Şimdi Ara

dizel edc mi yoksa tsi dsg mi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2011 model dizel opel corsamı sattım ve şimdi yarı otomatik 0 km benzin veya dizel araç düşünüyorum hatta 1,5 ay sonrasına jetta 1.2 dsg ye kapora verdim ama yinede dizele alışmışken benzin beni çok üzermi acaba diye düşünüyorum. Siz olsaydınız 55-56 bin verip benzinli dsg jettamı alırdınız yoksa start stoplu - edc şanzuman- multimedialı-espli- ve cruise controllü dizel yeni clio sport tourer mi alırdınız ikisi arasında tabiki segment farkı var ama sport tourer donanım olarak jettadan daha üstün ve piyasada satışa sunulmadı ama 2-3 bin tl daha ucuz, bu karasızlık beni öldürmeden yardımlarınızı aydınlatıcı bilgilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler...

• Sipariş vermişsiniz. Hadi hayırlı olsun!

Son günlerde bu moda oldu.

"Şu araç için sipariş verdim." Neyse!

Kağıt üstünde dizel-EDC ve donanımlı Clio Sport güzel görünüyor.

Jetta ise bir üst segment. Fakat sizin için yakıt çok önemliyse benzinli araç bunu karşılamayacaktır.

Ben senede bilmem şu kadar km işine de inanmıyorum.

Aracı bir türlü alıp kapının önüne koyuyorsun.

İşte asıl bundan sonra yakıt tüketimi önemli oluyor.
  • DSG'li araç almak tam bir cesaret işi. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Garantiden sonra satarım derseniz o sizin bileceğiniz iş.

VW olacaksa, VW kalitesini yansıtan Golf 1.2 Comf. donanımlı olanı tercih ederdim. Fiyatı gerçekten çok uygun sayılır.

VW bu durumu sezip bu araca yüklü bir zam yapmazsa, bu fiyat çok cazip.
  • renault diyorum dostum.
  • Yilda kaç km yol yapiyorsunuz bu önemli sonucta 20.000 geciliyorsa dizel mantikli olur, ama ikinci el degerinde jetta önde olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canercelik06

Jetta gibi bir kalitesizlik abidesi,dsg gibi bir bomba,55 bin.
    Vallahi aferin,yani normal şartlarda bu kaporayı veren adam çoktan parasını da yatırmıştı arabanın.
    Malum akıl tutulması dediğimiz şey
    NEyse konumuza dönelim,benzinli araba alıyorsunuz,otomatik alıyorsunuz,sorunsuz bir şey bakın,paranızı sokağa atmayın.
    Mesela Honda civic var,lpg'si de garantili,bu fiyatlara alabiliyorsunuz,dizel ekonomisine sahip oluyorsunuz,ve motoru da 125hp.
  • Clio Sporttourer'ın EDC'si mi varmış?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic mi, Cruze mu?
    10 yıl önce açıldı
    2019 Golf Dizel mi Benzinli mi ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • clio sport tourer in dizel iki donanımı var ama otomatik vites seçeneği görünmüyor?
  • yılda 10 bini geçmez yaptığım km dizeli de 14 bin tl daha pahalı ikinci el satışı ve dayanıklılık açısından jetta tabiki ama benzinliklere abone olurmuyum diye gerçek kullanıcıların bilgilerine başvurmak istedim.
  • evet 1 ay sonra satışa çıkacak direk parçaları dışardan gelip burada toplanacakmış araç, h.back gibi tamamı burada üretilmeyecekmiş. Kalite kontrolde çaışan akrabamdan aldım bilgisini bursa renault fabrikasında çalışıyor
  • 1.2 jetta kullanan arkdaşlar gerçek yakıt değerlerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1.2 jetta şirket aracımız var. hafta içi sahil yolu kullanılarak bostancı, dragos, kadıköy , bazen de bakırköy vs arasında sahil yolunda durkalk ve trafikte kullanılan aracımızın ortalama hızı 14 dü en son. sıkışık trafikte manuel vites ile 14 - 16 lt arası yakıyor. ama 80 km hızlarda yavaşlama ve hızlanma gibi aksiyonlardan kaçınıldııgında 7-8 lt ye düşüyor. 0-40 km hızlarda dur kalk yaparak sürekli boş-1-2-1-boş-1-2 gibi kullanıldıgında biraz da gitsin diye gaza bastıgınızda 20 lt leri görmeniz çok olası. sabit hızlarda az yaksa da hızlanırken korkunc bir yakıt tüketimi var. eh dur kalk trafik te tamamen hızlanmadan oluştugundan yakıtlar facia.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

