Bildirim
deneyimli arkadaşlar Fuji S6500 // Canon S3// Sony H5
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu konu başlığı ile ilgili tam 3 başlık açıldı Forumu biraz karıştırırsanız çok detaylı bilgi bulacaksınız. S3 ve H5' in adı bile geçmez, s6500fd' nin yanında, Ayrıca f717 Compact bir makina ve verdiğiniz modellerin sınıfı farklı...
quote:
Orjinalden alıntı: hkr
hangisini tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevinirim . birde sony dsc f717 kullanıyorum değiştirmeye değermi.
-
s6500 ün yanında bunları kıyas bile edemessin alıyosan s6500fd -
quote:
Orjinalden alıntı: bipekkan
Bu konu başlığı ile ilgili tam 3 başlık açıldı Forumu biraz karıştırırsanız çok detaylı bilgi bulacaksınız. S3 ve H5' in adı bile geçmez, s6500fd' nin yanında, Ayrıca f717 Compact bir makina ve verdiğiniz modellerin sınıfı farklı...
quote:
hangisini tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevinirim . birde sony dsc f717 kullanıyorum değiştirmeye değermi.
f717 kompakt bir makine değil.
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf717/
f818 nin ve sony r1'in atası:)
biraz eski olmakla birlikte günümüz dslr-like makinelerden çok çok kötü olmayan bir makine.
zaten
başlığı açan arkadaş başka bir sitede de açmış konuyu, oaraya da yazdım. f717 den sonra dslr alınır. yoksa değmez.
h5 ve s3 6500fd den çok zayıf makineler değiller bu arada.yani ''lafı bile olmaz ''çok abartılı bir ifade.
yine dpreview incelemesinde 6500 tüm testlerde h5 ve s3'ten üstün çıkmasına rağmen testi yapan kişiden s3 ve h5'ten daha düşük not almıştı , hatırlarsınız.
en büyük nedeni ise İS....stüdyo ortamının rahat çekim koşullarındaki tartışmasız üstünlüğünün sokakta gösteremiyor 6500fd.
yine de h5 ve s3'ten daha iyidir. özellikle 28mm den başlayan açısı nedeniyle. ama lafı bile olmaz gerçekten çok abartılı bir ifade.
-
KOCAMAN bir pardon ! Aynı harf grubu ile başlayan bir sony ile karıştırdım. Evet bu makineden sonra katılıyorum dSLR alınır.
Ayrıca, s6500fd içinde epey haklısınız. IS konusunda. Ben farkında değilmişim , az ışıklı ortamda ve özellikle oda ışığında manuel konumunda ve ısrarla 100-400 ISO aralığında foto çekmeye kalkar ve ışık durumuna göre 1/80 sn altına düşerseniz, Benim gibi eli hafifte olsa titreyen birinde hatta kalp atışları vücutta hissedilen birinde benim gibi (!) Bulanık,Duble görüntüler ortaya çıkabiliyor. Kısacası makinayı OTO. alındığında Makina hemen 800-1600 hatta kendini 3200 ISOya atıp enstantaneyide 1/320- 400 -500 yapınca sorun yok ama bu defada 1600 de kabul edilebilir ölçüde, 3200 de de epey detayı yok olmuş resim elde ediyorsunuz. Akşam üzeri ve bulutlu havalarda çektiğim manuel resimlerde de bazı karelerde aynı sorunla karşılaştım. Başta odaklama hatası diye düşündüm ama bazı noktaları croplayınca bir türlü kendime konduramadığım el titreşimini farkettim.
Evet s6500fd' nin şu an eli titreyen hatta kalp atışları alenen vücutta hissedenler için pek uygun olmadığını düşünmeye başladım. Veya tripot kullanılacak.... Yine de resim kalitesi olarak % 100 eminim çünkü mukayese etme imkanım oldu dün ve bugün ayni şartlar altında, S3'ün, 6500'ün yanında gerçekten lafı bile olamaz. Sonuçta makineleri Kaliteli net ve gerçek renklere yakın fotografları çekebilmek için alıyoruz...Yine de belirteyim, Mekanik kalite için bir fikir yürütemem....
quote:
Orjinalden alıntı: buffalo
quote:
Orjinalden alıntı: bipekkan
quote:
f717 kompakt bir makine değil.
