Şimdi Ara

demir döküm tavanın ilk kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar , annem bugün demir döküm bir tava almış , ilk kullanımı hakkında hiç bilgimiz yok yapmamız gereken bir şey var mı kullanmadan önce ?

• Şimdiye çoktan kullanmışsındır zaten internette bolca bilgi var bununla ilgili.
    Eğer emaye kaplı (lava vs. bütün bilindik markalar böyledir) ise yağsız kızdırmamak gerekir yoksa emayesi çatlıyormuş. Emaye pas tutmasını önlüyor.
    Emaye kaplı değilse rahatça kızdırabilirsiniz, yiyecek direk olarak demirle temas ediyor ama pas tutmaması için dikkatli olmak gerekiyor.

Bende her ikisinden de var çok memnunum.
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler evet kullandık bir sorun çıkmadı herhalde anne önce sadece yağla ocağa koydu bir 5-6 dk falan sonra kullandık hala da kullanıyoruz dediklerinize de dikkat ederiz :)
  • İlk gün 24 saat ocakta bırak tam verimli olması için.

Sonra istediğin zaman ocaktan çekebilirsin.
  • 24 saat ocak yanık mı olacak? Böyle birşey duymadım çok uzun bir süre gibi geldi bana bilmiyorum.
  • 24 saatte bildiğin kıpkırmızı olup yumuşar. İstediğimiz şekli veririz. Yazım hatasımı var?

Bu arada ben zamanında ikea dan almıştım. Ama ilk kullanımla ilgili bilgim yoktu direkt kullandım.
  • En sağlıklı pişirme tavaları tencereleri demir döküm olanıdır. Çünkü demir sağlığa zararlı değildir bu nedenle yemeğe karışan kçük demir parçalarıda zararlı değildir. Alüminyumlar alaşımlar filan bundan dolayı riskli. Çelik'tende bence daha güvenli, çelikte çeşitli alaşımlar var ama yine demirden sonra en iyis çelik. Teflonlar tehlikeli çok çeşitli kimyasal parçacıklar içerdiği için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demir döküm tava tavsiyeniz var mı. hangisi alınmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yağlama olayı falan var galiba bilmiyorum kullanmadım hiç. Bak internetten. Çok ıslak bırakma paslanır. Makinede yıkarsan da o kadar uzun süre suya maruz kalacağı için paslanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.