Şimdi Ara

Digiturk'u kapattırma blöfü.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
12.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: designr
    peki kapatın dediğimde hemen mi teklif geliyor. şimdi kapatma talebini alıp 1nisanda kapanır sonrada açtırmasıydı bilmem nesiydi derken kabarık fatura ve açtırana kadar maç kaçırma falan olursa hoş olmaz. nasıl işliyor prosedür

Kapatmak için fax çekmeniz lazım, faxtan sonra iptal birimi olduğunu söyleyen bir kişi sizi arıyor, şikayetiniz nedir ? neden kapatmak istiyorsunuz diye konuya girip sıkıntılarınıza çözüm bulmaya çalışıyor. Kapatmalar her ayın 2 sinde saat 23:59 gibi yani ayın 3 nun ilk saatlerinde kaptılıyor.
  • 35 liraya gumus koltuk lig tv , 400 liraya hd mediamartk lig tv 1 sene gibi avantajlari duyan icin 63 lira ayliklar filan hic adaletli gelmiyor.

Ama en azindan onlar 1 gunluk de 3 aylik da olsa herkese acik kampanyalardi , goren alabilirdi , adaletsizlik denemez .

ama bu telefonda duruma gore fiyat indirmeye bir standart getirmisler gibi gorunuyor sonunda.

butun maclari hd izlemek icin anlasilan 68 lirayi gozden cikarmak lazim , bunun ilk 3 ayi faturasiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: jujuuu

35 liraya gumus koltuk lig tv , 400 liraya hd mediamartk lig tv 1 sene gibi avantajlari duyan icin 63 lira ayliklar filan hic adaletli gelmiyor.

Ama en azindan onlar 1 gunluk de 3 aylik da olsa herkese acik kampanyalardi , goren alabilirdi , adaletsizlik denemez .

ama bu telefonda duruma gore fiyat indirmeye bir standart getirmisler gibi gorunuyor sonunda.

butun maclari hd izlemek icin anlasilan 68 lirayi gozden cikarmak lazim , bunun ilk 3 ayi faturasiz

Eski aboneye bu fiyat, yeni abone olacaklara ilk 3 ay için %50 indirim var ilk ay tüm kanallar açık ve 1 yıl HD hediye aylık 58,99 ödeniyor.

Koltuklar için bişey diyemem ama teknoloji marketlerindeki kampanyaların şöyle bir sakıncası var, siz bugün taahütle üye olursanız 1 hafta ödediğiniz fiyatın yarısına üyelik satıldığını görünce ne kadar mutlu olursunuz ? Bana kalsa şöyle bir uygulayacağım fiyatlandırma; Ürün için sabit bir fiyat belirleri ve üyelerimin sistemde olduğu her sene için %5 gibi bir indirim uygularım yani, yeni üye olan birinin 100 TL ödediği pakete 1 yıllık üye 95 TL 3 yıllık üye 85 TL 5 yıllık üye 75 TL 10 yıllık üye 50 TL öder. ( indirimi %50 ile sınırlandırırım yoksa 20 yıldan sonra bende para istemeye başlarlar ) Kimin ne ödiyeceği baştan belli olursa kimsenin sesi çıkmaz.

• Bir malin belirli bir fiyati var. Eski uyelere ucuzluk otomatikman yapilirsa buyuk zarar ederler cunku takip eden 1 kisi varsa faturasini hic sallamayan 10 kisi vardir. Benim tek muhalefet ettigim pazarlikla kisiye ozel fiyatlandirma yapilmasi .. Cunku burada ozel durum olusturuluyor

Herkese acik kampanya olsun isterse 10 dakika suresince 10 Liraya satsinlar umrum olmaz.
  • Digiturk pazarlık işidir. Güzel konuşup kozlarını iyi kullanırsan, bir bakmışsın bütün kanalların açılmış.
  • Sayın @jujuuu

Kendinizle çelişiyorsunuz, neden derseniz; "Eski uyelere ucuzluk otomatikman yapilirsa buyuk zarar ederler cunku takip eden 1 kisi varsa faturasini hic sallamayan 10 kisi vardir. Benim tek muhalefet ettigim pazarlikla kisiye ozel fiyatlandirma yapilmasi"

Faturasını takip etmeyene bindirim, takip edenede indirim olsun ama herkeze eşit olsun, anlamı çıkıyor yukardaki kelimenizden. Eğer bir indirim yapılcaksa önce faturasını takip etmeyen fiirmaya güvenen eski üyeye öncelik tanısınlar.

