Şimdi Ara

Devir Saati/yakıt

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    focus II kullanıcısıyım
    aracımın teknik özelliklerinden fazla anlayan biri değilim
    ama aklıma takılan bir nokta oldu
    benim bilgim araçta vites değişimi 2500/3500 dd arasında olur şeklinde
    ancak dikkatimi çeken husus focus II de devir saati 8000 dd bazı araçlarda ise 6000dd
    şimdi onlarda aynı devirlerde vites değişiyor bende
    devirler aynımı(rakamlar aynı olsada)
    birde benim araç 3000dd 5. viteste 105 gösteriyor
    C2'si olan bir arkadaşta son devir 6000dd ve 3500dd 'da 5. viteste araç 145 yapıyor
    ben burdan naçizane şunu yorumladım: focus II 105'i geçersem aracım çok yakar
    acaba doğru bir yorummu
    şimdiden teşekkür ederim

• senin arac 8000 ve 3500 devir onun yarısı bile diil
    c2 6000 devir 3500 devir ise yarıyı cokdan geçmiş yani kaba bi hesap ile senin 4500-5000 devir arası bi devir donuo c2 de
    ve de arac 6000 devirli ise fites değişimi için 3500 e kadar beklemek cok yaktırır
    .
    son olarak 90 dan sonra her araba cok yakar
  • Sizin aracınız benzinli , C2 ise dizel olduğu için durum böyle.. Benim dizel focus 5 vites 3000 d/d 140 km/s hız ile yol alıyor...
  • yani ben vites değişimini 3500 dd olarak doğru yapıyorum
    ama aracımla 100 ve üzeri yapmak istediğimde aşırı yakıt tüketimi ile karşı karşıya kalacağım
    sonuçta bu araç hız için üretilmemiş.
    gerçi her ne kadar ben saat te 100ün üzerine cıkmasamda can sıkıcı bi durum bu
  • ewet belki arac hız için uretildi ve sizi engelleyen hiç bi engel yok istediğiniz kadar hız yapın ama
    hız=yakıt
    ayrıca ne derler ne ka ekmek o ka köfte.
    ne kadar yakıt o kadar hız
  • C2 dizel belli yani daha düşük devir çevirir dizel arabalar senn az yakma devrin 3500 devir varsayalım onun az yakma deviri 2500 dür.Dizel olduğundan öyle bir farklılık var.
  • Araçların teknik özelliklerinden Maksimum Tork (maksimum dönüş hızı) na bakın.
    Benim fiesta dizelim var maksimum torku 2000 devirde
    yani en ekonomik 2000 deviri geçmeden kullanmak gerekir. (dizel fiesta için söylüyorum)

sizin aracınızın maksimum torku 3000 devirde ise 3000 deviri geçmemeniz gerekir. (en ekonomik sürüş için tabi)

benim dizel fiestada 5.viteste 2000 devirde tam 90km. hız yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzinli Motor İdeal Devir
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.