< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (214. sayfa)
-
-
Hiç olmamıştımdaha önce basınc neden düşer aksine bende yukseliyordu kazan fazla yandığı için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3 bardan sonea tahliye eder suyu, veya genlesme tanki patlaktir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hatanın nedeni elektrikler gitmiş gelmiş ve gelince düşük voltaj tek faz gelmiş o yızden hata vermiş
1 ay oldu ileri moda gecmedi. Sidirladim tekrardan. Manule farkli olarak manuel 1.1 egri yaptim. Disarida modunu gun icinde evde olmamaiza ragmen sicaklik programda kullaniyordum, belli mi olur orda akilli davranir evde kimse yok iken neden sicaklik dusmesi hizli olmuyor veya dalgalanma olmuyor der diye. Modemde dns vardi onu iptal ettim. Harbi kabak tadi vermeye basladi.
Benimde ısıtma eğrisi uzun süredir 2 de kaldı daha aşağı düşmedi. Manuel el ile bu ayarı 1.8 vs yapsak sorun olurmu. Yani benim şu fazla kazan ısıtma olayını düşürürmüyüz
2 ay olacak benim hala geçmedi. Benim modemde de dns tanımlı acaba nasıl bir alakası olabilir ki dns ile. Sorun uygulamadan kaynaklı gibi.
-
Hocam iki ayda ogrenneyen cihaz bu saatten sonra ogrenmez. Dns garanti olsun diye degistirdim. Bende next dns var, ucretsiz kullandigim icin belli bir sorgudan sonra ne yapiyor bilmedigimdrn migoyu next dns ten cikardim, ebrigi manuel sectim chnku 75 kazan bende diyer kazanlarda farkli calisiyor. Yani normalde ayarlanan kazan sicakligina cikmaya ulasir fakat 75 kazanda belli bir donguden sonra o hareketi yapiyor. O yuzden sabit kazan ve her seferinde ayni calisma sekline sahip olursa daha iyi olur dedim. Ogrenmesine ogrenir ama umutsuz vaka bu cihqz. Ogrenmeye kalktiktan sonra 72 saatte ogrendi bile olmustur. Gecen sene 6 gunde kac sefer ogrendi! Bakalim son kez deneyelim olmadi ugrasmaya gerek yok term9metre olarak iyi kotu is goruyor
-
Merhaba arkadaşlar, uzunca 1 süre aile içi kayıplarım ve yoğunluktan dolayı paylaşımda bulunamadım ancak kısaca şu bilgileri paylaşmak isterim. Evet Vaillant'tan Çetin Bey'in D17:1 önerisi teknik olarak bana ve @Teknoline2002 gibi pek çok arkadaşa mantıklı gelmişti ama uygulamada başarılı olmamıştı. (Bence ben fırsat vermedim ACELECİ davrandım.) Ama ben D17:1'in halen mantıklı olduğunu savunduğumdan geçen sezon olduğu gibi bu sezon da D17:1 modu ile yoluma sorunsuz devam ediyorum. İlk öğrenme sürecini 8 günde tamamladı. şimdi 2. kez öğrenme sürecini başlattım ve devam ediyor.
- Öncelikle vurgulamak istediğim konu MİGo ve e-Relax uygulamalarında da yazılı olarak bulunuyor. Öğrenme sürecini KIş DÖNEMİ YAPILMALI. Hava sıcaklıklarının değişim gösterdiği dönemler ve KONFOR, GECE, DIŞARIDA modlarında ısı farkı olmalı öğrenme açısından daha başarılı. Öğrenme aşamasında tüm modların ısılarını sabit tutmak doğru değil. İlk denememde gece ile gündüz sıcaklık farkı o kadar fazla olmadığından tekrar sıfırladım.
- Öğrenme süresince TAHMİN MODU AÇIK olmalı, Öğrendikten sonra kapayabilirsiniz ama AÇIK olması öneriliyor.
- D01:2
- D02:2
- D17:1
- D71:80C (Ne kadar çıkabiliyor ise çıksın.)
- Isıtma Eğrisi ve MiGo-e-Relax ayarını ve konumunu Öğrenme Süresince asla değişitirmeyin.
