dostlar aspect ratio..çözünürlük..4:3 - 16:9 vs...tüm bunlarla ilgili ciddi sıkıntılarım var..hemen sorularıma geçiyorum..
106 ekran panasonic plazma aldım..birde yine pana marka divx dvd home system...dvdlerde hiç sorun yok..lakin divx/xvid filmlerimi takınca filmlerin, tvnin boyutuna göre
cok kucuk kaldıgını görüyorum..takdir edersiniz onca para sayıp aldıgım genis ekran tvimde 55 ekran boyutunda bi görüntü görmek istemiyorum..hoş tvnin bi takım zoom
ayarları var ancak tam ekran bi görüntü alamıyorum..hep küçük kalıyor ve tüm zevk gidiyor..mecburiyetten filmleri dvd (720x480) olarak cekiyorum..ama buda çok zaman
alıyor..divx film arsivi yapmak daha kolay.
şimdi ben bu divxlerin ekran boyutunu nasıl buyutebilirim ? yaa cok farklı divx cozunurlukleri var.. neden bunları 720x480 olarak kodlamıyorlar ? eğer tek cd de kaliteli bitrate
için (zaten maksimum 70 ekran tvde ve genelde pc de izleneceği varsayılarak) 580x274..640x302 vs.. gibi cozunurluklerde kodlanıyor derseniz bende sizlere bazı divxlerin
hem boyutunun 700mb oldugunu..hem 720x480..hemde 106 ekranda bile gayet kaliteli durdugunu soyleyebilirim..
aspect ratio nedir? şimdi dvd ler ve benim tvim 16:9...peki diyelimki film 4:3 oranında..benim tvimde nasıl gözükecek bu video?
divxi re-encode etsem (bu arada 3 divxi 1 dvd ye DIKO ile cevirmeyi dusunuyorum) tam ekran olabilmesi için hangi özelliklerde hazırlamam gerekir ? (sadece 720x480 e mi
ayarlamam gerek 16:9 veya diger ayarlar neler?)
şimdiden tesekkur ederim..(yakında x264 ve hd video sorunlarımıda sizlerle paylaşacağım :p)
dediğiniz çözünürlükte filmler mevcut.örneğin UNSEEN,PRODJI,TLF gibi rip grupları 720 ve üstü çözünürlükte ripliyorlar.ben mesela özellikle bunları indiriyorum bekliyorum.önüme gelen sürümü indirmiyorum.boyutu 700mb olan tek cd lik filmlerde malesef bu çözünürlüğü bulmak imkansız gibidir.saydığım grupların bitrate leri de oldukça yüksektir.
Ev aletleri ilgili sorularını aslında yanlış yerde soruyorsun. Bu tür sorularınıhttp://resim.donanimhaber.com/forumid_283/tt.htm de sormalısın. Zaten orada sorularının yaklaşık olarak cevaplanmış olduğunuda göreceksin.
Ama yinede tavsiyede bulunacağım. Sorununun divx player ında olduğunu düşünüyorum. yanlış bir seçim yapmışsın. Voxline dvd player alsaydın bu sorunların olmayacaktı.
Anladıgım kadarıyla siz görüntü kalitesinden ziyade görüntünün en boy oranından şikayetcisiniz. Fakat özellikle divx filmlerde(baya ilgiliyseniz bilirsiniz) 4:3 oranında çok fazla film bulunmaz dvd-ripler için konuşuyorum tabi. yani 106 ekranda bu divx lerin ortada kare şeklinde görünme ihtimali yok. Dediginiz gibi 580x274, 640x302 gibi çözünürlüklerde olabiliyor ve bu çözünürlükler dediginizin aksine 70 ekran tv ler için falan uygun degildir altta üste büyük boşluklar olur 16:9 a daha uygundur hatta 16:9 tv de bile altta üstte bu boşluklar olabilir. Tabi bu boşluklarında olmasını istemiyorsanız çözünütlügü tam oturtmanız gerekli.
quote:
şimdi ben bu divxlerin ekran boyutunu nasıl buyutebilirim ? yaa cok farklı divx cozunurlukleri var.. neden bunları 720x480 olarak kodlamıyorlar ? eğer tek cd de kaliteli bitrate
için (zaten maksimum 70 ekran tvde ve genelde pc de izleneceği varsayılarak) 580x274..640x302 vs.. gibi cozunurluklerde kodlanıyor derseniz bende sizlere bazı divxlerin
hem boyutunun 700mb oldugunu..hem 720x480..hemde 106 ekranda bile gayet kaliteli durdugunu soyleyebilirim..
bu söyledigin de arkadaşım dedigin gibi BAZI filmler içindir. Çünkü divx ler dvd-rip tir yani orjinal kaynak(dvd) 640x302 çözünürlükteyse ripinin 720x480 olması beklenemez yani tüm dvd filmlerin özellikle boy oranı 480 i görmez 400 sınırında kalırlar ripleride 480 in altında olur tabiki daha yüksek çözünürlüklü filmler var ama geneli böyle oldugu için sizin için bir sorun teşkil edebilir
Bu konuda benim de sormak istediklerim var özellikle Divx player alıcam bu zaman da önemli bilgiler i sormam lazım bıktım bilg. da film izlemekten heleki LCD de Karanlık sahneler olunca ister istemez gıcık oluyor.
aslına heresin bağlantı hızı yükselmişken bekleyip daha iyi versiyonları indirmek lazım bende 20 inch lcd var ve 720p filmleri indiriyorum uğraştığıma değiyor