi geçtim, cihazın gelmesini bekliyorum.

Hocam Bende Cortex a8 işlemciyi araştırdım çift çekirdeği yok. Eğer çift çekirdek olsaydı akortek reklamlarında ürünü satarken bağıra bağıra çift çekirdek diye reklam yapardı diye düşünüyorum. Öyle arka planda çift çekirdek demezlerdi.Bir çok çift çekirdek kulanan firmalar ürünlerinde çift çekirdek var diye yazılar ve resimler koyuyorlar..Açık açık Ürünün resimlerinde felan belirtmeleri gerekirdi. Akortekin çift çekirdek demesinin sebebi bence gpu+cpu bir arada olmasına çifte çekirdek diyo olabilir. :) ... Cortex a8 de çift çekirdek yok hocam... Akortek sanki sallıyo gibime geldi...yinede cihazı olanlar işlemcilerini yazılımlarla kontrol edebilirler mi ..tek çekirdek mi çift çekirdek mi diye... Enazından alacak arkadaşlarda öğrenmiş olur. Bende bu ürünü alacaktım ama sırf çekirdek konusunda yavaş kaldığını görünce durakladım şimdilik Ainol frame modelinin çıkmasını bekliyorum... yeni çıkacak modelde bluetooth olduğu söyleniyor...

Hangi programla kontrol edebiliriz işlemcisini? Bilgilendirin, bakalım işlemcinin özelliklerine.

Google playde
    *2nd Core diye program var. Ordan eğer 2. çekirdek varsa. 2. çekirdeği kaparıp açabilirsiniz.

*Quick systen Info Pro indirebilirsiniz..Ana menüde Basic İnfo girin ordan processor yazısına tıklayın. karşınıza işlemci özellikleri gelecek. herhangi bir yazıya tıklayın. sonra ekran ana menüye dönecek tekrar processor yazısına tıklayın orda en başta dual veya single core yazar... veya 2 adet çekirdeğin hızlarını görürsünüz 0: 200MHZ.... ve 1:200 MHZ diye..

*system info burdada işlemcinin detayılı özelliğini görebilirsiniz. İşlemcinin modelini interntete yazıp tek çekirdek mi çift mi görebilirsiniz arkadaşlar.

İşlemci modelinize aşağıdaki linkten tablodan single mi dual çekirdek mi bakabilirsiniz arkadaşlar

http://en.wikipedia.org/wiki/Exynos

List of Exynos SoC

dark evopad r9700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOB_FARUK06 -- 24 Ağustos 2012; 8:53:33 >

• 3g vınn baglayınca pin kodu istedi girdim ama sonra ayarlardan turkcell sectim ama baglantım yok ne yapmam lazım bu sekilde baglanan yokmu hic acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 24 Ağustos 2012; 8:50:23 >
  • Dun inceledim anladıgım tek cekirdek ayrıca grafik islemcide var o yuzden cift cekirdek diyorlar ama hızı ve kullanım kolaylığı bu fiyata yeter bence ha oyun oynıcam derseniz cube alın derim bir iki link veriyorum sonuc ortada ! incelersiniz.

http://www.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a8.php

http://www.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a9.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 24 Ağustos 2012; 9:55:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

3g vınn baglayınca pin kodu istedi girdim ama sonra ayarlardan turkcell sectim ama baglantım yok ne yapmam lazım bu sekilde baglanan yokmu hic acaba ?

Pin kodu istemesini modemi pc'ye bağlayıp vınn programından kapatmanız gerekiyor (en azından böyle söyleniyor). Bende e173 vınn modem var ve yeni apn falan oluşturulamıyor. Siz nasıl turkcell ayarlarını oluşturdunuz? Akortek'e mail attım ama cevap vermediler.
  • ayarlardan kablosuza girince.Basta pin kodu falan girdim tabi uzunca bir liste geliyor ayarlar kısmında turkcel avea falan hepsi var turkceli seciyorum kaydedildi diyor ama modem sekli beyaz gorunmesine ragmen sag alt kosede baglantı bulunamadı diyor.
  • Bu sitede detaylı anlatılmıs 3g ile nete girme ben yapamadım zira vınn yanımda degil deneyen arkadaslar olursa sevinirim.

http://www.concord.com.tr/tabletpcsss.html
  • Ben deneme amaçlı Turkcell Vınn'a Vodafone hattımı taktım direk alta Sinyal ve 3G simgesi gelip bağlandı,herhangi bir ayar istemedi.
  • Demekki vodofonda gerekmiyor ama turkcell vınn için ayarlar farklı yani icindeki sim kart turkcell ise..3g simgesi dediginiz saatin yanındaki ucgen isaretimi acaba bende once gri idi ve pin istedi girince beyaza dondu ama net baglantısı yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Demekki vodofonda gerekmiyor ama turkcell vınn için ayarlar farklı yani icindeki sim kart turkcell ise..3g simgesi dediginiz saatin yanındaki ucgen isaretimi acaba bende once gri idi ve pin istedi girince beyaza dondu ama net baglantısı yoktu.

