Şimdi Ara

dizel araç bomba gibi patladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.haber7.com/haber/20101120/Kadin-surucu-aracta-yanmaktan-kurtarildi.php/

ataköy uğur mumcu bulvarında kaza yapan araç hem kendisinin hem de çarptığı diğer 5 aracın yanmasına neden oldu.

acaba "aman patlar!" diye lpgli taksilere bile binmeyen dizel araç sahipleri bu haberden sonra neye binerler merak ettim şimdi.

• yazık olmuş. araba i20 mi ben mi yanlış gördüm?
  • arabanın dızel oldugu nerede yazıyor goremedımde...ve patlama falanda bahsedılmıyor kaza sonrası yanmaya baslamıs
  • aracın dizel olduğu bilgisi nerede verilmiş? gözümden kaçtı sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

yazık olmuş. araba i20 mi ben mi yanlış gördüm?

corsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_44610955/tm.htm

Bu aynı haber değilmi? Nerde yazıyor araç Diesel diye?
  • benzin dizel ve lpg li araçlar arasında yanma veya patlama konusunda riski en az olanı dizeldir.böyle bir olay tüm dizel araç sahiplerinin arabalarına daha az güvenmeleri gerektiği anlamına gelmez.dizel yakıt kolay kolay alev almaz inanmayan benzin ve mazot alıp yakmaya çalışsın ancak benzini denerken dikkat etsin daha ateşi yaklaştırırken benzin alev alıverir sonra yanmasınlar.lpg den hiç bahsetmeye bile gerek yok onun yanında sigara içmek bile ciddi sonuçlara yol açabilir.sızan bir lpg havadaki ateşten alev alır.
    bu kazada yanan neydi veya nasıl bir etken sebep oldu incelemeleri gerekir çünkü mazotu yakmak o kadar kolay değildir.zaten konuyu açan kişinin neden bu kadar sevinçli olduğunuda anlamadım.
    kaza yapan bayan olayı ucuz atlatmış ve başkada kimse zarar görmemiş olayda sevinilecek tek taraf bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

aracın dizel olduğu bilgisi nerede verilmiş? gözümden kaçtı sanırım?
    aracın dizel olup olmadığı haberde verilmemiş.peki benim bu kanıya nasıl vardığımı soruyorsanız araç lpgli olsaydı emniyet ilk önce bütün ataköyü boşaltır sonra ezanı yarıda kesip minareden "lpgli araba patlamak üzere" anonsu yapardı.

merak eden araştırsın 34 FM 7276 aracın plakası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

aracın dizel olup olmadığı haberde verilmemiş.peki benim bu kanıya nasıl vardığımı soruyorsanız araç lpgli olsaydı emniyet ilk önce bütün ataköyü boşaltır sonra ezanı yarıda kesip minareden "lpgli araba patlamak üzere" anonsu yapardı.

alakası bile yok bir dizel araç sahibi olarak diyebilirimki usulüne uygun yapılmış bir LPG tesisatının patlama ihtimali benzinden daha azdır

sonuçta hepsi yakıt yeterince ısınırsa hepsi yanar lpg iyi dizel kötü yorumları çok mantıklı değil
  • quote:

Alıntıları Göster
    memlekette sıfır araç alırken kaç tane dizel aracın ruhsatı benzinli diye kaç tanede benzinli aracın ruhsatı dizel diye yanlış işleniyor bilen varmı.sadece benim yakınım iki kişinin ikisinede dizel olan araçlarına ruhsatta benzinli yazılmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir_selçuk

memlekette sıfır araç alırken kaç tane dizel aracın ruhsatı benzinli diye kaç tanede benzinli aracın ruhsatı dizel diye yanlış işleniyor bilen varmı.sadece benim yakınım iki kişinin ikisinede dizel olan araçlarına ruhsatta benzinli yazılmıştı.