"Herkese acik kampanya olsun isterse 10 dakika suresince 10 Liraya satsinlar umrum olmaz" demişsiniz orda da taahütlü üyelerde bu kampanyadan yararlanır derlerse size katılırım ama taahütü olana siz hakkınızı kaybettiniz dedikleri için ben o fikrede karşıyım.

Kendi tezime göre abonelikteki her yıl için %5 indirim kampanyası yapılsa 7-8 senelik üyeyim her sene kapatıp yeni üyelik açtığımdan %40 indirim alamıyacakta olsam helal olsun der yarın indirimsiz fiyattan yeni üyeliğimi alırım.

• Eve 2 liraya kola alip da icmeye basladiginda kola da 1 alana 1 bedava kampanyasi giden markete gidip paranin yarisini alabilir misin ?

taahhut risk isidir , guzel yani taahhut suresince (aksine madde yoksa) fiyat artisindan etkilenmemek ise , kotu yani da kampanyalari mecburen es gecmek ...

diger yandan faturalarini takip edenlere indirim yapilmasin demiyorum ama digiturk penceresinden bakinca zaten surekli yuksek ucretten uyelik parasi alabildigi gercegi masadayken kesinlikle indirim filan yapmaz.

yani uygulanabilirligi olmayan bir oneri , yoksa tabi ki musteri sadakati saglamak icin mevcut uyeliklere de avantajlar saglamak gerekir. ama kampanya yapiyorsan ,yararlanan ile kaciran arasi fark olusur , butun ticari islerde bu kural malesef var.
  • quote:

Eve 2 liraya kola alip da icmeye basladiginda kola da 1 alana 1 bedava kampanyasi giden markete gidip paranin yarisini alabilir misin ?

taahhut risk isidir , guzel yani taahhut suresince (aksine madde yoksa) fiyat artisindan etkilenmemek ise , kotu yani da kampanyalari mecburen es gecmek ...

diger yandan faturalarini takip edenlere indirim yapilmasin demiyorum ama digiturk penceresinden bakinca zaten surekli yuksek ucretten uyelik parasi alabildigi gercegi masadayken kesinlikle indirim filan yapmaz.

yani uygulanabilirligi olmayan bir oneri , yoksa tabi ki musteri sadakati saglamak icin mevcut uyeliklere de avantajlar saglamak gerekir. ama kampanya yapiyorsan ,yararlanan ile kaciran arasi fark olusur , butun ticari islerde bu kural malesef var.

Anlamak istemiyormusun yada anladında konumu saptırıyorsun ? kola hizlı tüketim ürünüdür, alırsın içersin biter sonra yenisini alırken geçen sefer 2 TL.ye 1 tane almıştın sana kampanya yok sen yine 1 tane alacan demezler. 2 TL ye yeni bir tane daha alırsın yanında 1 de hediye verirler 2 kolan olur. Şöyle düşün ; Senin marketin var kola dagiticisiyla anlaşma yap şişesini 1 TL den alacam de, sende 1,20 olarak sat. Sonra bir kampanya çıksın fabrika şişenin üzerine 0,90 Kruş yazsın sen hala 1 TL ödeyip almaya devam edecekmisin 1,20 TL olarak satamayacağından hiç bahsetmiyorum.

Burda hizmet alımı var, Sen ona taahüt veriyorsun ki ben senden 1 sene hizmet alacam diye, Neden bu taahütü veriyorsun fazla para ödememek için. Mesala hergün gittiğin lokanta "jujuuu sen hergun gelip burda yemek yiyip ortalama 10 TL ödüyorsun, gel sana tablot anlaşması yapalım hergün çorba+ ana yemek + pilav yada makarna ye 6 TL öde" dersin ve sen kabul et. 2 gün sonra ilk defa gördüğün bir adam çorba + ana yemek + pilav + tatlı yesin üzerine çayını içsin ve 5 TL ödeyip çekip gitsin. Lokantanın sahibine kim bu dediğinde "mahhallenin yeni esnafı ayağı alışsın diye ona indirip yapıp özel muamele gösteriyorum" derse İyi yapıyorsun dermisin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 6 Mart 2012; 14:37:46 >

