Şimdi Ara

DEVİR SAATİ OLMAYAN CLİODA SÜRÜŞ TEKNİĞİ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MOTORA ZARAR VERMEMEK VE YAKIT TASARRUFU ADINA DEVİR SAATİ OLMAYAN BİR ARABADA NASIL BİR SÜRÜŞ TEKNİĞİ UYGULAMALIYIM ?BELİRLİ BİR HIZ ARALIĞINDA MI VİTE DEĞİŞTİRMELİYİM ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edepli -- 2 Ocak 2013; 23:46:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: edepli

MOTORA ZARAR VERMEMEK VE YAKIT TASARRUFU ADINA DEVİR SAATİ OLMAYAN BİR ARABADA NAIL BİR SÜRÜŞ TEKNİĞİ UYGULAMALIYIM ?

1.4 8 v 75 ps dir muhtemelen kullandınız araç

hız vites ilişkisine bakarak bir oran sağlayabilirsiniz
    örnegin 1 de 20 de 2 de 40 3 de 55 60 4v.tesde 80 5 . vitesde 90 100 ile giderek optimum tüketim sağlanır
    bu süratlerde hıza göre vites devir aralığı 2500 ile 3000 dd aralıgıdır
  • ARAÇ 1.5 DCİ 65 BEYGİR..............SEDAN
  • motor sesine göre vites değiştir başkan. mümkünse müzik dinleme araç bağırmaya başladığında üst vitese geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maydonoz Lastigi

motor sesine göre vites değiştir başkan. mümkünse müzik dinleme araç bağırmaya başladığında üst vitese geç

Bende bunu yazacaktım.
    İman gücüylede olabilir.
  • motor bağırmaya başladımı vites arttır titremeye başladımı vites düşür bu 1. yol
    2. yol gaz tepkisinden de anlarsın çekmiyosa vites düşürürsün
  • devir sayaci taktir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracın hızına göre yap. Ya da uzun vadede istiyorsan motorun sesine göre yap zaten sonralardan Kulağın ve ayağın son ses müzik olsada senkronize calısacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız göstergesini yan yatırın.

• Ya hiza gore, ya sese gore.

• normal kullanımda devir göstergesine bakmaya gerek varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

normal kullanımda devir göstergesine bakmaya gerek varmı ?

Yok. Bakan da yoktur zaten tamamen hissederek bir nevi bilinçsiz olarak değiştirilir vites

• Yıllardır kullanıyorum redline ve son viteste yaptığım hıza göre kaç devir çevirdiğini görmek dışında bakmışlıgım yoktur. Aç müzigide sonuna kadar devir saati yok diye motor sesi dinlemek zorunda degilsin Gaz pedalının hızına verdigi tepkiyle çok rahat alışırsın, tanı önce arabayı en fazla yarım saatini alır yetenekliysen.

1 yıl 1.5dci clio kullandım devir saati olmadan illa bir hız çizergesi istiyorsan;

1. vites taş çatlasın 20 (dahada gitmiyor zaten)
    2. vites 30
    3. vites 50
    4.vites 70
    5.vites max 110 yap En ekonomik şekli bu zaten vites degiştirdikce şahlanan bir motora sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Yıllardır kullanıyorum redline ve son viteste yaptığım hıza göre kaç devir çevirdiğini görmek dışında bakmışlıgım yoktur. Aç müzigide sonuna kadar devir saati yok diye motor sesi dinlemek zorunda degilsin Gaz pedalının hızına verdigi tepkiyle çok rahat alışırsın, tanı önce arabayı en fazla yarım saatini alır yetenekliysen.

1 yıl 1.5dci clio kullandım devir saati olmadan illa bir hız çizergesi istiyorsan;

1. vites taş çatlasın 20 (dahada gitmiyor zaten)
    2. vites 30
    3. vites 50
    4.vites 70
    5.vites max 110 yap En ekonomik şekli bu zaten vites degiştirdikce şahlanan bir motora sahip.

senin dediklerinle aynı gibi.Birkaç gündür kullanıyorum arabayı bu periyotlarda vites büyültmeyi istiyor gibi.

• İlk kullanmaya başladığımda sürekli bakardım devir saatine. Sonraları alışılıyor zaten. Bakmaya gerek kalmıyor. Şimdi otomatik vitesli kullandığım için devir saatini bile unuttum.
  • Aynı motora biz de sahibiz.
    1. vites 30
    2. vites 50
    3. vites 70
    4. vites 90
    5. vites 110 fazlası zarar

20şer 20şer artıyor kolay akılda kalır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.