Şimdi Ara

Ders çalışabilenleri tebrik ediyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
7
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş eve geliyorum biraz bilgisayarda takılayım diyorum bi bakıyorum saat 12 olmuş. Zaman nası geçiyo hiçbir fikrim yok. Benim gibi olupta bi program yapan veya birşekilde bilgisayardan kalkıp derse geçebilen varsa tebrik ediyorum. Yardımcı olabilecek varsada 40 yıllık duası benden!

• Konu sahibi olarak konumu hortlatıyorum.

Bu konuyu açtığımda üniversite birinci sınıftaydım. 1.sınıf sonunda 0,35 ortalama yaptım. Şuan 4.sınıfım ve okulun bitmesine birkaç gün kaldı sadece, o durumdan toparlayarak okulu uzatmadan mezun oluyorum. Ders çalışamıyorum diyen ben, sınav dönemi günde 10 saat 12 saat kütüphaneden çıkmaz oldum. Yani işin özü, boş muhabbete gerek yok insan sıkışınca öyle bir çalışıyor ki kendi bile inanamıyor.
  • bende tebrik ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni95

quote:

Orijinalden alıntı: onallahmet

Arkadaş eve geliyorum biraz bilgisayarda takılayım diyorum bi bakıyorum saat 12 olmuş. Zaman nası geçiyo hiçbir fikrim yok. Benim gibi olupta bi program yapan veya birşekilde bilgisayardan kalkıp derse geçebilen varsa tebrik ediyorum. Yardımcı olabilecek varsada 40 yıllık duası benden!

bir alışkanlığı değiştiremezsin,onun yerine karşı bir alışkın edinebilirsin.alışkanlıkların gücü diye bir kitap var.alışkanlıklarını yönetmede yardımı olur kanımca.

Peki "ders çalışma alışkanlığı"nı nasıl edinebilirm?
  • gelecek endişesini yaşamamışsın demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaş eve geliyorum biraz bilgisayarda takılayım diyorum bi bakıyorum saat 12 olmuş. Zaman nası geçiyo hiçbir fikrim yok. Benim gibi olupta bi program yapan veya birşekilde bilgisayardan kalkıp derse geçebilen varsa tebrik ediyorum. Yardımcı olabilecek varsada 40 yıllık duası benden!

Hedefin yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

Hedefin yok...

Hocam var tabi olmaz olur mu? Ama bu bilgisayar bi bağımlılık yani hastalık gibi. Yok mudur bir çözümü
  • quote:

quote:

bir alışkanlığı değiştiremezsin,onun yerine karşı bir alışkın edinebilirsin.alışkanlıkların gücü diye bir kitap var.alışkanlıklarını yönetmede yardımı olur kanımca.

aynen hedefim yok benimde durum aynı pc bırakıyorum hayale dalıyorum ders çalışamıyorum ne yapıcaz bi hal çare söyleyin ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilkokulda bi arkadaş vardı.ödev kontrolünde ''hocam 6'da eve gittim yemek yedim.bi baktım saat 12 olmuş.''demişti.onu anımsattın bana
  • Bilgisayarı kaldıracaksın tek çözümü bu, smartphone veya tabletin varsa günlük işlerini oradan halledersin( facebook,twitter,mail vb)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Peki "ders çalışma alışkanlığı"nı nasıl edinebilirm?

nasıl yaparsın bilmiyorum.ama şöyle bir şey varhttp://www.****.com/liseler/3857567-ne-yapsam-da-ders-calisamiyorum-diyenlere-ozel-uyarilar.html buda ikinci girilen mesajdaki teknik işe yarayabilir gibime geliyor.yinede bilmiyorum hiç denemedim.

bilgisayarda çok vakit geçirmemek içinse bazı alternatif şeyler bulup ugulayabilirsin.örneğin konudışında çok vakit harcıyorsan,konudışına girmeme alışkanlığı edin.
    örneğin belli bir saati kitap okuma saati yap,örneğin saat 5 de bilgisayara geçiyorsun diyelim,saat6.30 kitap okuma saatin olsun.o şekilde bilgisayardan kalkmak zorunda kalıcaksın.burda kitap dedim ama sevmiyorsan kitabı onun yerine sevdiğin bir şey koy.

bunları örnek olsun diye verdim.kendine uygun şekilde alışkanlık oluştur.

