Bildirim
DİZEL ARABA ALMAK ARTIK RİSKLİ Mİ? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Hayır turbocharge için dedim.
İşte tüm o olaylar olurken de turbo devrede ya...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bilgisiz derken ??? Yazdigim butun sorunlar gercek gozlerini ac cevrene bak oku öğren 👍quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dizel motorların ömrü benzinlilerden kısa olmaz. -
Sizin bu dizel konusundaki mesajlarınız nedense çok fanatikçe ve heyecanlıquote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Birçok konuda bunu gördüm, biraz daha tarafsız bakmak lazım olaya
Dizel araçlarım da oldu benzinli de , ikisinin de iyi ve kötü yönleri var, bunu inkar etmeye gerek yok ki.
Ayrıca atmosferik araçla turbo dizel karşılaştırması yapmak tavşanla kaplumbağayı yarışa sokmak gibi bişey.
Atmosferik bir dizel bulup ( ki günümüzde bu imkansız ) onu atmosferik benzinliyle karşılaştırıp sonuca bir bakın nasıl olacak
-
Memlekette herkes herşeyin en iyisini biliyor zaten,quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Peki siz de en iyisini biliyorsunuzdur, bilmediğiniz hiçbirşey olamaz doğru söylüyorsunuz, ben kara cahil bir adamım, sizin Bilgi birikiminize ulaşmam imkansız...
Sizin bu üslubunuzla bişey konuşamayız kusura bakmayın -
Yalnızca dizel değil tüm içten yanmalı motorlar avrupada 2025 den başlayarak kademeli olarak yasaklanacak.
Böyle hurafelere inanmayınquote:
Orijinalden alıntı: mayatyr
Yalnızca dizel değil tüm içten yanmalı motorlar avrupada 2025 den başlayarak kademeli olarak yasaklanacak.
Zaten mercedeste dizel riskli diye 0-100 ü 7.9 sn olan 1.6 dizel motor üretti. BMW nin CEO'su dizel riskli diye dizeli biz en az 30 yıl daha üreteceğiz dedi. 8 senedir 10 u geçkin sıfır araba aldım sattım, bunlardan 2 tanesi benzinliyse 8 tanesi dizeldi. Ne benim kullandığım araçlar, ne de etrafımdaki araçlarda ne DPF tıkanıklığı, ne turbo bozulması yaşamadım ve duymadım. Şu anda aynı donanım aynı araç dizel benzinli farkı 35.000 ₺. Bu farkı vermeyen -ya da veremeyen- buraya gelip dizeli kötülüyor. Alamadığı için mi nedir, psikolojik olarak kendini rahatlatmaya çalışıyor. Arkadaşlar her marka (toyota hariç) dizel araç satıyor. Bu markalar aptal mı dizeli hala satıyor ?
Şu gündem de dizel almak artık gereksiz. İlk olarak 35.000-40.000 ₺ ye varan farkları vermek anlamsız. Ben de henüz yeni araç aldım, bu zamana kadar sıfır olarak dizel alıyordum, fiyat farkı vermeyip uyguna aldığım için alıyordum. En son aldığım araç 1.2 turbo benzinli Grandland X. Ben 210 a aldım, aynısının dizeli 245 ten başlıyordu, artık fazlaca para verip dizel almayı gereksiz bulduğum için benzinli aldım. Bundan sonra da benzinli alırım.
Ama gel gelelim, dizelin ülkemizden kalkması, satışının yasaklanması gibi bir durum yakın zamanda imkansız. Yukarıda bir arkadaş yazmış, ne hazırlığımız var ne bişeyimiz. Ülkede hala kaç milyon dizel kullanıcısı var, bu konuyu açan arkadaşın da bunun farkında olduğundan eminim. Dizel araç seviyorsanız alın, dizele gerçekten ihtiyacınız varsa alın, yok dizel bitti, yok dizel dpf arızası, yok dizel turbo arızası, bunlar geçti o ayaklar koktu, bunları söyleyenlere değilde, inananlara şaşırıyorum. Söylenenlere değil, araştırma yapın görün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 10 Mayıs 2020; 15:52:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kişisel görüşüm riskli, çünkü dizel araç teknolojisi hem eski hem çevreye zararlı. Elektrikli araçlara geçişte elimizdeki araçlarımızın çöpe dönüşmesi en büyük korkum. O yüzden fazla model yükseltmiyorum. -
-
Öncelikle Norveçin AB üyesi olmadığı bilgisini verdiğin için teşekkür ederim ama tabiki bu onun Avrupa ülkesi olduğunu değiştirmiyor.
Kademeli kelimesine dikkatinizi çekerim.
Peki 100 milyon nüfuslu japonya hakkında ne düşünüyorsun onlar da batıp gider mi sence çünkü ciddi bir altyapı çalışması var.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kia, Nissan, Honda 2021. Diğer firmalar için yeni modellerde ya da yeni motor geliştirmeyeceğiz ibareleri var. Zaten otomotivde teknoloji geçişi model geçişi ile birlikte yapılır. Örneğin VW için açıklama mesela 3 sene öncesinin, küçük dizel geliştirmeyi bırakıyoruz diyorlar ve akabinde tip onay değişimi ile bu yıldan itibaren yenilenen modellerinde 1.6 dizel seçeneği son buluyor. Yeni modeller derseniz ilk kasa değişiminde bırakırsınız, yeni motor geliştirmiyoruz derseniz de takribi olarak 1 ya da 2 emisyon geçişi devam edebilirsiniz mevcut motor teknolojinize göre.
Örneğin VW yeni 1.6 dizel yatırımı yapmadığı ve gelişimi sürdürmediği için 6b ve 6d-temp için motorunu devam ettirdi ancak o motor 6dye devam etmedi. Geçişler otomotivde ya emisyon ile yada model değişimi ile olur bahsettiğim gibi. Hangisi olursa olsun bu da azami 5 yıl içinde o marka için dizel kalmayacağını belirtir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X