Şimdi Ara

Dizel Fiat Linea Mı yoksa Chevrolet Aveo Sedan 1.3 LTZ Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2016 model civarı Linea 350 bin TL'ye bulmak mümkün, km genellikle 300 bin km ve üzeri oluyor, 2014, 2015 yada 2016 model. Ticari geçmişi olmayan.

Yada Aveo Sedan 1.3 LTZ donanım, sedan kasa, 6 ileri vites 350 bin TL civarına yine 300 bin km ve üzeri Aveo var. Hangisi almak daha mantıklı?

Uzun yolda 6 ileri olduğu için Aveo daha avantajlı, boyu biraz daha kısa.

Linea ise koltukları daha geniş, içi daha geniş, 5 ileri olması ve kasasının uzun olması dez avantaj.

350 bin TL civarın daha temiz, daha az değişenli yada hiç değişeni olmayan Linea bulmak mümkün, ama Aveo'da illaki genelde değişenli.

Galerilere ise pek güvenim yok ama işte mecbur galeriden alabilirim.

Linea bakıyordum, karar vermiştim, şans eseri Chevrolet ilanlarına bakarken, Aveo'nun 6 vites olması kafamı kurcaladı.

Sizce hangisi daha mantıklı olur?

Chevrolet Aveo'da yedek parça sıkıntısı yaşar mıyım? Tampon, ayna, kaza yapma ihtimaline karşı çamurluk vs...... gibi parçalarda sorun yaşatır mı? Yada iç kısımlarındaki parçalarla ilgili vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 27 Ocak 2025; 10:3:47 >

• Şu karşılaştırmada Linea tercihim olurdu hem parça ve işçilik bakımından bilindik araç hem de satmak istersen Linea nin pazarı daha hızlı

6 ileri olayına gelince sürekli uzun yol yapıyorsanız mantıklı yoksa bir mantığı yok benim aracımda 6 ileri sürekli şehir içi olduğundan bir faydasını görmedim üstelik 6 ileri şanzımanlar in hepsi oynar göbekli volant baskı balata değişiminde bir 10 bin daha ekliyor masrafa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars kullanıcısına yanıt

Fiat 1.6 dizelleri için aşağıdaki vidoeyu izledikten sonra almaktan vazgeçmiştim.

Sanırım şanzıman konusunda en iyisi Renault ve Dacia grubu. Renault Symbol yada Dacia Logan düşük devirde yüksek hızlara çıkabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=vpB5kjFmSwY&t=474s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 27 Ocak 2025; 11:26:11 >
  • babapars kullanıcısına yanıt

Baskı balata kaç bin km'dir bir değişiyor? Kia ceed gibi arabalar da da 6 ileri Manuel vites var, aynı durum söz konusu mu oluyor? Yani kia ceed gibi 6 ileri olan arabalar da oynar göbek volant mi var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Baskı balata tıpkı fren balatası gibi belirli bir ömrü yok 100 binde de bitebilir 300 binde de

Oynar volant için Google dan model yılı olarak aratın mesela cee'd 2009 6 ileri volant diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1.3 D tl versiyonunu kullanıyorum.
    Ben alırken arkadaşım 2012 model linea aldı. Sözde 230 bin km de aldığı fiyatın 1/4 masraf etti adam edemedi. En son zararına verdi kurtuldu.
    Ben ilk sahibinden 90 bin km aldım. 2 senede nerdeyse 40 bin km dir biniyorum.
    Size tavsiyem hangisini alırsanız alın temiz olanını tercih edin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2013 Linea kullanıyorum 125bin km’de almıştım 1.3 active Plus şuan ilanda 450bin ilana koydum 415 veren oldu.

Ankara İstanbul Antalya Manisa sürekli dolaştım yolda kalmadım. Bagajida çok geniş. Düzenli yağ bakımını yapıyorum. Alacağın araba yüksek km bakımsız olursa hangi marka model olursa olsun üzer. Allaha şükürler olsun yolda bırakmadı. Suanda 185bin km’de. Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam aveo ben de düşünüyorum ama ustası parçası ilerde bulunmaz diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 28 Ocak 2025; 16:30:38 >
  • Yaklaşık 1.5 sene aveo kullandım. 1.3 lt paket, linea yerine kesinlikle tercih edilmeli. Kronik bazı problemleri var, onları araştırıp giderilmiş olanları tercih etmekte fayda var

• aliriza81 kullanıcısına yanıt
    Opele bakan her tamirci bakıyor. Dikkat edeceğiniz alırken temiz aldıktan sonra sizi yormaz.
    Ben alırken ilk sahibinden aldım. Aracın hangi km hangi bakımı gördüğü ve ne işlem yapıldığı belliydi. Yanında kış lastikleri geldi. Bende aynı şekilde devam ediyorum. Parça sorunu küçük yerler olabilir ama Ankaradayım ustası belli parçası anında gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.