< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkorn -- 11 Ekim 2020; 14:14:52 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Derin uyku uyuyamıyorum
-
-
Vücut geliştirme bölümüne yazdığına göre bu spor ile uğraştığını ve ayrıca supplement kullandığını düşünüyorum doğrumu?
-
Doğru hocam, başlığı uyumaya çalışırken açtığım için bilgileri yarım girmişim. Vg yapıyorum ve kreatin,bcaa,whey kullanıyorum.
Aynı şey bugünde oldu. Uyanık kaldığım sürecin 17. Saatinde falanken ve işe gittim spora gittim gün içinde gayet yorgunum. Hatta doktor uyku yapan bir alerji ilacı verdi onu da içtim. Artık kafam kalkmıyor gözlerimi açık tutamaz seviyeye geldiğimde yatıyorum. Yarım saat sonra gözlerim açılıyor ve yatakta dönüyorum saatlerce.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkorn -- 3 Ekim 2020; 15:18:14 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
1 - L-Carnitine 3000 mg 2500 mg hatta 2000 mg
bunlardan kullanıyorsan (yağ yakıcı etken faktör içerikli takviye gıda) direk kes alma. İçindeki kafein oranı seni rahatsız ediyor demek ki gece uykunu bozuyor çünkü vücut dinlenme moduna geçiyor gece uykusunda fakat aldığın l-carnitin vücudu dinlenme modunu bozuyor ve enerji salgılıyor buda senin uykunu bozuyor devamlı gözlerini açmanı sağlıyor birden bire sanki bir kabus görmüşsün de uyanmışsın gibi.
2 - Antrenman saatini alabiliyorsan eğer erken saate al erkek vücudu günlük testosteron salgılamasını saat 12.30.14.30 arası yapar antrenmanı bu saatler aralığında yaparsan eğer vücut gelişimin için en etkili saati yakalamış olursun unutma testosteron salgılama saati 12.30 - 14.30 arasıdır. Antrenmandan sonra uyuma fakat kendini de fazla yorma en geç saat 18.00 kadar yemek ye bu saatten sonra yemek yeme ve bol su tüket.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioKkSis -- 4 Ekim 2020; 13:52:9 > -
Karnitin hiç kullanmadım daha, antrenmanlarım genel olarak 14.00 da başlıyor. Geç saatte yemek yemiyorum ortalama 5.5 lt. Su tüketiyorum. Bütün maddelere uyuyorum ama dün uyumak için bitki çayları ve yan etkisi uyutmak olan bir ilaç içtim rahat uyudum.
Uykusuz kalmak çok kötü hem iş verimi hem spor verimi düşüyor. Geçen sene bende aynı problemi yaşıyordum. İster sabah 6'da spora başlayım ister akşam 6'da spora başlayım, değişen bir şey olmuyordu. Full body 2 saat boyunca spor yapıyordum. Günün geri kalanda yoğun geçtiği için öğlen saatlerinde kahve içiyordum. Doktora çıktığım zaman akşam yemek yememem gerektiğini antrenman şiddetini azaltıp 1 saate indirmem gerektiğini ve 1 bardak kahve yerine yarım bardak içmem gerektiğini söyledi ilaç yazmadı. Zamanla bu sorunum yok oldu. Size de bunları öneririm.
-
Spor hocamda programın ağır olduğunu hafifletmemiz gerektiğini söyledi. Bende haftaya yeni bir programla başlayacağım bakalım.
Uyumak ile dinlenmek aynı şey değil, yenilenmemize eş değer katkıda bulunsalardı hiç uyumamıza gerek kalmazdı o zaman sadece uzanır dinlenirdik ve yenilenebilirdik ama işler öyle olmuyor. İyi bir yenilenme için uyku inanılmaz önemli, özellikle o derin uykular.
Kaliteli uyku için;
*Yatmadan 3-4 saat önce gıda almayı kes, su içebilirsin ama çok abartmadan
*Yine yatmaya yakın saatlerde çok yağlı şeyler tüketme, yağ sindirimi yavaşlatır, hızlı sindirilen gıdalar tercih et son öğününde.
*Serin ve karanlık bir odada uyu
*Hep aynı saatte uyu, aynı saatte kalk
*Uyku öncesi rutin oluşturup vücudunu o rutine adapte edebilirsin
*Uykudan 30 - 60dk önce bilgisayar/telefonuna bakmayı bırak, bakmak zorundaysan filtre kullan
*Gün içinde 5-10k adım attığından ve yeterince güneş ışığı aldığından emin ol
*Gün içinde uyku saatine yakın bir saatte kestirme yapma, yani gece 12de uyuyorsan saat 4 gibi 1-2 saatlik uyku gece uykusundan çalabilir
*Gün içinde kafein alıyorsan bunu uyuyacağın saatten 10-12 saat önce al
-
zma işe yarıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X