Şimdi Ara

Dishonored (2012) PC Ana Başlık (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
43.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde şu var, çoğu kişi imzasına sistemini yazmaya utanıyor, grafik grafik diye insanlar bu güzel oyundan sistem gereksinimleri yüzünden mahrum kalabiliyor. Birazda bizleri düşünün ey grafikçiler. :D

• izleyin beyler insanın iştahı kabarıyor hele şu mayınlı fare olayı çok zekice :D
    birde şu adamın içine girince ateş edip saldırabiliyormuyuz bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 14 Ekim 2012; 19:47:02 >
  • Şu şifreli kasaları nasıl açıyoruz. Bu kitap ve notlarda mı yazıyor şifreler acep? İngilizcem yeterli düzeyde ama hikayeyi anlamam için yeterli değil. O notlarda falan şifreler varsa atlıyorum herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Şu şifreli kasaları nasıl açıyoruz. Bu kitap ve notlarda mı yazıyor şifreler acep? İngilizcem yeterli düzeyde ama hikayeyi anlamam için yeterli değil. O notlarda falan şifreler varsa atlıyorum herhalde.

Evet basıları notlarda yazarken basıları da tablolarda, yerlerde, önemli bölgelerde veya işkence ettiğin adamın dilinde yazıyor. Çok değişiklik gösteriyor ve her seferinde şifreler değiştiriliyor.
    Mesela bir bölümde(o kadarda spoiler vermeyelim) şifre 3 farklı kattaki 3 farklı resmin içinde gizli.
  • Hiç kimseyi öldürmeden ve hiç fark edilmeden bitirdim oyunu. Çok zevk aldım ama genel olarak kolaydı özellikle runelerle güçlendikten sonra ve bot upgradinden sonra.

Granny Rags'ı Susan Sarandon seslendirmiş bu arada, çok da güzel etmiş :)
  • Dishonored (2012) PC Ana Başlık

şu merdiven in yukarısındaki demirlerde oluşan kırıkları bir türlü gideremedim bazı oyunlarda oluyor bu maalesef , 1680*1050 oynadığım için mi acaba
  • Valla bi oyun bu kadar mı sarar, sabah başladım şu an hala açık, hiç kapatmadım, kapatamadım oyunu. Harbiden iyi yapmışlar yani çok güzel yapmışlar.

Oyunda mesela bir görev yapıyoruz, o görevi yaparken unutuyorm ben mesela dalmışım adamları öldürmeye, rune toplamaya. Oyun çok zevkli ve geniş bir oynanışı var. Özgürsünüz. Bu arada en başlarda grafikler çok sırıtıyordu ama kapalı mekandan çıkınca grafikler ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Bu arada oyun çizgi roman kaynaklı mı acaba? Niye herkes çizgi roman benzetmesi yapıyor grafiklere
  • grafikler bana niyeyse çok güzel geldi kötü diyenleri anlayamıyorum detaylara takılmayın bütüne bakın
  • Oyunda ne kadar kişiyi öldürürsek o kadar kötü sona yaklaşıyoruz ama adam öldürmek için bir o kadar şey varken bayıltmak için pek bir şey yok ya da sonradan mı açılıyor acaba.
  • Valla grafikelre kötü diyenlerden biride benim benim gibi düşünen kişileri yerden yere vurdunuz demediğiniz kalmadı...
    Biz grafikleri sevenlere hoşuna gidenlere bir şey diyormuyuz bu kadar eleştiriliyoruz anlamıyorum...

örnek vericem iyi bir örnek olurmu gerçi ama,counter-strike oynayanlar grafik arıyormu oyunda...oyun yıllardan beri oynanıyor ve hala daha oynanacak...

BU oyunun zaten kontrollerine hikayesine oynanışına bi şey dediğimiz yok...iyidir veya köütüdür onu kişi kendi oynadımı kendi karar verir kişiye göre değişir....

