Şimdi Ara

Dijital klima da klima motorunu açmadan ısıtmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
6.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eski aracında Manuel klima vardı fanı 2 yapıp a/c ve iç sirkülasyonu kapatınca motorun ısısını içeri atıyordu klima açmadan.

Bu aracımda dijital klima var klima fani açıp a/c ve iç sirkülasyonu kapatsam aynı işlemi yaparmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapar
  • Araç Klimaları zaten ısıtma fonksiyonuna sahip değilki.
    Motorun ısısını kullanır.

Bazı araçlarda rezistans koyuyorlar direkt sıcak hava verebilsin diye o kadar.

• ben ısıtmayı da, soğutmayı da a/c tuşunu aç/kapa yaparak kullanıyorum, klimanın kullanılmamasından doğan yağ çökmesi ve buna bağlı olarak klima gazının boşalması olayı olmuyor...
  • Soğuk havayı açtığımızda AC tuşuna basıyoruz krank milinden güç ayırıp yakıtı arttırıyor. Eğer sıcak derecedr iken AC tuşu basılı olursa yine kompresör devreye girer mi yakıt tüketimini arttıtır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Soğuk havayı açtığımızda AC tuşuna basıyoruz krank milinden güç ayırıp yakıtı arttırıyor. Eğer sıcak derecedr iken AC tuşu basılı olursa yine kompresör devreye girer mi yakıt tüketimini arttıtır mı?
    Bende dahil Herkesin ögrenmek istedigi soruyu sormuş arkadaş, kışın ac tuşuna basarsak, tuşa basmamıza ragmen sadece motorun sıcaklıgınımı verir, yoksa eksta bişeyler yapıp yakıt tüketimini arttırırmı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Evet devreye girer, sıcak hava üflerken araçta oluşan buğuyu engeller. Isıtma olarak bir işlevi olan AC görmedim şu ana kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HİÇ KAPANMAYAN DİJİTAL KLİMA
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Bende dahil Herkesin ögrenmek istedigi soruyu sormuş arkadaş, kışın ac tuşuna basarsak, tuşa basmamıza ragmen sadece motorun sıcaklıgınımı verir, yoksa eksta bişeyler yapıp yakıt tüketimini arttırırmı.

Alıntıları Göster
    Ac dugmesinin tek fonksiyonu klima sogutma kompresorunun devreye girip cikmasini saglamaktadir. Klima kompresoru sadece sogutmaya yarar.
    Otomatik klimalarda tam otomatik modda klima kompresorunu duruma gore devreye alabilir almayabilir yazilimina bagli. Bazi araclarda dis hava sicakligi dusuk ise klima kompresoru devreye girmeyebilir.
    Kaloriferin hava ufleme sicakligi en dusuk seviyede iken ac dugmesi basili olursa her kondusyonda kompresor devreye girer.

• klimayı açmak istediğimde kar işaretli tuşa basarım , çalışır
    sadece ısıtma kullnmak istersem ,o tuşa tekrar basarım ,kompresor kapanır
    sadece ısıtma çalışır ,kapatmak için ise off tuşu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Alıntıları Göster
    AC tuşu açık ise klima kompresörü kış da olsa devreye girer.

Klima sadece havayı soğutmaz, ayrıca nemini de azaltır ve böylece konfor seviyesini artırır. Nemi alınmış havada vücudumuz terlerken daha çabuk serinler, çünkü terimiz düşük nemi az havada daha çabuk buharlaşır ve bu esnada tenimizden ısı alır. Bu sayede vücudumuz fazla ısıyı atabilir ve sıcaklığı düşer. Yazın klima böyle işe yarar.

Otomobillerde klimanın konforun yanında güvenlik amacı da vardır. Kışın araç içinde artan nem soğuk camlarda yoğuşur ve görüşü kısıtlar. Bu yüzden klimayı açarak içeri giren havayı kuruturuz ve iç hava nem oranını düşürürüz. Kışın havalandırmayı mutlaka ön cam defrostu ayarına getirin ki cama sıcak ve kuru hava üflesin. Klimanın evaporatörüne çarpan havadaki nem yoğuşur ve haznede toplanıp tahliye edilir. Sonra içinde motordan gelen sıcak su geçen radyatör ile ısıtılır.

K.

• Gelen yanıtlardan gördüğüm kadarıyla kışın sıcak üflerken dahi AC tuşuna basılırsa kompresör çalışıp yakıt tüketimini arttırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Gelen yanıtlardan gördüğüm kadarıyla kışın sıcak üflerken dahi AC tuşuna basılırsa kompresör çalışıp yakıt tüketimini arttırıyor.
    Kışın ac bir işe yaramıyor sa dedikleri gibi otomatik moda alınca ac yi neden açıyor mühendis bunu düşünmemiş mi.

