Şimdi Ara

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.519
Cevap
79
Favori
305.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canobeg

quote:

Orijinalden alıntı: ghost1995

quote:

Orijinalden alıntı: RIP The Rev

Denicem hocam olmadi bi servise gotururum yarin hallederler eve cok yakin zaten.

Benimde nazar degdi heralde bu seferde wifi calismiyor :D

neler yapıyosunuz siz böle ya
    güncellmeleri falan kapatın

Neyse iyi kotu hallettim ya pcde sorun yokta hep bu 8.1 in halt yemesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben de anlayamadım hocam şimdi artık güncellemeleri kapattım oyun indirip keyfime bakıcam :)
  • Crysis 3 ' ü korsan indirdim ama virüs falan olayları oldu sildim. İnşallah virüs bulaşmamıştır bilgisayara. McAfee ile tarattım ama sildiğimden başka bir şey çıkmadı. Kesin olarak nasıl anlarım acaba?

Neyse yarın steamdan Crysis 2 yi yüklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çerkez*

Crysis 3 ' ü korsan indirdim ama virüs falan olayları oldu sildim. İnşallah virüs bulaşmamıştır bilgisayara. McAfee ile tarattım ama sildiğimden başka bir şey çıkmadı. Kesin olarak nasıl anlarım acaba?

Dota 2 var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portatifparçacık -- 16 Ocak 2014; 0:14:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: portatifparçacık

quote:

Orijinalden alıntı: Çerkez*

Crysis 3 ' ü korsan indirdim ama virüs falan olayları oldu sildim. İnşallah virüs bulaşmamıştır bilgisayara. McAfee ile tarattım ama sildiğimden başka bir şey çıkmadı. Kesin olarak nasıl anlarım acaba?

Dota 2 var mi?

Yok hocam Dota oynamıyorum LoL oynuyorum.

• Arkadaşlar bu laptopun intel i5 4500u işlemcisi Autocad, Photoshop, Revit, Sketchup, 3ds Max gibi programlar için uygun mudur? Bu programların 3-4 tanesini aynı anda çalıştırabilir miyim?

Forumda bu işlemcinin standart i3'lerden bile düşük olduğunu iddia etmişler. Bu konuda bilgisi olan biri açıklama yapabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaeNs

Arkadaşlar bu laptopun intel i5 4500u işlemcisi Autocad, Photoshop, Revit, Sketchup, 3ds Max gibi programlar için uygun mudur? Bu programların 3-4 tanesini aynı anda çalıştırabilir miyim?

Forumda bu işlemcinin standart i3'lerden bile düşük olduğunu iddia etmişler. Bu konuda bilgisi olan biri açıklama yapabilir mi?

o programlar için i7 4500m gibi bir işlemcili bilgisayar almalısın bu işini görmez. oyun bilgisasayarı bu.
  • quote:

Arkadaşlar bu laptopun intel i5 4500u işlemcisi Autocad, Photoshop, Revit, Sketchup, 3ds Max gibi programlar için uygun mudur? Bu programların 3-4 tanesini aynı anda çalıştırabilir miyim?

Z500 konusunda bir sorun onun i7li modelleri var

• quote:

Bilgisayar kaldırır bence fakat hepsiyle birlikte haşır neşir olmak çok kolay olmayabilir bu bilgisayar ile. Genel olarak bu konudaki insanlar oyun üzerinden tartıştığı için sorun olmuyor çünkü işlemci yeterli seviyede ve ekran kartı da gayet güçlü böyle bir modelde.
    Sizin yapacağınız işler için güçlü bir işlemci, yüksek miktarda ram ve ssd de olursa gayet hızlı erişim sağlarsınız. Sonu M ile biten 4. nesil i7 işlemcili, en azından 8gb 1600 mhz ram olan bir bilgisayar sizi daha rahat ettirir. Asus N550JV tarzı bir bilgisayar bence size daha uygun.