• Iyi yapiyorsun demem ama oraya da bir daha gitmem ,ya da parayi vermis gitmek zorunda isem yaptigim anlasmanin dogru olmadigini kendime itiraf ederim ...
    Dolayisiyla bu muameleyi gorup de halen israrla halen bu platforma uye olmayi anlamiyorum. Kampanya zaten hali hazirda cepte olmayan musteriye yapiliyor. Ve eski uyelere resmen ve alenen "sizi zaten sogusluyoruz" muamelesi yapiliyor

ama insanimiz bu muameleyi senin aynen gayet net cozdugun gibi anlamasina ragmen forumlari aglama duvarina ceviriyorlar (seni tenzih ediyorum bu soylemimden) .

dolayisiyla bu hakkaniyetsiz olduguna inandiginiz mamulu (ya da hizmeti) talep etmemek gibi en guclu ve etkili hakkiniz varken bunu kullanmamanizi anlayamiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 6 Mart 2012; 14:56:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Eve 2 liraya kola alip da icmeye basladiginda kola da 1 alana 1 bedava kampanyasi giden markete gidip paranin yarisini alabilir misin ?

Anlamak istemiyormusun yada anladında konumu saptırıyorsun ? kola hizlı tüketim ürünüdür, alırsın içersin biter sonra yenisini alırken geçen sefer 2 TL.ye 1 tane almıştın sana kampanya yok sen yine 1 tane alacan demezler. 2 TL ye yeni bir tane daha alırsın yanında 1 de hediye verirler 2 kolan olur. Şöyle düşün ; Senin marketin var kola dagiticisiyla anlaşma yap şişesini 1 TL den alacam de, sende 1,20 olarak sat. Sonra bir kampanya çıksın fabrika şişenin üzerine 0,90 Kruş yazsın sen hala 1 TL ödeyip almaya devam edecekmisin 1,20 TL olarak satamayacağından hiç bahsetmiyorum.

Burda hizmet alımı var, Sen ona taahüt veriyorsun ki ben senden 1 sene hizmet alacam diye, Neden bu taahütü veriyorsun fazla para ödememek için. Mesala hergün gittiğin lokanta "jujuuu sen hergun gelip burda yemek yiyip ortalama 10 TL ödüyorsun, gel sana tablot anlaşması yapalım hergün çorba+ ana yemek + pilav yada makarna ye 6 TL öde" dersin ve sen kabul et. 2 gün sonra ilk defa gördüğün bir adam çorba + ana yemek + pilav + tatlı yesin üzerine çayını içsin ve 5 TL ödeyip çekip gitsin. Lokantanın sahibine kim bu dediğinde "mahhallenin yeni esnafı ayağı alışsın diye ona indirip yapıp özel muamele gösteriyorum" derse İyi yapıyorsun dermisin ?

bu mesaj icin ise ancak hukuki cevap verebilirim , etik yonu bir anlam ifade etmez. kampanya denen sey belirli sartlari saglayan herkese acik sekilde yapildigi zaman ,bir ayrimcilik yapilmiyorsa sonuna kadar yasaldir (tabi baska denk urunlerin ureticilerini bitirmek icin rekabeti bozacak hamleler yapmadigin takdirde)

kola ornegini sundan verdim.. senin aldigin 1 liralik kolayi 1 gunde ya da 1 senede icmen saticiyi etkilemez ,ve de hic ilgilendirmez , kolayi 1 ay boyunca normal fiyati olan 2 liradan satar ,sonra herkese ayni sekilde olmak kaydiyla fiyatini 1 liraya indirebilir (burda satici dedigimiz kolanin ureticisini kast ediyorum , ya da marketi) .

sen bir kac gun once ayni mali 2 liraya aldin ve su an insanlar 1 liraya aliyor diye bir iddiada bulunamazsin ,bulunsan da bir dayanagi yoktur ... bunun bir anlasma ile gunluk degil senelik taahude yani sozlesmeye baglanmasi olayin hukuki ruhunu degistirmez .. senin yaptigin anlasma , X lira uzerinden Y zaman diliminde Z adet (ya da birim) mal almak uzerine ..

