Bildirim
Dizel Aracta Start Stop Motora Zarar Verir mi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
evet bir an önce motor bozulsun da müşteriden yeni motor parası alsınlar diye yapıyorlar. Tabii arıza garanti süresi içinde olursa , para kendilerinden çıkacak o riski alıyorlar. O kadar gözleri dönmüş...
Tövbe tövbe.. -
Motora zarar vermez ama kapat gitsin, son kullanıcı için gereksiz teknoloji. -
Ben de kullanmıyorum, her seferinde devre dışı bırakmaktan sıkıldım. Keşke sistemden tamamen devre dışı bırakılabilse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Turboya zarar verebilir stop edince yağlama devreden çıkıyorsa.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ben çok memnunum. kırmızı ışıklarda dakikalarca beklerken arabanın boşuna çalışması zoruma gidiyor. -
yağlama devam ettiği için sıkıntı yok ama boşuna aküyü marş motorunu yıpratan bir sistem elde tutulur bir yakıt tasarufu yok gizli özellik açan bazı kişiler bunu devre dışı bırakabiliyor yaptırabilirsiniz. -
Araca zarar verse VAG, PSA, FCA gibi başlıca dizel motorlu arabaları olan markalar kullanmazdı.
Start&stopla birlikte düşük hacimli motorlar, adblue vb şeylerle kurumsal karbon ayak izini düşürmeyi hedefliyorlar. Ancak son kullanıcıya faydası olmadığı gibi zararı da yoktur.
Ben kışın kapatırım start&stopu. Özellikle ışıklarda beklerken motoru kapatıp ısınmasını önlemesin diye.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Start Stop kafasına göre çalışmaz. Aracın hem motor yağına bakar hem de turbo basıncına eğer motor stop edilebilecek durumdaysa stop eder yoksa zaten devreye girmez ekranda üstü çizili A resmi çıkar. -
Turboya açıkca zararı var. Adblue yoksa DPF filtresine direkt zararı var. Ar-Ge yapmışlar, mühendisler koymuş etmiş demeyin, Adblue bazı partilerde yok deli gibi DPF dolduruyor millet.. -
Motora zarar vermez de benim psikolojime zarar veriyor.
Zirt pirt stop edip duruyor hic sevmiyorum Yeni aldim araci hic alisamadim.
Trafiksiz biyerdeyim hic gerek yok benim icin.
Hem klima acmisim ne kapatiyon benim klimami Antalya sicaginda.
Her seferinde kapatmak gerek. Tumden kapatacak biyer de yok.
Ilk bakimda servise sorcam kapatabiliyorlar mi diye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Izmir istanbul harici bence kullanilir. Ozellikle ic anadoluda yollar uzun rahat trafiksiz fakat isiklar uzundur. Buyuk şehirlerde zirt pirt duruyorsun devreye aliyor. Ondeki azicik gitse sana korna geliyor mecbur bidaha çalışıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zarar verse niye koysunlar arkadaş...
S&S çalışması için hava sıcaklığı, motor sıcaklığı, akü voltajı, turbo devri gibi bazı unsurların belli değerlerde olması lazım.
Mesela sıcaklık 35 derece üzeriyse otomatik olarak kendi devre dışı kalıyor.
S&S teknolojisi çalışması sakıncalı olduğu koşullarda açık olsa bile çalışmıyor zaten.
Bu sebeple kullanımı araçta herhangi bir aksama zarar vermez. -
Daha çok teknik bilgi lütfen. Takip...
start stop belli durumlarda devreye girmez. yani sizin düşündüğünüz gibi araç her durduğunda stop edip çalışmaz. Benim kullandığım araç sıkışık trafikte bazen kendisi devre dışı bırakıyor. 1 metre git 1dk bekle trafiğinden bahsediyorum.
Siz aracı farketmeden stop ettirmiş olabilir misiniz? -
He kardeşim mühendis akıl edememiş.
-
Arkadaşlar bu konuyu okuyanlar ve üstte yorum yapan arkadaşlar çıkışta kahvehanede ülke kurtarmaya gidiyor mu
-
Hem klima acmisim ne kapatiyon benim klimami Antalya sicaginda.
Hahahaha iyi güldüm :D
-
emisyon değerlerini tutturabilmek için olabilir mi?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
evet bir an önce motor bozulsun da müşteriden yeni motor parası alsınlar diye yapıyorlar. Tabii arıza garanti süresi içinde olursa , para kendilerinden çıkacak o riski alıyorlar. O kadar gözleri dönmüş...
Tövbe tövbe.. |
ben çok memnunum. kırmızı ışıklarda dakikalarca beklerken arabanın boşuna çalışması zoruma gidiyor.
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X