Şimdi Ara

Direksiyon hidroliğine , lpg motor yağı karıştı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 20 dakika önce falan arabamıza yanlışlıkla motor yağı, direksiyon kısmına koyuldu. Koyduğu miktar 50-80 ml kadardı. Durumu farkedip çekti ama içine giden gitti. Bir sorun olur mu direksiyon için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iustumExtract -- 12 Mayıs 2017; 16:56:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Hidroliğine Motor Yağı Karıştırmanın Sonuçları

Motor yağı ile direksiyon hidroliği farklı amaçlara hizmet eden iki farklı sıvıdır. Motor yağı, motorun hareketli parçalarını yağlarken direksiyon hidroliği, direksiyon sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Bu iki sıvıyı karıştırmak, her iki sistem için de ciddi sorunlara yol açabilir.

Motor yağına hidrolik yağ karıştırdığında şunlar olabilir:

• Motor hasarı: Hidrolik yağ, motor yağı ile aynı viskoziteye sahip değildir ve motorun hareketli parçalarını uygun şekilde yağlayamaz. Bu, aşınma ve yıpranmaya yol açarak motorun ömrünü kısaltabilir.
    • Direksiyon sisteminde arıza: Motor yağı, direksiyon hidroliği ile aynı deterjan özelliklerine sahip değildir ve zamanla direksiyon sisteminde tortu birikmesine neden olabilir. Bu da direksiyon sisteminin sertleşmesine veya arızalanmasına neden olabilir.

Hidrolik yağa motor yağı karıştırdığında şunlar olabilir:

• Hidrolik sistemde arıza: Motor yağı, hidrolik yağ ile aynı viskoziteye sahip değildir ve hidrolik sistemin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu, direksiyon sisteminin sertleşmesine veya arızalanmasına neden olabilir.
    • Motor hasarı: Motor yağı, hidrolik yağ ile aynı deterjan özelliklerine sahip değildir ve zamanla motorun hareketli parçalarında tortu birikmesine neden olabilir. Bu da motorun aşınmasını ve yıpranmasını artırabilir.

Bu nedenle, motor yağı ile direksiyon hidroliğini karıştırmaktan kaçınmanız çok önemlidir. Her iki sistem için de doğru sıvıyı kullanarak, bunların düzgün çalışmamasını ve uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Direksiyon hidroliğini komple değiştirin.
  • Ciddi misiniz hocam ?

Değiştirin derken hidrolik yağından bahsediyorsunuz değil mi ? Nasıl değiştirmeliyiz ?

• Hocam ikiside farklı yağlar ve birbirleriyle alakaları yok kısa sürede olmasa da ilerleyen zamanlarda yağınızın yapısı bozulacak aracınızı bilmiyorum ancak yapabilirseniz çalıştırmadan hidrolik deposunun kelepçelerini sökerek içindeki yağı bir kaba boşaltın daha sonra parçacılardan alacağınız direksiyon hidroliğini max yazısına kadar doldurun boşaltma işleminde yağı kayışlara ve boyaya dökmemeye özen gösterin kayışları çürüttüğü gibi boyaya da zarar verir yapamam derseniz sanayide değiştirtin.
  • Peki hocam sağolun

Kendim kelepçeleri sokemem maalesef. Arabada garajda. Bi 30 km gitmesi sıkıntı olmaz değil mi ?

• Bu konuda ne desem yalan olur hocam tek söyliyebileceğim şey değiştirmezseniz yağınızın bozulacağı ve direksiyon kutunuzun ve pompanızın zarar göreceğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLLDGRZ

Peki hocam sağolun

Kendim kelepçeleri sokemem maalesef. Arabada garajda. Bi 30 km gitmesi sıkıntı olmaz değil mi ?

30 km den bir şey olmaz ama fazla aksatmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CVT Şanzıman Yağ Önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sağolun kendimizin yapabileceği bir işlem mi bu veya illa sanayide mi halledilir ?

• quote:

Tamamdır hocam sağolun kendimizin yapabileceği bir işlem mi bu veya illa sanayide mi halledilir ?

araç nedir? el beceriniz varsa aslında yapabileceğiniz bir şey bu.
    Fiat Brava kutu açıkta duruyor. Yani etrafında engel birşey yok fakat ne ile sabitlenmiş dikkat etmedim

• quote:

Fiat Brava kutu açıkta duruyor. Yani etrafında engel birşey yok fakat ne ile sabitlenmiş dikkat etmedim

şu iki videoyu izleyin bakalım. duruma göre karar verin. yağ tavsiyem mobil atf 320 yönünde.

Hocam hidrolik sıvısını şırınga ile boşalttım ama dibinde çok az kaldı. Tahminimce motor yağı o kadar kısa sürede karışmamıştır. Önerdiğiniz hidrolik yağı ile tekrar tekrar doldurdum. İnşallah sorun olmaz. Yarın bir daha bakayım bu videolardaki gibi boşaltmayı deneyeyim. Tekrar doldururum.

Çok sağolun hocam ilgilendiğiniz için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.