2016 model civarı Linea 350 bin TL'ye bulmak mümkün, km genellikle 300 bin km ve üzeri oluyor, 2014, 2015 yada 2016 model. Ticari geçmişi olmayan. Yada Aveo Sedan 1.3 LTZ donanım, sedan kasa, 6 ileri vites 350 bin TL civarına yine 300 bin km ve üzeri Aveo var. Hangisi almak daha mantıklı? Uzun yolda 6 ileri olduğu için Aveo daha avantajlı, boyu biraz daha kısa. Linea ise koltukları daha geniş, içi daha geniş, 5 ileri olması ve kasasının uzun olması dez avantaj. 350 bin TL civarın daha temiz, daha az değişenli yada hiç değişeni olmayan Linea bulmak mümkün, ama Aveo'da illaki genelde değişenli. Galerilere ise pek güvenim yok ama işte mecbur galeriden alabilirim. Linea bakıyordum, karar vermiştim, şans eseri Chevrolet ilanlarına bakarken, Aveo'nun 6 vites olması kafamı kurcaladı. Sizce hangisi daha mantıklı olur? Chevrolet Aveo'da yedek parça sıkıntısı yaşar mıyım? Tampon, ayna, kaza yapma ihtimaline karşı çamurluk vs...... gibi parçalarda sorun yaşatır mı? Yada iç kısımlarındaki parçalarla ilgili vs... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 27 Ocak 2025; 10:3:47 > |
Dizel Fiat Linea Mı yoksa Chevrolet Aveo Sedan 1.3 LTZ Mi?

-
-
Şu karşılaştırmada Linea tercihim olurdu hem parça ve işçilik bakımından bilindik araç hem de satmak istersen Linea nin pazarı daha hızlı
6 ileri olayına gelince sürekli uzun yol yapıyorsanız mantıklı yoksa bir mantığı yok benim aracımda 6 ileri sürekli şehir içi olduğundan bir faydasını görmedim üstelik 6 ileri şanzımanlar in hepsi oynar göbekli volant baskı balata değişiminde bir 10 bin daha ekliyor masrafa
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiat 1.6 dizelleri için aşağıdaki vidoeyu izledikten sonra almaktan vazgeçmiştim.
Sanırım şanzıman konusunda en iyisi Renault ve Dacia grubu. Renault Symbol yada Dacia Logan düşük devirde yüksek hızlara çıkabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 27 Ocak 2025; 11:26:11 > -
Baskı balata kaç bin km'dir bir değişiyor? Kia ceed gibi arabalar da da 6 ileri Manuel vites var, aynı durum söz konusu mu oluyor? Yani kia ceed gibi 6 ileri olan arabalar da oynar göbek volant mi var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Baskı balata tıpkı fren balatası gibi belirli bir ömrü yok 100 binde de bitebilir 300 binde de
Oynar volant için Google dan model yılı olarak aratın mesela cee'd 2009 6 ileri volant diye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 1.3 D tl versiyonunu kullanıyorum.
Ben alırken arkadaşım 2012 model linea aldı. Sözde 230 bin km de aldığı fiyatın 1/4 masraf etti adam edemedi. En son zararına verdi kurtuldu.
Ben ilk sahibinden 90 bin km aldım. 2 senede nerdeyse 40 bin km dir biniyorum.
Size tavsiyem hangisini alırsanız alın temiz olanını tercih edin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2013 Linea kullanıyorum 125bin km’de almıştım 1.3 active Plus şuan ilanda 450bin ilana koydum 415 veren oldu.
Ankara İstanbul Antalya Manisa sürekli dolaştım yolda kalmadım. Bagajida çok geniş. Düzenli yağ bakımını yapıyorum. Alacağın araba yüksek km bakımsız olursa hangi marka model olursa olsun üzer. Allaha şükürler olsun yolda bırakmadı. Suanda 185bin km’de. Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.
Hocam aveo ben de düşünüyorum ama ustası parçası ilerde bulunmaz diyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 28 Ocak 2025; 16:30:38 >
Yaklaşık 1.5 sene aveo kullandım. 1.3 lt paket, linea yerine kesinlikle tercih edilmeli. Kronik bazı problemleri var, onları araştırıp giderilmiş olanları tercih etmekte fayda var
Opele bakan her tamirci bakıyor. Dikkat edeceğiniz alırken temiz aldıktan sonra sizi yormaz.
