Şimdi Ara

Dizel ısıtma bujileri kaç km'de değiştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
45.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vw bora TDI arabam var. Bunun ısıtma bujileri değiştiriliyormu?(ben eskiyip ölünceye kadar değiştirilmiyo diye biliyorum). Değiştiriliyorsa kaç km de değiştiriliyo? Ayrıca tüm dizel araçlarla ilgili cevap yazabilirsiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizel Araçlarda Buji Değişimi: Kaç Kilometrede Yapılmalı?

Dizel araçlarda, geleneksel benzinli araçlarda bulunan ateşleme bujileri yer almaz. Bunun yerine, dizel motorlar soğuk havalarda yakıtın tutuşmasına yardımcı olmak için kızdırma bujileri kullanırlar.

Kızdırma bujileri, genellikle dizel aracınızın kullanım koşullarına bağlı olarak 60.000 ila 120.000 kilometre aralığında değiştirilmesi gereken kritik bileşenlerdir. Ancak, bu aralık aracın modeline, sürüş alışkanlıklarına ve iklim koşullarına göre değişebilir.

Kızdırma Bujilerinin Değiştirilme Zamanının Belirtileri:

• Ağır marş yapma
    • Soğuk havalarda çalışmama
    • Rölanti sorunları
    • Yakıt verimliliğinde azalma
    • Egzozdan aşırı duman çıkması

Kızdırma Bujilerini Değiştirmenin Önemi:

Arızalı kızdırma bujileri, aracınızın performansını önemli ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle, belirtileri fark ettiğinizde kızdırma bujilerini en kısa sürede değiştirmeniz önerilir. Arızalı kızdırma bujileriyle sürüşe devam etmek, daha ciddi motor sorunlarına yol açabilir.

Dizel aracınızda kızdırma bujilerini değiştirirken, her zaman aracınıza özel üretilen bujileri kullanmaya dikkat edin. Yanlış bujilerin kullanılması, motorunuza zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arızalanmadığı sürece değişmez o bujiler.
  • sorunsuz üretilmişse ömürlüktür
  • bizim ambulansınki (transit)30binde değişti

servis aracı çalıştırırken direk marşa bastığınız için olmuştur dedi ve garanti kapsamınada almadılar
    sizce mantıklımı??

bu arada bunu bize söyleyen serviste birinin focusunu ısıtma bujilerini devreye girmeden çalıştırdı ben de müdahale edince bunlarda beklemeye gerek yok dedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

bizim ambulansınki (transit)30binde değişti

servis aracı çalıştırırken direk marşa bastığınız için olmuştur dedi ve garanti kapsamınada almadılar
    sizce mantıklımı??

bu arada bunu bize söyleyen serviste birinin focusunu ısıtma bujilerini devreye girmeden çalıştırdı ben de müdahale edince bunlarda beklemeye gerek yok dedi

valla ben hiçbi serviste dizel arabaları çalıştırmak için beklediklerini görmedim.aynen kontağa basıp gidiyorlar.

adamlar kafa bulmuşlar resmen.öyle saçmalıkmı oldur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

bizim ambulansınki (transit)30binde değişti

sizce mantıklımı??

valla ben hiçbi serviste dizel arabaları çalıştırmak için beklediklerini görmedim.aynen kontağa basıp gidiyorlar.

adamlar kafa bulmuşlar resmen.öyle saçmalıkmı oldur.

araç garanti kapsamında ve garantiden çıkarıp nakit para almak için yapılan bi uygulama diye düşünüyorum
    nasıl olsa devlet ödeyecek; kimse itiraz etmez diye düşünüyor olabilirler

pahalı bişeymi bu bujiler??

• valla fiyat listelerinde 15 ytl civarı görünüyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

valla fiyat listelerinde 15 ytl civarı görünüyorlar.

fiyatı neyse ucuzmuş ama 3,5 saat sürdü söküp takması
    bulmaca gibi walla
    manifoltu söküyo adam ama motordan dışarıya 15 dk da çıkardı takarkende öyle
    eviriyo çeviriyo olmuyo
  • arıza yaptığı zamandeğişiyor fiat JTD ve MULTİJET motorlarda arıza durumunda ekranda arıza veriyor
  • Fiyatı uygundur ama işçiliği zahmetlidir. Benim 2 marşta alıyordu. Tam 1.5 saat sürdü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Fiyatı uygundur ama işçiliği zahmetlidir. Benim 2 marşta alıyordu. Tam 1.5 saat sürdü.

Nurtopu gibi 8 yıllık hortunuz oldu hacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Fiyatı uygundur ama işçiliği zahmetlidir. Benim 2 marşta alıyordu. Tam 1.5 saat sürdü.

Nurtopu gibi 8 yıllık hortunuz oldu hacam

• bu aralarda eski konuları uplamak moda oldu :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeri gelmişken söyleyeyim, 40 bin km'de bir ısıtma bujilerini sağlam olsalar bile söküp geri taktırın. Lakin uzun süre sökülmezseler kaynama yapıyor ve patladıkları zaman sökülmeyip kırılıyorlar ve silindir kapağının içinde kalıyor. Tornacıda sökemez ise üst kapak açılmak zorunda kalıyor.
  • 110 binde dizel corsanin kizdirma bujilerini degistirmistim. Motor ariza ışığı yaniyordu. Arabanin çalışmasında sıkıntı yoktu. Bu arada corsayi 109 binde almistim.

• Multijet 110.000km de değiştirdim yalnız bulunduğumuz yerdeki hava sıcaklığı önemli sanırım sıcak bölgelerde çok fazla devreye girmediğinden daha uzun ömürlü olabilir.

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    enjektör olmasın o dediğiniz?
    aynısı başıma geldi, hileli mazottan enjektörler kapağa kaynadı ve kapakçıda
    kırılarak açıldı. ısıtma bujilerinde de aynı durum var mı?
  • Madem konu hort yemiş bende yazayım.audi yetkili servis arıza olmadığı sürece değişmez bujiler dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: keus35

enjektör olmasın o dediğiniz?
    aynısı başıma geldi, hileli mazottan enjektörler kapağa kaynadı ve kapakçıda
    kırılarak açıldı. ısıtma bujilerinde de aynı durum var mı?

Isitma bujiside icinde aynisi gecerli

• quote:

Gercekten merakimdan soruyorum cevaplarsaniz sevinirim :) bu konuyu taaa derinlerden 8 yil oncesinden nasil oldu da buldunuz? Google aramasiyla mi geldiniz buraya?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.