Şimdi Ara

Dizel Araba İşi Bitmiş Millet Halen Kabullenemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.048
Cevap
12
Favori
63.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel araba almak artık tamamen saçmalık dizel benzin rasyosu saçma sapan bir yere gelmiş durumda.

Sadece bizde de değil Avrupa'da bir çok ülkede dizel benzinden pahalıya satılıyor dizel kullanımını azaltmak için.

Üreticiler dizel üretmeyi bırakıyor.

Bakım maliyetlerinden arıza maliyetleriden bahsetmiyorum bile.

İnsanlara bu gerçekleri söyleyenince dizel arabayı kötülüyor oluyorsunuz kızıyorlar.

Kimse gerçeklere göre değil işine göre yorum yapıyor.

Bu saatten sonra dizel araba almak saçmalık.

Şimdi dizel yine benzinde ucuz hale gelecek diyenler olacaktır.

Onlara cevaben : o devir bitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş milletin ihtiyaçlarını, mevcut durumlarını, sürüş keyiflerini bilmeden "en doğru benim fikrim" demeyi ne seviyorsunuz ama.

Adam ihtiyacı neticesinde daha çok şehir dışı yada uzun mesafe kullanır dizel alır, karavan-tekne-römork çekiyordur dizel alır, torku yüksek bir sürüşten keyif alıyordur dizel alır, uzun yol ekonomisi düşünür dizel alır vb

Ya da tam tersi adam kısa mesafe kullanıyordur benzin alır, şehir içi ekonomi düşünüyordur 1.0 motor alır, kışın buz gibi arabada gitmeyeyim sıcacık hemen ısınsın der benzin alır, dizelin gürültüsünü titreşimini çekmek istemez benzin alır vb

Kimin ihtiyacı, kararı neyse onu alır kullanır. Sana da saygı duymak düşer.

Bakım konusunda daha çok masraf çıkartır kısmına kesinlikle katılmıyorum, 2014 ten bu yana dizel araçlar kullanıyor ailede, dizel kaynaklı bir sorun yaşamadık (alınan araçların hepsi 100.000km üstü, hepsi en az 2-3 sene kullanıldı, toplamda 6 araç). Ama evet dizele has parçalar var ve "arıza riskini" arttıyor bu da bir gerçek.

Kaldı ki şu anki durumda yine benzin/dizel arasında afaki bir uçurum yok.

Mazotu sadece otomobiller kullanmıyor. Mazot ticari yakıttır. Üretim zincirinde önemli bir yere sahiptir. Sizin fındık motorlu dizel otomobilleriniz kimsenin umrunda değil. Dizel motorlu otomobil satışı azalır ama motorin bitmez. Yakın gelecekte mazot benzinden daha ucuz olacaktır. Bu arada benzinli araç sahibiyim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dizel Araba İşi Bitmiş, Millet Halen Kabullenemiyor

Dizel araçlar, verimlilikleri ve yüksek torkları nedeniyle uzun yıllar boyunca popüler bir seçenek oldu. Ancak son zamanlarda, dizel teknolojisi fosil yakıt bağımlılığından vazgeçme ve çevresel etkileri azaltma ihtiyacı nedeniyle geriledi.

Dizel araçların satışları, emisyon düzenlemelerinin sıkılaşması ve elektrikli araçların yükselişi nedeniyle azalıyor. Dizel motorlar, benzinli muadillerine kıyasla daha fazla nitrojen oksit ve partikül madde yayar. Bu emisyonlar, solunum problemlerine ve iklim değişikliğine katkıda bulunur.

Elektrikli araçlar, dizel araçlara göre daha temiz ve daha verimli bir ulaşım seçeneği sunuyor. Elektrikli araçlar, emisyon yaymaz ve daha düşük işletme maliyetlerine sahiptir. Bu faktörler, tüketicileri dizel araçlardan uzaklaştırıyor.

Buna ek olarak, hükümetler dizel araçlara karşı teşvikler sunarak ve emisyon standartlarını sıkılaştırarak dizel araç sahipliğini caydırıyor. Bazı ülkeler, iç şehir merkezlerinde dizel araçların kullanımını veya satışını yasakladı.

Bu trend göz önüne alındığında, dizel araçların zamanının dolduğu açıktır. Teknolojinin artık çevresel ve finansal olarak sürdürülebilir olmadığı kabul edilmelidir. Dizel araç kullanıcılarının yakında alternatif yakıt kaynaklarına veya elektrikli araçlara geçiş yapmaları gerekecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Usta neye kime kızdın böyle, boşver isteyen istediğine binsin.

Artik dizel benzin farketmiyor, binmek gezmek yürek istiyor.

• Dizel heryerde bitse Tr de en son biter o da bi 15 yili bulur

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Ben kızmadım insanlara dizel saçmalık, dizele yatırım yapıp paranızı sokağa atmayın diyorum dizel sahibi insanlar kızıyor.

