Şimdi Ara

Dizel Araba İşi Bitmiş Millet Halen Kabullenemiyor. (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.048
Cevap
12
Favori
63.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlık 22 ye vurduğunu gördüm hocam a6 da :)) ibre 270 ti ama 😁

En kralını görmemişsin yani :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 20 Ocak 2023; 15:6:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

a6 lara binmedim hiç görmedim de doğrudur :)

• ozoz15 kullanıcısına yanıt

O otomatik cliolar çok yakıyor diyola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yol yapan biri için dizel hala daha iyi. Yakıt fiyatlarına bakmayın şu anda ortam karışık. Yarın bir gün fiyatları dengelenir işte o zaman işler değişir.

Özellikle yeni otoyollarda bastıktan sonra dizeldeki tüketim değişimi ile benzinli arasında dünyalar oynuyor. O yüzden benim için dizel devam.

Enjekörlerin bakımı belli bir km de bir mi yapılıyor?

kullanımına, mazotun kalitesine bağlı bu..

ben hiç bir aracıma enjektör bakımı yaptırmadım, yaptırma ihtiyacı gerekmedi

Peugeot 508 2.2 motor dizel canavarım vardı, anlık tüketim 30 litreyi gördüğüm olmuştu

• john mclane kullanıcısına yanıt

Yakıtı kaliteli alıp, mazot filtresini düzenli değiştirirseniz haa bir de depo bitmeye yakın yakıt almazsanız enjektörlerin sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Depo çeyreğe gelince fullüyorum shell vpower ile

• ozoz15 kullanıcısına yanıt

Çok yakıyor denilen cruze bile şehir içi 9 şehir dışı 5.5 yakıyor 1.0 yeni nesil turbo benzinli aracın o kadar yakması bana anormal geldi açıkcası, basıyor olabilir misiniz acaba ?  

• abi bu rakamları neye göre kime göre yazıyorsunuz anlamıyorum. hangi şehir, nasıl bir yol, hangi şehirler arası, ortalama hız kaç km?

1.4 tsi manuel passat ile istanbul içi trafikte 10 litrenin altına düşünce seviniyordum,

istanbul ankara arası hız sabit 120-130 ile arabada 2 kişi, klima açık ortalama tüketim 8 litre civarıydı.

1.6 crdi otomatik tucson ile istanbul şehir içi ortalama 7-7,5 litre arasında,

istanbul ankara arası hız sabit 130 ile arabada 2 kişi, klima açık ortalama tüketim 6,5 litre civarıydı.

1.5 dci edc cilo ile istanbul içi 6 litreyi geçince üzülüyordum,

istanbul ankara arası hız sabit 130 ile arabada 2 kişi, klima açık ortalama tüketim 5,5 litre civarıydı.

yol bilgisayarları ne kadar doğru gösteriyor o da ayrı

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Garantisi yok işte saatli bomba. İyi mazot aldım sanırsın ama çeyreği sudur falan filan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S_O_S kullanıcısına yanıt
    80le gidiyor sanırım 5.5 yakması için ya da trafiği aksatır derecede ağır hızlanmalarla gerçekleşiyor olabilir. Ben dizelde uzun yolda 5.5-6 yaktırabiliyorum ortalama. Eğer 6.vites 90 km ile gidersem 4.6-4.8 yazıyor anlık tüketimde. Fakat ortalama hızlanmalar ve yavaşlamalardan dolayı daha yüksek oluyor. Yer:İzmir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • basıyorum aynen. o yüzden benim için benzinli araç benim için dizelden kötü.

dizelle ister şehir içi ister şehir dışı istediğin kadar bas, klima aç çok farketmiyor.

ama benzinlide ibre anında bitiyor gözgöre göre.

dizelin avantajı benim için çok.

Benzinde ve lpg de hep kaliteli oluyor değil mi?

• 1.3tce megane
    Bp katkısız benzin. Dikkatli sürüş. Ful depo sonrası gidilen Mesafe 343km.
    Ort hız 33km
    Tekrar dolum 22,3lt
    Bilgisayar 6,5lt
    Pompa ölçümü 6,5lt

Ben çok çok başarılı buluyorum. Fakat benzin seçiyor. Katkısız benzin net daha az yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 22 Ocak 2023; 8:20:18 >
  • MaterialScience kullanıcısına yanıt

Merhaba lastikleri değiştirdim arabanın segmenti değişti sanki o derece lastiklerin eskimis sertleşmiş olabılır. 205 55 16 good year grıpperformance taktı oncesınde eagle sport vardı taşın ustun de suruyormusum resmen.

• 1.3 tce dct Qashqai aracım var ve şehir içi çok yoğun olmayan trafikte ortalama hız 25-30 arası olursa tüketim değeri 6.5 - 7 lt arası oluyor (klima kapalı) klima açık olursa yarım litre daha fazla yakıyor.
    Şehir dışı 100 km sabit klima kapalı 4.6 lt, klima açık olursa 5 lt ortalama tüketim elde ediyorum. Yol bilgisayarı uzun dönem ortalaması 6 lt /100 km.
    Araç sürerken ani gazlamalardan ve sert frenden her daim kaçınırım. Genel sürüş stilim çok sakindir.