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf717/
f818 nin ve sony r1'in atası:)
biraz eski olmakla birlikte günümüz dslr-like makinelerden çok çok kötü olmayan bir makine.
zaten
başlığı açan arkadaş başka bir sitede de açmış konuyu, oaraya da yazdım. f717 den sonra dslr alınır. yoksa değmez.
h5 ve s3 6500fd den çok zayıf makineler değiller bu arada.yani ''lafı bile olmaz ''çok abartılı bir ifade.
yine dpreview incelemesinde 6500 tüm testlerde h5 ve s3'ten üstün çıkmasına rağmen testi yapan kişiden s3 ve h5'ten daha düşük not almıştı , hatırlarsınız.
en büyük nedeni ise İS....stüdyo ortamının rahat çekim koşullarındaki tartışmasız üstünlüğünün sokakta gösteremiyor 6500fd.
yine de h5 ve s3'ten daha iyidir. özellikle 28mm den başlayan açısı nedeniyle. ama lafı bile olmaz gerçekten çok abartılı bir ifade.
-
fuji bu makineye IS koysaydı dehşet bir makine olurdu, onu bilir onu söylerim
İS eksikliğini yüksek iso giderebilir aslında. ama bazı fotoğraflar için yüksek iso gerçekten pek istenmeyen bir şey. mesela düşük ışık koşullarında makro çekmek gibi. hiç bir şeyi etkilemese crop faktörünü olumsuz etkiliyor. İS bence daha avantajlı.
ama fuji 6500fd nin o kadar çok avantajı var ki, İS eksikliğine rağmen h5 ve s3'ün önüne geçiyor bence de....
özellikle 28mm den başlaması çok ama çok iyi. bu rakiplerindeki 12x den çok daha avantajlı kesinlikle. -
Her kelimene aynen katılıyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: buffalo
fuji bu makineye IS koysaydı dehşet bir makine olurdu, onu bilir onu söylerim
İS eksikliğini yüksek iso giderebilir aslında. ama bazı fotoğraflar için yüksek iso gerçekten pek istenmeyen bir şey. mesela düşük ışık koşullarında makro çekmek gibi. hiç bir şeyi etkilemese crop faktörünü olumsuz etkiliyor. İS bence daha avantajlı.
ama fuji 6500fd nin o kadar çok avantajı var ki, İS eksikliğine rağmen h5 ve s3'ün önüne geçiyor bence de....
özellikle 28mm den başlaması çok ama çok iyi. bu rakiplerindeki 12x den çok daha avantajlı kesinlikle.
-
arkadaşlar galiba ben makinamı satmıcam benim makinayı birazda değiştirme sebebim ccd sinin bozulması sony servisleri ücretsiz yapıyorlarmış çünkü 2002 ve 2004 arasında çıkan 50 yakın modelde bu sorun varmış ama soğudum biraz makinadan tekrar aynı hatayı verirde beni yarı yolda bırakır diye. ama makinanın yabana atılamıyacak bir makina olmasını öğrenmem iyi oldu -
kesinlikle H5 ' i tavsiye ederim..Ezer geçer digerlerini..dağıtır ..vsvs..
satıyorum da bendeki sıfır modeli, fazla var bir tane
şaka bi yana 2 makine iyi.. -
quote:
arkadaşlar galiba ben makinamı satmıcam benim makinayı birazda değiştirme sebebim ccd sinin bozulması sony servisleri ücretsiz yapıyorlarmış çünkü 2002 ve 2004 arasında çıkan 50 yakın modelde bu sorun varmış ama soğudum biraz makinadan tekrar aynı hatayı verirde beni yarı yolda bırakır diye. ama makinanın yabana atılamıyacak bir makina olmasını öğrenmem iyi oldu
hkr selam.
makinendeki sorun hakkında sana bilgi vereyim.
2002-2004 yılları arasında üretilen bazı sony foto makinelerinde sensöreden kaynaklanan ve lcd ile vizörde bulanık görüntüye neden olan(görübtü tamamen kayıp da olabiliyor)kronik bir sorun var. f717 bu makinelerden birisi.
makinende bu sorunlar varsa sony bunları ücretsiz tamir ediyor. bir sony servisine götür, 1 ay içinde ücretsiz onarır geri verirler.
ama servise verirken üstüne basa basa sorunu vurgula. benim yazdıklarımı sor. gerçi sanmıyorum ama para talep etmesinler, burası türkiye ne de olsa
-
sağol buffalo soniyi aradım ben zaten çünkü bulunduğum yerdeki servis benden ücret talep etti haberi dahi yok bu olaydan ama ben sony türkiye sorumlularına telefon açtım bana bi onay kodu verdiler ve en yakın servis numarasını verdiler yine aynı servis tabiki ama bu sefer makinayı kabul ettiler . bende bu hafta makinayı vercam inşallah. ama üstüne basa basa söylüyorum benim ücretsiz servisten haberim olmasa 300 ytl param gidecekti servisler çok bilgisiz yada işlerine gelmiyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X