Şimdi Ara

Dizel arabada stop ettirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    turbo dizel arabada stop ettirmek ve hızlı kalkış yapmak zarar verir mi?

• amörtisörler,enjektörler,boğaz kelebeği ve devir daim pompası zarar görebilir,dikkatli olmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragıp Ozan

amörtisörler,enjektörler,boğaz kelebeği ve devir daim pompası zarar görebilir,dikkatli olmalısınız.
    Bunlar her arabaya zarar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: impossible `

merhabalar

Evet turbo zarar görür araba durdukdan 30 saniye sonra stop ettirmek gerek

Çünkü turbo kapaklarımı diyorlar emin değilim giderken bi anda durursanız yağsız kalcağından aşınma ve bozulma meydana gelir. ama hemen parkettiniz ve arabayı stop ettirmediniz 30 saniye beklediniz turbo hala çalıştığından arba en az 30 saniye çalışır bir şekilde beklenmeilidirki yağlama işlemi devam etesin 30 saniyeye kadar zaten turbo çalışması durcağından 30 saniye sonra arabayı stop edebilirsiniz.

hızlı kalkış bilmiyorum ama mantıklı bir açıklama gelene kadar düşüncem tek zararı yakıt sarfiyatı olacağıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 4 Mayıs 2010; 19:02:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

merhabalar

Çünkü turbo kapaklarımı diyorlar emin değilim giderken bi anda durursanız yağsız kalcağından aşınma ve bozulma meydana gelir. ama hemen parkettiniz ve arabayı stop ettirmediniz 30 saniye beklediniz turbo hala çalıştığından arba en az 30 saniye çalışır bir şekilde beklenmeilidirki yağlama işlemi devam etesin 30 saniyeye kadar zaten turbo çalışması durcağından 30 saniye sonra arabayı stop edebilirsiniz.

hızlı kalkış bilmiyorum ama mantıklı bir açıklama gelene kadar düşüncem tek zararı yakıt sarfiyatı olacağıdır.
    teşekkürler

• quote:

teşekkürler

Alıntıları Göster
    Konu eski ama neyse...Bizim arabada serviste araba kiraladık bugun az önce gezmeye cıktım...Aracı 2 kez stop ettirdim...Uzun zamandır otomatik arabaya bindigim için ayakların alışmaası zaman aldı
    Birinci stopda bi koku geldi.. ahaa dedim.. ayvayı yedik herhalde ama koku hemen kesilince fazla bişey olmadıgını anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Konu eski ama neyse...Bizim arabada serviste araba kiraladık bugun az önce gezmeye cıktım...Aracı 2 kez stop ettirdim...Uzun zamandır otomatik arabaya bindigim için ayakların alışmaası zaman aldı
    Birinci stopda bi koku geldi.. ahaa dedim.. ayvayı yedik herhalde ama koku hemen kesilince fazla bişey olmadıgını anladım

Genelde kız arkadaşım veya annem başımda park sırasında dırdır ederken stop edebiliyorum ki tek hamleyle parkederim herzaman konuşuyo konuşuyo yol dar 0 a 0 park edicem solda yüksek direk var gözüm onda ama nasıl konuşuyolar anlatamam çat diye stop edince kısa bir sesim yükseliyor susuyorlar edip dönüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracı stop etmeden benzin almak
    8 yıl önce açıldı
    Yokuşta aracın stop etmesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

quote:

Genelde kız arkadaşım veya annem başımda park sırasında dırdır ederken stop edebiliyorum ki tek hamleyle parkederim herzaman konuşuyo konuşuyo yol dar 0 a 0 park edicem solda yüksek direk var gözüm onda ama nasıl konuşuyolar anlatamam çat diye stop edince kısa bir sesim yükseliyor susuyorlar edip dönüyorum

hep bende de olur:) neredeyse vuracaktın der ama arada rahat 10-20 cm olur. Zaten annem trafikte olmak büyük tehlike bazen en ufak bir olayda ayy diye çığlık atıyor. Kaza yapmayacakken bir gün sırf bu yüzden yapacağım galiba. Defalarca dedim ama bir değişme yok :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

quote:

Orijinalden alıntı: laax

quote:

hep bende de olur:) neredeyse vuracaktın der ama arada rahat 10-20 cm olur. Zaten annem trafikte olmak büyük tehlike bazen en ufak bir olayda ayy diye çığlık atıyor. Kaza yapmayacakken bir gün sırf bu yüzden yapacağım galiba. Defalarca dedim ama bir değişme yok :/

Alıntıları Göster
    benimde Annem kız kardeşim yanımdaydı bugun....Korkmuşlar aracı istop ettirince...

• quote:

benimde Annem kız kardeşim yanımdaydı bugun....Korkmuşlar aracı istop ettirince...

Alıntıları Göster
    Bende bir hata yaptım kıza sana bişey anlatcam birazdan dedim.Hadi hadi diye diye kafamın etini yedi.Arabayı durdurdum el frenini çektim bi sus da anlatacam demeye kalmadan araç 1. viteesteyken kontagı kapatmayı unutup debriyajdan ayagımı çektim (o derece yani ).Aylar sonra ilk kez stop ettirdim arabayı bugun.

Konuya gelince de bu stop işi benzin dizel ayırmıyor.Her türlü zararlı oldugunu biliyoruz.Teknik detayını belki anlatacak başka birileri vardır ben bilmiyorum ama zararlı oldugunu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Bende bir hata yaptım kıza sana bişey anlatcam birazdan dedim.Hadi hadi diye diye kafamın etini yedi.Arabayı durdurdum el frenini çektim bi sus da anlatacam demeye kalmadan araç 1. viteesteyken kontagı kapatmayı unutup debriyajdan ayagımı çektim (o derece yani ).Aylar sonra ilk kez stop ettirdim arabayı bugun.

Konuya gelince de bu stop işi benzin dizel ayırmıyor.Her türlü zararlı oldugunu biliyoruz.Teknik detayını belki anlatacak başka birileri vardır ben bilmiyorum ama zararlı oldugunu biliyorum.

Alıntıları Göster
    Şu anda sahibi olduğum arabayı ilk aldığımda vites koluna alışamamıştım. 1. vites yerine sürekli 3. vitese takardım. Kalkacağım zaman araba stop ederdi. Neredeyse bu dalgınlık 1 ay sürdü. 5-6 defa stop ettirdim. Ama artık o hatayı yapmıyorum. Sadece geçen gün kırmızı ışıkta bekliyordum. Ben radyo istasyonunu ararken yeşil yanmış. Haberim yok. Arkadaki vatandaşler uzun uzun kornaya basınca bir anda heyecan yaptım. 1 yerine yine 3. vitese takmışım. Neyse ki stop etmedi ama mekanik sesi geldi. 1. vitese geçirip yürüdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Valla kardeşim ne anayla nede kız arkadaşla yola çıkılmaz...Benimde kız arkadasım tutturdu beni gezdir diye...
    Bi gün cıktık sanki arabayı o kullanıyomuş gibi panik yapıyor... Karşıdan araba geliyo napcaz diyorr neyse
    Zararlarına gelince yakıt sarfiyatı olur...Dün ben aracı 2 kez stop ettirince yakıt sarfiyatı arttı mazot almak zorunda kaldım...
    Ve baskı balata zarar görüyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Şu anda sahibi olduğum arabayı ilk aldığımda vites koluna alışamamıştım. 1. vites yerine sürekli 3. vitese takardım. Kalkacağım zaman araba stop ederdi. Neredeyse bu dalgınlık 1 ay sürdü. 5-6 defa stop ettirdim. Ama artık o hatayı yapmıyorum. Sadece geçen gün kırmızı ışıkta bekliyordum. Ben radyo istasyonunu ararken yeşil yanmış. Haberim yok. Arkadaki vatandaşler uzun uzun kornaya basınca bir anda heyecan yaptım. 1 yerine yine 3. vitese takmışım. Neyse ki stop etmedi ama mekanik sesi geldi. 1. vitese geçirip yürüdüm.

