Şimdi Ara

Digitaldelisinden cx500 aldım sahte midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çoğunuz bilirsiniz forumdan digitaldelisinden sennheiser CX500 aldım ve son zamanlarda nette çok sahte kulaklıklara rastladım sizce digitaldelisi sahte kulaklık satar mı? Veya orjinal veya sahte olduğunu nasıl anlayabilirim?

Şimdiden teşekkürler...

Saygılarımla...

• ben ep 630 almıstım zamaninda
    o urun sahte degildi
    bununda olucagini sanmam
  • Digitaldelisinden aldıysan sorun yok
    ben ondan cx300 ve iki adet px200 almıştım için rahat olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle
  • Hocam resimlerini koy bir bakalım. Açıkçası orjinal diyende var, sahte diyende. Px200 alıpta sesi çok güzel diyende var, sesi boğuk diyende. Aynı şekilde ep630 içinde bu şekilde yorumlar var. Ama buraya alıdığın kulaklıkların tüm aksesuarlarıyla birlikte bir resmini eklersen galiba daha sağlıklı bir yorum yapılabilir. Ben daha orjinal fiyatına göre ucuz satılıpta(cx500 ve 100 YTL bandında) orjinal çıkan bir kulaklık görmedim. Ama digitaldelisi arkadaşın sattığı ürünleri bilmiyorum açıkçası, o nedenle sahtedir demem yanlış olur. Şu bir gerçek piyasada çok iyi taklitler var, hatta üstünde bandrollü olanlar bile mevcut. Sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 30 Temmuz 2008; 9:42:52 >
  • büyük ittimalle orjinaldir ama bana sorucak olursan kaça aldın bilmiyorum 100-110 ytl dir cx 500 onun yerine garantili cx-500 alsan daha iyi olurdu dicen şimdi 40-50 ytl boşuna niye verim... elektornik ürünlerin ne zaman bozulacagı belli olmaz sonra 110 ytl boşuna vermiş olursun.
  • bende orjinal ep630 var zamanında golddan almıştım arkadaşım o nickli arkadaştan aldı ep630 u ben kulağıma takar takmaz sahte olduğunu anladım yanyana getirdik kulaklıkları kablo boyları farklıydı silikonlar aynı değildi kulaklığın metal kısımları sahte de daha genişti vb. gibi farklar bulduk sonra arkadaş geri yolladı parasını aldı söyleyeyim
  • hmmm.... . O zaman işin boyutu değişir. Bakalım arkadaş aldığı ürünlerin resimlerini bir koysun....

quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

bende orjinal ep630 var zamanında golddan almıştım arkadaşım o nickli arkadaştan aldı ep630 u ben kulağıma takar takmaz sahte olduğunu anladım yanyana getirdik kulaklıkları kablo boyları farklıydı silikonlar aynı değildi kulaklığın metal kısımları sahte de daha genişti vb. gibi farklar bulduk sonra arkadaş geri yolladı parasını aldı söyleyeyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahte olabilir dikkat !!!
  • bende murat abiden ep630' aldım...
    forumda o kadar alışveriş ettim en güvenilir ve ilgili satıcılardan birisi olduğunu gördüm yani.
  • bende cx400 almayı düşünüyorum aynı nickli arkadaştan daha önce alan varsa sahte olup olmadığını ya da fikirlerini yazabilr mi?

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: xxxO

bende cx400 almayı düşünüyorum aynı nickli arkadaştan daha önce alan varsa sahte olup olmadığını ya da fikirlerini yazabilr mi?

Saygılar...

Dostum ben aynı arkadaştan 3 adet Creative EP630 aldım. Yeğenimde Vatan bilgisayardan alınma orijinal EP630 olduğu için karşılaştırma fırsatı buldum. Bir kere baştan şunu söyleyebilirim. Bu arkadaşın sattığı EP630 lar orijinal değil. Ürünün metal kısmı orijinaline göre daha mat. Bunun dışında başka farklılıklarda var. Ama iyi bir taklit olduğunu söyleyebilirim. Ben ses kaliteleri arasındaki farkı anlayamadım. Buradan sahte ürünün ses kalitesi orijinaliyle aynı sonucu çıkmasın. Sadece benim kulaklarım bu farkı algılayamadı. CX 400 ler orijinal mi bunu bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gsaray15

quote:

Orjinalden alıntı: xxxO

bende cx400 almayı düşünüyorum aynı nickli arkadaştan daha önce alan varsa sahte olup olmadığını ya da fikirlerini yazabilr mi?

Saygılar...

