Şimdi Ara

Definasyon Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 haziran 1994 doğumluyum. 2013 nisan 1 'de spora başladım. sadece ramazan boyunca hiç gitmedim. onun dışında belki 2 gün belki 3 gün gitmemezlik yaptım. yani devamlılık konusunda iyiyim. maşallah diyelim , yarın belimi sakatlamıyayım :)

spora başladığımda boyum tam olarak 1.79 du kilom ise 83-84 arasında değişiyordu ancak kilolu bir çocuktum her zaman bacaklarım felan aşırı derece kalın normal bir şekilde 90 kiloyu bile görmüştüm yani sadece yiyeyek.

ortalama bir yıla yakın süre geçti ve gelişimimden gayet memnunum. aynı şekilde arkadaşlarımda memnun. foto koymak isterdim ancak gerek duymuyorum , çok iyi geçmişi olan abilerim olursa özelden atarım foto. he bu arada memnunum derken illa eksik olan nokta vardır. zaten oraya değincem..

şuan 96 kiloyum ve 181 boyuna ulaştım. nasıl boyum uzadı hiçbir fikrim yok :) dışarıdan bakınca çok iri duruyorum , ancak durumumdan memnunum. yağ oranım tam olarak % 20.50.. kollarım 39 cm göğüslerim 106.. omuzlarım galiba 130.. bunlar soğuk değerler.. antremanlarımı yine dh den tanıştığım bir abimden alıyorum. büyük ihtimalle bu konuyu okucak kendiside.. sürekli soru sorduğum için bu soruyu buraya yazmak istedim..

yağ ve kilomdan memnunum.. yani of niye gitmiyor bunlar demiyorum , çünkü gram kardio yapmıyorum.. mekik hiç çekmiyorum.. hep definasyona saklıyorum kendimi , definasyon süresi olarak ramazanda ara verceğim için ramazan bitiminden bir ay sonra başlamak istiyorum definasyona.. oruçla kaybettiklerimi kazanmak için bir ay yeterli olur diye düşünüyorum..

çok uzattım farkındayım , sormak istediğim şey. salonda definasyon yapıp yağ atmayıp , sadece kas kaybeden insanlar var.. definasyonun tam olarak ne olduğunu nasıl yapmam gerektiğini yanında yağ yakıcı kullanmam gerekiyormu.. yani definasyon hakkında herşeyi bilmek istyorum.. çok genel yorumlar var googleda felan. ben daha açıklayıcı şeyler duymak istiyorum.. atıyorum 41 cm oldu kollarım , definasyondan sonra 36 ya düşcekse.. bu şekilde kalmayı tercih ederim..

çok karmaşık bir dille yazdığımın farkındayım. soru cevap olara devam edersek daha mantıklı olur dahada uzatmıyım. iyi günler.

• öncelikle definisyona gireceksen ve destek kullanmayacaksan,definisyonu uzun vadeye yayıp yapmalısın.beslenmende günlük ; karbonhidrat olarak kilonun 1.25 katı veya kilon kadar gram cinsinde al,proteine ise 2 kat hatta yapabilirsen 2.5 kat al.proteinin bu kadar çok olması atrofi yaşamaman için (kas kaybı).ayrıca yağ almayı kesinlikle tamamen bırakma.çünkü yağ yakımı için vücut kaliteli yağlara ihtiyaç duyar.mesela badem,fındık,zeytinyağı almalısın.basit şeker,tuz,un gibi şeyleri tamamen bırakacağınıda biliyosundur zaten.antremanlarında tekrar sayılarını artırabilirsin ve kardiyoyla beraber 2-2.5 saat çalışabilirsin.fakat bu ağırlıktaki antreman rutinini vücudunun kaldırabilmesi için beslenmenden asla taviz vermemelisin yoksa overtraining yaşarsın.

eğer destek kullanmayı düşünüyorsan o konuda pek bilgim yok bilen arkadaşlar açıklayabilir.
  • ' atıyorum 41 cm oldu kollarım , definasyondan sonra 36 ya düşcekse.. bu şekilde kalmayı tercih ederim.. ' bu nedir ya ölene kadar bulk yap o zaman 50metre göbekle çok iyi gözükürsün. Elbette ölçü kaybın olacak o bölgelerdeki yağ gidecek su gidecek.Obez insanlarında kolu 50cm çok mu onemli bu cm işi senin için ?
  • ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabın için :) destek kullanıcam kesinlikle. ancak destek kullansamda , yapacaklarım 3 aşağı 5 yukarı senin dediğin gibi olacak. basit şeker , tuz , un gibi şeyleri % 100 kesicem.. neyse , teşekkür ederim :)
  • Definisyondur
  • Alman gereken kalorinin %15 altında al. Ekstradan kardiyo yap. Alınıcak kalorinin en az %30 u protein olsun.

Definisyonda kalori sayımını iyi yapamassan fail olursun
  • Aynen arkadaşın dediği gibi 1 gram civarı karbonhidrat 2 gramda protein idealdir. Bunlarla birlikte yağda alırsın zaten. Kas kaybı yaşamaman içinde bcaa oranı yüksek kompleks aminoasit alırsın yağ yakıcıyı boşver.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Definasyon kilo problemi
    12 ay önce açıldı
    Definasyon hakkında
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya beyler kilon kadar ya da kilon kadarx1.25 carb denmis ama çok az degil mi o? ben suan yağ yakip kas inşa etmeye çabalıyorum. 70 kiloyum ve 135gr kadar gunluk karb aliyorum proteini de 140 gram aliyorum. daha az carb almak ne bileyim garip geldi bu bile cok az bence. sizce azaltmali miyim carb ı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.