Mesela grafiğe çok önem veririm tamam birde şöyle örnek vereyim.Sleeping dogs oynadım grafikler çok iyi,istediği sistemden belli zaten çok başarlı bence grafikler ama,oynanış bence vasat 2-3 dk. dayanamadım kontrollere...Yani ne demek oluyor biz grafiğe önem verenleri eleştriyorsunuz ama bizde grafik güzel olsa bile oynamayabiliyormuşuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

Dishonored (2012) PC Ana Başlık

şu merdiven in yukarısındaki demirlerde oluşan kırıkları bir türlü gideremedim bazı oyunlarda oluyor bu maalesef , 1680*1050 oynadığım için mi acaba

oyunda AA yok o yüzden. FXAA ve MLAA var, buda yeterli gelmiyor malesef. çok takılmaya gerek yok oyuna dalınca fark edilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

oyunda AA yok o yüzden. FXAA ve MLAA var, buda yeterli gelmiyor malesef. çok takılmaya gerek yok oyuna dalınca fark edilmiyor

nvidia inspector ile msaa uygulamışlar baya iyi olmuş denemek lazım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

nvidia inspector ile msaa uygulamışlar baya iyi olmuş denemek lazım

evet denenebilir ama aslında uğraşmayada gerek yok ben bitirdim bile oyunu zaten. ilerde MSAA için yama filan çıkarırlarsa açar yeniden oynarız artık

• inspector dan 2x msaa 2x sgssaa açtım
    lod bias ı ona göre ayarladım
    2x de bile çok iyiydi antialiasing
    ama fpsnin 60 da sabit olmasıyla 45-60 arası seyretmesi arasında aşırı fark var
    ayarları sıfırladım gözlerim kanaya kanaya oynuyorum
    sadece smaa eklenebiliyor mu acaba?
    borderlands 2 de çok verimliydi sağolsun
    neredeyse 0 performans kaybıyla fxaa denen gereksiz şeyden daha iyi AA sunuyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Hiç kimseyi öldürmeden ve hiç fark edilmeden bitirdim oyunu. Çok zevk aldım ama genel olarak kolaydı özellikle runelerle güçlendikten sonra ve bot upgradinden sonra.

suikast yapman gereken adamları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Valla grafikelre kötü diyenlerden biride benim benim gibi düşünen kişileri yerden yere vurdunuz demediğiniz kalmadı...
    Biz grafikleri sevenlere hoşuna gidenlere bir şey diyormuyuz bu kadar eleştiriliyoruz anlamıyorum...

örnek vericem iyi bir örnek olurmu gerçi ama,counter-strike oynayanlar grafik arıyormu oyunda...oyun yıllardan beri oynanıyor ve hala daha oynanacak...

BU oyunun zaten kontrollerine hikayesine oynanışına bi şey dediğimiz yok...iyidir veya köütüdür onu kişi kendi oynadımı kendi karar verir kişiye göre değişir....

Mesela grafiğe çok önem veririm tamam birde şöyle örnek vereyim.Sleeping dogs oynadım grafikler çok iyi,istediği sistemden belli zaten çok başarlı bence grafikler ama,oynanış bence vasat 2-3 dk. dayanamadım kontrollere...Yani ne demek oluyor biz grafiğe önem verenleri eleştriyorsunuz ama bizde grafik güzel olsa bile oynamayabiliyormuşuz...

/>

• bitirdim oyunu cok sukur.ozellikle son 3 bolum harbiden iyiydi atmosfer bakimindan.7. ve 9. bolumdeki isiklandirmalar ve golgeler harbiden cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +Grafikler gayet iyi. Unreal Engine 3 oyunları genelde böyle çizgi romansal, pastel durur.

+Oynanabilirlik iyi. Bir süre sonra, sıkıldım biraz gezineyim demiyorsunuz.

+Senaryo ve atmosfer iyi.

-Oyun kısa. İster her taşın altını arayın, ister teker teker bütün düşmanlarla* uğraşın kısa. (*Düşman kelimesi tekil de kullanılabiliyor çoğul da. İngiliz bunu ayırmış; enemy ayrı foe ayrı. Buradaki foe olacak ama Türkçe ne koyacağız? Hasım? Hasmı daha kişisel düşmanlıklar için kullanıyoruz. Hasmın çoğulunu kullansak husum desek, her bir adamla husumetimiz varmış gibi algılanır. Halbuki bizim birkaç tane düşmanımız var gerisi onların adamları, yani dolaylı yoldan düşman, yani foe. Gel de Türkçesini bul :) Eski dilde ''adu'' belki ancak oturur. Neyse bu kadar fırtına yeter.)

-Atmosfer bir öc alma oyunundan beklediğim kadar kasvetli değildi.

-Sokaklar boş, hastalık kol geziyor normaldir. Evler boş, o da hastalıktan. Anonslar niye dolu? Nerde bu anonslarda geçen dear citizens and visitors?