Dostum ben aynı arkadaştan 3 adet Creative EP630 aldım. Yeğenimde Vatan bilgisayardan alınma orijinal EP630 olduğu için karşılaştırma fırsatı buldum. Bir kere baştan şunu söyleyebilirim. Bu arkadaşın sattığı EP630 lar orijinal değil. Ürünün metal kısmı orijinaline göre daha mat. Bunun dışında başka farklılıklarda var. Ama iyi bir taklit olduğunu söyleyebilirim. Ben ses kaliteleri arasındaki farkı anlayamadım. Buradan sahte ürünün ses kalitesi orijinaliyle aynı sonucu çıkmasın. Sadece benim kulaklarım bu farkı algılayamadı. CX 400 ler orijinal mi bunu bilemiyorum.

ep-630ların sahte olduğu kutusundan belli olabiliyor aslında dikkatli bakınca.ama cx400 cx500 alanların bi şikayetini göremedim ama yinede merak ediyorum alanlar varsa lütfen yardım etsin para boşa gitmesin.bir de sahteyse alırım geri diyor o konuda güvenebilirmiyim?

• arkadaşlar,bu konuda çok satıcıyla kavga ettim ve bu konunun bu kadar çok halen ve halen her kulaklık modeli için açılmasından usandığım için fazla detaya inmeyeceğim,arama fonksiyonunu kullanıp eski yazılara ulaşabilirseniz ne ala orda uzun uzun anlatmıştım.

konuya dönersek adı ahmet mehmet,dijitaldelisi falan filan kim olduğu farketmez,satılan hangi model olursa olsun,büyükçe yazıyorum: sahte bu kadar basit.160-170ytl civarı satılıyor bu cihaz,vergileri bile düşsek cihaz yurt dışında bile 80euro civarı fiyatta,o şahıs 70ytl'ye satması için kaçtan alıyor peki? 30-40 ytlye mi,bunun kargosu şusu busu var,bide üstüne kar koyup hala 70e satabilicek ve orjinal olucak,geçelim bunları.Satılan cihaz ya sahte ya B kalite dediğimiz türden.

emin olun alan kişi tanesi 10-20 ytlden 20-30tane getiriyor,şüphelenirsen geri veriyorsun açılmış malı satamayacağı halde bile zarar etmiyor,ondan bi de üzerine ürünümün arkasındayım ayakları.yemezler.

pardon yerler,halen sorulduğuna göre

• ben bu arkadaştan kulaklık alacaktım ama bu başlığı görünce kafam karıştı şimdi. kendi başlığında sahte yi bırak bir tane olumsuz yorum yok. ama burda hemen 2-3 kişi sahte olduğunu söylemiş. bu söylenenler doğru mu yoksa iftira mı atılıyor nedir?
  • sayın thetrooper00 arkadasımız zaten bır oncekı konuda ( ebay dan kulaklık alacağım ep 830 ) ep630 ve ep830 hakkındaki dusuncelerını yazmıs
    Hocam malesef aldığın kulaklık orjinal değildir. Shangai'daki ürün fiyatlarını bizzat ben kendim bildiğim için söyleyebilirim. Orjinal olarak creative almak isterseniz ep630 15-20 $ civarına geliyordu en ucuz. ep830 ise 40 $ civarı idi. Birebir kopyalar 5-10 $ arasına alınabiliyordu. Kulaklıklar muhtemelen iyi çakmalardandır. Ama creative'in çakmalarının ses kalitesi olarak orjinalinden çok bir farkı yok onu da belirteyim.
    bu yazıyı okuduktan sonra zaten dıgıtaldelısı arkadasın sattıgı urunlerın orjınal olmadıgı anlasılıyor cunku thetrooper00 arkadasımız ep630 un orjınalının 15-20 dolara satıldıgını soylemıs dıgıtaldelısı arkadasta ep630 u 30 lıraya satıyor o zaman aldıgı fıyata satıp hıc bısey kazanmıyor boyle bıseyde olmucagına gore buyuk ıhtımal elındekı urunler orjınal degıl aynı sey ep830 ıcınde gecerlı thetrooper00 arkadasımız orjınal ep830 un 40 dolar oldugunu soylemıs yanı tl olarak 60 lıra oldugunu soylemıs pekı dıgıtaldelısı orjınalı 60 tl olan bı kulaklıgı nasıl oluyorda 45 lıra gıbı bı fıyata satıyor bunlar hep benı dusunduren noktalar oldu ,,,
    bırde baska bı konuda ( Eardio.com daki AKG K324P sahte çıktı almayın!!! ) en son sayfada sokomind adlı bı arkadas akg k324p kulaklıklar hakkında cok guzel bı tespıtte bulunmus ,,,
    1) Kutu: (almadan dışardan da anlayabilmeniz için kutudaki tek ama tek fark)
    siyah sahte : 3052 H 0003
    orjinal siyah : 3052 H 00030
    sahte beyaz 3052 H 0002
    orjinal sahte 3052 H 00020