• ElcaseJaws kullanıcısına yanıt

hocam cevap için teşekkürler önce ki aracımda eagle sport vardı şuan grip performance ve continental eco contact 6 arasında kaldım. İki lastikte 70db ve A A verimlilik fiyatları arası 100 200 oynuyor goodyear yumuşak hamurlu biliyorum ama continental nasıl bilemedim arada kaldım. Lastikleri tekrar kontrol ettim önler 2018 arkalar 2015... Pırellı zaten sert bir lastik artık tamamen plastik olmuşlar :)

• Yıllardır dizel kullanır dizel savunurum. En son 2022 haziran ayında 2018 Subaru Forester aldım. Litrede dizel benzinden 6-7 lira daha pahalıyken bile 2.0 XT benzinli canavar gibi motor varken yine de dizel'in kısa vadede tekrar avantajlı konuma döneceğini düşünerek 2.0 Dizel aldım. 7 ay bindikten sonra anladım ki artık gerçekten dizelin avantajı kalmadı. Aracımı satıp 1.4 TFSI Audi A4 aldım. Bakım maliyeti, vergi avantajı, konfor ve yakıt tasarrufu konularında rahat ettim. Yukarıda bir arkadaş traktöre mi biniyorsunuz ne sesi ne titreşimi demiş. Doğru yeni nesil dizeller gerçekten çok ileri seviyeye geldi bu konuda. Ama benzinliye geçince dizeller gerçekten traktör gibi geliyor. Aynı yaş dilimindeki araçlar sattığım aracın vergisi 4750 lira idi aldığım küçük hacim aldığım aracın vergisi 800 tl. Artık yeni nesil turbolu küçük hacim motorlar neredeyse litre başına dizel kadar km veriyor. Benzin de dizelden daha ucuz olunca yakıtta avantajlı konuma geçiyor.

Yıllardır dizel kullanan biri olarak artık çağın küçük hacim turbo beslemeli benzinli motorların olduğunu düşünüyorum.

• Arkadaşlar ben de artık dizelin avantajının bittiğini düşünüyorum. Halen dizele düşünmeden para verenlerin çoğu hesap kitap yapmayı bilmiyor. Etrafımda var niceleri. İşte ben duster ile fluence ile falan yere gittim şu kadar az yaktı. Tamam litre olarak az yakıyor tabi benzine gore ama litresi pahalı benzinden. En ufak bi arızada ocağa incir ağacı diker. Zaten bakımları parçaları da benzinli arabanın 2 katı. Tamam dizel sevenlere de hak veriyorum dizel araba çok keyifli. Torku var rampada bayılmaz koltuğa yapıştırır. Ben de clio 1.5 kullandım çok az yakıyordu ama onu satıp 1.4 turbo astra j aldım. Kendim lpg taktım geçen sene. 10 bin km de amorti etti kendini. Siz de dizelin bir nebze tork keyfini yaşamak istiyorsanız turbo benzinli alın kendiniz iyi bir ustanın yanında lpg taktırın. Iyi işçilik ve iyi ayar ile hiç sorun yaşamazsınız. Bu arada çoğu dizelci arabasını hız arabası sanıyor ama öyle değil. Dizel tasarruf için yapılmıştır. Sakin kullanmayıp sürekli gazlarsan çok yakar ne kaldı avantajı. O yüzden turbo benzinli candır diyorum. Astra j 1.4 turboyu bilen bilir. Hiçbir 1.5 1.6 dizel geçemez onu. Dizel sadece kalkışta iyidir tork sayesinde sonra çok devir çeviremediği için nefesi kesilir. O yüzden performans tasarruf sessizlik konfor isteyen olursa turbo benzin alsın. Ben bazen motorun çalışmadığını sanıp kontağı çevirmeye çalışıyorum. O kadar ki benzinli araç sessiz ve sesi duyulmuyor neredeyse :) İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerde bir sürü iyi lpg montajı yapan işletmeler var. Eski lpg arızaları kalmadı artık. Afr ayarı ile benzin gibi gider ve arıza ışığı yakmaz. 20 bin km oldu lpgli kullanıyorum çok memnunum. Dizelin nerdeyse yarısı kadar yakıyor araç. O yüzden dizel devri kapanıyor. Elektriğe gelince. Menziller düşük istasyon yok. Elektrik pahalı. Şu an elektrikli bi araç lpgli ile aynı yakıyor o zaman ne gerek var önceden fazla para vermeye. Eskiden dizeller çok az yakardı o yüzden dizel araçlar çok pahalı olmasına rağmen insanlar dizeli alır bi kaç senede fiyat farkını amorti ederdi. Madem ben elektrikli araba alacam belki 10 sene belki 20 senede benzinli ile fiyat farkını amorti edeceğim o zaman ne anladım bu işten. O yüzden ülkemizde elektrikli arabanın bi 4-5 senesi daha var diyorum. O da en az. Ha lpg yi sevmiyen olabilir ona da saygım sonsuz ama yeni nesil turbo benzinliler nerdeyse dizel kadar yakıyorlar. Şu an yakıt fiyatına baktığımızda dizelle aynı yakıyorlar. O zaman neden riske girelim. Tsi motorlar çok güzel az yakar mesela. Bunlar tamamen kendi fikrimdir. Herkesin fikrine saygı duyarım ama şunu da üzülerek söylemek istiyorum ki eski yakıt fiyatları hayal çünkü dolar yükseliyor brent petrol belli olmuyor. Önümüzdeki yıllarda daha büyük savaşlar olacak diye tahmin ediyorum. Böyle ortamda yakıt ucuzlamaz. Ucuzlasa da geçici olur. Vesselam saygılarımla

• hemen dizel arabamı satıyorum. meğersem dizel bitmiş de haberimiz yokmuş.  

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.