sen adamla ornegin 60 lira odemek kaydi ile 1 yil boyunca lig tv urunu almak icin anlasmaya variyorsun , o sozlesme imzalandigi anda iki tarafi da baglar nitelik kazaniyor , bunun cok degil 1 gun sonra fiyatin 30 liraya inmesi , senin 364 gun boyunca sozlesme sonrasi inen fiyattan faydalanabilme hakkini dogurmaz. daha dogrusu dogurur , gider o fiyattan bir anlasma daha yaparsin , ama onceki attigin imzanin sorumlulugunu ortadan kaldirmaz.

taaahutun mantigi senin fiyat artisindan etkilenmemen , ama indirimlerin de yansitilma mecburiyeti degil. evet ben de digiturk ile telefonlarimda taaahudum olsun ya da uyelik iptal surecinde olayim farketmez bu senin soledigini call center elemanina soyluyorum ama bir gecerliligi olmadigini bilerek soyluyorum (blof .. )

durum budur

• quote:

bu mesaj icin ise ancak hukuki cevap verebilirim , etik yonu bir anlam ifade etmez. kampanya denen sey belirli sartlari saglayan herkese acik sekilde yapildigi zaman ,bir ayrimcilik yapilmiyorsa sonuna kadar yasaldir (tabi baska denk urunlerin ureticilerini bitirmek icin rekabeti bozacak hamleler yapmadigin takdirde)

kola ornegini sundan verdim.. senin aldigin 1 liralik kolayi 1 gunde ya da 1 senede icmen saticiyi etkilemez ,ve de hic ilgilendirmez , kolayi 1 ay boyunca normal fiyati olan 2 liradan satar ,sonra herkese ayni sekilde olmak kaydiyla fiyatini 1 liraya indirebilir (burda satici dedigimiz kolanin ureticisini kast ediyorum , ya da marketi) .

sen bir kac gun once ayni mali 2 liraya aldin ve su an insanlar 1 liraya aliyor diye bir iddiada bulunamazsin ,bulunsan da bir dayanagi yoktur ... bunun bir anlasma ile gunluk degil senelik taahude yani sozlesmeye baglanmasi olayin hukuki ruhunu degistirmez .. senin yaptigin anlasma , X lira uzerinden Y zaman diliminde Z adet (ya da birim) mal almak uzerine ..

sen adamla ornegin 60 lira odemek kaydi ile 1 yil boyunca lig tv urunu almak icin anlasmaya variyorsun , o sozlesme imzalandigi anda iki tarafi da baglar nitelik kazaniyor , bunun cok degil 1 gun sonra fiyatin 30 liraya inmesi , senin 364 gun boyunca sozlesme sonrasi inen fiyattan faydalanabilme hakkini dogurmaz. daha dogrusu dogurur , gider o fiyattan bir anlasma daha yaparsin , ama onceki attigin imzanin sorumlulugunu ortadan kaldirmaz.

taaahutun mantigi senin fiyat artisindan etkilenmemen , ama indirimlerin de yansitilma mecburiyeti degil. evet ben de digiturk ile telefonlarimda taaahudum olsun ya da uyelik iptal surecinde olayim farketmez bu senin soledigini call center elemanina soyluyorum ama bir gecerliligi olmadigini bilerek soyluyorum (blof .. )

durum budur

Hocam hukuk dersen işler çok değişir, biz şimdi yazılı olmayan etik kurallara göre konuşuyoruz. Madem hukuk dedik, atılan imzalar 2 tarafıda bağlar, diginin paket ve yayın içeriklerinde değişik yapmasına izin verirken sana üst pakete geçebilirsin ama alt pakete inemezsın demez. 2 tarafında eşit olması lazım. Benim Ligtv üyeliğim varken taahütüm varken fazladan fatura yolladılar neymiş, önceden haftada 4 maç yayınlıyorduk şimdi 9 maça çıktı farkı size yansıttık dediler hani sözleşme, nerde imza, sözleşmede "paket içeriğini değiştirme hakkımız vardır" yazıyor dediler. Faturadaki farkı iptal ettiler ama benide şampiyonlar paketine attılar. Sonra tekrar itiraz ettim, Peki haftada 4 maçken ligtv.de tüm maçları seyrediyordum şimdi ligtvde X ile Y anadolu takımımnın maçı var niye izleyemiyorum diye "sizin paket şampiyonlar paketi ligtv üyeliği diye birşey kalmadı" falan kıvırdılar. Bu senede ligtv2 ve ligtv3 kanalını açtılar paketime dahil olan spormaxin adını ligtv2 yaptılar ondanda ücret talep ettiler bunların hangisi hukuki ?

