Şimdi Ara

Disk kurtarma yapmadan önce diski biçimlendirmek gerekiyor mu? (Diskrecovery Kullanımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben harici hdd mi format atarken sildim. İçindeki dosyaları kurtarmak için diskrecovery 4 programını kullandım. Fakat içinde hiçbir dosya bulamadı.
    Bilgisayarımdan hdd ye girince biçimlendirim mi diye soruyor.
    Acaba biçimlendirdikten sonra mı diskrecovery i çalıştırmak gerekiyor.
    Format attığın hdd in üzerine bir sey atınca daha eskilerin geri dönüşü olmadığını bildiğim için biçimlendirmedim.

Şimdi ne yapmak gerek?

• sen hdd ye nasıl bir uygulama yaptı isen disk yapısını kaybetmiş , sen simdi bu diske format atmak (biçimlendirerek dosya yapısı atamalısın) zorundasın. bu formattan sonra elindeki kurtarma programın ne kadar gelişmiş bilmyyorum fakat formattan sonra kurtarma secenegin varsa verilerini belki o zaman kurtarabilirsin kolay gelsin...
  • Evet biçmlendirdikten sonra veri kurtarma programını çalıştırınız. Bir kaç tane tam sürüm program edininiz. Bu arada muhtemelen siz biçimlendirmek istesenizde disk biçimlenmiyecektir. Disk yönetiminden (bilgisayarım kısa yolu sağ tık/yönet/disk yönetimi) bakar mısınız dosya sistemi RAW mı olmuş..
  • Slm arkadaşlar bendede raw sorunu var.
    Disk 2 parça idi Kurulumde elektrik kesildi ve şuan diskin yarısı raw durumda bilindik yollardan çözemedim.
    Varmı yardımcı olabilicek arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 24 Mayıs 2008; 2:26:45 >
  • @iosono
    Bence hiç uğraşma 80 gb veri kurtaracam diye 250 gb hdd yandı :D
  • Kurtarabilirsin ben 300+ gb verimi kurtardım sadece biraz uzun sürdü.
    Eğer taratarak hiçbir veri bulamıyorsan gelişmiş seçeneklere girip dosya sistemini fat32-ntfs+fat gibi farklı şekillere alarak tarama yap.
    Mutlaka verilerini bulucaksın.Bende senın gibi üzülüyordum fakat gelişmiş seçenekleri kurcalarken müthiş sürpriz olmuştu .

Hatta az önce raw olmuş diskimide kurtardım.Uğraşımca oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 24 Mayıs 2008; 3:02:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpy

Kurtarabilirsin ben 300+ gb verimi kurtardım sadece biraz uzun sürdü.
    Eğer taratarak hiçbir veri bulamıyorsan gelişmiş seçeneklere girip dosya sistemini fat32-ntfs+fat gibi farklı şekillere alarak tarama yap.
    Mutlaka verilerini bulucaksın.Bende senın gibi üzülüyordum fakat gelişmiş seçenekleri kurcalarken müthiş sürpriz olmuştu .

Hatta az önce raw olmuş diskimide kurtardım.Uğraşımca oluyor.

bahsedilen gelişmiş seçenekler nasıl yapılıyor acaba?bendede aynı sorun var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar yönetiminde d diskim böyle görünüyor

Disk kurtarma yapmadan önce diski biçimlendirmek gerekiyor mu? (Diskrecovery Kullanımı)
  • bendede raw sorunu oldu dün hangi programla kurtarmamı tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_uslux

bendede raw sorunu oldu dün hangi programla kurtarmamı tavsiye edersiniz?

ben sorunumu halletttim.önce raw haline gelen sürücüyü ntsf şeklinde biçimlendirdim.daha sonra O&O media recover programının full sürümünü temin ederek d sürücümü tarama yaptım.ve orada ne varsa çıkarttı.bunun bulduklarını c ye kopyaladım.dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kayıp alanda kurtarmak istediğin tüm verileri kurtarma işemi ve başka bir yere kayıt işlemi yapmadan sakın o sürücü üzerine yeni birşeyler kaydetmeyin.aksi halde kurtarmış olduğunuz verileri kaydetmemişseniz onları kaybedersiniz.
  • ben bu program ıle 300 gb hd belgelerı pcye aktardım ama 300 gb dosya oldugu halde acılmıyorlar hepsı 0 bos belge olarak gozukuyor yardım edın lutfen gıttı butun belgelerne yapıcm ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.