- Öğrenme Süreci bittiğinde, her MiGo-e-Relax'ın başta tesisatlarımız, bağlantı şekilleri, radyatör ölçüleri, kalitesi, radyatörlerin bağlantı şekli (En doğru olan alttan giriş ve çıkış) bulunduğu konum, şehir, rakım, lokasyon, yön, bina ısı yalıtımı, ataleti, vb. pek çok farklı faktör birbirimizden farklı olduğundan birimizde 1.5 olan ve sorunsuz çalışan MiGo, e-Relax, diğer kullanıcılarda da sorunsuz çalışacak anlamına KESİNLİKLE GELMİYOR. Bunu sizin belirleyip ayarlamanız gerekiyor. şöyle ki;
- Öğrenme Süreci tamamlandıktan sonra kendinize bir hedef dış sıcaklık belirleyin. Ben 10C dış sıcaklığı BAZ aldım.
- Konfor Isım da 23C. İşte şimdi buraya DİKKAT... (Hatta SICAKLIK TELAFİSİNİ -2C olarak kullanıyorum.)
- Dışarısı 10C iken Konfor Isınız 23C iken, 21,9C olduğunda kombinizin D09:80C olabilmesi için ISITMA EĞRİNİZİ ayarlayın.
- MiGo ve e-Relax bazen Dış Hava Isısını gerçekğinden fazla gösterdiğinden ISITMA EĞRİNİZİ 0.1-0.2 daha yüksek göstermenizi öneririm, yani;
- Dışarısı 10C iken Konfor Isınız 23C iken, 21,9C olduğunda kombinizin D09:80C olabilmesi için ISITMA EĞRİNİZİ 2.5 olması gerekiyor ise sizin 2.6 veya 2.7 olarak ayarlamanızda fayda var.
- Bende Dış Ortam 6C iken D09:62C
- Kombi 5.alev modunda 57C'ye kadar çıkıyor. Geliş suyu 33C iken aniden ısıtmaya başlıyor.
- Kombi Geliş suyu ısındıkça Modülasyon devreye girerek kazanın alev modülasyonunu düşürerek her dönüş suyu ıssındıkça gidiş su sıcaklığını düşürüyor.
- Böylece evi min.alev modülasyonunda ve min kazan su sıcaklığında ısıtmaya yavaş yavaş yaparak hedeef sıcaklığına ulaşıyor.
- İlk başta D09:62 olmasına rağmen 57C yanan kazan gidiş suyu, geliş suyunun ısınması ile alev modülasyonunun düşürerek kademeli olarak 57C'den 50C'ye indiriyor ve min. alev modülasyonu ve min kazan su sıcaklığı ile hedef ısıya erişiyor.
- Kombiniz ilk 5 dk. tesisattaki suyu homojen edebilmek için çalışacak.
- Ardından dış ısıya göre 4. veya 5. kademede yaklaşık 5dk. yanacak.
- Dönüş suyunuz kısa sürede ısındıkça Modülasyonunuz hızlı şekilde dış ısıya bağlı 1. veya 2. kademeye kadar düşecek.
- Ev ısınız eğer 21.8C gibi düşer ise 21.9C olana kadar D09:XXC değişiklik olmayacak
- Ev ısınız 21.9C olduğunda D09:DÜŞÜK DEĞERE DÜşECEKTİR. Dış ısıya bağlı ya duracak, yada dönüş suyunun soğumasını bekleyecek yada düşük ısıda, düşük modülasyonda çalışmaya devam edecektir.
- Ogrenme sürecinde gündüz hedef ısıya erisemeyebilir. Endiselenmeyin, Ogrenme süreci bittiginde Isıtma Egrisini değistirerek normale dönmesini sağlayabilirsiniz.
Arkadaslar tekrar paylasıyorum, benim tesisatta; (13m. petek, 3 Mobil Kollektör, 145m2 Konfor IsıCamlı Kış Bahçeli Dublex)
5.ALEV MODUNDA HER 1 SANİYEDE 0.001 KONTÜR
4.ALEV MODUNDA HER 2 SANİYEDE 0.001 KONTÜR
3.ALEV MODUNDA HER 3 SANİYEDE 0.001 KONTÜR
2.ALEV MODUNDA HER 4 SANİYEDE 0.001 KONTÜR
1.ALEV MODUNDA HER 5 SANİYEDE 0.001 KONTÜR dönüyor saat. Siz de kendi tesisatınızı kontrol ederek tanıyın.