1.2 jetta şirket aracımız var. hafta içi sahil yolu kullanılarak bostancı, dragos, kadıköy , bazen de bakırköy vs arasında sahil yolunda durkalk ve trafikte kullanılan aracımızın ortalama hızı 14 dü en son. sıkışık trafikte manuel vites ile 14 - 16 lt arası yakıyor. ama 80 km hızlarda yavaşlama ve hızlanma gibi aksiyonlardan kaçınıldııgında 7-8 lt ye düşüyor. 0-40 km hızlarda dur kalk yaparak sürekli boş-1-2-1-boş-1-2 gibi kullanıldıgında biraz da gitsin diye gaza bastıgınızda 20 lt leri görmeniz çok olası. sabit hızlarda az yaksa da hızlanırken korkunc bir yakıt tüketimi var. eh dur kalk trafik te tamamen hızlanmadan oluştugundan yakıtlar facia.

Aman yarabbi

Son çare olarak şöyle 20 beygirlik bi scooter motoru takıp rahatlamak lazım

• Vw - tsi - dsg üçlüsüyle mutlu olmak zor gibi sanki... reno+edc daha iyi bi seçenek olacaktır.
  • Clio sport tourer'i tavsiye ederim. Tasarımı mükemmel. Gelince tahminen 50-51k civarı fiyattan alabilirsiniz.
    DSG uğraşılacak dert değil.

• Edc akar dsg korkutucu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

ben kesinlikle EDC diyorum rakipsiz.Otomatikte bir efsanedir EDC.Otomatik alacak olsam Focus yerine Megane alırdım.Ayrıca DSG hayatımda gördüğüm duyduğum en sorunlu şanzıman.Kesinlikle EDC şanzıman yönünden.

Otomatikte bir efsanedir demişsiniz de zaten 2 sene oldu kullanılmaya baslanalı, ne zaman efsane oldu? Hayır benim aracım da edc ama efsane bir surusu falan yok. Yokuş aşşağı inerken kompresyona girmesi, vites seciminde bazen kararsız kalması bu efsane olayını törpülüyor

Sadece şu kadarıni soyleyebilirim, edc'nin dsg'ye oranla daha sorunsuz olduğu aşikar. Bunu soyleseniz katılırım ama fazla mübalağa etmişsiniz.

Son söz: Bir daha edc'li otomobil alır mısınız diye sorsanız, ufak tefek sıkıntılarına rağmen evet derim. Dsg'li araç alır mısınız diye sorun asla derim.

Selamlar

• Ustat ben taraflı olduğunuzu soylemedim. Siz test surusunde duz yolda kısa mesafe kullandınız tahmin ediyorum o sebeple bazı sıkıntıları gozlemlemediniz. Ve evet haklısınız duz yolda gercekten cok keyifli, zaten sorun yokuşlarda başlıyor

• ikisi de parasını haketmıyor yarım yamalak şanzımanları pıyasaya surup mıllete kazıgı cakıp zamanla eksıklerını gıderıyorlar çift kavrama almayın aldırmayın dsg kavrama ve ısınma sorunu var edc 1-2 vites de kararsızlık 5-6 vites de geçişde aşırı ses yapıyor sankı araba parçalanıyor
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-gelen-alir2013-sifir-clio-1.5-dci-icon-sport-tourer-124512223/detay/

Kahve rengi olanı çok güzel görünüyor dün Basın Express Yolunda gördüm. Jetta ile aynı sınıfta olmasada donanımı, yakıtı, bagaj alanı, ve ilgi çekici tasarımıyla tercih edilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiamen -- 24 Mayıs 2013; 19:14:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.