Yokuş aşagı kalktıysanız sorun olmuyoo...Ben ilk ehliyeti alacagım zaman direksiyon dersinde kırmızıda bekliyordum..
    Vitesi 2 de unutmuşum Ama allahtan yokuş aşagı oldugu için araba rahat kalktı

• quote:

quote:

Yokuş aşagı kalktıysanız sorun olmuyoo...Ben ilk ehliyeti alacagım zaman direksiyon dersinde kırmızıda bekliyordum..
    Vitesi 2 de unutmuşum Ama allahtan yokuş aşagı oldugu için araba rahat kalktı

Alıntıları Göster
    ya bu otomatik viteslerde yani bazılarında yanda mandal oluyo vites değiştirirken ona basmak gerekiyomu bknz:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-lider-den-1-6-fsi-triptonik-comfortline-passat-2006-51870983/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetltn -- 14 Haziran 2011; 12:39:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

ya bu otomatik viteslerde yani bazılarında yanda mandal oluyo vites değiştirirken ona basmak gerekiyomu bknz:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-lider-den-1-6-fsi-triptonik-comfortline-passat-2006-51870983/detay/

Bahsettiğiniz mandal sanırım araba geri vitese alınacağı zaman kullanılıyor. Bizim patronun BMW 5.20İ'si öyleydi en azından.
  • quote:

quote:

Bahsettiğiniz mandal sanırım araba geri vitese alınacağı zaman kullanılıyor. Bizim patronun BMW 5.20İ'si öyleydi en azından.

Alıntıları Göster
    dizel arabayı stop ettiriyorsanız araba kullanmayın yada otomatik kullanın mümkünse

• quote:

Orijinalden alıntı: var ama yimez

dizel arabayı stop ettiriyorsanız araba kullanmayın yada otomatik kullanın mümkünse

Alıntıları Göster
    peki arkadaşlar size şunu soracağımdan bilgim olmadığı için punto evo dizelde start & stop teknolojisi var ışıkta durunca vitesi boşa alınca stop ediyormuş arac debriyaja basınca çalışıyor bunda nasıl oluyor turbo olayı o zaman surekli motor durup çalışıyor...
    bilgileri olanlar paylaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesapligida.com

peki arkadaşlar size şunu soracağımdan bilgim olmadığı için punto evo dizelde start & stop teknolojisi var ışıkta durunca vitesi boşa alınca stop ediyormuş arac debriyaja basınca çalışıyor bunda nasıl oluyor turbo olayı o zaman surekli motor durup çalışıyor...
    bilgileri olanlar paylaşabilir mi?

Alıntıları Göster
    yüksek devirle çıkmadıysanız hemen stop edebilirsiniz sorun olmaz fazla abartmanın anlamı yok aradaki yağ saniyesinde kaybolmuyor.
  • quote:

evet basmak gerekiyor galiba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

merhabalar

Bu söylediğin bence biraz ekstrem bir yaklaşım olmuş. Ekstrem kelimesi de biraz fazla olmuş olabilir. Motor ya ışıktan kalkarken ya ilk kalkış anında stop ettirilmiş olmalı. Eğer aşırı acemi ise sürüş anında da olabilir. Bu üçüncüsünde dahi hemen motor tekrar çalıştırılacağından normal bir motor stop etme olarak değerlendirilmemeli. İlk kalkış anında ise turbo zaten çalışmamış olur. Işıktan kalkarken istop ettirilmişse zaten aşşağı yukarı 30 saniye motorun çalışmış olması ihtimali yüksekçedir. Çalışmadı ise bile tekrar marşa basılacağından yani araç parkedilmemiş olduundan yağlama tekrar başlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.