Z bar curl Cable hammer curl Incline dumbell curl Concentration curl Alternate curl 3-4 set 8 - 12 tekrar arası yapabilirsiniz. |
### DH Body Builders ### (2341. sayfa)
-
-
arkadaşlar gaza gelip ağır kilolara girmeyin. belinize sahip çıkın. orta yaşlı bir tanıdığım beline platin takmışlar. 25 cm ameliyat kesiği var. ağrıları gitmiş ancak bu büyük kesiğin getirdiği sıkıntılar başlamış.
-
Arkadaşlar 5-6 sene öncesinde 2 sene spor geçmişim var fakat uzun bir ara verdim. Salon yok bölgemde. Bencpress sehpam (45 derece açıya da geliyor), z bar t bar ve dumbelllarım var. Bana bu ekipmanlara göre haftada 3 günlük program yazabilecek var mı çok ara verdiğim için hareketlere uzak kaldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlacın adı nedir
Matofin xr 500mg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 13 Mayıs 2024; 22:5:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oo bende aliyorum matofin insulin direnci var bendede 4 5 gundur aliyorun
Benim de geçen sene insulin 12.8 homad ır 3.38 'di
kısır döngü LDL 160 total kolestrol 250 kadar çıkmasına sebep olmuştu
tansiyonun da 15/10 aort da 2mm plak
kbb dan başladım dahiliye kardiyoloji hepsi ilaca boğdu
resmen
1 poşet ilacım vardı
Yarım içtiğim matofin beni baya sersemletiyor du tama geçmeden bıraktım
Uzun yürüyüşler baş dönemsi yapıyordu
4 yıl aradan sonra fitnıs a döndüm şeker hamur margarini hayatım dan çıkarttım
Haliyle şekeri taban yapıp tekrar şeker yenmeyince insulin dalganaması olmuyor
sporu da ekleyince bu beladan kurtulduğımu düşünüyorum
İlaçları hiç kullanmadım sayılır tansiyon da 12-8 e döndü
Şuan 30dk hııt kardio + tek bölge çalışıyorum ve kendimi 10 yıl öncesi yaşımda hissediyorum
İnsulinin zirve yaptığı buna bağlı semptomların ortya çıktığında kendimi 50 gibi hissediyordum
Malesef doktorlar hemen ilaç a baş vuruyor adam bana hiprer tansiyon raporu çıkarttı ömür boyu ilaç kullanacakmışım
Sporla HDL kolesterolu 50 den 75 çıkarttım iyiki bu sporu yapıyormuşum unutmayın kaslar insülini sünger gibi çeker glukozsuz da yapamaz
Bu hastalığın temelinde kötü beslenme var bir karar verip düzene sokmadan hiçbir şey fayda etmez
Tabi siz kendi değerlerinize göre haraket edin insulin 25 -30 sa ilaçsızda olmaz
Merak ettim bilinçsiz ve bilinçli olarak arasında neler sizde farkındalık yarattı.
-
Konu güncel
Cevap gelmeyecek bir soru sorayım o zaman ben de Kolu 90 derece kaldırıp (abdüksiyon) omuza iç rotasyon yaptırdığımda omuzun iç tarafından bir ağrı hissediyorum. Problem nedir ve hangi hareket veya hareketler bu zorlanmaya neden olmuş olabilir? İşin içinden çıkamadım
Ücretsiz egzersiz app’i önerecek olan var mı?
Daha önce jefit’i kullanıyordum resim ile gösterme ücretsiz gif ile anlatım paralıydı şimdi komple paralıya dönmüş anladığım kadarıyla. Tavsiyelerinize ihtiyacım var 💪
Yapay zekaya sordum
Omuz ağrısının pek çok nedeni olabilir ve spesifik olarak ağrının kaynağını belirlemek için daha fazla bilgiye ve muayeneye ihtiyaç duyulur. Ancak, senin tarif ettiğin durumda, omuzun 90 derece kaldırılması (abdüksiyon) ve iç rotasyon yapılması sırasında omuzun iç tarafında hissedilen ağrı birkaç olası problemle ilişkilendirilebilir.