Öncelikle teşekkür ederim fakat sorun o zaten. Örneğin diyorum şu saatte derse oturucam diye o saatin geldiğini bile farketmiyorum. Acaba bilgisayarı otomatik kapata mı alsam? Saati gelince kendiliğinden kapanır. Bu sefer kafaya koydum gerekirse psikologa falan bile giderim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgisayar kullanımını sınırlamalısın ve bilgisayarı amaç değil araç olarak kullanmalısın..Periyotlara böl..ben böyle yapıyorum..Eve 16:30 geldim diyelim..Yakın tarihte sınavım varsa 6 da başlamalıyım diyip o 1.30 saatlik zamanda hem dinlenme hemde bilgisayara giriyorum..2-3 saat ders çalıştıktan sonra(her 1 saatte 15 dk ara ile) gene 1-2 saat pc ile geçirip kapatıyorum..Hedefin var fakat çalışma planın yanlış..Geç kalmadan başla bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oppachi

quote:

quote:

aynen hedefim yok benimde durum aynı pc bırakıyorum hayale dalıyorum ders çalışamıyorum ne yapıcaz bi hal çare söyleyin ya.

önce hedef belirle.sonra ilgini çeken bir şey,bir hobi bul.

hep mesleklere bakıyorumda 1 tane beğendiğim yok yani hiç biri beni mutlu edecek gibi durmuyor kafam daha çok karışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

Bilgisayarı kaldıracaksın tek çözümü bu, smartphone veya tabletin varsa günlük işlerini oradan halledersin( facebook,twitter,mail vb)

İmzama bir bak bu bilgisayar kaldırılır mı?

• Sıkışınca öyle bir çalışırsın ki ...
  • Bedenini ve zihnini zorlayıp oturacaksın 1 gün 2 gün 3 gün 4 gün 5 gün 6 gün 7. gün bir bakmışsın artık kendin gidip oturuyorsun.
    Git bak türkiye birincileri vs. hep disiplinli insanlar. Çok değil düzenli çalışırlar. Beden ve zihin disiplinini sağlayacaksın arkadaş. Tabi verimli ders çalışma yöntemini de ilkokulda öğrenmek lazım. Aslında bu olaylar hep ilkokulda öğretilmesi lazım. İş ailede bitiyor.
  • Herkese teşeklürler. Sanırım herşey gibi buda kafaya koymakta bitiyor. Bugün ilk kez yaşadığım şeyin hastalık boyutunda olduğunu gördüm ve kafaya koydum. Ciddi ciddi kontrol etmeyi öğrenicem. Gerekirse psikologa falan da gidicem. Şimdilik yapıcağım şeyler
    1.bilgisayarı otomatik kapata alıp öyle kullanıcam. Vakti gelince kapansın. Oyun falan oynuyosamda vakti kullanmayı öğrenip ona göre save ederim artık
    2.ders çalışırken yanıma tablet telefon falan almicam
    3.ders çalışmasam bile günde 1 saat (vize öncesi2) o masada oturucam. Hiçbirşey yapmadan boş boş oturucağıma ders çalışırım heralde diye düşünüyorum
    Bunların sonucunda yine olmuyorsa psikologa gidicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

Bedenini ve zihnini zorlayıp oturacaksın 1 gün 2 gün 3 gün 4 gün 5 gün 6 gün 7. gün bir bakmışsın artık kendin gidip oturuyorsun.
    Git bak türkiye birincileri vs. hep disiplinli insanlar. Çok değil düzenli çalışırlar. Beden ve zihin disiplinini sağlayacaksın arkadaş. Tabi verimli ders çalışma yöntemini de ilkokulda öğrenmek lazım. Aslında bu olaylar hep ilkokulda öğretilmesi lazım. İş ailede bitiyor.

Arkadaş öss 2002 5.si . Bişey diyorsa bildiği vardır ciddiye alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

Bedenini ve zihnini zorlayıp oturacaksın 1 gün 2 gün 3 gün 4 gün 5 gün 6 gün 7. gün bir bakmışsın artık kendin gidip oturuyorsun.

Arkadaş öss 2002 5.si . Bişey diyorsa bildiği vardır ciddiye alın

2003 de de hobi amaçlı girdim 18. oldum bunu da dip not geçmek lazım geçen sene de girdim fakat barajı geçemedim

• quote:

İmzandaki sistemi aldığına göre çok feci bağımlısın demektir hangi lisedesin anadolu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Reis

quote:

İmzandaki sistemi aldığına göre çok feci bağımlısın demektir hangi lisedesin anadolu mu?

Hukuk fakültesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.