Simdilik sizelere bu kadar bilgi paylaşabiliyorum. Suanda Ogrenme Sürecinde +/- 0.1C veya dış ısıya bağlı +/-0.2C aralığında hareket ediyor ama benim evin durumu farklı arkadaslar sizde daha duzgun çalısacaktır.
D17:1 Modunu tekrar değerlendirilmesini görüs düsünce ve önerilerinizi ben de merak ile bekliyorum.
Vaillant Servislerine, en azından bizim bölgeye bakan servise, Avrupada yasanan Dogalgaz sıkıntısı nedeni ile Vaillant'ın ciddi sekilde güncelleme yaptığını ve tüm Vaillant+e-Relax kullanıcılarında kombi ayarlarında Gidis DEĞİL, DÖNÜS SUYUNA göre Modülasyonun seçilmesi gerektiği bilgisi gelmis durumda. Vaillant'tan Çetin Bey'de yıllar öncesnden D17:1 olması gerektiğini üstüne basa basa defalarca vurgulayarak belirtmişti. Sonuçta Çetin Bey yılda 3-4 kez Almanya'ya gidip eğitim alan ve buradaki servislere eğitim veren ve sadece bu konuda uzman bir eğitmen. Sizler de çevrenizdeki Vaillant +e-Relax kurulum yapan Yetkili Servisler ile görüşebilirsiniz. Bize de katkı sağlamış olursunuz.
Diğer paylaştığım bilgiler tamamen benim gözlemlemelerim ve uygulamalarım sonucu elde ettim.
NETATMO konu başlığını da incelerseniz onlar da benzer ve/veya farklı problemler yaşamaktalar.
Hepinize simdiden tüm sevdikleriniz ve sizi sevenler ile birlikte başta sağlık olmak üzere huzur ve mutluluk dolu yeni yıllar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 26 Aralık 2022; 23:28:45 >
-
Hoşgeldiniz hocam tekrardan, kaybettiginiz yakinlariniz icin Allahtan rahmet diliyorum. Geride kalanlara Allah uzun ömürler versin.
Hocam acikcasi yoruldjm denemekten ki sizin bu denemelerinizi ben gecen sene yaptim. Hatta burda da soyledim defalarca. Kazani ne yapip edip 75 olacak sekilde bir egri sectirin. Bu sekilde en kotu +-0.1 calisiyor dedim. Gercektende on numara calisti cünku 75 kazan benim exa gibi calisiyordu. Dedim bu iş buraya kadar sonunda acigini yakaladik migonun dedim. Silmediysem duruyordur hala. Dedim ki yarin birgun egri degisirse kazanda degisir. 5 secersiniz yine 75 kazan yakar dedim. Olmadi kutuplarda bir konum secersiniz herturlu 75 kazan yakar dedim. Amma 15 gun sonra egri degeri degisti. Kutuplarada alsam egrigi 5 de yapsam kazani 65 ustu cikaramadim. Nezaman cikti gece hava soguyunca cikti, oda isimize yaramadi. Ayrica 75 kazan bahar aylarinda seti asiri gecmeye sebep oldu o yuzden sevincim kursagimda kaldi. Kisin soguk havada sikinti olmuyor 75 kazan.
D17:1 sete yavas ulastigindan seti asiri gecmemesi normal fakat program yapinca sete ulasana dek program bitiyor. Tekrar denemeye gerek varmi emin degilim. 1029 ile birseyler degistiyse bilemem.
Bi cihaz yerden isitmayi sectiginde bile 75 kazan yakiyorsa cokta ilgilendiklerini inanmam acikcasi.
Hala birsuru yazilimsal hatalar var. Ilk kurulum ekraninda bile duzeltilmeyen hatalar var ve devam ediyor.
Tahmin acik bu cihaz stabil calusmiyor. Tahmin kapaliyken eb azindan iyi kotu isitiyor. 15 gunde egri guncellemesi baslibasina sacmalik. Ben habire egri ile oynayacak olduktan sonra ne anlami kaldi.