Bu konu uzar gider ama ben şunu tekrar yeniliyorum; ligtvnin normal bedeli 100 TL ise ben 60 TL öderken benden eski birinin 40 TL ödemesine bişey demem ama benden daha sonra üye olan biri 59 TL ödüyorsa bende 59 TL odemek isterim.

• Bunu hepimiz istiyoruz ama bu tip sirketler her zaman hukukcu istihdam edip en ufak boslugu hesap edip calisirlar malum ki.

Paket iceriklerinde taaahhut suresince degisim yapmalari mumkun olmadigi gibi , bu sebepten dogacak ek kulfeti yansitmalari soz konusu degil. Taa ki taahut bitene dek. Bittikten sonra yeni anlasma sartlarinda yeni sozlesmeler yapilabiliyor. Ben her zaman sunu diyorum zaten , hakli oldugunuza kanaat getirip de ugrasmak da istiyorsaniz gidip hakkinizi aramaniza engel yok .

ama malesef insanimiz da bir garip , bu forumda 50 tane "mahkemeye veririm , hakem heyetine basvuracagim , tuketici dernegine gidecegim , sanayi bakanligi , rekabet kurumu vs vs" laflari okudum , hic birinin devami gelmedi , sirf laf olsun diye edilmis laflar. hadi bari bunlari yapmiyosunuz bu urunu artik almayin , yok onu da aliyor insanlar , yani bile bile ladesten ote bir sey degil.

bu noktada surekli sikayetci oldugu firmadan urun talep eden insanlarin en yogun oldugu ulkeyizdir sanirsam.

• Bu saydığınız insanların içinde bende varım. Hakkını aramakta insanlar serbest ama hakkını almaya sıra gelince brokrasiye takılıyorlar. Konu bireysel olmayacak kadar toplumu ilgilendiren bir konu. Kanunu yapmak yeterli olmuyor uygulayıcıyıda kontrol etmek lazım. Bende 2 digital platforma üyeyim ve ikisinden de şikayetciyim ama illegal olmamak için bir çok konudan şikayet etsemde aboneliğe devam ediyorum.

Digiden konuşursak;
    Ligtv üyelerine faturalarına ek olarak 5 TL ilave edip eskiden haftada 4 olan maç sayısını 9 a çıkardılar 100.000 üye varsa 60.000 kişi sesini çıkarmadan faturayı ödemiştir. kalan 40.000 kişiden 10.000 tanesi itiraz eder ama müşteri temsilcileri onları kandırıp 9 maç için fark ödemeye razı eder kalan 30.000 kişiden 25.000 Tanesi benim gibi faturaya itiraz edip farkı ödemeden şampiyonlar paketinden yayın izlemeye devam etmiştir. Geriye kalan 5.000 kişiden 2.000 tanesi mahkemeyle 9 macı taahüt fiyatıyla (fark ödemeden) izlemeye devam eder, kalan 3.000 de üyeliğini iptal etmiştir. Digide sorun çıkarmayan 70.000 kişiden 5 TL fazlayı cebe indirir 2.000 kişe ücret farkı almadan fazladan 4 maç seyrettirir, kaybı sadece 3.000 kişi olur.

Eğer ki, tüketici hakları gereği taahüte uymayan digiye fazla çıkarttığı farkı iade etmekten başka fazla fatura çıkarttığı tüm abonelerine ( sırf şikayet eden kişeye değil ) tazminat ödemeye mahkum etse digi bu uyanıklığa kalkışmaz.

Hukuk sürecide ağır işlemeye devam ediyor, TSHH ne bir işiniz düşerse görürsünüz, 2011 yılının 7. ayında ve 10. ayında Garanti bankasına ait k.kartlarımın yıllık aidatiyla ilgili 2 dilekçe verdim. 16.02.2012 tarihinde 10.aydaki muracatım için karar çıkmış ücret iadesi kabul edilmiş ama kararda davalı Garanti bankası olarak yazılmasına rağmen, karar açıklamasında "Ziraat bankasından istenen sözleşme incelenip ..................... ucret iadesine karar verilmiştir" yazılmış.

2011.in 7. ayındaki dilekçem ortada yok 10. aydaki şikayetime karar yanlış yazılmış kimbilir düzeltme ne zaman yapılcak.