### Olası Problemler
1. **Rotator Kaf (Rotator Cuff) Tendiniti veya Yırtığı:**
- Rotator kaf kasları omzun stabilizasyonunda ve hareket ettirilmesinde önemli rol oynar. Özellikle supraspinatus kası, bu pozisyonda zorlanabilir ve tendinit veya yırtık meydana gelebilir.
2. **İmpingement (Sıkışma) Sendromu:**
- Omuz eklemindeki yapılar (rotator kaf tendonları, bursa gibi) omuz başının altındaki akromiyon kemiğine sıkışabilir. Bu sıkışma, özellikle kolu kaldırma ve iç rotasyon hareketleri sırasında ağrıya neden olabilir.
3. **Labrum Yırtıkları:**
- Omuz labrumu, omuz eklemini stabilize etmeye yardımcı olan kıkırdak bir yapıdır. Özellikle ani veya tekrarlayan hareketler sonucu labrum yırtılabilir ve bu da iç rotasyon sırasında ağrıya yol açabilir.
4. **Bursit:**
- Omuz eklemini çevreleyen bursa keselerinin iltihaplanması durumunda hareket sırasında ağrı oluşabilir.
### Hangi Hareketler Bu Zorlanmaya Neden Olmuş Olabilir?
- **Aşırı veya Yanlış Spor Aktiviteleri:**
- Tenis, yüzme, ağırlık kaldırma gibi omuz eklemine sürekli yük bindiren aktiviteler.
- **Tekrarlayan Hareketler:**
- Özellikle iş veya spor nedeniyle tekrarlanan yukarı kaldırma veya iç rotasyon hareketleri.
- **Ağır Nesneleri Yanlış Kaldırma:**
- Omuz eklemini zorlayacak şekilde ağır nesneleri kaldırma veya taşımak.
- **Travma:**
- Düşme veya doğrudan darbe sonucu omuz bölgesinde meydana gelen zedelenmeler.
### Ne Yapmalısın?
1. **Dinlenme:**
- Ağrıyı tetikleyen aktivitelerden kaçınarak omzunu dinlendirmek.
2. **Buz Uygulaması:**
- Akut ağrı ve iltihaplanmayı azaltmak için buz uygulaması yapabilirsin.
3. **Fizyoterapi:**
- Bir fizyoterapiste başvurarak uygun egzersiz ve tedavi planı oluşturmak.
4. **Doktora Başvurma:**
- Özellikle ağrı devam ediyorsa veya şiddetleniyorsa, ortopedi veya spor hekimine başvurarak detaylı muayene ve gerekirse görüntüleme teknikleriyle (MR, ultrason) kesin tanı konulması.
Unutma ki kesin bir tanı ve tedavi için bir sağlık profesyoneline başvurman en doğrusudur.
Teşekkürler hocam Google'da arayıp bulduğum sonuçları vermiş Üstün yapay zeka Programımda bazı revizyonlar yaptım bakalım böyle devam edeceğim bir süre.
Ben de dün salona yazıldım, 3 ay 3500 tl .
Dün de kreatin bcaa whey siparişi verdim.
Bakalım 3 ay süreçte ağırlıklarım nasıl artacak
Salon fiyatları uçtu maalesef. Aslında şu sıra biraz daha dengede gibi daha artmazsa 2020-2021 seviyelerine gelecek gibi alım gücü açısından. Sanıyorum eskisi kadar talepte yok bizim salon hiç yapmadığı kampanyaları yapar oldu:D
Maalesef.. salonsuz da olmuyor..
-
Beyler küçük ölçekli salon açmayı hiç düşündünüz mü ?
var bi hayalimiz
powerlifting aletleri tek olacak.
sadece erkeklere yönelik. old school
-
arkadaşlar ortalama biri 100kg squat görmesi ne kadar süresini alır. 60-70kg bandındayım
-
bu kişiye ve ekipmanlara göre değişir. Leg press makinası varsa , orada kendini test edip sonradan squada geçebilirsin. ille de süre isteme. arkadaşımı çağırdığım gibi 100 kg deadlift yapmıştı zira bağ bahçe işleri ile uğraşıyordu.
-
bugün 50kg 3x10 squat yaptım mesela
bence şimdi bile 1 tekrar atabilirim
ama genel olarak haklısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X