Şimdi Ara

dci-hdi-tdi-ctdi-bu dizel motorlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
30.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Renault'un kullandığı dizel motorlar sanırım Dci diye geçiyor.
    Ben dizel clio hb almayı düşünüyorum.Clio araçlarda bu yeni nesil common rail dizel motorlar hangi yıldan beri kullanılıyor bilen varmı
    bildiğim kadarıyla 2-3 yıllık sanırım,yinede tam bilmiyorum
    Teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino

quote:

Orjinalden alıntı: m_kucukaksoy

arkadaşlar arasındaki fark ne anlamadım gitti hepsi yoksa aynı kapıyamı varıyor

bunların hepsi aynı dır hepsi commonreal teknolojisi vardır

ford tdci pöjo hdi bu iki motor ortak calısmayla gelistirildi

fiat multijet,opel cdti bu iki motor da aynı sadece yazılımları farklı

volkwagen tdi en eski dizel teknolojisini kullanıyo yaramaz yani

tdi belki de o motorlar içinde en sağlam ve dayanıklı olanı
    teknolojisi eski ayrı şey işe yaramaz ayrı şey.....

+1, arkadaşım motor dayanıksız olduğu içinmi bu kadar çok satıyor,bu kadar güzel performansı var,sen hiç VW,Seat,Skoda,Audi marka TDI bir aracın kaputunu açıp baktınmı?Adamlar fındık kadar motorla dünya kadar performans elde ediyor ve Passat,Jetta,Octavia,Cordoba gibi kasaları kaldırabiliyorlar o motorlarla,

En basitinden bir örnek,(aynı motor hacmine sahip) Bir Transporter TDI bir CRDI Starexten daha performanslıdır ve şu bir gerçekki artık hemen hemen herkes 100.0100 km den sonra Starexlerin motor yediğini biliyor..!Oysa VW lerde en kötü ihtimal Turbo bitiyor,

Bence bunlar çamur atmak için yapılan şeylerdir,

Not:Ben burada VW hepsinden üstündür demek istemiyorum,kesinlikle yanlış anlaşılmasın sadece eski ve dayanıksız denilmesine sinirlendim..!

• quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

quote:

quote:

volkwagenin dizel motorunu geçebilecek bir tane dizel motor söyle bana hdi?????tdci????multijet?????
    vw dizel motorun ilahıdır

Sonuna kadar katılıyorum...

• dizel motorun ilahı..

CDI dır.. yani mercedestir..

tdi ne zman ilah olmuş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: özkoçak

tdi, hdi, tdci vs. tümü tescilli markalar olduğu için diğer firmalar kullanamıyor ve benzer isimler üretiyorlar. Tdi dışında tümü common rail ortak yakıt yollu direk enjeksiyonlu turbo dizeller. VW grubunun kullandığı tdi is pompa meme enjeksiyonlu direk enjeksiyonlu turbo dizel.
    Yukarıda tdi kötü denmiş hiç katılmıyorum, tdi motorlar sadece biraz daha gürültülüdür, ama cr'lere göre daha güçlü ve uzun ömürlüdürler. Ayrıca kalitesiz mazota daha dayanıklıdırlar.

Evet TDI ın tek dezavantajı gürültülü olması..! Ben ayda en az 10.000 - 15.000 km yol yapıyorum işlerimden dolayı,yolculuklara bazen kendi aracımla bazende şirketin aracı ile çıkıyorum,şirketin garajında Şahinden tutun Audi A8 gibi bir çok araç var ve hemen hemen hepsini kullandım,3 ay Starex ile gidip geldim araç 90.000 km de sim siyah duman atmaya başladı,çekiş çok düştü,yakıt tüketimi fazla iken hiç çekilmez hale geldi,ve şirket aracı yıpranmıştır gibi düşünmeyin tüm araçlar çok titiz kullanılıyor ve servisleri aksatılmıyor..! Fakat Passat,T5,T4,İbiza,Fabia gibi araçlar tık demedi,ayrıca gürültüyüde çoğu araç içine almıyor,sadece Cordoba ve İbizada böyle bir sorun var ama 30-40km/h hızın üstüne çıkınca hiç hissedilmiyor..!

• quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

Arkadaşlar Renault'un kullandığı dizel motorlar sanırım Dci diye geçiyor.
    Ben dizel clio hb almayı düşünüyorum.Clio araçlarda bu yeni nesil common rail dizel motorlar hangi yıldan beri kullanılıyor bilen varmı
    bildiğim kadarıyla 2-3 yıllık sanırım,yinede tam bilmiyorum
    Bilgisi olan arkadaşlara
    Teşekkür ederim
  • Birde Fiesta TDCI kullanın, inanılmaz keyifli bir araç ayrıca çok ekonomik, 3.20 bmw yi terlettiğini söylesem ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rechtsanwalt

quote:

quote:

tdi belki de o motorlar içinde en sağlam ve dayanıklı olanı
    teknolojisi eski ayrı şey işe yaramaz ayrı şey.....

yani şimdi passat tdi motor lu araç alınazmı
    hatamı ederiz

• quote:

Orjinalden alıntı: SuPeRBoY911

quote:

Orjinalden alıntı: özkoçak

tdi, hdi, tdci vs. tümü tescilli markalar olduğu için diğer firmalar kullanamıyor ve benzer isimler üretiyorlar. Tdi dışında tümü common rail ortak yakıt yollu direk enjeksiyonlu turbo dizeller. VW grubunun kullandığı tdi is pompa meme enjeksiyonlu direk enjeksiyonlu turbo dizel.
    Yukarıda tdi kötü denmiş hiç katılmıyorum, tdi motorlar sadece biraz daha gürültülüdür, ama cr'lere göre daha güçlü ve uzun ömürlüdürler. Ayrıca kalitesiz mazota daha dayanıklıdırlar.