Ben alırken ilk sahibinden aldım. Aracın hangi km hangi bakımı gördüğü ve ne işlem yapıldığı belliydi. Yanında kış lastikleri geldi. Bende aynı şekilde devam ediyorum. Parça sorunu küçük yerler olabilir ama Ankaradayım ustası belli parçası anında gelir.
YouTube'da bir tane aveo kullanıcısı, her tamirci bakmak istemiyor yazmış. Chevrolet Spark için gruplar da elektronik parçası bulunmuyor yazmışlardı.
Eğer aveo için de elektronik parça bulunmuyorsa, sıkıntılı bir durum.
Her zaman dediğim... Araba temiz alınır kafa yormadan binilir.
Ben ilk sahibinden 2 sene önce 90 bin km aldım. İlk sahibi tüm bakımları kayıt altında almış bende o şekilde kullanıyorum. 2 senede 37 bin km yol yaptım.
Her tamirci neden anlamaz... Bu aracın arızaları deneme yanılma ile bulunmaz orijinal yazılımı olan bir ustada cihaza bağlanıp arıza tespiti yapılacak. Nokta olarak arızalı parçaya işlem yapılır...
Başıma gelen bir olay anlatayım.
Baskı balatadan istediğim verimi alamıyordum. Araba ile çok km yapınca değiştirmek istedim. Normalde bakım için her zaman gittiğim ustaya yaptıracaktım. Arkadaşımın ısrar etmesi üzerine onun ustasına götürdük. 1.3 dizel fiyat grubu ile aynı olması temiz iş demesi yüzünden oraya götürdüm.
Sonuç: Aracı aldığımda kontağı çevirdiğimde code 89 hatası var. Ustaya söyledim cihaza bağladı. Arızayı göremedi. Israrım sonucu Opel gurubuna bakan bir ustaya götürdü. Cihaza bağlandı şanzıman okuyucusu hata veriyor dedi.
Bizim tamirci şanzımanı yerine taktığında okuyucunun soketini takmamış. Gittiğimiz usta soketi yerine taktı sonuç code hatası gitti. Adamın ücretini ödedi dükkandan çıktık.
Her usta bakma olayı esası her adamın cihazı uyumlu değildir.
Aracın sarf malzemeleri yani her zaman ihtiyaç olan parçaları opelle uyumludur. Opel Mokka nın ilk kasası Chevrolet Trax ile aynıdır. İkisi de Aveo nun B-suv olmuş halidir.
İnsan Aveo alırken modelli olsun, özellik olsun, fiyatı uygun olsun diye tercih ediyor. Km ve önceki sahiplik durumuna bakmadan en ucuz arabayı alıp sonrada sorunsuz binmeyi hedefliyor. Birde ucuza tamirciye gidince cihazı olmayan usta orasını burasını kurcalayıp tamamen bozup sucu araca atıyor.
Ben bu aracı alacak olsam asla lpg li olarak almam ya benzin ya dizel alır geçerim. Ayrıca Araçta Code hatası olmayacak bakımları düzenli çok el değiştirmemiş.
Bu günlere 500x bakıyorum. Millete sorsan tutulmuyor ben aracı yatırım için almıyorum. İşimi görmesi için alıyorum. İnsanlara çok takılma her araba için mutlaka bir şey söylerler. Ne alacak olsan ol bir kulp bulurlar.
Keşke şunu alsaydın... Ne alırsan al...
Dünya malına çok takılma işin içinden çıkamazsın. Temiz araç buldun mu yapıştır al geç. (eski araçta lpg tercih dışı tut)
-
Özetle Chevrolet için Opel ustasına gitmek şart; Temiz araba bulunca, fiyatı çokta uçuk değilse, çok düşünmeden alıp geçeceksin.
