Şimdi Ara

Days Gone PC [Ana Konu] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
7
Favori
20.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun optimizasyonu çok iyi 1050ti 1080p medium ortalama 60 fps veriyor ama ben afterburner ile 45 FPS sabitliyorum ( hiç altına düşmedi)gpu kullanımı yüzde 76 oluyor ortalama, laptopla oynadığında FPS sınırlaması kaldırınca işi 85 c leri aşıyor 90 lari görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 25 Mayıs 2021; 14:34:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun iyi hoşta ne biliyim hikaye kısmı bi değişik ne yaptığımı anlamıyorum yeminle bir sağa bir solo gidiyorum durmadan bir ara sahne kafayı yersin.

• Moderatör güncellemiş konuyu hadi gözümüz aydın Days Gone PC [Ana Konu] 

• R-10 kullanıcısına yanıt
    Çok şükür :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda bi 10 saat ilerledim ve şimdi neredeyse her yerde sürüler karşıma çıkıyor anlamadım gitti.İnsanlar ile çatışmaya giriyorum bi baktım sürüler kampı basıyor,geyik avlayayım diyorum birden sürü ler ortaya çıkıyor ne iş anlamadım.Bu arada zor da oynuyorum,onun etkisi var mıdır?

• Oyunun ana hikayesini az önce bitirdim. Ana hikayeye ek olarak yan görevlerin %50 sini yapmışımdır. 35 saat civarı sürdü. Zor modda oynadım ve ilk 7-8 saatten sonra çıkmaz bir yerde takılınca oyunun geri kalanını trainerla bitirdim.

Oyun ciddi manada aşırı ve gereksiz uzun. İlk 3 saat güzel ilerlerken sonraki 12-13 saat bayıyor. Albaylı haritaya geldiğimizde oyun tekrar güzelleşiyor. Ancak inişli çıkışlı hikayede malum karşılaşmalar ve finaldede fena batırmışlar. En sevdiğim bölümlerse malum kişiyle gittiğimiz labaratuvar ve ondan bir önceki gittiğimiz yerde geçen bölümlerdi.

Zaten tonla bahsedilmiş ama bana göre oyunun en büyük eksileri birincisi aşırı uzun sürmesi (öyle böyle değil), ikincisi doğal ara geçişler yerine siyah ekran-ara video-siyah ekran şeklinde 15 sene öncenin ara video geçiş şeklinin kullanılması, üçüncüsü malum kişiyle karşılaşma ve finaldeki zayıf kurgu ve zayıf diyaloglar, dördüncüsü Türkçe çevirisi. Biri eline sözlüğü alıp tek tek kelime çevirmiş gibi. Telsiz kapanış çevirileri bile berbat. Oldu olacak Behlül kaçar diye çevirseydiniz.

Oyun çok uzun sürüyor ama ana karakterler pek iyi işlenememiş. Yan karakterlerin motivasyonlarıda zayıf kalmış. İnce dokunuşlar ve derinlik yok. Hikayede kim ölmüş, kim sağ kalmış, kim kime ihanet etmiş, kim kamptan kaçmış zerre umrumda olmadı. Ana karakter bile yer yer çok tutarsız davranıyor. Koca zombi sürülerini yakıp yıkan, 15 kişiye saldırıp vurup vurup saymayan ana karakter bazı karakterlerle karşılaşınca duruma göre çok zayıf tepkiler veriyor. Böyle bir dünyada bu kadar hardcore bir karakterin daha sert olmasını beklerdim. Karakter yaratılan dünyaya pek uymamış. Ancak oyun bana yer yer sanki bir zombili dizi izliyormuşum hissi yarattı. Oyunun potansiyeli varmış ama açık dünya ve gereksiz uzunluk oyuna pek gitmemiş. 10-15 saatlik çizgisel bir oyun çok daha mantıklı olurdu. Ana hikaye odaktan çok kaçmış. Oyunu sindire sindire oynayıp her yeri didik didik edicem her silahı açıp her deliğe giricem derseniz çok rahat 60-70 saati var. 10 üzerinden 6 veriyorum. Uncharted, last of us falan görünce bu oyun nasıl ps özel oyunu olmuş şaşırtıcı.

Unutmadan yazayım düşman yapay zekasıda çok garip. Uzaktan öttürüyor ama dibine giderseniz ne yapacağını şaşırıyor ve saldırmıyor. Birde yola gerilen tuzak ipe takılmazsanız düşman buga girmiş gibi donuk bekliyor. Adamın yanında 40 kişiyi öldürüyorsunuz hiçbiri tepki vermiyor. Hatta 1-2 yerde bana saldırmayınca adamların düşman olup olmadıklarını anlayamadığım oldu. Kısacası oyunda zamanına uymayan çok basit hatalar ve yanlış seçimler olmuş. Bunlarda oyunun kalitesini çok zayıflatmış. Keşke biraz daha usta eller değseymiş şu oyuna.

• Sony Horizon için yaptığı yatırımdan %250 geri dönüş almış. PCye gelecek sıradaki oyun Uncharted 4. Ağır toplar gelmez deniyordu ama bu kadar parayı da masada bırakırlar mı bilemem Horizon ile %250 olduğuna göre God of War gelmesi durumunda orayı yıkarlar. Days Gone portu da baya umut verici açıkçası optimizasyon bakımından.

• Hikayesi çok kısa. Araç, Ekipman, Yetenek, geliştirmek için bol bol görev ekleyerek uzatmışlar oyunu.

Görevleri yapmak bir yere kadar mecburi denebilir. O yüzden zorluk seviyesini abartmayın.