Benim bildiğim kışında daha iyi sıcak hava üflemeye yarar

• araçlardaki klima sisteminin yapısı-çalışma prensibi ev-ofis tipi klimalar ile benzer şekildedir. ev-ofis klimaları dışarısı soğukken nasıl sıcak hava verip içersini sıcak yapıyorsa araç kliması da bunu yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

araçlardaki klima sisteminin yapısı-çalışma prensibi ev-ofis tipi klimalar ile benzer şekildedir. ev-ofis klimaları dışarısı soğukken nasıl sıcak hava verip içersini sıcak yapıyorsa araç kliması da bunu yapabiliyor.
    Bencede mantık öyle sonuçta ev kliması motor ısısıyla ısıtmıyor

• " üst komşudan sıcaklığı alıp içeri veriyodur " der şimdi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Aralık 2019; 1:27:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Kışın ac bir işe yaramıyor sa dedikleri gibi otomatik moda alınca ac yi neden açıyor mühendis bunu düşünmemiş mi.

Benim bildiğim kışında daha iyi sıcak hava üflemeye yarar

Alıntıları Göster
    Mühendislerin yaptığı ne hatalar var.

Düz adam Samiyoutube
    Bmc profesyonel reklamı (Meendis Bey)
    https://www.youtube.com/watch?v=hBS2D_KcoOQ&app=desktop

• Dijital klima da klima motorunu açmadan ısıtmak.

Az önce denedim. Bu şekilde soğuk motor rölantide iken bu ayarda sıcak üflüyor. Araç dizel. Resimdeki ayarlar, sirkülasyon içe ayarlı. Sıcaklık butonu sıcakta, kademeli olan buton basılı ve klima kompresörü açık. Yani araçtaki klima tıpkı ev tipi klima gibi hem sıcak hem soğuk.

Ortadaki kademe aynı zamanda buton gibi. Basılı iken klima kompresörü devreye giriyor. Basmadan çevrildiğinde sadece fan devreye giriyor. Motor sıcakken bunu kullanırım. Soğuk saatlerde motor soğukken resimdeki kombinasyonu uyguluyorum.

Yani "dizel araç 2 km sonra ısınıyor, üşüyerek donarak gideceğimiz yere varıyoruz" söylemi bu sayede boşa çıkıyor.

• Yarın ben de şirketteki Fiorino'larda deneyeyim bunu. Merak ettim, eğer gerçekten ısıtıyorsa boşuna donuyormuşuz. :D
  • Benim puntoda klima havayı ısıtmıyor ama nemi alıyor. Motor ısınınca sıcak üflemeye başlıyor. İçerisi belli bir ısıya ulaşınca sabit ısıda kalmasına yardımcı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 5 Aralık 2019; 22:16:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

Dijital klima da klima motorunu açmadan ısıtmak.

Az önce denedim. Bu şekilde soğuk motor rölantide iken bu ayarda sıcak üflüyor. Araç dizel. Resimdeki ayarlar, sirkülasyon içe ayarlı. Sıcaklık butonu sıcakta, kademeli olan buton basılı ve klima kompresörü açık. Yani araçtaki klima tıpkı ev tipi klima gibi hem sıcak hem soğuk.

Ortadaki kademe aynı zamanda buton gibi. Basılı iken klima kompresörü devreye giriyor. Basmadan çevrildiğinde sadece fan devreye giriyor. Motor sıcakken bunu kullanırım. Soğuk saatlerde motor soğukken resimdeki kombinasyonu uyguluyorum.

Yani "dizel araç 2 km sonra ısınıyor, üşüyerek donarak gideceğimiz yere varıyoruz" söylemi bu sayede boşa çıkıyor.
    Harikasınız, düğmeleri bu kombinasyonda kullanmayı kimse akıl etmemişti. Artık dizellerde kimse üşümesin. Bu bilgiyi para ile satsanız zengin olurdunuz. 😀

Arkadaşlar, araçlardaki klimalarda heatpump fonksiyonu yok. İçeriye gelen hava soğuk klima evaporatörüne çarpar ve nemi alınır, daha sonra da ısıtıcı (arabanın devridaim suyuna bağlı) radyatör ile ısıtılıp içeri verilir.

Ben aracımda klimayı yaz kış açık tutuyorum. İçeride kış aylarında nem ve koku olmuyor. Merak ediyorsanız, evet dizel aracım motor ısınmadan içeri sıcak hava vermiyor, üzgünüm teoriniz pek doğru değil.

K.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.