Şimdi Ara

dci-hdi-tdi-ctdi-bu dizel motorlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
30.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bicer79

peki şu an en az yakan dizel araç hangisi ???

en az yakan dizel araçlar tdci motorlu olanlar mı ?
  • quote:

hocam en az yakan DCİ ve HDI dolayısıyla HDI ile TDCİ aynı motor zaten ama dci daha az yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FthGTI

quote:

hocam en az yakan DCİ ve HDI dolayısıyla HDI ile TDCİ aynı motor zaten ama dci daha az yakıyor

benim anlamadığım teknik verilerine göre en az yakan araç fiesta gözüküyor ama 1.3 albea kullanan kişiler ş.içi 160 kuruş yaktığını soyluyor o zaman bu motoru yapan mühendisler hesap yanlışlığı yapıyor yada albea kullananlar yalan soyluyor bunu anlamıyorum
  • Mazot 3,85 civarı iken şehir içi hangi Allah'ın kulu multijet ile 16 kuruş yakıyor? Şehir içi 20-21 kuruş yaksın Allaha şükür desin..

Bahsi geçen DCI, HDI, TDI, Multijet motorlardan biri daha az yakıyor denemez bence.

Aralarında 1 litrelik fark bile bulunmaz bence.. Minimum tüketimde hepsi birbirine yakın tüketiyor zaten. Biri 3,6 tüketmiştir 100 km'de öteki 3,8 tüketmiştir biri 3,9 litre tüketmiştir yani aman aman bir fark olmaz.

Performans ve tüketim olarak bence en iyileri sırasıyla ;

1,4 HDI 92 HP

1,5 DCI 85 HP
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahlan

Fiat'ın, Ford'un, Opel'in ve VW'in dizelleri pek sorun çıkartmıyor bildiğim kadarıyla. Lâkin Renault, Hyundai DCİ ve CRDİ ler çok sorunluymuş. Bir de çok soğuk bir bölgede mesela İç veya Doğu Anadolu gibi yerlerde yaşıyorsanız dizeli hiç ama hiç tavsiye etmem. Mazot katılaşıp sizi yolda bırakabiliyor. Peugeot 307 dizelin hareketinden 10 km sonra yolda kaldığına şahit oldum.Gidip Doğan L ile ben kendim onları aldım. Malum Türkiye'deki mazotlar kalitesiz. Markaya bile güvenmeyin. Az yakan bir benzinli her zaman iyidir.(Ör: Honda City) Hem sorun çıkmaz hem de bakıma daha az götürürsünüz...Saygılarımla...

Bilgisizlik yada kendini kandırma had safhada ...

O dediğin city önerin ise komedi filminin finali olmuş ..ama dediğinizde haklısınız tabiiki sorun çıkarmaz ve heryere de az götürürsünüz

• ilk arabam kangoo'du 1.9 dizel, şimdiki arabam 308 Dizel hiçte sizin dediğiniz sorunları yaşamadım bildiğim yerlerden alıyorum mazotu o kadar ankaranın dikmende oturan birisi olarak dizelden şaşman tek marsta almıştır önemli olan bakımdır yoksa dizelden güzelli yoktur bence alan bir daha dizel alıyor
  • Az yakma konusunda Renault DCi'ler favori bence HDi az yakıyor ama DCi'ler ondanda az yakıyor, Renault markasını bu konuda takdir ediyorum adamlar tek tek yapa yapa dizelli iyice çözdüler.
  • qashqai 1.5 dci nasıl sizce
  • common rail motorların arızaları enjektör kaynaklıdır ve enjektörlerde ya delphi yada bosch markadır ve bu enjektorler euro normunda yakıt ile çalışmaya ayarlanmıstır. Hangi marka olursa olsun yakıttan dolayı sorun cıkarsa motor ureticisinin ne kabahati var. Bilgidiniz uzere yakıt yuzunden piston kafaları bile eriyebilmekte yani gidip shell gibi bir firmadan yakıt almazsanız ne marka olursa olsun dizel motorunuz arıza yapacaktır.

örnek full den 6 ay yakıt aldım aracım su an siyah duman atmakta. Gecen tuv muayenesinden zor gectim oda arkadasım 2 ay once uyardıgından onun arac daha 1 yasında ford transit ticari ve egzost tan gecemedi. Ben yakıtı degistirdimde sınırda bile olsa gecti. hala motor toparlayamadı kendini

tdi motorları ovmeye gircekseniz eski teknoloji butun dizelleri övün ozaman 82 model renault 11 alacaktım 2 sene oncelerinde motor 450bin km de ve orjinaldi yani abartacak bi durum yok. Yakıt kotu olunca eski nesil dizeller ne atarsan at yakar cunku common railde kullanılan enjektor sistemi yok. Onlarda devamlı turbo arızası verirler ...

• Merhaba,

Dizel motorlar konusunda bindiğim araçlar üzerinde şu yorumu yapabilirim.

1. dci tipi motorlar oldukça azyakıyor fiesta focus vb.
    2. hdi tipi motorlarda dci motorlardan aşağı kalmıyor 307 de 3 yıl kullandım sorun yaşamadım... hem az yakması hemde performansı oldukça tatmin ediciydi.

şuanda 3.20d kullanıyorum tabiiki bu araçtaki dizel motor ile ne yakıt ne performans hiçbirşeyini dci yada hdi yada diğer cdi vb leri asla kıyas etmem...

selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo Pacino

quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino

quote:

Orjinalden alıntı: m_kucukaksoy

arkadaşlar arasındaki fark ne anlamadım gitti hepsi yoksa aynı kapıyamı varıyor

bunların hepsi aynı dır hepsi commonreal teknolojisi vardır

ford tdci pöjo hdi bu iki motor ortak calısmayla gelistirildi

fiat multijet,opel cdti bu iki motor da aynı sadece yazılımları farklı

volkwagen tdi en eski dizel teknolojisini kullanıyo yaramaz yani

tdi belki de o motorlar içinde en sağlam ve dayanıklı olanı
    teknolojisi eski ayrı şey işe yaramaz ayrı şey.....

ewet dogrudur dayanıklı oldugu ,kalitesiz mazot aldınmı pek hasara ugramaz digerleri gibi,ama kimse de binek araba olarak tdi almaz
    alanlar ticari caddy tdi fln alıyo

bu volkwagen neden hala commonrail uretmiyo ona da hayret ediyom bu adamlar bu halleriyle bile neler yapıyo bi de commonrail cıkarsalar kimse tutamaz bunları artık

Vaybe konu resmen yeniden hortlamış.şu an en yeni teknolojiyi kullanıyor o ayrı

• hooo hooorr hooooorrrt hooooorrtladım !

şu VW'ciler gerçekten fanatikmiş; taa altı yıl önce diğer cammon rail sistemlerden, TDI motorların ne denli üstün bir motor olduğunu ispatlamaya çalışmışlar. ama ne hikmetse sonradan kendileri de aynı sisteme geçtiler.
  • Hort=Kilit
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.