Şimdi Ara

Dinanometre hakkında yani DYNO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,yeni almayı düşündüğüm 1.33 Toyota corolla nın 99 hp lik gücünü ölçtürmek istiyorum. bunun için piyasa da bulunan bir çok firma dyno test adı altında bu işi yapmaktalar. Benim öğrenmek istediğim yüklenme nedeniyle bu dyno test aracıma bir zarar verir mi ?
    dyno test sonucu alınan rakamlara ne kadar güvenebiliriz. ?

Daha önce aracına dyno test yaptıran arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

• araç zaten satışa götürülmeden önce bir dizi teste tabi tutulur, bişeycik olmaz.
  • Yüklenmeden birşey olmaz ama testlere ne kadar güvenilir orası mechul.Civici almadan bende teste sokmuştum.125 hp 152nm tork olması gerekirken 107 Hp 238 nm tork çıkmıştı
  • otomatik vites dynoda yanlış sonuç çıkarır.. bunun harici dynonun bir zararını duymadım hiç
    http://rototest-research.eu/index.php?DN=29
    buradan,aracınız varsa bilgi edinebilirsiniz
  • şu obsesyonu hç anlamıyorum, neden duran araca böyle bir test yapılır? araç zaten üretimde deneniyor, bizim kıytırık dynoculardan daha iyi olduğuda kesin. kalibrasyonu var mı yok mu bilmediğin işe giriyorsun. diyelim araç modifiyeli, o zamanda önce-sonra bakarsın artış konusunda fikrin olur. onun haricinde "ararcın speclerinde x yazıyor dynoda y çıktı " muhabbeti hikayedir.
  • bi aralar 128hp diye satılan kia proceed crdilar 110hp çıkıyordu dynloda; ne manidar değil mi?
    bu gibi durumlar için kalibrasyonlu veya karşılaştırma yapabileceğiniz bir dynoya çıkmakta fayda var..
    atmosferik aracım olsa bi de stock ise dynoya sokup da moral bozmam hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

Yüklenmeden birşey olmaz ama testlere ne kadar güvenilir orası mechul.Civici almadan bende teste sokmuştum.125 hp 152nm tork olması gerekirken 107 Hp 238 nm tork çıkmıştı

Blok,piston falan eskimiştir,kaçak vardır Civicte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Yüklenmeden birşey olmaz ama testlere ne kadar güvenilir orası mechul.Civici almadan bende teste sokmuştum.125 hp 152nm tork olması gerekirken 107 Hp 238 nm tork çıkmıştı

Nick uyumu supermis, kendi kendine alıntı yaptınız sandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Nick uyumu supermis, kendi kendine alıntı yaptınız sandım.

Yok ben büyük gökhan o küçük gökhan
    @Gökhan G. Beygiri anladımda maksimum 152nm tork üretebilen motor nasıl olduda 238 nm tork üretti

• Dyno motor gücünü net ölçmez. Teknik veriler motor çıkışidir. Bu güç sanziman ve diferansiyelde kayba uğrar. Dyno bilgisayarında bu kayıp dikkate alınarak yüzde olarak sonuç verilir. 110hp arac dynoda 110 çıkmaz araca göre 102-103 gibi çıkar. Sütçü beygiri dedikleri olay budur.aktarma organlarının kalitesi lestiklerdeki gücü etkiler. Dyno lastiklerdeki gücü ölçer.
  • Ecufast'in dyno'su iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.