-Kullandığımız kama oldukça şekil fakat sağ ele başka özellikler/silahlar/edavat verilebilirdi. Sol ele çok abanıyoruz oyunda. ( Mesela sağ elle, küçük bıçaklar fırlatabilirdik. Evet Assassin's Creed'den esinlendim n'oldu?)

Verdiğim eksiler şahsidir, genele hitap etmeyebilir. Oyunun grafiklerini beğenmeyen arkadaşlar, bu hakka doğuştan sahiptirler. Bir yapımı herhangi bir açıdan ele alıp eleştiren birini yerden yere vurmak niye onu da kavramış değilim. Ama yerden yere vurmasın da diyemem. Burada birilerini susturmak için değil okumak için varım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Valla grafikelre kötü diyenlerden biride benim benim gibi düşünen kişileri yerden yere vurdunuz demediğiniz kalmadı...

İşte ben de diyorum ki bu oyunun grafikleri çok iyi de içi boş değil. Tek başına grafik bir oyunu kurtarmaya yetmiyor ama orta halli grafik ile iyi bir içerik oyunu saatlerce, belki tekrar tekrar oynatabiliyor. Grafikleri çok iyi oyuna içerik kötü diyebilirsin ama içeriği iyi oyuna grafikleri kötü dememelisin. İçeriği subjektif olarak iyi bir oyunu beğenmiyorsan sebebi grafik değildir, tarzını sevmemişsindir. Ben grafiği beğenmedim, bu kadar sükse yapan bir oyun ile ilgili farklı şeyler düşünmüştüm ama oyunu oynayınca onu unuttum gitti.

Bir üç yıl sonra zaten en iyi grafikli oyunlar da çöp olacak. Ama mesela 15 yıllık bir oyunu ben hâlâ oynuyorum. İşte "Yaşım küçük/boş vaktim var/dışlanmamak istiyorum, belirli bir gruba dahil olmak istiyorum" bilgisayar oyunculuğu ile "Kaliteli bilgisayar oyunu oynamayı seviyorum" arasındaki fark buradan geliyor. Siz, beğenmeyenler, bu oyunu bir yıl sonra unutacak, üç yıl sonra hatırlamayacak, beş yıl sonra varlığını reddedeceksiniz belki ama ben büyük ihtimal ile yedi yıl sonra açıp bir kere bitirip tekrar kenara koyacağım. Dark Messiah'ta yaptığım gibi, Heroes III'te yaptığım gibi, bir önceki yazımda saydığım kült oyunlarda yaptığım gibi.

Ekleme: Demek istediğim; oyunu anlatmamı isterseniz "Grafikler çok kötü :(" demem, counter strike'ta da, minecraft'ta da denmediği gibi. Tüm oyunu anlatırım, grafikleri belki çok ahım şahım değil ama yine de güzel, yeterli derim. Biri özellikle "Peki grafikleri nasıl buldun?" diye sorarsa o zaman ederiz bir iki kelâm. Oyunun her yönünü inceleyip grafiklerden dem vurana da zaten bir şey dediğimiz yok, sizdeki iki gözden bende de var, ben de görüyorum grafiklerin bir Arkham Asylum seviyesinde olmadığını. Ama adam geliyor, grafikler çok kötü diye oynayamadım, iğrenç deyip geçiyor. Ah bu oyunu bir orijinal alsaydı da göreydim nasıl oynaya oynaya sevmeyi de öğreniyor. Zaten bir şeyle çok zaman geçirirseniz ya onu sevmeye başlıyorsunuz ya da nefret etmeye. Elindeki seçme şansı ve özgürlük sebebiyle, içinde hayatın anlamı saklı da olsa bir oyunu ambalajı sebebiyle, tam anlamıyla ona şans vermeden kötü olarak addedebiliyor aynı adam. Sevmesin, zorla sevdiremem, ona bu bakış açısını aşılayamam ama gelip buraya oyun hakkındaki tek yorumunu "Grafikleri çamur gibi, hemen sildim, şimdi 97. kez Crysis 2 oynuyorum ;)" olarak da yapmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 15 Ekim 2012; 7:18:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darthblast

quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Hiç kimseyi öldürmeden ve hiç fark edilmeden bitirdim oyunu. Çok zevk aldım ama genel olarak kolaydı özellikle runelerle güçlendikten sonra ve bot upgradinden sonra.

suikast yapman gereken adamları

Farklı şekillerde kurtulabiliyorsun hepsinden :) Bazıları ölümden beter.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.