Fiyat konusunda da Türkiye'deki fiyatlar bize uygun gerçekten. Ben yüksek lisansım için İtalya'dayım. Param olursa, burs murs gelirse diye Macbook pro retina modellerine bakıyorum ama sağolsunlar euro'yu 3'e dayadıkları için artık buradan ya da avrupadan almak daha pahalı. Buranın insanına çok rahat tabi o ayrı.
    Mesela Türkiye'deki modelin burada satış fiyatı 750 euro civarlarında açıklandı. En üst olan i7'li ssd'li dokunmatik full hd ekranlı yüksek ram kapasiteli olan model de 1099 euro.
    Bu bilgisayar gerçekten çok hoş duruyor ama lanet işte bir ssd yok içinde. Para çıkışmazsa ben de Türkiye'ye geldiğimde bu bilgisayardan almayı düşünüyorum ama 256 gb ssd alıp taksam bana 2300 liralara gelmiş olacak bu sefer de.

Burada da iki modelin avrupa fiyatları ve karşılaştırması;

http://www.dell.com/it/p/configuration-compare.aspx?returnURL=http%3A%2F%2Fwww.dell.com%2Fit%2Fp%2Flaptops%3F~ck%3Dmn%23!facets%3D41103~0~199307%26p%3D1#overrides=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 16 Ocak 2014; 2:33:20 >

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    Maalesef 2000 liralık bir bütçem var:) Yanıtınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Maalesef 2000 liralık bir bütçem var:) Yanıtınız için teşekkür ederim.

Bütçeniz 2000 lira ise size önerim Lenovo Z510 modeli. Kasa yapısı itibari ile yine beğendiğim bir bilgisayar. Kendim de şu an bir Lenovo G580'in en alt seviye donanımlı olanlarından birini kullanıyorum. Fakat bunun bile kasa yapısı kötü gelmiyor. Klavye çevresi yüzey, arka kapak metal alaşım malzeme ve Lenovo'nun klavye yapısı gerçekten rahat bana göre.

http://www.notebookadresi.com/indirimli_notebook/lenovo_ideapad_z510_59_391783__notebook

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z510-59-391783-notebook-urun10913.html

Ama illaki 2000 lira altı olacaksa o zaman Lenovo G500s modeli olabilir. Normal G serisine göre daha ince kasalı. Fakat i7'li olmasına rağmen bu bilgisayarın 4gb ram ile gelmesi çok gülünç. Neyse ki ram alıp takması laptoplara zor birşey değil.

http://www.notebookadresi.com/indirimli_notebook/27636lenovo_g500s_59376717_notebook
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-g500s-59-378928-notebook-urun10921.html

EDİT: Bir üstteki Lenovo G500s serisi önerimi dikkate almayın bence. Biraz daha araştırınca Msi'ın bu modelini gördüm. Kesinlikle daha rahat olur eğer Lenovo Z510 bütçenizi aşarsa. Yalnız Msi'ın kasa kalitesi bana hep plastik Casper bilgisayarları anımsatıyor. Ben vasat buluyorum bu konuda Msi gibi bi' firmayı.

http://www.ebrarbilgisayar.net/msi-cx61-2od-231xtr-notebook-pmu291575

2. EDİT: Bir de Vatan'ın sitesinde gezinirken şöyle bir modelle karşılaştım. Ülkede ilk satılmaya başlanan 4. nesil işlemcili laptoplardandı, hatırlıyorum ağustos sonu gibi gelmişti. Fiyatı bayağı düşmüş. Exper marka olunca insan biraz düşünüyor tabi. Bilgisayar konusunda hiçbir fikrim yok. Sadece mağazada bakarken touchpad çok hoşuma gitmemişti, çünkü parlak ve neresinden bakarsanız bakın kristaldeki gibi tek bir noktadan ışık gözünüze vuruyor. İnternet stoğu gözükmüyor fakat bazı mağazalarda kalmış sanırım. Telefon edip sorabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/exper-q5v-740-q5v-740-notebook-core-i7-240ghz-8gb-750gb-156-2gb-w8-notebook-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=67953

Bu bilgisayarı buraya eklememin sebebi de yine 2000 lira altı ama yukarıda önerdiğim Z510 ve CX61'den farkı 4700MQ işlemci kullanması. Diğer iki modeldeki 4702MQ işlemcilerdeki TDP değeri 37W iken Exper'deki 4700MQ işlemci 47W TDP değerine sahip. Yani biraz daha güçlü ama daha fazla enerji harcayan bir model. Kıyaslama yapınca ikisi de yakın performans veriyor, sadece 4700MQ biraz daha önde ama onun da handikapı daha fazla güç tüketimi, bu da bir laptop için daha kısa batarya ömrü demek, tabi iki işlemcinin de yük altında çalıştığını düşünürsek ki zaten siz o kadar programı açınca hepsi bayağı bir yük altında çalışıyor olacak.