Hocam exa contr e yi kullandiktan sonra ve calisma seklini gordukten sonra bu cihazin bu sekilde calismasina inanin tahamul edemiyorum. Migoda butun isi dis havaya gore kendini ayarlamaya calismasi. Exa contr e ye dis hava sensörünü taksam ayni migo gibi calisiyor.
cetin beyi tanimam o yuzden tecrubelerine, bilgisine ve size soylefiklerine katilirim diyemem. Sonuca bakarim, d17:1 olmasi gerekiyorsa migo bunu ayarlayabikecek kapasitede o ayarlasin ozaman, bir yazilim guncellemesiyle olur bu is. Yoksa son kullanici nerden bilsin d17:1 yapilacagini. İllaki servismi cagirmak zorunda.
Ben suan tahmin kapali egri 1,2 kazan 47 yakiyor sabit. -0.1+0.3 en uc rakamlar. Bu cihaz ogrenme bittiginde 47 kazan dusecek veya yukselecek. Ama erken acip kapayarak ve sık atesleyerek min salinimla sabit isi vermek zorunda. Ama simdiye kadar olmadi bakalim bu sefer olacak mı gorecegiz.
D17:1 sete gec ulaştigi icin ben denemeye gerek gormuyorum kendi adima. Soguk havada beklede sete ulassin. Pompayi dondurmeninde anlami yok, elektrikte pahali -:)
Edit:Gecen sene 6 gunde kac sefer ileri moda gecirdim bu cihazi. Hrm manuel egri hemde otomatik hemde tahmin acik ve kapali konumdayken. Bu srne 1 syda gecmedi. Kayiboyu arkadas 72 saatle rekor kirmisti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 26 Aralık 2022; 23:38:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam şu noktayi kaciriyorsunuz. O sizin bahsettiginiz modulosyon alev modülasyonu. Yani alev boyutunun dusmesi. Ilk basta harlayip sonrasinda alevin azalmasi. Bugun en eski kombide bile var o ozellik. Bu durum migo olmasa bile olur.
Oda termostatinin modulosyon yapmasi apayri bir ozellik. Oda sicakligina gore modulosyonu ancak oda termostati yaptirabilir. Bu durumu ben migoyu ilk aldigim yil yapiyordu. Sete ulasmaya yakin kazan derecesini dusuruyirdu. Sonrasinda bunu iptal ettiler, dis sicakliga gore tek bir kazan seciyor onla sete ulasiyor veya ulasamiyor veya adiri geciyor.
Oysa oda sicakligina gore modulisyonda yani gercek modulosyonlu termostatlarda kazani anlik olarak duruma göre degistirir. Misal exa siz odayi 22 den 22.5 e cikarin. 22.5 e ulasana dek abartisiz d09 degeri 5-6 kez degisir. Atiyorum 55 kazanla başlar sete yaklastikca kaddmeli kazan dusurur ve nokta atişı 22.5 yapar ve 22.4 oldugunda hic 55 kazani yakmadan gerekirse 38 kazanla 22.5 yapar. Dis dixaklim kac olmus onu ilgilendirmez amac odayi 22.5 yapmatir.sabah bir bakmussin 43 kazan yakmis odayi 22.5 yapmak icin. Ayni sehirde olsak kullanmaniz icin exayi verirdim size. Ozaman beni daha iyi anlardiniz. Migo da evinizde termometre olarak yerini alirdi. Kayiboyu arkadasi netatmodan soguttu nerdeyse. Kombiye resmen dsns ettiriyor oyuncak gibi alet
-
Abi termostatsiz evi stabil yapmissin,
Aklima geldikce yaziyorjm, bu alt alt baglama ko usunda bende sizinle hemfikirdim birzamanlar. Ben trv takmak icin alt alt baglantilari capraza cevirdim. Her ikisinin performansini biliyorum. Bu sene bu sovmen tamircinin dönen alt alt baglanti guzellemelerinden sonra acaba dedim çevursemmi tekrardan derken bir azeri kardeşimizin videosuna birde akademik çalismaya denk geldim ve kafamdaki sorular kalktı. Burda da paylastim bu yil icinde yukarılarda. Hele azeri kardeşimizin oldukça masrafli deneyinden sonra hepten gitti. Kendi yaptigim testleri ve yakit giderlerimide kiyaslayinca alt alt baglanti cokda iyi degil gibi. Capraz baglanti olan peteklerim hepsi dibine kadar isiniyor ki alt alt baglantida isinmayan petegim bile isiniyor. Petegin isı verimi baska birsey petegin isinmasi baska birsey sanirim.akademik yayinda da bunu anladim. Zamaninda bende savunmustum bu alt alt baglantiyi ama bu videoyu ve calismayida gozden cikaramayiz
Aynen kardeşim termostatik vanalar güzel ayarlandimi hiç sıkıntı çıkmaz herkese tavsiye ederim
Bugün ileri moda geçti hocam. Bunun sebebinin tahmin modunun açmamdan kaynaklandığını düşünüyorum yoksa tahmin kapalıyken geçeceği yoktu. Tahmin modu açıkken hiç ellemeseydim ileri moda daha çabuk geçerdi.