Bende dizel araç yok diye dizel araçların kötülediğimi düşünüyorlar bildiğin kahvede ki dayı mantığı var bu tiplerde

• Dark Territory kullanıcısına yanıt

Valla o iş öyle olmuyor dizel bitti bile ama kabullenmek zor geliyor insanlara

• Yav boşver, kim neye isterse ona binsin. Şuan altımdaki araçtan memnunum ama sırf güzergahım inişli çıkışlı olduğu için dizel alsa mıydım diye düşünmeden edemiyordum geçen haftaya kadar. Şimdi de daha düzlükte bir yere geçme imkanım doğdu, eğer lojmandan yana sorunum olmazsa. O zaman da diyeceğim ki iyi ki dizelin tantanasını çekmiyorum. Bu iş tamamen kullanım şekli ve yol durumuna bağlıdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • her ne kadar sevmesem de gaza yüklenince dizel hala daha ekonomik.

yeni nesil benzinlilerde de bakım ve arıza maliyetleri çok farklı değil bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğğ geldi bu konudan artık...

• Artik dizel uretilmiyor. Zaten gelse de otv de ust dilime girdigi icin tercih edilmiyor. Ama petrolu rafineriye sokup ben sadec ebenzin uretecem diyemiyorsunuz. Mazot da uretiyorsunuz istemeden. Bir donem dizel furyasi gitti dizel arac sayisi artti. Mazot degerlendi. Yakinda bu olan sey benzine olacak

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Arıza maliyetleri çok farklı değil mi sizce? DPF, Adblue, Enjektör kirlenmesi, EGR??? Bunlara sadece Dizel araçlara ait arızalardır.

• dün iş gereği şehiriçinde 112 km yol yaptım eve dönüşte depoyu doldurdum 250 lira; yani km.de 223 kuruş harcama

• Dizel ellerinde kalacak değeri düşüyor diye kızıyorlardir

• Arkadaş milletin ihtiyaçlarını, mevcut durumlarını, sürüş keyiflerini bilmeden "en doğru benim fikrim" demeyi ne seviyorsunuz ama.

Adam ihtiyacı neticesinde daha çok şehir dışı yada uzun mesafe kullanır dizel alır, karavan-tekne-römork çekiyordur dizel alır, torku yüksek bir sürüşten keyif alıyordur dizel alır, uzun yol ekonomisi düşünür dizel alır vb

Ya da tam tersi adam kısa mesafe kullanıyordur benzin alır, şehir içi ekonomi düşünüyordur 1.0 motor alır, kışın buz gibi arabada gitmeyeyim sıcacık hemen ısınsın der benzin alır, dizelin gürültüsünü titreşimini çekmek istemez benzin alır vb

Kimin ihtiyacı, kararı neyse onu alır kullanır. Sana da saygı duymak düşer.

Bakım konusunda daha çok masraf çıkartır kısmına kesinlikle katılmıyorum, 2014 ten bu yana dizel araçlar kullanıyor ailede, dizel kaynaklı bir sorun yaşamadık (alınan araçların hepsi 100.000km üstü, hepsi en az 2-3 sene kullanıldı, toplamda 6 araç). Ama evet dizele has parçalar var ve "arıza riskini" arttıyor bu da bir gerçek.

Kaldı ki şu anki durumda yine benzin/dizel arasında afaki bir uçurum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 10 Mart 2022; 8:49:2 >

• 3 yıl şirket arabası traktör 1.5dci kullandım.

Dedim artık yeter. Megane'ları 4 yıllığına kiralamıştı şirket 1 yılı varken Hibrit Corolla ile değiştirdim. Araba budur arkadaş.

Dizeli oldum olası sevemedim. Yakıtı şehir içi 5.5-5.8 civarıydı. (Sakin kullanım)

Şuan hibrit corolla şehir içi 4.3 gösteriyor ve sıfır ses.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimizdeki dizel aracı yakalım mı, ne yapalım şimdi ?

• yalnız hala mantıklı dizel otomobiller var

mesela psa grubunun dizel motorları benzinli motorlara kıyasla daha ekonomik ve daha az bakım ücreti istiyor

• bence de dizellere yatırım- ölü yatırımdır..2-3 yıl içerisinde dizel motorlu binek araç kalmayacak.

Hybrid ler coşacak gibi geliyor.

• Yatirimi falan gecin bir aracin benzinli ve dizel motorlu versiyonlari ayni fiyat ise hangisini alirsiniz su an. Hala benzinli diyorsaniz o zaman dizel gercekten bitmistir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trexin T kullanıcısına yanıt

aynı fiyata satılan var mı? Dizel motor üretimi daha maliyetli ve karmaşık; o yüzden imkansız.

• iSTANBULDA 1,3 cdti corsa ile maks 5 litere yakıyorum 100 km de neyın kavgası bu aynı surus sıtılı ıle leon fr kullandım 7 8 lıtre minimum oluyordu :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.