Arkadaşlar uzun süre bekledikten sonra dizel megane 2 aldım.Ama bu benim ilk dizel aracım ve dizel hakkında pek fazla bilgim yok.Nelere dikkat etmem gerekir bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirimHerkesin Kadir gecesi mübarek,bütün milletimizin başı sağolsun.Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.
Öncelikle benzinli araç gibi kontağı direkt çevirmemelisin(özellikle kış aylarında)2.konuma getirip kızdırma bujilerini kızdırmalısın,rezistans resmi görünür zaten sönünce marş yaparsın. Stop ederkende 8-10 saniye rölantide çalıştırırsan turbonun ömrünü uzatırsın.Ha bir de aracı çok düşük devirlerde,yığarak kullanmamalısın,motorun ömrnden yer.Kısa vadede hakkaten yakıt sarfiyatını olumlu etkiler ama uzun süre kullanacaksan biraz devirli kullanmanda yarar var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar,aslında başka da bir şey yok galiba.Hayırlı olsun aracınız
Öncelikle hayırlı olsun. Donanımı ne ve ne kadara aldın? Kaç beygirlik versiyon? Bir de resim isteriz Dizel araba kullanırken dikkat etmen gereken en önemli husus devir aralıklarıdır. Arabanı çok düşük devirde kullanma, şehir içinde 2500 3000 devir gibi vitesi büyüt. Ani sollamalarda 4000 devre kadar çıkabilirsin ama üstünü zorlama, zaten dizel arabalarda 4000 devirden sonra güç olmadığından hem motoru boşuna zorlamış olursun hem de fazla yakıt tüketirsin. İkincisi kontağı ilk çevirdiğinde (marşa basmadan önce) sarı renk bir uyarı ışığı görürsün. O ışık birkaç saniye yanar. Işık sönmeden arabayı çalıştırma. Son olarak uzun yol yaptıktan sonra motoru hemen stop etme, araba birkaç dakika rölantide çalışsın. Böylece hala dönen turbo pervanesi de yağsız kalıp çabuk aşınmaz. Benden bu kadar. Başka arkadaşların da bildikleri vardır elbet. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız.bizim arkadaş aldı inanılmaz memnun kasasına göre çok az yakıyo bu araç kullandıkça anlayacaksın. şehiriçinde 6-6.5 sehirlerarasında 5-5.7 yakıyormuş. çok iyi değerler gerçekten
HB 2006 model dinamik cam tavanlı sunrooflu full bir araç 27.00ytl'ye aldım.64.000km 60.000 bakımı yapılmış ilk sahibinden bakımlı bir araba.Benim kafama takılan ilk çalıştırma anında kartı yerine takıp marşa bastığım zaman herhalde kendi otomatik olarak ıstıcıyı falan kontrol ediyormu?Çünkü başka türlü çalıştırma imkanım herhalde yok.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bir ekleme de ben yapayım;
Yakıtınızı sonuna kadar bitirmemeye dikkat edin, yakıt tamamen bitmeden yakıt alın. Dizeller yakıt biterken hava yaparlar, sakın hava yaptırmayın...
kardeş aynısı bende vardı biryıl kullandım megane 2dynamik lüx bunlarda anahtar yerine kart olduğu için hep kendi calışırdı
quote:
Orjinalden alıntı: panisher
Öncelikle benzinli araç gibi kontağı direkt çevirmemelisin(özellikle kış aylarında)2.konuma getirip kızdırma bujilerini kızdırmalısın,rezistans resmi görünür zaten sönünce marş yaparsın. Stop ederkende 8-10 saniye rölantide çalıştırırsan turbonun ömrünü uzatırsın.Ha bir de aracı çok düşük devirlerde,yığarak kullanmamalısın,motorun ömrnden yer.Kısa vadede hakkaten yakıt sarfiyatını olumlu etkiler ama uzun süre kullanacaksan biraz devirli kullanmanda yarar var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar,aslında başka da bir şey yok galiba.Hayırlı olsun aracınız
Arkadaşlar uzun süre bekledikten sonra dizel megane 2 aldım.Ama bu benim ilk dizel aracım ve dizel hakkında pek fazla bilgim yok.Nelere dikkat etmem gerekir bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirimHerkesin Kadir gecesi mübarek,bütün milletimizin başı sağolsun.Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.
dizel de olsa benzinli de,yenı motorlarda ilk 2-3 bin km araci fazla zorlamayın.rodaj suresi diye tabir edilen parçaların birbirine uyumu ve surtunmenin az olmasi açısından ilk 2-3 bin km de araci cok yuksek devirlerde kullamayın. benzinli için bu devir genelde 3500 u gecmeyın konumunda iken dizel için bunu biras daha geceilirsinz.ama 5000 lerde falan kullanmayın araci bu seurec gecene kadar. bir de yukarıda arkadaş motoru stop etmeden once 8-10 sanıye bekleyın demiş.cok dogru.turbonun omru için.hatta 8-10 dan bile fazla bekleyın eger zmanınız var ise
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme