Şimdi Ara

DGS ile Boğaziçi bile çok kolay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu çoğunuz bilmiyorsunuz ve beni eleştiriyorsunuz ama size her konuda yardımcı olabilirim. ODTÜ Uçak ve Uzay mühendislikleri bile çok basit. İnanmayan hesaplama yapıp taban puanlarına baksın. Örneğin bir Boğaziçi Siyaset'i kimse iki yıllığını okuyup da DGS ile geçişle okumaz, çünkü kimsenin işine iki yıllık siyaset içerikli bölümler gelmez. Ancak YGS LYS ile iyi bir puan yapınca adam fazntezi amaçlı yazabilir. Hal böyle olunca iki yıllık siyasette rakibin çok az kalıyor, bu sistem açığı gibi bir şey. İnanmayan inanmasın. Kimseyi elemeye çalışmıyorum aksine sadece puanını beğenmeyenlere öneri sunuyorum.

Örn: Meslek lisesinde bölümü olmayan ve bundan dolayı sınavsız geçişi olmayan iki yıllık bölümleri inceleyiniz; Adalet, makine gibi meslek lisesinde de bölümü olan ve bundan dolayı sınavsız olarak bile girilebilen, çok öğrencinin tercih etmesiyle birlikte puanının da yüksek olduğu bölümlere de bakınız(Örn. Hukuk):
    www.butunsinavlar.com
    2017 2018 boğaziçi üniversitesi dgs taban puanları
    http://www.butunsinavlar.com/bogazici-universitesi-dgs-taban-puanlari.html

www.butunsinavlar.com
    2017 2018 galatasaray üniversitesi dgs taban puanları
    http://www.butunsinavlar.com/galatasaray-universitesi-dgs-taban-puanlari.html

Son olarak şunu da demek istiyorum: DGS'de sözel daha çok puan getirdi bugüne değin, bundan dolayıdır ki puan hesapladığınızda genelde sayısal ve sözel netleriniz eşit olsa bile sayısal puan türünüz oldukça yüksek çıkıyor. Tüm bunlara rağmen GS Hukuk 352 puan ile almışken, ODTÜ Uçak mühendisliği 290 la almış. Bu sadece bir örnek.

Bu sayede kazananların sayısı çok az, evet. Çünkü tek nedeni kimsenin bu yolu bilmemesi, zor olması değil. Sınavın zorluğu ortaokul seviyesindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nidera -- 13 Temmuz 2016; 17:58:21 >

• boğaziçi siyasete sadece avrupa birliği okunarak gidilebiliyor biraz net değil ama sonuçta böyle şeyleri bilmen ve yayman olumlu.Ben şöyle bir açıklık getiriyim. Bunları yapmak her yiğidin harcı değil. Bu biraz hani yürek yemek oluyor. Sen 20 30 bin olcan 10 binlik yerler için avrupa birliği yada ne biliyim itü mak olmadı diye myo mak ya gitcen :D hani cidden mantıklı ama yemez çünkü kesinliği yok 1 puanla kaybedersen boğaziçi makineyi çünkü gidenlerde genelde böyle deniyen insanlar üzülebilir bu yolu seçen kişi bence insanlar için bu kısa yol değil uzun yol çünkü şöylede bir şey var 2 sene gidicek üstüne hazırlık okuncak ve gitceği okul derslerini saçma sapan bazılarını kabul etcek bazılarını etmiycek yanii kısaca büyük ihtimal 60 kredisinin 30 unu sayar ve kişi 1.sınıfı bitircek kadar bir kredi bitirmiş olabilir ancak fakat baya bir senesi gitmiştir. He olmaz mı olur fakat ben bunu bir okuldan mezun olup başka bir okul daha okumak isteyenlere tavsiye ederim iyi forumlar.
  • Ne diyo la bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim puanım hukuka yetiyor, kimse kazanamadı diye böyle diyor demesin. Ona rağmen girmeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nidera -- 13 Temmuz 2016; 17:50:43 >
  • Şu anda forumun en mantıklı konusu

• 2016kpsslise kullanıcısına yanıt
    Dalga geçin siz, kim bilir DGS'den haberiniz yoktur.
  • Guven ozveri tecrube istiyor.

• Nidera kullanıcısına yanıt
    Yok la gayet ciddiydim.dgs'yi bilirim genç adam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2016kpsslise kullanıcısına yanıt
    Kusuruma bakma o zaman, senin gibi adamları bulmak oldukça zor.
  • Kardeşim bu bir klişedir bana göre, LYS çok mu kolay da DGS çok güven, özveri istesin. O istemiyor mu acaba?
  • kardeş veliye anlatıt gibi anlatsan ben bi cacık anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maykılscofieldd -- 13 Temmuz 2016; 18:02:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenim 60k ile universteye giris yapti 2 sene sonra dgs ile ankara hukuga gecmisti. Gecen sene 30 k ile tercih yap seni bogaz ici elektrik elektronige sokariz demisti ama guvenemedim. Ama gecis mumkun arastirin derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nidera

Kardeşim bu bir klişedir bana göre, LYS çok mu kolay da DGS çok güven, özveri istesin. O istemiyor mu acaba?

Dgs cok kolay, bu da girme ihtimalini azaltiyor. 2 yillik secme riski alacagima bogazici icin, 2 yil lys calismayi sececegim.

• Bence yanlış düşünüyorsun, ama %90 senin gibi düşünüyor. Rakiplerinin kalitesi daha yüksek olacak.
  • boğaziçi siyasete sadece avrupa birliği okunarak gidilebiliyor biraz net değil ama sonuçta böyle şeyleri bilmen ve yayman olumlu.Ben şöyle bir açıklık getiriyim. Bunları yapmak her yiğidin harcı değil. Bu biraz hani yürek yemek oluyor. Sen 20 30 bin olcan 10 binlik yerler için avrupa birliği yada ne biliyim itü mak olmadı diye myo mak ya gitcen :D hani cidden mantıklı ama yemez çünkü kesinliği yok 1 puanla kaybedersen boğaziçi makineyi çünkü gidenlerde genelde böyle deniyen insanlar üzülebilir bu yolu seçen kişi bence insanlar için bu kısa yol değil uzun yol çünkü şöylede bir şey var 2 sene gidicek üstüne hazırlık okuncak ve gitceği okul derslerini saçma sapan bazılarını kabul etcek bazılarını etmiycek yanii kısaca büyük ihtimal 60 kredisinin 30 unu sayar ve kişi 1.sınıfı bitircek kadar bir kredi bitirmiş olabilir ancak fakat baya bir senesi gitmiştir. He olmaz mı olur fakat ben bunu bir okuldan mezun olup başka bir okul daha okumak isteyenlere tavsiye ederim iyi forumlar.

• 30 k ile nereyi tercih edeceksin de boğaziçi ee'ye geçeceksin merak ettim seçelim o zaman herkes seçsin.
  • Captain FLow kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerinize tamamen katılıyorum, ben sadece bilgi verme amaçlı söyledim zaten. İnsanlar zorla okuyacak değiller ya. Ama çoğu kişinin bunu bilmemesi beni üzüyor. Yoksa ben de rakip elemek için kimseye yaymam yani.
  • sizi biraz daha bilgi veriyim bu bölümün şuna geçişi var diye girip bi anda hüsrana uğrayabilirsiniz tamamen değişken şeyler mesela hukuk 900 kodu gelmişti bi ara ondan sonra değişen bir çok geçiş oldu.Bunlarıda göz önünde bulundurmalısınız ciddi bir karardır daha sonuçlarınız bile açıklanmamışken bu kadar kafanızı karıştırmayın sevgili arkadaşlarım.Bunun yerine üniverstedeyken kurumlarası yapmanız size çok ciddi getiri ve gpa yönünden iyi etkiler bunlar için azimli olmanız daha kaliteli bir gelecek getirir size.
  • çok doğru söylüyorsunuz sizin kadar bilgili ve araştırmayı seven kişilerin olması forumda çok güzel bellide olmaz herkes istediği şekilde bu yola girebilir doğru çünkü söylediğiniz + yönler bende arkadaşları bi başka yönden gösterdim yoksa sizin dediğiniz her şey doğru teşekkürler konunuz için
  • Ben insaat teknoloji mezunuyum.dgsye öylesine girdim bi halt olmadı bi arkadasım da sınava girdi Karadeniz tekniki kazandı inşaat mühendisliği 4 yıllık diye gitmedi

• Dunsparce D kullanıcısına yanıt
    Siz başka amaçla okumuşsunuz demek :D Ben, hedefi çok yüksek olanlara bir geçiş aşaması olarak tanıttım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nidera -- 13 Temmuz 2016; 18:34:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.