Turkcell Vınn iptal olduğundan onu deneyemedim..Saatin yanında Wifi yerine sinyal gücü işareti ve 3G simgesi geldi.Birkaç bağlantı testi yaptım bağlanıyordu.Akşam eve gidince şirket hattını çıkarır Vınn'a takar SS. atarım.
  • Tşkr ederim.
  • Orta okula başlayacak olan kuzenime tablet arıyorum. Forumu kurcalarken fiyat ve donanım olarak en uygun bu modeli gördüm. Tabletten memnunmusunuz arkadaşlar ? Almamı tavsiye edermisiniz ?
  • Bence alabilir tam ona gore sorunu olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar sizdede şarjda temassızlık varmı? arada bir gidip geliyor.. yani anlamıyorum mini usb koyuyorsun oradan şarj etme imkanı vermiyorsunda farklı bir çıkış yapıyorsun

hocam şahsen ben şarjda herhangi bir temassızlığa rastlamadım. temassızlıktan demek istediğiniz şarj anında yanan mavimsi ışığın yanıp sönmesi ise başlarda bana da oldu. fakat şimdi olmuyor. bu arada adw launcher'ı nasıl yüklediniz. google play cihazla uyumlu değil deyip download yapmama müsade etmiyor.

Evet ışık gelip gidiyordu bu ara olmuyor ama, ayrıca bende şarj ikazı ışığı beyaz (Kameranın yanındaki)..

Google Play değil başka sitelerden indiriyorum ben uygulamaları çünkü biliyorsunuz Google Play'da iyi uygulamalar hep paralı (ADW Launcher gibi) Kesinlikle ADW Launcher + HD Widgets uygulamalarını tavsiye ederim, bambaşka bir boyut kazanıyor ve kullanması daha eğlenceli oluyor.

Hadi kolaylık olsun ;
    Buradan ADW Launcher EX indirin, Buradan da HD Widgets..

Hocam çok teşekkür ederim programlar için, çok iyi oldu. Bu arada haklısınız; "utanarak söylüyorum" şarj ikaz ışığı beyazmış :)

• quote:

Orijinalden alıntı: qx5

Orta okula başlayacak olan kuzenime tablet arıyorum. Forumu kurcalarken fiyat ve donanım olarak en uygun bu modeli gördüm. Tabletten memnunmusunuz arkadaşlar ? Almamı tavsiye edermisiniz ?

Bu fiyat etiketine sahip alınabilecek en iyi cihazlardan..

Bu arada fsh77 arkadaşım Vınn SS.'ları bunlar, Usb'den taktım sadece ayarlardan Mobil Veriyi açtım başka birşey yapmadım direk geldi..

dark evopad r9700

dark evopad r9700

• quote:

quote:

Orta okula başlayacak olan kuzenime tablet arıyorum. Forumu kurcalarken fiyat ve donanım olarak en uygun bu modeli gördüm. Tabletten memnunmusunuz arkadaşlar ? Almamı tavsiye edermisiniz ?

Fiyat konusunda zaten şüphem yok, hani yeni ürün fazla kullanıcı görüşüde yok. Sizlerinde yukarıda ki bir-iki şikayet mesajınızı görünce duraksadım. Sonuçta bir başkasına alacağım için mahcup olmak istemiyorum. Kullanım olarak gözünüze çarpan bir dezavantaj v.s varmıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 24 Ağustos 2012; 19:53:03 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet ışık gelip gidiyordu bu ara olmuyor ama, ayrıca bende şarj ikazı ışığı beyaz (Kameranın yanındaki)..

Google Play değil başka sitelerden indiriyorum ben uygulamaları çünkü biliyorsunuz Google Play'da iyi uygulamalar hep paralı (ADW Launcher gibi) Kesinlikle ADW Launcher + HD Widgets uygulamalarını tavsiye ederim, bambaşka bir boyut kazanıyor ve kullanması daha eğlenceli oluyor.

Hadi kolaylık olsun ;
    Buradan ADW Launcher EX indirin, Buradan da HD Widgets..

Hocam çok teşekkür ederim programlar için, çok iyi oldu. Bu arada haklısınız; "utanarak söylüyorum" şarj ikaz ışığı beyazmış :)

Önemli değil, benim cihazda mı bir tuhaflık var dedim ışık renginden dolayı

Durum çubuğunu gizleyince daha iyi oldu, görgüsüzlük gibi olmasın ama son bir SS. daha göndereyim, malum stock hali böyle iyi değil ;
     dark evopad r9700

• quote:

quote:

quote:

Fiyat konusunda zaten şüphem yok, hani yeni ürün fazla kullanıcı görüşüde yok. Sizlerinde yukarıda ki bir-iki şikayet mesajınızı görünce duraksadım. Sonuçta bir başkasına alacağım için mahcup olmak istemiyorum. Kullanım olarak gözünüze çarpan bir dez avantaj v.s varmıdır acaba ?

Çok ahım şahım değil, sonuçta bir iPad veya Motorola Xoom değil..Fakat e-posta,web sörf,basit oyunlar,ofis ve multimedya uygulamalarında gayet iyi,ekran çözünürlük ve kalitesi çok iyi.Zaman zaman geç tepki verebiliyor bu da tek çekirdekli işlemciden kaynaklı.Ben çalışan biri olarak her türlü işlemimi rahat rahat yapıyorum ki ortaokula başlayacak biri için hayli hayli yeterli geleceğine inanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.