• cezalarda sahsiyet prensibi var. ben dava acip kazanirsam sen de benle ayni durumda isen otomatikman sen de o hakki almazsin ama senin acacagin davaya ve sonuca ornek teskil eder illa ki. peki bunlardan sikayet etmek yerine almamak daha dogru bir davranis degil mi
  • quote:

cezalarda sahsiyet prensibi var. ben dava acip kazanirsam sen de benle ayni durumda isen otomatikman sen de o hakki almazsin ama senin acacagin davaya ve sonuca ornek teskil eder illa ki. peki bunlardan sikayet etmek yerine almamak daha dogru bir davranis degil mi

Nasıl bir şahsiyet prensibi var ? Ben Ahmet'i mehmeti ve veliyi öldürdüm, Velinin ailesi şikayetci oldu, Ahmet ve Mehmetin ailesi şikayetçi olmazsa ben 1 kişiyi öldürmektenmi yargılanacam?

Kamu yararı diye bir şey yok mu ? Diginin yaptığı hata için tüm üyeler teker teker mahkemeye mi gitsin 1 emsal alınır kamu yararı göz önünde bulundurularak cezai işlem uygulanırsa digide başka bir hata yapmaya yeltenmez. Ama önceki örnekteki gibi 5 fark tuketiciye iade edilecek diye kakar verilirse digi 100.000 kişiden topladığı 500.000 TL.yi repo veya faizle işletirken mahkemeye muracat eden 1000 tane üyenin 5.000 TL.si 3-5 ay sonra "yasal faizi ödenmeden" geri verilir. Karamehmet amcamda 495.000 TL paranın üzerinde purosunu tüttürür.

"peki bunlardan sikayet etmek yerine almamak daha dogru bir davranis degil mi" diye sormuşsunuzda Nasrettin hocanın bir fıkrası var "hırsızın hiçmi suçu yok" diye sorduğu, bu ülkede devlet politikası oldu 80 yıllarda gençliği spora teşvik edelim de yanlış işler yapmasınlar dediler. Şimdi ben "legal" olarak futbol seyretmek istiyorum parası neyse ödeyecem diyorum sende "bu adamlar ........ boş ver seyretme" diyorsun... 3-5 mesaj önce hak hukuk aramak lazım derken şimdide dön arkanı çek git diyorsun.

• boyle demiyorum elbette ama sen orneginde ceza davasini vermissin. ceza davalarinda sikayet hamlesi gerekmeden kamu davasi acilabilir ama hukuk davalarinda bu soyledigin yontem gecmez. digiturk bir ceza alsa dahi bu digiturke kesilen bir ceza olur , senin digiturkle arandaki sozlesmeyi etkilemez

daha anlicagin sekilde soliyim , HICBIR SEKILDE sen bireysel olarak talebin her ne ise onunla ilgili mahkeme sureci baslatmadan az ya da cok hic bir maddi kazanim elde edemezsin .. bu cumle cok acik , 100 kisi de dava acsa sen 101 inci olarak otomatikman bu hakka sahip olamazsin .

senin kafanda canlandirdigin sekilde yurumuyor hukuk . yani bu komik bir hal almaya basladi , elimden geldigince sana anlatiyorum ama anlamiyosun , malesef senin ya da benim ya da x kisinin kafasinda canlandirdigi mantikla yurumuyor .

ikinci konuda ise , mal belli malin sahibi belli , uygulamalari ve fiyati belli .. bunu ya kabul edip izlemek , ya da izlemeyip para odememek gibi iki secenek var .. cunku o sozlesmeye imza atarken sen karsindaki ile sozlesmenin icerigi ile ilgili bir el SIKISIOSUn ... burda reddettigin herseyi kagit uzerinde kabul ediyosun ... bunun icinde fiyatlari degistirebilecekleri de var, paket icerikleri de , zaman zaman farkli uygulama yaparlarsa hak iddia etmeyecegin de , vs vs ..

lutfen anla artik ya , digiturk u savunmuyorum ama bir de isin kagit uzerinde tartismaya gerek biraktirmayan kesinlikte hukuki noktalari var

