Şimdi Ara

Direksiyon harcı yasal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşim de aynı benim gibi motosiklet sevdalısı olduğu için yaşıda geldi deyip bi kursa yazdırdım.
    Masrafları ben karşılayacağım hediyem olsun dediğim için bu soruyu soruyorum.
    Kursa şimdiye kadar 350tl para verdik. 50 TL'si yazılı sınav harcı.
    Cumartesi günü direksiyon sınavına girecek az önce telefonla arayıp 70tl direksiyon sınav harcı yatırmanız gerekiyor dediler.
    Ben ehliyet alırken böyle bir şey olmadığı için kazık yemeyelim deyip konuyu açtım.
    70TL direksiyon sınav harcı almak yasal mı?

• hocam anı şekilde bende 300 kursa 50 tl yazılıya 75 tlde direksiyon sınavı için verdim. şöyleki sanırsam 50 tl harç isteyebilirler daha fazlası değil. ben bılıyordum ama dedim 20 liranın hesabını yapmayayım
  • Meb i arayıp direk sordum benden de 75tl istediler itiraz ettim yasal olan 50tl aklınızda bulunsun fazla ödenen her tutar kursun cebine giriyor ilk sınavda benden 75tl almışlardı sonra nasıl kaldığımı anlamadığım garip bir sınavdan sonra tekrar 75tl istediler bende meb i aradım sonra itiraz edip 50tl verdim bajalım c.tesi günü sınav var gene kalmam inşallah yoksa başım belaya girecek
  • Yasal olanı 50 TL. Ama benim kaydolduğum kurs, o gün bir tane personel bulundurduklarını söyledi yardımcı olmak amacıyla ve ona biraz para verdiklerini söyledi. 60 TL istedi. Yani 10 Lira fazla. Güvendiğim bir yerdi ben kabul ettim. Siz isterseniz sorun ücret 50 değil mi neden 70 istiyorsunuz diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senden az istemişler bende 100tl istemişlerdi
  • Ben de 70 TL verdim. Herhalde 20 TL si sınav hizmeti karşılığı olarak alıyorlar. Kursun bir parçası değil çünkü sınav. Kayıt olurken söylemişlerdi sorun etmedim ben de. Normal yani gidip te banka vs prosedürle uğraşmıyorsunuz. Çalışan kişi için bu tür işlemler zaman kaybı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapmayın arkadaşlar bu adamlar kurs ücreti olarak sizden zaten para almıyorlar mı sınav günüde elbette araç ve kişi bulundurmak zorundalar kurs yeri açmanın kuralında bu var ne yani bana kurs vermeyecek (ki bir çok yer aslında vermesi gerek yasal zorunluluğu olan derslerin hiç birini vermiyor ama sizden imzalarını bir güzel alıyor) sınavda bulunmayacak sınav güzergahını göstermeyecek ee ne kaldı geriye kapatsınlar bütün kursları o zaman belge vs işleri için takipçiler var onlara verelim dosyaları daha ucuza ehliyet alalım. Bazı yerler bu tarz durumları o denli pişkince kullanıyor ki sizde bu ve benzeri durumları kabullenirseniz işi ticarete döküp haksız yere sınavdan kalmanız olası bir durum haline geliyor. Bu gibi durumların meşrulaşmasına izin vermeyin hakkınızı arayın.
  • kurs bana sakın kalma kalırsan 120 tl harç dedi
  • Kurs ücretleri konusu bildiğiniz gibi çok değişken. Zaten pazarlık edip dip fiyat alıyorsunuz. Daha neyin hakkı hizmet bu para bu. Kabul etmezsen gidip başka kursa veriyosun. Ehliyet kursları ile ilgili kökten değişiklik yapılması lazım. Boş beleş iki formaliteden para kazanmaya çalışan ticarethaneden başka bişey değiller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.