dıgıtaldelısı arkadasın bır baska satıs sıtesındekı urunlerı arasında akg k324p kulaklıkta bulunmakta ve kendısı burada sıyah akg k324p satmakta sattıgı kulaklıgın kutu resımlerıde ılanında bulunmakta kutunun arkasında serı no yazan kısımda ıse sokomind adlı arkadasın sahte akg k324p ler ıcın dedıgı bırebır gorulmektedır yanı,,siyah sahte : 3052 H 0003
    buradanda anlasılıyorkı dıgıtaldelısı arkadas sattıgı urunler arasında sadece creatıve lerde degıl akg k324p kulaklıklarda da suphe uyandırıyor
    bu gecelik benden bu kadar arkadaşlar teşekkürler,iyi forumlar

• Digitaldelisi sahte kulaklık satışı yapıyor nasıl forum yöneticisi anlamıyorum.Kaliteli çakmaları satıyor,seri numaralarından garantilidir falan felan hepsi hikaye.Fiyatlar durumu açıklıyor zaten bence ama nedense bir kısım arkadaş bu bölümden bilgi almadan alışveriş yapıyor bu arkadaşla.Zamanında akg k324p konusunu tartıştık;1.sınıf fake olduğuna kanaat getirdik ama sanırım satıcı arkadaş da bilmiyordu öyle sattığını satışlarını çekti.Ama ilginçtir bu digitaldelisinden ürün alan arkadaşlar yönetici olmasına ve referanslarına bakarak alıyor,soruşturmadan etmeden.

Şu forumda toplu kulaklık satan bir thetrooper00'a güvenilir.

@redautumn:zaten olumsuz yorum gelse sildirme şansı mevcut ikinci elde.satıcının istemediği yorumlar ilandan kaldırılır.Ve de konuyu hortlattığınız için de ayrı bir teşekkür

@infinity1907:herkesin yapması gereken ve de bence çok da zor olmayan düşününce gayet düz ve açık bir mantıkla işin özünü açıklamışsınız.Keşke herkes aynı şüphecilikte olsa...

• @utuman elbette orjinal satan başka kişilerde vardır forumda. Güvenin içinde teşekkür ederim ayrıca. Ama olay şu veya bu kişi sahte satıyor olayından ziyade insanların bilgili ve aynı zamanda araştırmacı olması. Bahsi geçen arkadaş orjinal satıyordurda, en azından o kadar kişi kulaklık almış, ona bir lafım yok. Çin menşeiili ürünlerin orjinal olarak fiyatlarını öğrenmek çok zor değil günümüz internet çağında. Dediğim gibi bu konuda referans olabilecek sitelerden bir tanesi it168.com'dur. En uygun fiyata orjinal ürün bulunabilecek yerlerden bir tanesidir ki shangai'daki en büyük işhanlarından bir tanesi. Bu şekilde 2-3 tane daha yer var. Keza sheinzen'de de bu şekilde. Ki buralar elektronik piyasasının döndüğü yerler çin'de. Buralar bildiğimiz bizim yazıcıoğlu tarzı dükkanların olduğu yerler. Yoksa bestbuy gibi mağazalardan falan almaya kalkarsanız fiyatlar daha yüksek. Buradan fiyatlara bakarak orjinal ürünlerin ne kadar olduğunu arkadaşlar rahatlıkla öğrenebilirler. Ha buralarda elbette fiyat pazarlığı şansınız var ama öyle abartılı değil. Bu tarz referans olabilecek sitelere bakarak, forum kullanıcıları en azından aldıkları ürünlerin orjinal olup olmadığını anlama şansları olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 12 Eylül 2009; 2:03:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