Umarım faydalı olmuştur. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz, uzman değilim ama fikir verebilirim yine de. Bir de görüp inceleyip almanızda fayda var. Karar sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 16 Ocak 2014; 1:53:52 >

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    Lenovo z510 ve Msi Cx 61 listemde olan bilgisayarlar. Cx 61'i ekran kartı 64 bit olduğu için şimdilik araştırmaya devam ediyorum. Lenovo'nun ekran kartı kaç bit bu konuda bir bilginiz var mı?
  • quote:

Lenovo z510 ve Msi Cx 61 listemde olan bilgisayarlar. Cx 61'i ekran kartı 64 bit olduğu için şimdilik araştırmaya devam ediyorum. Lenovo'nun ekran kartı kaç bit bu konuda bir bilginiz var mı?

Eğer ekran kartı yönünden de daha güçlü birşeyler istiyorsanız önceki mesajımda eklediğim Exper'in modeline de göz atın derim. En güçlü işlemci ve ekran kartını o sunuyor. GT745M var o bilgisayarda ve 128 bit bir ekran kartı. Ekran kartı bellekleri ise DDR3 ya da GDDR5 olabilir. Exper hangisini kullanmış bilmiyorum, öğrenirsem yazarım yeniden.
    Lenovo'daki GT740M ekran kartı maalesef yine 64 bit. Sadece bellekleri modelden modele DDR3 ya da GDDR5 olabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: erenboran

1.5 saatte bütün mesajları okudum oyun testlerini bekleyeceğim sizce lenovo z500 i7 gt645m mi?www.mormani.com/lenovo-ideapad-z500-intel-core-i73632qm-6gb-1tb-2gb-156-inc-notebook-59367617/p_189554/ ,yoksa bu bilgisayar mı?

mormani sitesini ilk defa sizden görüyorum. Stokta yok yazıyor ayrıca. Bu fiyat seviyesinde bence güncel model olan Z510'u almanızda yarar var.

http://www.ebrarbilgisayar.net/lenovo-z510-59-391771-notebook-pmu296423

Sorunuza gelirsek, şu an buradan bakınca Dell'in bu modeli gerçekten çok güzel duruyor. Oyun için düşünüyorsanız Dell yeterli olacaktır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 16 Ocak 2014; 2:47:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

quote:

Eğer ekran kartı yönünden de daha güçlü birşeyler istiyorsanız önceki mesajımda eklediğim Exper'in modeline de göz atın derim. En güçlü işlemci ve ekran kartını o sunuyor. GT745M var o bilgisayarda ve 128 bit bir ekran kartı. Ekran kartı bellekleri ise DDR3 ya da GDDR5 olabilir. Exper hangisini kullanmış bilmiyorum, öğrenirsem yazarım yeniden.
    Lenovo'daki GT740M ekran kartı maalesef yine 64 bit. Sadece bellekleri modelden modele DDR3 ya da GDDR5 olabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: erenboran

1.5 saatte bütün mesajları okudum oyun testlerini bekleyeceğim sizce lenovo z500 i7 gt645m mi?www.mormani.com/lenovo-ideapad-z500-intel-core-i73632qm-6gb-1tb-2gb-156-inc-notebook-59367617/p_189554/ ,yoksa bu bilgisayar mı?

mormani sitesini ilk defa sizden görüyorum. Stokta yok yazıyor ayrıca. Bu fiyat seviyesinde bence güncel model olan Z510'u almanızda yarar var.