Isıtma eğrisini de 3.2 olarak ayarlamış.
-
Hadi gozunuz aydin, tahmin acik olup olmamasi etkilemez hocam. Tahmin kapali iken kac kez ileri moda gecirdim bu cihazi. Ama kayiboyu arkadasin tecrubesi ile takili kaldiginda isi kalibrasyonu ile oynayinca ileri moda gectigini soylemisti.fabrika ayari direk tahmin kapali geliyor. Acik kapali olmasi etkilemez diye dusunuyorum ki ben tahmin kapali iken gectim. Tskili kalmis olabilir kayiboyu arkadasin gibi tahmin acaraktan tetiklenmus olabilir veya sansa zamani gelmisti o ani buldu. Neyse varmi degisiklik isinmada grafikte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djilkeruslu -- 28 Aralık 2022; 10:47:29 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba Arkadaşlar Migo - Demirdöküm nitromix p24 ile ilk kışımı geçiriyorum.Kombi ve migo nisan ayında takıldı yeni kullanmaya başladık. eğri otomatik ayarda 1.8 idi Bazı sıkıntılarımdan dolayı servis talep ettim. Servis Kombiden gelen ses için yağlama yaptı. Kazanın 75 e kadar çıktığını bunun neden olduğunu sordum. Servis elemanı
Migo ile ilgili kendilerine eğitim verilmediğini kendilerinin de migoyu müşterilerden öğrendiğini söyledi.
Eğrinin çok yüksek olduğunueğriyi düşürmem gerektiğini söyledi, Eğriyi 1.2 lere düşür dedi. sonra 1.5 deneyerek kazanın her çalışmasında 55 C yi geçmeyecek eğriyi bulana kadar düşürmemi söyledi.
Bende öyle yapmaya çalıştım eğriyi düşüre düşüre 1 e düşürdüm ve 55 kazan sıcaklığı olduğunu gördüm. eğri 1.8 iken 1-2 saatte 21 den 22 ye gelirken bu sefer 3-4 saat sürdü(Grafikte göründüğü üzere 17:15 - 21:00 arası)
Eğri 1.8 iken sıcaklık setin 0,3 derece üstüne çıkıyordu en fazla. Fakat kazan sıcaklığı çoğu zaman 75 C idi
75 çalışmayı ismediklerini söyledi servis elemanı ki bende gereksiz buluyorum daha bu havalarda 75 e çıkmasını
Bugüne kadar ki problemler önemli değildi. fakat bu bence önemli
Elimde Cosa kablosuz da var olmazsa ona geri dönücem.
Daha önce bu forumda yazılanlardan çok yararlandım. TErmostatı odanın uygun bir yerine sabitledim. ayarlarıyla çok sık oynamamaya çalıştım.
Alttaki grafiğe göre sayın üstatlarımdan tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
Üstadlarim teknoline2002 ve bart sımpson küçük bir bilgi rica edeceğim parametre deki D02 açılımı nedir brülör söndükten sonra şu kadar dakika daha devreye girmez gibi bir anlammı çıkarmalıyız yoksa başka bir şey midir şimdiden çok teşekkürler saygılarımla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X