Şimdi Ara

Disk klonlama ve win. yedekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İş amaçlı kullandığımız, üzerinde 128gb ssd olan (sağlık %93) bir win10 makinamız var. her hangi bir durumda içinde ki programları vs kurmak çok uzun iş bu nedenle her duruma karşı hdd nin aynısından klonlamak istiyorum. bir çökme durumun klon hdd takıp devam etmek adına.

128gb hdd illa ki 128gb ssd mi lazım?

hangi clon programını önerirsiniz?

C: hdd yi sistemi win açıkken clonlama yapabilir miyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Disk Klonlama ve Windows Yedekleme Rehberi

Verilerin bütünlüğünü korumak ve sistem arızalarına karşı önlem almak için disk klonlama ve Windows yedekleme işlemlerini gerçekleştirmek büyük önem taşır.

Disk Klonlama

Disk klonlama, bir sabit sürücünün veya bölümün tamamının aynısını başka bir sürücüye veya bölüme kopyalama sürecidir. Bu işlem, mevcut işletim sisteminizi, uygulamalarınızı ve verilerinizi yeni bir sürücüye taşımak istediğinizde veya sisteminiz bozulduğunda yedek bir kopya oluşturmak istediğinizde faydalıdır.

• Disk Klonlama Programı Kullanımı: Disk klonlama işlemi için {disk klonlama programı} gibi özel yazılımlar kullanılabilir. Bu programlar, klonlama sürecini kolaylaştırır ve verilerinizin bütünlüğünü sağlar.
    • Dosya ve Klasör Yedekleme: Windows, dosyalarınızı ve klasörlerinizi yedeklemek için dahili bir özelliğe sahiptir. Bu özellik, önemli verilerinizi sistem arızalarına veya veri kayıplarına karşı korumanıza olanak tanır.
    • Sistem Görüntüsü Oluşturma: Windows ayrıca bir sistem görüntüsü özelliği sunar. Bu özellik, işletim sisteminiz, ayarlarınız ve yüklü uygulamalarınız dahil olmak üzere tüm sisteminizin bir görüntüsünü oluşturur. Sistem görüntüsü, sisteminizi kurtarmak veya yeni bir bilgisayara taşımak için kullanılabilir.

Disk klonlama ve Windows yedekleme işlemleri, verilerinizi korumak ve sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için hayati önem taşır. Bu işlemleri düzenli olarak gerçekleştirerek, veri kaybına veya sistem arızalarına karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Disk / ssd firmalarının yazılımları kullanılabilir. Seagate disc wizard / acronis true image wd Edition kullanmıştım. İşini yapıyor.

Birebir aynı boyutta disk lazım değil. Kaynaktaki veri kadar hedef diskte boş yer olsun yeter. 320 gb Seagate harddiskten 240 gb adata ssdye windows 7 klonlamıştım. Nerdeyse 4 senedir çalışıyor. Günlük kullandığım Laptopa uygulamıştım.

2 disk de bağlıyken birinden diğerine klonlama yaparsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

metni:
    hangi clon programını önerirsiniz?

https://www.miray.de/products/applications/hdclone.html

• acronis true image öneririm yıllardır kullanıyorum. Hatta 4gb lık bi flash belleğe kurmuştum öyle duruyor lazım olunca kullanıyorum.

• Bende bu programı kullanmaktayım.

Disk klonlama ve win. yedekleme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.