http://www.ebrarbilgisayar.net/lenovo-z510-59-391771-notebook-pmu296423

İlginiz için teşekkür ederim. Bu arada 64 bit ile 128 bit arasındaki farkların abartılmasıyla ilgili bir yazı okudum az önce. Lenovo z510 ve Msi cx61 iyidir:)

http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/64-bit-128-bit-kavgasi

• Size uygun fiyat bandında 3. nesil işlemcili şöyle bir bilgisayar daha buldum. Fakat bence çok kötü bir ekran kartı var, yani işlemci üzerinde gelen on-board grafik hızlandırıcısı ile aynı seviyede falan sanırım.

http://www.hepsiburada.com/liste/packard-bell-easynote-te11-hc-700k-intel-core-i7-3632qm-22ghz-8gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd600552&categoryId=98&navq=categoryid%3d98%26fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_createddate_pl%26fh_secondid%3dbd600552%26fh_lister_pos%3d17%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f1500.0%253cactual_price%253c2000.0%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3000500%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3000500_98%257d%26fh_refview%3dlister

Maşallah hepsiburada'yı link uzunluğu konusunda tebrik etmek lazım. :)

Neyse, ben aslında Dell konusunu çok dağıtmak istemiyorum.
    64 bit ve 128 bit farkına gelirsek, eşit seviyede iki kartı ele alırsak tabiki de 128 bit ekran kartı daha iyi ama bu sadece tek başına belirleyici bir özellik değil. Ekran kartlarının çipsetleri ve bellekleri de etken. Makaledeki anlatım da hoş, fena değil. Önemli olan sizin kendi ihtiyaçlarınızı bilmeniz ve o seviyede bir bilgisayar almanız. Yoksa uçuk kaçık bir model alıp da sadece bütün gün internette dolaşmanın pek bir manası yok.

• evet arkadaşlar yeni oyunlar geldi black ops 2 orta ayarlarda 60 fps aldım. buyrun ss i

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi

buda assasin creed 4 bunun fpssi gözükmüyorda ortalama 22 27 arası aldım orta ayarlarda.

buda assasin creed ultra ayarlar ..

bu arada açık konuşmak gerekirse klavyenin üst tarafı ısınıyor baya tabi ısınıncada fan hızlı dönmeye başlıyor buda biraz ses çıkartıyor-ki bence çıkarmaması anormal olurdu- ama kulaklık takıyorsanız sorun olmuyor. ayrıca klavyenin sol tarafı bariz bir şekilde soguk fan işini iyi yapıyor ama her yere yetişemiyor tabi sogutucu almakta fayda var. oyunları nadiren ateşin arttıgı yerlerde çok hafif kasmayla oynadım sonradan düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost1995 -- 16 Ocak 2014; 5:56:42 >

• quote:

quote:

Denicem hocam olmadi bi servise gotururum yarin hallederler eve cok yakin zaten.

Servise gotursem ilgilenirler mi? Bide garanti icindedir heralde bu hatalar dimi? Elime hatasiz almak istiyorum sunu iyi guzel pc de bi tarafi duzgun olunca obur tarafi bozuluyor

• quote:

quote:

quote:

Servise gotursem ilgilenirler mi? Bide garanti icindedir heralde bu hatalar dimi? Elime hatasiz almak istiyorum sunu iyi guzel pc de bi tarafi duzgun olunca obur tarafi bozuluyor

benim wifi sorunu kendi düzeldi valla rahatım :) tabi ilgilenirler hocam sonuçta servis ama yinede onu iyice konusun garanti dışı filan kalır sonra ugrasırsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim wifi sorunu kendi düzeldi valla rahatım :) tabi ilgilenirler hocam sonuçta servis ama yinede onu iyice konusun garanti dışı filan kalır sonra ugrasırsınız.

Hocam guncelleme geldi ama yonetici hesabi diyip duruyor nasil yapicam oncekinde sans eseri bi yerlere girdim oldu

• Arkadaşlar inşaat mühendisliği öğrencisiyim bu pcyi autocad vb kullanmak için ( tabi oyun da var )almayı düşünüyorum deneyen oldu mu ? Ya da sutocad te sorun çıkarabilir mi işlemci bu pc z510 dan daha iyi geliyor bana sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama fikirlerinizi almak istedim ne dersiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.