@utuman elbette orjinal satan başka kişilerde vardır forumda. Güvenin içinde teşekkür ederim ayrıca. Ama olay şu veya bu kişi sahte satıyor olayından ziyade insanların bilgili ve aynı zamanda araştırmacı olması. Bahsi geçen arkadaş orjinal satıyordurda, en azından o kadar kişi kulaklık almış, ona bir lafım yok. Çin menşeiili ürünlerin orjinal olarak fiyatlarını öğrenmek çok zor değil günümüz internet çağında. Dediğim gibi bu konuda referans olabilecek sitelerden bir tanesi it168.com'dur. En uygun fiyata orjinal ürün bulunabilecek yerlerden bir tanesidir ki shangai'daki en büyük işhanlarından bir tanesi. Bu şekilde 2-3 tane daha yer var. Keza sheinzen'de de bu şekilde. Ki buralar elektronik piyasasının döndüğü yerler çin'de. Buralar bildiğimiz bizim yazıcıoğlu tarzı dükkanların olduğu yerler. Yoksa bestbuy gibi mağazalardan falan almaya kalkarsanız fiyatlar daha yüksek. Buradan fiyatlara bakarak orjinal ürünlerin ne kadar olduğunu arkadaşlar rahatlıkla öğrenebilirler. Ha buralarda elbette fiyat pazarlığı şansınız var ama öyle abartılı değil. Bu tarz referans olabilecek sitelere bakarak, forum kullanıcıları en azından aldıkları ürünlerin orjinal olup olmadığını anlama şansları olur.

ben senden kulaklık almak istiyodumda bilgisayar çok masraf açtı valla abi ama 4-5 ay içerisinde daha erken olurda kulaklık almak istiyom şu akg309u bi incele abi ya mx160a göre nasıl sevmiyom ben kanaliçi kulaklıkları sesi hoşuma gitmiyo kafaüstüde cebe girmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

@utuman elbette orjinal satan başka kişilerde vardır forumda. Güvenin içinde teşekkür ederim ayrıca. Ama olay şu veya bu kişi sahte satıyor olayından ziyade insanların bilgili ve aynı zamanda araştırmacı olması. Bahsi geçen arkadaş orjinal satıyordurda, en azından o kadar kişi kulaklık almış, ona bir lafım yok. Çin menşeiili ürünlerin orjinal olarak fiyatlarını öğrenmek çok zor değil günümüz internet çağında. Dediğim gibi bu konuda referans olabilecek sitelerden bir tanesi it168.com'dur. En uygun fiyata orjinal ürün bulunabilecek yerlerden bir tanesidir ki shangai'daki en büyük işhanlarından bir tanesi. Bu şekilde 2-3 tane daha yer var. Keza sheinzen'de de bu şekilde. Ki buralar elektronik piyasasının döndüğü yerler çin'de. Buralar bildiğimiz bizim yazıcıoğlu tarzı dükkanların olduğu yerler. Yoksa bestbuy gibi mağazalardan falan almaya kalkarsanız fiyatlar daha yüksek. Buradan fiyatlara bakarak orjinal ürünlerin ne kadar olduğunu arkadaşlar rahatlıkla öğrenebilirler. Ha buralarda elbette fiyat pazarlığı şansınız var ama öyle abartılı değil. Bu tarz referans olabilecek sitelere bakarak, forum kullanıcıları en azından aldıkları ürünlerin orjinal olup olmadığını anlama şansları olur.

Siteyi ingilizce yapana aşk olsun

• Hocam bu adamların dilleri malesef böyle. Google translate kullanabilirsin bir nebzede olsa işe yarıyor. Ama zaten ürün arama motoruna ürün ismini yazdığında çıkan sonuçların fiyatlarını anlayabilirsin. Fiyatlar yuan olarak tabii ki. Yaklaşık 5'e bölersen Türk Lirası cinsinden fiyatı hesaplamış olursun. Çıkan fiyattanda pazarlık gücüne göre %15'e kadar düşebilirsin. Hatta ben çok iyi pazarlık ederim dersen %20 yap sen onu. İşte o rakam çinden alabileceğin en ucuz orjinal kulaklık fiyatıdır. Kargo ücreti hariç. Bunun istisnaları olmaz mı? Elbette olabilir ama o da bize kalmaz.

Olayı şöyle özetleyeyim. İki farklı dükkan düşün birisinde sadece orjinal kulaklık satılıyo, diğerinde çakma. İlk girişte fiyat sorarsan her ikisinde de ürün fiyatları aynı. Diyelim ep830 alacaz. Fiyatı atıyorum, her ikiside 380 yuan diyor ürüne. Ama pazarlıkla çakma olanı 75 yuan'a falan alırsın, oradaki mantık çakmalarda ne tutturabilirlerse. Ki ben çok ara sokaklara dalmadım güvenlik nedeniyle. Oralarda çakmaları 1-2 $'a bulmak mümkünmüş öğrendiğim kadarıyla. Ama orjinal olanını ise 300'den aşağı alma şansın yok. Olayı bu şekilde özetlemiş olayım. Ve asla çakma satan ucuza'da satsa çakma ürün sattığını kabul etmiyor. Sen sahte dedikçe, o orjinal diyor. Çünkü adamların çakma mantığı bizimkiyle farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 12 Eylül 2009; 11:37:25 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.