Evet TDI ın tek dezavantajı gürültülü olması..! Ben ayda en az 10.000 - 15.000 km yol yapıyorum işlerimden dolayı,yolculuklara bazen kendi aracımla bazende şirketin aracı ile çıkıyorum,şirketin garajında Şahinden tutun Audi A8 gibi bir çok araç var ve hemen hemen hepsini kullandım,3 ay Starex ile gidip geldim araç 90.000 km de sim siyah duman atmaya başladı,çekiş çok düştü,yakıt tüketimi fazla iken hiç çekilmez hale geldi,ve şirket aracı yıpranmıştır gibi düşünmeyin tüm araçlar çok titiz kullanılıyor ve servisleri aksatılmıyor..! Fakat Passat,T5,T4,İbiza,Fabia gibi araçlar tık demedi,ayrıca gürültüyüde çoğu araç içine almıyor,sadece Cordoba ve İbizada böyle bir sorun var ama 30-40km/h hızın üstüne çıkınca hiç hissedilmiyor..!

tdi motor kaç yıl iş görür

• Arkadaşlar sormak istediğim TDCi ile Hdi aynı fakat Peugeot Hdi motorda da turbo kullanıyor mu? Aynı ford gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: FatalERROR!

Arkadaşlar sormak istediğim TDCi ile Hdi aynı fakat Peugeot Hdi motorda da turbo kullanıyor mu? Aynı ford gibi

evet 2 motorda da turbo kullanılıyor.
    zaten turbo olmasa o motorlar o kadar güçlü;atik ve eknomik olamazlar.
  • Bu kadar abartmayın lütfen;VW'de bazı modellerinde başladı common rail teknolojisini kullanmaya...Ykın bir gelecekte tüm modellerinde common rail teknolojisini kullanacak...Tamam belki TDI yani pompa-meme enjeksiyonlu sistem ;common rail'e göre biraz daha dayanıklıdır...Yani daha kalitesiz mazotu daha fazla tolore edebilir ama common rail daha sessizdir ,daha ekonomiktir ve daha fazla performans sunar.....Ayrıca mazotunu kaliteli bir yerden aldınmı hiç bir sorun çıkarmaz...80 milyar verip de traktör gibi ses çıkaran bir aracımın olmasını ben istemem...Ha isteyen var mı çok tabii o ,onların tercihi...Bir kez passat dizelle ışıkta yan yana durduk cam açıktı-yazdı maşallah öyle bir sesi varkı inanın cam kapattırırKi ben de kapattım camı......

Sonuç olarak ben şu an TDI yok dizelin ilahıdır diyip TDI'ı yere göğe sığdıramayanları vw,tamamen common rail'e geçince görmek ve de konuşmalarını duymak istiyorum...

selametle

• o zaman CRDI seçimimiz son derece doğru...
  • quote:

Orjinalden alıntı: melankolik23

Bu kadar abartmayın lütfen;VW'de bazı modellerinde başladı common rail teknolojisini kullanmaya...Ykın bir gelecekte tüm modellerinde common rail teknolojisini kullanacak...Tamam belki TDI yani pompa-meme enjeksiyonlu sistem ;common rail'e göre biraz daha dayanıklıdır...Yani daha kalitesiz mazotu daha fazla tolore edebilir ama common rail daha sessizdir ,daha ekonomiktir ve daha fazla performans sunar.....Ayrıca mazotunu kaliteli bir yerden aldınmı hiç bir sorun çıkarmaz...80 milyar verip de traktör gibi ses çıkaran bir aracımın olmasını ben istemem...Ha isteyen var mı çok tabii o ,onların tercihi...Bir kez passat dizelle ışıkta yan yana durduk cam açıktı-yazdı maşallah öyle bir sesi varkı inanın cam kapattırırKi ben de kapattım camı......

Sonuç olarak ben şu an TDI yok dizelin ilahıdır diyip TDI'ı yere göğe sığdıramayanları vw,tamamen common rail'e geçince görmek ve de konuşmalarını duymak istiyorum...

selametle

DAHA NE DENİR .O ZAMAN VW NEDEN TDI BIRAKACAK CRDI GEÇECEK.HANİ BU İLAH MOTORDU SÜPERDİ.

• quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

dizel motorun ilahı..

CDI dır.. yani mercedestir..

tdi ne zman ilah olmuş..

BU DA GÜZEL MERSOLARIN DİZEL MOTORLARI İYİ BAKILDIĞINDA İKİ MİLYON KİLOMETRE YAPAR
  • cdi -tdi farkı nedir acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

quote:

quote:

volkwagenin dizel motorunu geçebilecek bir tane dizel motor söyle bana hdi?????tdci????multijet?????
    vw dizel motorun ilahıdır

Elbette ki TDCi 1.6 110hp 240Nm. Daha ne olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 7 Ocak 2008; 23:23:41 >

• peki hangisi daha az yakar acaba bu dizel motorlardan eşit hacimlerde
    tdi mi
    crdi cdi
    multijet ?
  • walla benim duyduguma göre HDİ motorlar 100.000 i deviremiyor diyorlar çok iyi yakmıyor ama dayanıksız 100.000i deviremiyor demişlerdi
  • hangisi daha çok yakar ve hangisinin bakım masrafı fazladır acaba
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.