Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Öncellikle 2 adet Monitör kullanıyorum birini HDMI diğerini Displayport bağlantı şeklinde. Bahsediceğim sorun bu yaz aylarında nüksetti maalesef zannedersem sıcaklıklarla ilgili bir sorun yaşıyorum fikir ve bilgilerinize ihtiyacım var. Söylediğim gibi 2 adet görüntü girişinden sadece Displayport ısınmadan şüphelendiğim anlar da bazen anlık bazen uzun süreli görüntünün gitmesiyle alakalı problem yaşıyorum. HDMI bağlantısın da kesinlikle bir sorun yaşamıyorum. Problem anın da PC'yi resetlemem gerektiğin de zaman zaman uzun soluklu sorunsuz kullanabiliyorum. Şuana kadar; Kablo değişikliği Monitörlerin bağlantılarını değiştirerek ( HDMI'ı Displayport'a ) Farklı 2 adet ekran kartını güncel yazılımlarla kullanarak çözebilmiş değilim. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ve çözüm yolu nedir ? Anakart : MSİ MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI 1.Ekran Kartı (Aktif): Asus TUF Radeon RX6800 Gaming OC 16GB GDDR6 256Bit 2340MHz OC 1xHDMI 3xDP 2.Ekran Kartı : Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1060 OC 6GB 192Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Sıcaklık değerlerim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esesmet -- 5 Ağustos 2023; 19:35:12 > |
Displayport Görüntü Sorunu
-
-
kablonun bir ucunda gpu diğer ucunda monitör varya hani. Burda gpu işlemci sıcaklıklarına kadar yazmışsın monitörler nerde marka model ? dp kablon kaç versiyonu destekliyor? ayrıca DP yi hangi çözünürlükte kaç hz de kullanıyorsun? DP li monitörün firmware versiyonu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 5 Ağustos 2023; 21:52:55 > -
Monitör Samsung lu28e590ds modeli versiyon guncelleme mevcut degil. Söyledigim gibi Asus marka monitörü yani 2.yi DisPlay'de bagladıgım da bu sefer de on da goruntu gıdıyor.
Kablo da İnca IDPD-20 modeli 24bit ve 192 kHz kalitesinde geriye dönğk 1.4 versiyonu destekliyor. Bir öceki kablom Paugge V1.2 idi.
Zannedersem Anakarttan kaynaklı bir sorun yaşıyorum 2 Adet PCI-e slotunun 2sinde de sorun yaşıyorum ayrıca.
Displayport
HDMI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esesmet -- 6 Ağustos 2023; 1:21:3 >
-
https://www.samsung.com/levant/support/model/LU28D590DS/KZ/#downloads
firmware çıkmış bi bunu yükle;
- Upgrade File(USB type)ver 1015.0
- 0.88 MB
- Aug 01. 2023
- All OS
sürücüsünüde yükle :
- Device(Install)ver 1.0
- 8.02 MB
- Feb 04. 2014
- Windows
sorun 4k monitörde görüntünün gitmesi ise bu mitörü tek dp ile tek hdmi ile ayrı ayrı kullan aynı şey oluyormu?
monitör ayarlarından DP port standartı seçip seçemediğine bak nları değiştirerek dene. Benim samsungda böyle bir menüsü var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 6 Ağustos 2023; 9:50:57 >
-
Alakana teşekkürler ama monitörde yazılım güncellemem için bir USB girişi mevcut degil bunu nasıl yapabilirim ?
Ayrıca tek tek denemedim ama 2 monitörün baglantılarını değiştirdim mesela DP hangisi olursa onun görüntüsü gidiyor.
Suan sisteme temız bır kurulum yaptım tek yapmadıgım o kalmıstı format sonrasında sorun devam edıyordu ancak HZ ayarlarını degıstırıp tekrar 60HZ getırdıgımden berı sorun yok gıbı bakalım
Çözemedigim sacma bir sorun var sıcaklık degerlerı aslın da gayet makul degıl mı ?
-
Isı normal maksı 95 derece zaten.
2 ayrı ekran kartı ile aynı sorun oluyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 6 Ağustos 2023; 11:18:52 > -
Aynen malesef oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X