-
Linea'yı istediğin ustaya gösterebilirsin. Bakkalda bile parçası satılıyor. parçası en uygun araçtır herhalde. Paraya sıkıştığın bir durumda hemen satabilirsin Chevrolet gören usta kaçıyor. Bakmak istemiyor. araçta bir sıkıntı olsa lineadan daha fazla problem yaşatır. Usta bulsan da daha fazla bekler. usta daha fazla ücret alacaktır muhtemelen Şimdi satayım desen bayağı beklemen lazım. 2024'te de Chevrolet'in parça desteğini kesme mevzusu vardı. Ne yaptılar bilinmez. İlerleyen zamanda yedek parça sıkıntısı da olabilir. Yurtdışından özel parça getirme durumları olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertsdf -- 4 Şubat 2025; 21:27:51 >
Bahsettiğiniz parça ve usta sıkıntısı Cruze içinde geçerli mi?
Chevrolet Spark'ta parça ve usta sıkıntısı olduğunu biliyorum. Özellikle elektronik parça sıkıntısı varmış. Parçası nadir bulunan arabaya da ustalar bakmak istemiyormuş.
Cruze çok sattı, kasası da sürekli değişen bir kasa değil. Acaba elektronik yada mekanik parça sıkıntısı var mı? Ustalar yine bakmak istemiyor mu? Opel ustaları sıkıntı çıkarıyor mu? Yani isteksiz yada fahiş fiyat mı uyguluyorlar?
Chevrolet içinde Cruze en sıkıntılısı olduğunu söylüyorlar. 1.6 benzin + lpg varsa hapı yuttun gibi. Youtube'da bolca video var. Millet boşu boşuna 2010-2012 model donanım olarak dolu bir aracı 300-350 Bin TL'ye elden çıkarmak istemez.
İzlediğim videolarda ustaların düşüncesinin şu olduğunu belirttiler. Usta, "Chevrolet, Chery, Geely, Lancia vb. bilinmeyen, zor çözülen, her yeri problem olan araçlara bakacağıma aynı sürede 3-4 tane Fiat, Renault, VW, Toyota, Opel bakarım daha fazla para kazanırım." diyor. Bu şekilde düşününce mantıklı. O yüzden çoğu usta bakmak istemiyormuş. Bakan ustanın da fazla fiyat almasının asıl sebebi problemi çözmek için uğraşma süresi. Parça fiyatları da cabası tabii.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertsdf -- 6 Şubat 2025; 11:38:10 >
Chevrolet Cruze'un 1.4 turbo motorlusu var fakat bazı turbo benzinli motorlar, yüksek km'de rektifiye olmaya uygun değilmiş, sıfır yada ikinci el sandık motor takanlar varmış.
Cruze'un 2.0 dizel motoru var fakat şehir içinde çok yakıyor ve MTV'si yüksek. Cruze gerçekten güzel araba ama 1.6'sı LPG ile uyumlu değilmiş, LPG'li kullanıp, motoru rektifiye yapanlar çelik subap/piston vs.. takanlar ne kadar olumlu sonuç alıyor, kesin çözüm mü bilmiyorum.
-
Cruze ben de bakıyordum bir ara. Fakat belirttiğiniz problemlerden dolayı vazgeçtim. Motor rektifiye fiyatları ne kadar acaba? Sordunuz mu hiç? Linea, Egea gibi araçlarda çok km'li olanlar riskli. Kaza ara öyle bir araç alınırsa kaç para gider maksimum bilmek lazım.
Bir motorcu bana 1.6 tdi çay motor için reflektiye parası 100 bin ile 150 bin TL arası tutar dedi.
Taksicinin birisi motor reflektiye için 200 bin TL rahat gider demişti, sadece sıfır turbo 20 bin yada 30 bin TL civarı tutar demişti. Tabi çoğu motor yaptıran Dpf ve egr iptal ettiriyor.
Benim baktığım Linea'lar 280 bin, 330 bin yada 350 bin km civarı.
200.000 TL olan sandık motordur. Rektifiye o kadar tutmaz. Rektifiye seti internette 40.000 TL civarı satılıyor. İşçilikle birlikte 50.000 TL civarında tutar bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- honda jazz yorum
- dodge nitro kronik sorunlar
- elektrikli araba tavsiye
- fiat punto 2. el piyasası nasıl
- seat leon tavsiye edermisiniz
- renault logan
- en az yakan arabalar
- uçan araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X