Alıntıları Göster
    konunun yerı burası degıl sanırım

http://forum.donanimhaber.com/m_42248647/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

quote:

alakası bile yok bir dizel araç sahibi olarak diyebilirimki usulüne uygun yapılmış bir LPG tesisatının patlama ihtimali benzinden daha azdır

sonuçta hepsi yakıt yeterince ısınırsa hepsi yanar lpg iyi dizel kötü yorumları çok mantıklı değil

normal kullanılırken değil zaten sadece bir kaza olduğunda sızma gerçekleşirse sızan lpg benzine göre benzinde mazota göre daha risklidir.yoksa kurallara uygun ve gerekli önlemler alınmış şekilde montaj yapılmış bir lpg neden kendi kendine sorun çıkartsınki.
    birde zaten şöyle bir durum var arabanın icadından beri kullanılan yakıt olan benzinde parlama riski olan bir yakıt ancak kaç yıldır milyonlarca araçta güvenle kullanıldı ve hala kullanılıyor.

• quote:

quote:

quote:

normal kullanılırken değil zaten sadece bir kaza olduğunda sızma gerçekleşirse sızan lpg benzine göre benzinde mazota göre daha risklidir.yoksa kurallara uygun ve gerekli önlemler alınmış şekilde montaj yapılmış bir lpg neden kendi kendine sorun çıkartsınki.
    birde zaten şöyle bir durum var arabanın icadından beri kullanılan yakıt olan benzinde parlama riski olan bir yakıt ancak kaç yıldır milyonlarca araçta güvenle kullanıldı ve hala kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    şifresi olan plakadan baksın bi zahmet ,dün bende merak etmiştim araç hangi yakıtı kullanıyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

şifresi olan plakadan baksın bi zahmet ,dün bende merak etmiştim araç hangi yakıtı kullanıyor diye.

Alıntıları Göster
    Lpg lidir ne dizeli
  • quote:

benzin dizel ve lpg li araçlar arasında yanma veya patlama konusunda riski en az olanı dizeldir.böyle bir olay tüm dizel araç sahiplerinin arabalarına daha az güvenmeleri gerektiği anlamına gelmez.dizel yakıt kolay kolay alev almaz inanmayan benzin ve mazot alıp yakmaya çalışsın ancak benzini denerken dikkat etsin daha ateşi yaklaştırırken benzin alev alıverir sonra yanmasınlar.lpg den hiç bahsetmeye bile gerek yok onun yanında sigara içmek bile ciddi sonuçlara yol açabilir.sızan bir lpg havadaki ateşten alev alır.
    bu kazada yanan neydi veya nasıl bir etken sebep oldu incelemeleri gerekir çünkü mazotu yakmak o kadar kolay değildir.zaten konuyu açan kişinin neden bu kadar sevinçli olduğunuda anlamadım.
    kaza yapan bayan olayı ucuz atlatmış ve başkada kimse zarar görmemiş olayda sevinilecek tek taraf bu.

lpgnin flash point derecesi benzin ve dizelden hernekadar düşük olsa da bu onun ilk parlayacak yakıt olduğu anlamına gelmez.hele ki sigara közünden.sigara 300derece yanar lpgnin autoignition derecesi 450dereceden fazladır.eğer belli ısı kaynağına temas edip tutuşacak bir yakıt varsa o da dizeldir dizel 200 derecenin altında kendi kendine tutuşur.benzin 250.lpg de dediğim gibi 450 derecenin üstünde.zaten bu özelliklere sahip olmasalardı dizel motorda dizel yakıt benzinli araçta da benzin kullanılamazdı.

sevincim de evet kazadan bir bayan kurtulmuş ondan.

• quote:

quote:

işte millet bunu bi öğrenemedi.adı çıkmış 9da inmez 8e derler ya.

• quote:

quote:

quote:

işte millet bunu bi öğrenemedi.adı çıkmış 9da inmez 8e derler ya.

Alıntıları Göster
    oldu olacak bari diesel araçlari da bujilerle ateşleyelim.neden atmosferik motorlarda diesel 1/18 sıkışma(en az)istiyorda 1/12 benzinlide kritik orandır.
    zaten benzinin sigara izmariti ile tutuştuğu söylenemez.diesel asla.lpg yi denemedim.

