Şimdi Ara

DİREKSİYON TİTREMESİ...yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadslar bugun otoyolda 180 ı gectıkten sonra 200 e ulaşında dıreksıyon zangır zangır tıtremeye başladı korktum acıkcası lastıkler fırlayacak gıbı oldu ama araçın jantları yenı degstı rot'dan yenı cıktı balans ı 0 a 0 ama sorun nedendır sızce...

lastıklerım 40/17/205 kumho ecsta spt bırtanesınde gorunmeyecek kadar kucuk bır balon we ani fren war ama boyle bırsey yapacagını sanmıyorum...

birde sag arka aks bilyam dagınık ondan olablecegını dusunuyorum... aklıma cok takıldı sormak ıstedım sımdıden tesekkurler...

• Bukadar olumsuzluğa rağmen araç ancak 200km/hda titreme yapmış yatıp kalkıp ölmediğinize dua edin ve ibret alın derim.
  • 180i geçiyorsa iyi normalde 110- 120 arası balans ayarları bozuk ise titreme olur balans ayarlarınızı kontrol ettiriniz.
  • aracım honda civic 2004 typer oyuzden sorun 200 km deıl neden tıtreeme yaptıgı...dagınık bılya olmazmı dıyorsunuz...
  • Titremenin sebebi rot balans ayar bozukluğu, jantlardaki herhangi bir yamukluk ve bahsettiğiniz gibi bilyaların dağınık olmasındanda kaynaklanabilir.. Bunları tekrardan kontrol ettirir ve sorunları giderirseniz titreme kalıcağını sanmıyorum..
  • rot balans bozukluğundan kaynaklı titremeler 100-120 civarında olur, yüksek süratteki titremeler jant eğrilinden olur diye biliyorum ama yanlışım varsa birisi düzeltsin.
  • lastik yüzeyinin dengesiz aşınmasından da yapabilir. uzun süreden beri balans ayarı bozuk araç kullanıyorsanız lastiklerin yüzeyleri dengesiz aşınır. rot balans ayarını yeni yapsanız bile yüksek süratlerde böyle sorunlar yaşarsınız. bu sebepten dolayı balans ayarınıza çok dikkat edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilya problemi olsa ses, uğultu yapar, jant yamukluğu ise belli bir hızdan sonra yapar ama öyle lastikler fırlayacak gibi olmaz

hız kesinlikle er yada geç felakettir (kelimenin gerçek ve net anlamı ile)
  • 200 km üstüne çıkan bir araç bence titremesi normal o süratlerde rüzgardan çok fazla etkilenir araç
  • ıspanak arkadsım ztn bılya ugultusundan durulmuyor arabada oyuzdenmıdır dıye sordum farkındaysan...bılya mı dagınıktır dıye sormadım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.