• Sayın Jujuuu Yazılı hukuk kuralları kadar yazılı olmayan etik kurallar vardır, yazılı bir kural yok diye etik kurallarıda görmezden gelemezsiniz. "Anlamıyorsun" demişsiniz, hukuktaki boşlukları kapitalist düzenin baronları "dolduruyor" diyorsanız ona bişey demem. Fakat "SÖZLEŞME" adı üstünde 2 tarafın bir konu üzerinde mutala edip anlaşması demektir. Kaldı ki bankalarda K.Kartı sözleşmesi imzalatıyorlar bizlere ama "‘Bankanın müşteriyle yaptığı sözleşmenin banka tarafından matbu, standart olarak hazırlanıp boş kısımların rakam, isim ve adresler yazılarak doldurulduğu, sözleşmenin 12 punto koyu siyah harflerle düzenlenmediği" gerekçesiyle kart aidatları iade ediliyor, demiyorlarki siz bu sözleşmeyi imzalamışsınız.

Hem digide hemde K.kartı aidatlarında sizin belirttiğiniz gibi "BİREYSEL" gözle bakılırsa haksız olan tarafa caydırıcı ceza verilmez ve yaptırımlar uygulanmazsa 10.000 müşteriden haksız kazanç elde eden baron, hakkını arayan 100 kişinin parasını iade edip haksız elde ettiği paralarla keyif sürerken bizde burda sen haklısın ben haklıyım diye yazıp dururuz.

Kanunda bir boşluk varsa ve siz bu boşluğu kullananlara bunu "hak" olarak görüyorsanız ben size iyi geceler demekten başka bişey demem.

• Anlamadigin iki konu var

birincisi benim de istegimin bu yazdiklarinin gerceklesmesi , cunku ben de musteriyim , bu yazilanlarda hakli olman sirf seni degil beni de maddi acidan tarifsiz derecede mutlu eder , bu yuzden farkli yollarda degiliz

ikincisi etik kurallarin digiturk tarafindan kaale alinmadikca ve etik kurallara aykiri sozlesmeye imza attigimiz surece bizim atacagimiz tek adimin iptal ettirmek oldugudur. yani daha kisacasi etik kurallari one surerek digiturk hukuken hakli iken onlardan zirnik koparamayacagimizdir. bu gercegi kabullenmek kilibiklik filan degildir cunku adamlarda islak imzali sozlesme var

diger yandan eger sozlesmeler gerekli kurallara aykiri duzenlenmis ve kanuna aykiri maddeler ya da bicimsel eksiklikler tasiyorsa sonuna kadar katilirim soyledigine

muhalefet ettigim konu bu bicimsel seyler degil zaten , ama adam senle 100 liraya sozlesme yapip senelik , sonra ayni mali kampanya dahilinde bundan dusuk bir ucrete sunabilir. bunu yapiyor olmasi size tek tarafli fesih hakki tanimaz. malesef ki boyle .. bunu digiturk un hukukcusu da bildigi icin politikalari bu yonde.

bana inanman ya da hukuki gercekleri kabul etmek bu konu karsisinda sinmek demek degil , bilakis ne noktada ne kadar hakli cikabilecegini bilip bir sonraki aksiyonda dikkat etmek demek.

• değerli arkadaşlarım juju ve danger eğer bir sakınca yok ise mesleklerinizi bağışlarmısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın jujuuu;
    İkimizde aynı amaç uğruna konuşuyoruz, "ÖZde" aynıyız ama "SÖZde" ayrışıyoruz. Konunun hukuğa ve etiğe gelmesine neden, sizin kanunu hakkınızı arayın demenize, benim Kanunun bazı yerlerde eksik kaldığı ve bazı yerlerde de uygulayıcılar tarafından eksik uygulandığını belirtmek istememden buralara geldi.

Sizin şikayetiniz kampanya yapsınlar benim 60 TL.ye seyrettiğim yayını başkası 50 TL.ye seyretsiz benim için sorun değil yeterki pazarlık sonucu kişiye özel fiyatlama yapılmasın diyorsunuz. Bende sizin gibi kişiye özel fiyatlama yapılmasın malın fiyatı belli olsun "Sadakat" dercesine göre fiyatlama yapılsın diyorum.

Siz kampanya sayesinde benden daha az para ödeyerek yayın izleyen olsun, ama pazarlıkla benden daha az ödeyen olmasın derken ben, ne kampanyayla nede pazarlıkla benden daha az ödeyen olmasın ama benden az ödeyen kişiler olacaksa onlar benden daha önce sisteme giriş yapmış kidemli üyeler olsun diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 7 Mart 2012; 13:05:10 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.