• quote:

quote:

quote:

sıralama yanlış olmuş.lpg tankı sızdıracak kadar delinecek hale gelene kadar mazot tankı da benzin tankı da kağıt gibi ortadan ikiye ayrılır.çünkü kimyası gereği bahsettiğim yakıtlar sıvıdır ve sıcaklık değişimlerinden etkilenen uçucu sıvılar ne yaparsanız yapın mutlaka depodan bi miktar buhar olarak kaçarlar.özellikle yakıt alırken.lpg tankı ise tam aksine kapalı bir kutudur ve yakıtı basınç altında sakladığından 30 bar basınca dayanacak sağlamlıkta üretilir,yakıt dolumu sırasında bile asla dışarı kaçırmazlar.sağlıklı bir lpg tüpü 10 yıl kendi haline bırak dışarı 1gr kaçırmaz.ama aynı şey sıvı yakıt tankları için geçerli değildir.10 yıl kendi haline bırakıldığında deponun kuruduğunu görürsünüz.

kaza anında eğer bir sızma sözkonusu ise gene en güvenlisi lpgdir.lpg hava akımına kapılıp kaza ortamını terkederken , sızan sıvı yakıtlar üstünüzdeki giysilere ve yakıtı fitil gibi çeken koltuklara bulaşırlar.tek kıvılcımda da hangisinin daha ölümcül olacağını siz tahmin edin.

• quote:

quote:

benzin dizel ve lpg li araçlar arasında yanma veya patlama konusunda riski en az olanı dizeldir.böyle bir olay tüm dizel araç sahiplerinin arabalarına daha az güvenmeleri gerektiği anlamına gelmez.dizel yakıt kolay kolay alev almaz inanmayan benzin ve mazot alıp yakmaya çalışsın ancak benzini denerken dikkat etsin daha ateşi yaklaştırırken benzin alev alıverir sonra yanmasınlar.lpg den hiç bahsetmeye bile gerek yok onun yanında sigara içmek bile ciddi sonuçlara yol açabilir.sızan bir lpg havadaki ateşten alev alır.

lpgnin flash point derecesi benzin ve dizelden hernekadar düşük olsa da bu onun ilk parlayacak yakıt olduğu anlamına gelmez.hele ki sigara közünden.sigara 300derece yanar lpgnin autoignition derecesi 450dereceden fazladır.eğer belli ısı kaynağına temas edip tutuşacak bir yakıt varsa o da dizeldir dizel 200 derecenin altında kendi kendine tutuşur.benzin 250.lpg de dediğim gibi 450 derecenin üstünde.zaten bu özelliklere sahip olmasalardı dizel motorda dizel yakıt benzinli araçta da benzin kullanılamazdı.

sevincim de evet kazadan bir bayan kurtulmuş ondan.

sevincin kazadan birisi kurtuldu diye olsa ona vurgu yapman daha doğru olurdu sanırım ve konu başlığınıda böyle açmazdın.
    kolay parlama konusunda sana tavsiyem.sen her ne kadar farklı düşünsende yinede evinin mutfağında gaz kokusu duyarsan ışık yakmak yada yanan ışığı söndürmek için lambanın anahtarına basma yoksa aslında yanlış bildiğini orda öğrenirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

oldu olacak bari diesel araçlari da bujilerle ateşleyelim.neden atmosferik motorlarda diesel 1/18 sıkışma(en az)istiyorda 1/12 benzinlide kritik orandır.
    zaten benzinin sigara izmariti ile tutuştuğu söylenemez.diesel asla.lpg yi denemedim.

ilk cümlede ne demek istediğini anlamadım.

hangisi önce tutuşacak deneyi yapmak istiyorsan bahsettiğin yakıtları ısıya maruz bırak.mazotun ilk alev alan olduğunu göreceksin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.