Bir süre sonra tekrara binen görevleri hızlıca geçmek hemde ilerledikçe zorlaşan bazı hikaye görevlerin de kafayı yememek için.

ara sahneler de altyazı sorunu, görevlerde de buglar dolu. yapay zeka anlatıldığı gibi kötü oynamayan varsa şimdilik bekleyebilir.

Days Gone PC [Ana Konu]
  • Reapers neden RİP'çi diye çevirilmiş? Bir de dürbünlü tüfekte hassasiyet sorununu çözen var mı? Ayar sonda olduğu halde dürbünü açınca çok yavaş hareket ettiriliyor nişangah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, sabah pc nin başına otursam yan görevlere fazla bakmadan gün içerisinde mi gün aşırıda mı bitirebilirim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Motorla giderken belli bölgelerde saniyelik drop yaşayan var mı? Fps düşmüyor ama saniyelik bir takılma oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fox90

Motorla giderken belli bölgelerde saniyelik drop yaşayan var mı? Fps düşmüyor ama saniyelik bir takılma oluyor.

bende de oluyor hocam.

• yerdavader kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Pc'de oyunlarda nasıl fps sabitliyorsunuz? Ben örneğin GTA V oynarken kimi yerlerde fps 60'tan 50'lere düşüyor ve oldukça sinir bozucu oluyor.
    Direkt 50'ye sabitlemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
    ( dm atmak istedim fakat sürekli başarısız oldu. O yüzden buradan yazdım, konudaki arkadaşlar kusura bakmayın lütfen.. )

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DE82338AF

Hocam merhaba, sabah pc nin başına otursam yan görevlere fazla bakmadan gün içerisinde mi gün aşırıda mı bitirebilirim?

Hikaye ile birlikte 8/10 saat arası yan görevlerin çoğunu da rahat bitirirsin.

• unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

• Çünkü reapers değil, rippers (RIP=Rest in peace) den geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtatic -- 6 Haziran 2021; 15:2:16 >
  • xtatic kullanıcısına yanıt
    Ripırs deyince öyle sandım

• Hiç olmadı, Belki hızlı bir diskten oynamalısın. İlerledikçe biliyorsun ötedeki şeyler açılıp model texture vs yükleniyor.

@gfblugano35

fps düşüşünü sabitleyemezsiniz

anca bir fps cap yapabilirsiniz üstüne çıkmaz vsync ile.

Düşüşlerin sebebi başta vga kartın ayarlarına bağlı olmak üzere cpu'nun da optimum performansta çalışması gerekir.

Ayarlar fazla ağır geliyordur bazı ekstra şeyleri çok kalite kaybetmeden kapayabilirsiniz tek tek deneyin.

**************************************************************************************

Beyler oyun bitti, 40 tane horde yok ettim sonunda motor sikini verdi. Hay senin sikinine be! doğru düzgün cheat gibi op silah bekliyordum napayım motor sikinini.

Haritada tüm nero enjektörleri arıyorsanız kampların hepsini temizlemeniz lazım, her kamp temizlediğinizde nero lokasyonu veriyor. Her şeyi açtım ona da sikin verdi.

Eğer nerede ne kamp var diye düşünüyorsanız haritada mouse gezdirirken soldaki tablodan inceleyin hangi bölgede ne ne kadar açılmış sürecinizi kontrol edin.

History marker, collectible vs vs tam bir boş iş. Nero intel'ler de tam olarak nedir çözemedim, her enjektörün yanında bir tane voice recorder oluyordu bu mu değilmi

anlam vermek güç.

İnternette tüm silahların sergilendiği bir data yok cidden çok kötü. Normalde fandomlarda incelerdik o da oturmamış ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 29 Mayıs 2021; 4:21:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Hiç olmadı, Belki hızlı bir diskten oynamalısın. İlerledikçe biliyorsun ötedeki şeyler açılıp model texture vs yükleniyor.

@gfblugano35

fps düşüşünü sabitleyemezsiniz

anca bir fps cap yapabilirsiniz üstüne çıkmaz vsync ile.

Düşüşlerin sebebi başta vga kartın ayarlarına bağlı olmak üzere cpu'nun da optimum performansta çalışması gerekir.

Ayarlar fazla ağır geliyordur bazı ekstra şeyleri çok kalite kaybetmeden kapayabilirsiniz tek tek deneyin.

**************************************************************************************

Beyler oyun bitti, 40 tane horde yok ettim sonunda motor sikini verdi. Hay senin sikinine be! doğru düzgün cheat gibi op silah bekliyordum napayım motor sikinini.

Haritada tüm nero enjektörleri arıyorsanız kampların hepsini temizlemeniz lazım, her kamp temizlediğinizde nero lokasyonu veriyor. Her şeyi açtım ona da sikin verdi.

Eğer nerede ne kamp var diye düşünüyorsanız haritada mouse gezdirirken soldaki tablodan inceleyin hangi bölgede ne ne kadar açılmış sürecinizi kontrol edin.

History marker, collectible vs vs tam bir boş iş. Nero intel'ler de tam olarak nedir çözemedim, her enjektörün yanında bir tane voice recorder oluyordu bu mu değilmi

anlam vermek güç.

İnternette tüm silahların sergilendiği bir data yok cidden çok kötü. Normalde fandomlarda incelerdik o da oturmamış ne yazık ki.

Rx 6800 ve 5600x ile oynuyorum. Samsung 970 evo plus 1tb ssd üzerinde kurulu oyun. Fps'nin 200'ün üstüne çıktığı da oluyor 90'a düştüğü de.

Motor üstünde giderken anlık drop olabiliyor. Full ayarlar menüde bu şekilde.

Days Gone PC [Ana Konu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 29 Mayıs 2021; 10:51:57 >

• Fox90 kullanıcısına yanıt

Makinen sağlammış yav.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.