Şimdi Ara

Dizel araç'a benzin konulması sonucu oluşan hasar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkiyede tek olan rover 45 dizel arabaya sahip bulunmaktayım,aracıma üç hafta önce akaryakıt istasyonunda dizel akaryakıt yerine benzin konulunca aracım30 km sonra kilitledi getirdiğim tamirci araçta akaryakıt olarak benzin bulunduğunu aldığım istasyonla irtibata geçmemin uygun olacağını söyledi.
    Akaryakıt istasyonun gönderdiği servis aracı çalıştıramadığı için çekiciyle tamirciye götürdü yapılan ilk tespitte elektronik pompanın ve enjektörün yandığını tespit etmiş ilgili parçalar üç hafta bekleyişten sonra bu gün itibarı ile araca takılmış bulunmakradır.
    İnternette araştırdığım kadar bu tür sorunlar motordada zarara sebeb olmaktaymış endişemi tamirciye aktardım fakat motorda bir sorun yok yanıtını aldım.Oysaki beyine bağlanan makina motor arızası veriyor ve yağ cubuğu çekildiğinde duman geliyordu.Test cihazının motor arızası olduğunu gösteriyor diye servis sahibine söylediğimde farklı bir cihaz ile tekrar test edeceklerini ve bu gün arabanın tekrar test sürüşüne çıkarıcaklarını ve motorda herhangi bir vuruntu sesi bulunmadığını aktarmıştır.Bende kendilerine cevap olarak pompa ve enjektörün 11.000TL'ye mal olduğunu ve bir kaç ay sonra 135.000'de olan motor sorun çıkarırsa (ki şimdi sorun var gibi görünüyor)kendimi nasıl garantiye almak istediğimi söyledim.
    Eksper yarın dosyayı kapatmak isteyecektir nasıl kendimi garanti altına alabilirim.
    Teşekkürler
    Günay arnavutoğlu 5056116193

• benzin dekont fiş ve analiz sonucu gibi birşey elinde hazır bulunsun. sonra dava açarsın paşa apaşa öderler.
  • Geçmiş olsun

Bir hatırlatma yapmak isterim konuya girenlere

Pompacılarda insan, herhangi bir sebepden olsa bile dalgınlık olabiliyor.

Bu tür durumlarla karşılaşmamak için en güzeli
    İstasyona geldiğimizde ilk işimiz görevliye
    misal 30 liralık "dizel" veya 30 liralık "kurşunsuz" v.s. dememiz
    ve pompadan hangi ucu aldığına bakmak...
    sadece 1dk mızı alır ama böyle çok kötü bir durumla karşılaşmamızı büyük ölçüde engeller.

Vakti zamanında boxer motorlu aracımın köpüklü sesinden dolayı dizel sanan pompacının mağduru olabilirdim bakmasam.
  • Dragons Den İngiltere de bir yatırımcı bir ayıraç gibi birşey yapmıştı ve projesin de destek gördü. İngiltere de bu tür olayların çok olduğundan bahsediyordu.

Bu şekilde bir aparat kullanılabilir eğer varsa. Burada olan olmuş arkadaşa geçmiş olsun diyorum daha sonraki olabilecek vak'a larda en azından yoksa

deponun kapak veya uygun biryerine diesel sticker ı yapıştırmak lazım. En garantisi @bimilyon arkadaşın dediği gibi şu kadar benzil veya dizel demeniz,

daha da detaycıca şu kadar eurodizel, kurşunsuz 95 diye belirtmeniz ve hatta arabanın başında bekleyip sonra ödeme yapmaya gitmeniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.